Jump to content

Moto Zajednica

Kineski off-topic

Recommended Posts

• Zainteresovan, 547 postova
  • Motocikl: BMW F650 GS

Mene zanima zasto vecina kruzerasa/coperasa (pogotovo kineskih) kasnije skoro uvek predju na enduro makine? Da li je to logican upgrade ili je nesto drugo u pitanju? :)

Jbg coperi su malo tromi a mi mladi bi malo i da divljamo.  ;D :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Ovoga dole treba pod hitno izbaciti iz ekipe!!!

Krenulo ga...Će da nas inficira!  ;D ;D ;D

Pa pazi ja sam vec inficiran,samo je pitanje vremena.  ::)

• Drug član, 2265 postova

Mene zanima zasto vecina kruzerasa/coperasa (pogotovo kineskih) kasnije skoro uvek predju na enduro makine? Da li je to logican upgrade ili je nesto drugo u pitanju? :)

Sa jedne strane, za ozbiljnog kruzera vece kubikaze treba i ozbiljnija lova nego za enduro, a sa druge strane radi promene, jer je totalno drugacija voznja na njima.

Moje neko misljenje je da svaku klasu treba probati pre ili kasnije, s' tim da bih licno R-a zaobisao jer mi se na njima malo sta dopada i neprakticni su za bilo sta osim staze (koja u srbiji prakticno ne postoji).

Jbg coperi su malo tromi a mi mladi bi malo i da divljamo.   ;D :D

Mislis tvoj coper je trom. ;)

Bas naprotiv, na coperu se zbog konstrukcije agregata koji uglavnom dobro raspolazu obrtnim momentom, i same konstrukcije motora i polozaja sedenja, snaga i povlacenje sasvim lepo oseti, a i u krivini radi adrenalin daleko pre nego sto dodjes do granica, jer se na njemu ne osecas dovoljno sigurno da bi ga obarao poput neceg sportskijeg. U principu mogu i oni lepo da se peglaju i obaraju, ali nisu bas za izivljavanje. S'tim da u odnosu na enduro imaju mnogo manje sposobnosti van puta, sto je i logicno.

Sa jedne strane, za ozbiljnog kruzera vece kubikaze treba i ozbiljnija lova nego za enduro, a sa druge strane radi promene, jer je totalno drugacija voznja na njima.

Moje neko misljenje je da svaku klasu treba probati pre ili kasnije, s' tim da bih licno R-a zaobisao jer mi se na njima malo sta dopada i neprakticni su za bilo sta osim staze (koja u srbiji prakticno ne postoji).

Bas naprotiv, na coperu se zbog konstrukcije agregata koji uglavnom dobro raspolazu obrtnim momentom, i same konstrukcije motora i polozaja sedenja, snaga i povlacenje sasvim lepo oseti, a i u krivini radi adrenalin daleko pre nego sto dodjes do granica, jer se na njemu ne osecas dovoljno sigurno da bi ga obarao poput neceg sportskijeg. U principu mogu i oni lepo da se peglaju i obaraju, ali nisu bas za izivljavanje. S'tim da u odnosu na enduro imaju mnogo manje sposobnosti van puta, sto je i logicno.

Daj prekini da pljujes po mom motoru,samo ti napad slabije kubikaze.Zlikovce jedan!  :P

• Drug član, 1245 postova

Daj prekini da pljujes po mom motoru,samo ti napad slabije kubikaze.Zlikovce jedan!  :P

hahahahahhahahahaha, slatsko sam se nasmejao...  ;D

e, znam da nije bas idealno mesto za ovakva pitanja, ali moram ovde da postavim... prvo, da li je neko menjao rucice na motoru i ako jeste, kako? posto se meni dlanovi bukvalno upale i znoje se na ovim plasticnim, a gumene nisu skupe... i drugo, nesto mi je podivljao pokazivac goriva, mada se ja na to ne oslanjam toliko, vec merim km, pa idem na pumpu, ali ako neko zna kako i to da resim, neka javi... hvala i izvinite za off na off-topicu ;)

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Sto se tice pokazivaca nivoa goriva cuo sam da se dosta zale. Meni je jednom pobrljavio. Natankam ga do vrha a zadnju i predzadnju crtu ne polazuje. Posle toga pokazuje sve ali one lampice u sredini prestaju na kratko da rade i trepere. U poslednje vreme lepo rade.

I ja se bas pitam to za enduro. Sledece motor ce biti naj verovatnije nesto poput kineza od 400 ccm ili Raptora SPT. Cisto da probam da zamenim.

Cuj ja, prestani ti da pljujes po svom motoru, sramota da te bude.

Ccc, kad si seo na 500ccm endura odjednom ti kruzeri slabo vuku. :P

@Zile

Ja sam na svoje rucice stavio kozne navlake sa resama, tako da pretpostavljam da je bolje, mada uglavnom vozim u rukavicama. Ako hoces nesto za leto, bez preterane zastite , Bodybuilding rukavice odlicno rade posao, nisu skupe (oko 500din), a kvalitetna je koza i bolje su tapacirane na donjem delu sake, zbog drzanja tegova, odnosno u tvom slucaju za drzanje rucica. U odnosu na Moto rukavice bez prstiju, udobnije, kvalitetnije i jeftinije.

Sto se tice pokazivaca, sipas na svakih 250-300km i ne mislis.

250-300??? znas sta, ja nemam hrabrosti da vozim toliko... ne znam koliko vama staje, ali kad pokazivac pokaze rezervu, a to je na nekih 130 km, ja odmah na pumpu, i sipam neki 400-500 kinti... e sad, ja mislim da kod mene ne moze da stane vise od 7, 8 litara sa sve rezervom... sta ti mislis?

U Princa staje oko 13 litara. Prelazi se oko 500 km. Provereno ;). Doduse bio je toliko napunjen da je pumpadzija morao da mi drzi motor dok stavim pojas kacigu i windstoper.

auuuuu, u kojoj sam ja zabludi ziveo ;) pazi, ja i kad sam kupio motor, nov, ja sam u njega sipao jedva 10 litara, a merac je pokazivao kao da nema goriva... znaci da ga napunim i da ga teram, pa kad stane, a ja da guram do pumpe :D

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

U Princa staje oko 13 litara. Prelazi se oko 500 km. Provereno ;). Doduse bio je toliko napunjen da je pumpadzija morao da mi drzi motor dok stavim pojas kacigu i windstoper.

Ala si se otvorio  ;D ;D ;D

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

Ala si se otvorio  ;D ;D ;D

he he +1 ;)

Zile, ako budes slusao Bogdu ostajes bez goriva, to samo on moze.

250-300km ti je sigurno kako god i gde god ga vozio, naravno da moze i vise, ali sve zavisi od nacina voznje i koliko ti je teska ruka.

dobro, isprobacemo, pa javljam rezultate... inace, ovako nekad mogu da ga vozim 60 non stop i da uzivam, a nekad, boga mi, iako je coper umem da ga poteram od semafora do semafora onako dobro... znaci 250 treba sigurno sa punim rezervoarom  8)

Prelazi 500 km ali na otvoreno sa malo grada. Znaci tipa krenem na moto skup, voznja kroz grad, defile. 1/4 grad 3/4 otvoreno. Ako ga vozis po gradu i to zesce mozda nece moci ni 300 da napravi.

Kod mene u Babusnici prosiravaju put. Par puta prolazim i vidim neki robokopac sa cudnim nazivom. Malo sam progoglao i video ko ga proizvodi  ;D.

http://www.jonyang.com/

Znaci ipak su poceli da se sire i sa drugim masinama, ne samo sa motorima. Prosle godine na sajmu u NS sam video brdo kineskih traktora. Bas cu pitati vozaca ove masine kako se je pokazao i ima li nekih zamerki.

• Drug član, 3087 postova

Е, да си ми ти жив...

Па производе они којекакву механизацију. На том сајму у НС-у дотерали су YTO самоходни берач кукуруза упола јефтинији од малобројних директних конкурената и ствар ради само тако. Појављују се редовно и са грађевинском механизацијом.

Ево ти YTO 1204 трактор са 120 коња. Кошта, мислим, око 35.000 евра.

fkRPx_yto1204.jpg

Oво je Foton Europard 1254 са 125 коња. Цена слична претходном.

n8W3E_foton1204.jpg

Oвих потоњих има у разним бојама. Ево, моје је црвен, мало мањи и после пет година се није распао на делове.

Ac8rP_foton804.jpg

Ma video sam svu tu mehanizaciju. Imao sam brdo slika ali mi pao sistem i sve sam obrisao. Pricao sam sa jednim likom kaze da njihova firma prodaje kineske traktore vec 5-6 godina i da su se ok pokazali. Za ove utovarivace sam prvi put sad video da se koriste kod nas. Znam da kinezi sve i svasta proizvode ali nema sve to kod nas da se nabavi.Doduse i kod nas je velika beda i nemastina tako da nov traktor niko ne kupuje. Vojvodina je nesto drugo. Ma kinezi ce za par godina da uniste ekonomiju razvijenih drzava, ako nesto ne preduzmu. Nas bar nece mnogo da uzdrmaju. Osim odece nista drugo ne proizvodimo a da kinezi masovno izvoze. Prelazak sa jugica na kineza ce biti korak ako ne i dva unapred  ;D ;)

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

Е, да си ми ти жив...

Па производе они којекакву механизацију. На том сајму у НС-у дотерали су YTO самоходни берач кукуруза упола јефтинији од малобројних директних конкурената и ствар ради само тако. Појављују се редовно и са грађевинском механизацијом.

Ево ти YTO 1204 трактор са 120 коња. Кошта, мислим, око 35.000 евра.

gA3WU_yto1204.jpg

Oво je Foton Europard 1254 са 125 коња. Цена слична претходном.

05NFq_foton1204.jpg

Oвих потоњих има у разним бојама. Ево, моје је црвен, мало мањи и после пет година се није распао на делове.

FbRKY_foton804.jpg

Vidim zorge dobro se razumes u poljoprivredu....

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

malo sam ozuljao asfalt pa ako neko ima da mu stoji za speeda levi guvernal, zmigavac, levi nosac retrovizora (bez prekidaca i rucice), neka kaze cenu

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja