R.I.P. 39 Napisano Januar 2, 2009 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Brace Jerkovic - Vrcin Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Gde ste kineska bando. Nama još nije nova godina. Dzaba se lečite Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R.I.P. 39 Napisano Januar 4, 2009 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Brace Jerkovic - Vrcin Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Za neupućene: Slavljenje odlaska stare i početak nove godine je prastari religijski, društveni i kulturni obrazac u skoro svim delovima sveta. U Zapadnom svetu slavljenje pada 31. decembra ali u različitim kulturama to su različiti datumi. Kineska Nova godina počinje između 20 januara i 19. februara (sa prvim mladim Mesecom u Novoj godini) i slavlje traje mesec dana, sa petardama i igrankama na ulicama. Njihov kalendar je jedna kombinacija lunarnog i solarnog kalendara. Lunarni ciklus traje oko 29,53 dana. Da bi stigli solarni kalendar, kao i svi koji imaju luni–solarne kalendare, Kinezi dodaju jedan dodatni mesec svakih nekoliko godina (7 godina u 19–godišnjem ciklusu). To je slično kao dodavanje ekstra dana u prestupnoj godini i zato im Nova godina ne pada u isti dan svake godine. Tradicionalno prave religiozne ceremonije u počast Nebu i Zemlji, bogovima domaćinstva i predaka. Ove godine je u Kini godina Drvenog Zelenog Majmuna. (Prošla je bila crna ovca, a pre toga konja, pa zmije …) Drveni znači da je u pitanju jedan od pet yin–yang elemenata (metal, voda, drvo, vatra i zemlja). Majmun je jedna od 12 životinja u kalendaru i zajedno sa onih 5 elemenata čini jedan veliki ciklus. Oni su bili kompletni 1924 i 1983. godine. Ovo sada je 21. godina u ciklusu. Zato što je drvetu ekvivalentna zelena boja, ovo je i godina zelenog majmuna. Novogodišnja noć počinje 22. januara, jer je tada početak mladog Meseca i to je prvi dan u kineskom lunarnom kalendaru. Prvi dan Godine Majmuna pada tek 4. februara 2004. Kinezi veruju da je prvi kralj Kine (ne i prvi vladar) bio Žuti kralj, koji je to postao 2697 p.n.e. Tako da 4. feb. počinje 4701. kineska godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragonfly 5 Napisano Januar 4, 2009 Svrati ponekad, 261 postova Prijavi odgovor kao problematičan Srecna Nova godina puno zdravlja vama i vasima .Mnogo kilometara i vise druzenja radosti ,veselja Braco vratih se sa planine i kao sto vidite od slema se ne odvajam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Januar 4, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Djenka, vratio si se ? La Garage radi od 8. Januara od 18.00 chasova... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djole grunf 100 Napisano Januar 4, 2009 http://www.odvozsuta-otpada.rs/, 298 postova Lokacija: beograd Motocikl: Honda Shadow 600cd vlx 2004 nekad bila pa daytona 350 i sad nista ...jbg Prijavi odgovor kao problematičan sta radi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forrest gump 14 Napisano Januar 5, 2009 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Welcome back Dragonfly! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Januar 5, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Welcome back last Chinese Tzar... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darkman 65 Napisano Januar 5, 2009 Svrati ponekad, 357 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ovim zutima svasta pada na pamet ... A i kote se... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlajabgd 9 Napisano Januar 5, 2009 Drug član, 1193 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Znam da će me brišu, ali nisam se ovde nešto javljao, nisam imao vremena, spremao sam ZIMNICU sto im ne opra noge Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darkman 65 Napisano Januar 5, 2009 Svrati ponekad, 357 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Tek sada spazih tabane... Mislim, stvarno.... c,c,c,c,c,c,c....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5843 Napisano Januar 5, 2009 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ma lako je za tabane....otkiseliću ih ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darkman 65 Napisano Januar 5, 2009 Svrati ponekad, 357 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Boze me prosti, k'o sunke... Da li su napusene, mislim da li su bile na dimu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5843 Napisano Januar 5, 2009 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Nego ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragonfly 5 Napisano Januar 5, 2009 Svrati ponekad, 261 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znam da će me brišu, ali nisam se ovde nešto javljao, nisam imao vremena, spremao sam ZIMNICU sto im ne opra noge verovatno sam propustio nesto? :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5843 Napisano Januar 5, 2009 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Trebao si biti hitar da vidis sliku...ovako, ko ti je kriv ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darkman 65 Napisano Januar 5, 2009 Svrati ponekad, 357 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Trebali bi otvoriti temu za poruke-slike pod cenzurom ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5843 Napisano Januar 5, 2009 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan A bas lepa zimnica...bas mi krivo..... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlajabgd 9 Napisano Januar 5, 2009 Drug član, 1193 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan dolazi zima ,duga i teska....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Januar 5, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Exernal storage...oprati pre upotrebe... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlajabgd 9 Napisano Januar 5, 2009 Drug član, 1193 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan A bas lepa zimnica...bas mi krivo..... ;D u nedostatku druge slike i ova je dobra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Januar 5, 2009 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan A bas lepa zimnica...bas mi krivo..... ;D u nedostatku druge slike i ova je dobra jesi ovo slikao kod mene u pusnici ?! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5843 Napisano Januar 5, 2009 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Auuuu, brate Džoks....ček samo da organizujem akcijaše i eto nas da utresemo veššprajcom nešto sa tavana ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlajabgd 9 Napisano Januar 5, 2009 Drug član, 1193 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Auuuu, brate Džoks....ček samo da organizujem akcijaše i eto nas da utresemo veššprajcom nešto sa tavana ;D ma dao bi on sve ovo za ono meso ,sto visi na slici koje nema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5843 Napisano Januar 5, 2009 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...nema slike - nema ni zimnice...u stvari crva nije ni bilo, ako bolje pogledamo ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Januar 6, 2009 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan e pa necete saznati.........dok....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...