Jump to content

Moto Zajednica

Ducati Multistrada 620

Recommended Posts

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Ovaj motocikl mi je ,,pao za oko''. Cuo sam se sa jednim prodavcem iz Italije i za relativno povoljnu cjenu mogao bi da je dovedem (samo da ova kriza ne udari i po mom djepu)

Ono sto znam:

Motor V2 zapremine 618 ccm

Snaga 63 KS pri 9.500 o/min.

Moment 56 Nm pri 5.750 o/min.

Mjenjac sa 6 brzina

Tezina spremnog za voznju 203 kg

Nosivost 185 kg  :(

Rezervoar 15 litara  :(

visina sjedista od tla: 83 cm  :)

ducati_multistrada_stock_photo.jpg

2006-Ducati-Multistrada-620e.jpg

2006-Ducati-Multistrada-620c.jpg

2006-Ducati-Multistrada-620d.jpg

2006-Ducati-Multistrada-620b.jpg

ducati409mi3.jpg

Ono sto me zanima, kakav je motorin u upotrebi, ima li ko iskustva, ciklistika, kocnice, da li Dark verzija bitno losije koci (ima disk manje),...

Ovo je cisto naglas razmisljanje na temu, mozda na kraju ne uzmem ovaj motorin, al' eto volio bih da cujem iskustva.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ducatista, 2912 postova
  • Motocikl: beše Ducati 998

Нисам сигуран да има неког на форуму ко поседује Мултистраду. Оно што ја знам је да је то машина из Монстера. Знам пар људи који су имали Монстере 620 и нико ми се није жалио, чак су били презадовољни њиме (чак је неко био толико смео да ми каже да се чак ни није кварио, не знам само откуд му то ::) ::)::) ;D), мало троши, машина је еластична за по граду...

Што се тиче циклистике и Дарк верзије... Не знам, претпостављам да већину компоненти дели са Монстерима и СС-овима. Колико је мени познато доста дуго су упоредо паковали и моно и верзије са дуплим дисковима, тако да не верујем да је моно диск катастрофа комбинација. Али као што рекох нисам га пробао па не могу много да филозофирам. Ако те још нешто интересује знаш ди да се јавиш  ;D

• Cuore Sportivo, 1338 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

Vucko,

izvini za off.

Znam da ti je prvi veliki motor bio KLE, pa si presao na na Pegasa koji je jaci za nekih 10-tak konja al dosta tezi pa se svodi na isto.

Ja sam imao Cagivu pa sam posle godinu dana merkao Pegasa kad sam probao nista nije bio bog zna sta bolji nijanse su bile u pitanju, pa sam resio da idem na nesto jace konkretnije pa sam zavrsio na F800 GS 85 ks i 210 kg spram Cagivinih 40 tak konja to je za mene prava stvar.

Sta sam hteo na kraju da kazem Pegaso ima oko 50 konja i tezak je oko 180 Kg, Ducati Multistada ima  63 ks sto je oko 26 % vise snage, a tezina od 203 Kg sto iznosi oko  13 % veca tezina od Pegasa.

Pegaso odnos tezina/ snaga  -  3,6 kg/ 1 ks

Multistrada odnos tezina/ snaga  -  3,2 kg/ 1 ks

Razlika u korist Ducatija je svega 13 % bolji odnos.

Moj predlog idi na TDM 900, BMW F800 GS, Varadero, Velika Multistrada, V Strom 1000 ,itd jer po mom misljenju s tim motorima ces napraviti pravi napredak i da ne menjas motore ko carape .

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Moje misljenje je da je jako neozbiljno da ti odnos masa/snaga bude jedini kriterijum (nisam video da si pomenuo neke druge kriterijume) u ocenjivanju koji je motor pravi za tebe. A pogotovo sto ti cak ni taj odnos nece na papiru pokazati koji motor bolje ide.

Evo ti i primer: tvojom logikom si zakljucio da su KLE i Pegaso iste stvari ("svode se na isto").

Wulfy, izvini za off, tesko da ima ovde multistradista.

• Cuore Sportivo, 1338 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

Vucko,

izvini za off

Znam da ti je prvi veliki motor  bio KLE, pa si presao na na Pegasa koji je jaci za nekih 10-tak konja al dosta tezi pa se svodi na isto.

Ja sam imao Cagivu pa sam posle godinu dana merkao Pegasa kad sam probao nista nije bio bog zna sta bolji nijanse  su bile u pitanju, pa sam resio da idem na nesto jace konkretnije pa sam zavrsio na F800 GS 85 ks i 210 kg spram Cagivinih 40 tak konja to je za mene prava stvar.

Sta sam hteo na kraju da kazem Pegaso ima oko 50 konja i tezak je oko 180 Kg, Ducati Multistada ima  63 ks sto je oko 26 % vise snage, a tezina od 203 Kg sto iznosi oko  13 % veca tezina od Pegasa.

Pegaso odnos tezina/ snaga  -  3,6 kg/ 1 ks

Multistrada odnos tezina/ snaga  -  3,2 kg/ 1 ks

Razlika u korist Ducatija je svega 13 % bolji odnos.

Moj predlog idi na TDM 900, BMW F800 GS, Varadero, Velika Multistrada, V Strom 1000 ,itd jer po mom misljenju s tim motorima ces napraviti pravi napredak i da ne menjas motore ko carape .

Moje misljenje je da je jako neozbiljno da ti odnos masa/snaga bude jedini kriterijum (nisam video da si pomenuo neke druge kriterijume) u ocenjivanju koji je motor pravi za tebe. A pogotovo sto ti cak ni taj odnos nece na papiru pokazati koji motor bolje ide.

Evo ti i primer: tvojom logikom si zakljucio da su KLE i Pegaso iste stvari ("svode se na isto").

Wulfy, izvini za off, tesko da ima ovde multistradista.

Nemam nameru da se raspravljam, ja sam vozio oba motora + Cagiva je pandan KLE u i dosao do tog zakljucka.

A ti Cili ?

Jesi li ti vozio nesto od toga ? 

• Zainteresovan, 730 postova

Hehehe, italijanski Versys :):):) samo što za njega nema servis u Srbiji  ;D ;D ;D

A i ti si navalio na taj Versys...Imas piaggio, a pricas nam o ruznoci nekih motora.

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Hehehe, italijanski Versys :):):) samo što za njega nema servis u Srbiji  ;D ;D ;D

A i ti si navalio na taj Versys...Imas piaggio, a pricas nam o ruznoci nekih motora.

Isto pravilo važi i za žene, uvek su one manje atraktivnog izgleda bolje zadovoljavale moje nastrane potrebe :):)

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer

far mu je k`o skinut sa nekog rudarskog slema,a

auspuh mi lichi na piksle u cekaonici nekoj...

meni se inace sve drugo svidja i rado bih ga

posedovao...

• Ducatista, 2912 postova
  • Motocikl: beše Ducati 998

Ims servis u Srbiji nije vise frka. Ne znam kako stvari stoje u CG, doduse.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja