quasaar 1027 Napisano Decembar 17, 2008 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Negde je bila tema koja se bavila bas onim sto je meni potrebno ali ne mogu da je nadjem. Spremam se da prefarbam motor... to nije problem, radili smo mi to vec nekoliko puta. Na TA je sve osim rezervoara plastika... pa ni to nije preveliki problem... koristili smo vec primere za plastiku... Ono sto mi se cini kao manji problem je prednji blatobran, koji je od relativno meke i savitljive plastike... Taj blatobran dosta radi i trpi dosta vibracija... Negde sam procitao kako da se kvalitetno i sa kojim materijalom treba pripremiti takvu plastiku a da kasnije farba od svega toga ne popuca... Zna li neko? Ili mozda neko zna gde da pronadjem temu? Mozda link? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jamana 43 Napisano Decembar 17, 2008 Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Cagiva Canyon Jamana 600 TT Prijavi odgovor kao problematičan http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=26384.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 17, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ako ti je vec ofarban,sam ga osmirglaj vodenom i farbaj ponovo bez prajmera itd,,sto vise slojeva veca je i sansa da pukne... :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Decembar 18, 2008 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan nece biti ista boja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 18, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa kakve veze ima,,posto je vec ofarban znaci da ima prajmer na sebi ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Decembar 18, 2008 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan pa nije bas tako... nikad nisam znao tako da radim... ja jednostavno moram sve od pocetka do kraja, a i na bocnim plastikama pored sedista je farba popucala, sto znaci da cu svakako to da smirglam. Posto hocu da mi sve bude u istoj boji i nijansi pre krajnjeg farbanja mora i podloga t.j. spricgit da mi bude na svim delovima, inace ce biti razlika u nijansama... A pored nekog akrila jos uvek se razmisljam i postoji mala mogucnost da farbam motor u metalik sto svakako podrazumeva da radim sve iz pocetka a ne bih da se zezam pa bih ipak da odradim sloj prajmera ************ Da me neko ne shvati pogresno... motor nece biti fensi bez obzira kako ga ofarbao posto vec na prolece ide u offroad pa ce biti tu svacega, ali sta cu kad volem da ga ofarbam. ******************** inace inicijalno, farbanje radim zato sto sam imao par puta priliku da me zeza policija zato sto mi je curka u supu upisala da je motor crvene boje, bez obzira na dokumentaciju, a na mororu ima crvene najmanje a bele najvise... tako da ce biti neka jako tamna crvena, trula visnja, tako nesto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing Deni 0 Napisano Decembar 18, 2008 U prolazu, 41 postova Lokacija: Temerin Prijavi odgovor kao problematičan mi smo bili farbali sundjerasti spojler...moz'ga stiskati koliko hoces nece da odpadne ni da pukne...ne mogu da se setim kako se komponenta zove... imas farbara koliko hoces,pitaj njih... 0642343867 auto LAZAR pitaj decka pomocice ti!pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Decembar 22, 2008 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Popravke uradi sa bumper kitom za plastiku ,posle toga ide obicni 2k filer u koji se doda 20% elastik aditiva (trazi u boljoj farbari) , ako radis sa akrilom dodaj i u njega aditiv ,ako radis metalik u boju ne treba, ali u bezbojni lak obavezno. Bez elastik aditiva lak i filer pucaju na plastikama koje imaju neko savijanje (blatobran i bocne zadnje plastike).Ako su bile fabricki lakirane ne treba ti prajmer za plastiku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Decembar 23, 2008 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih nikome da solim pamet, samo par drugarskih saveta, ono sto znam iz iskustva je da je plastik primer potreban jedino ako nanosis farbu ili spricgit na golu plastiku, ako je farba negde pukla, kao sto si rekao, to je ipak potrebno temeljno osmirglati tako da je vrlo moguce da ce se doci do gole plastike, u tom slucaju za koju god boju da se odlucis (samo akril bez lakiranja ili neka baza pa lak naknadno) moraces deo prvo preci sa primerom a posle njega sa spricgitom, ukoliko ces farbati sa akrilnom bojom nema potrebe da sve smirglas do kraja tj. do plastike, dovoljno je sa vodenom 800 izmatirati povrsinu, akrilna boja pokriva super, ako se odlucis za neku metalik boju ne bi bilo lose preci sve sa spricgitom, ako nista drugo manje ces potrositi baze za pokrivanje. Sto se tice pucanja farbe/laka usled savijanja,moj savet ti je da kupis neki kvalitetniji lak/farbu i nece biti problema, on sam trpi dosta uvijanja. Pozz! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...