Jump to content

Moto Zajednica

Odrzavanje unutrasnje postave kacige, kod koje se ista ne skida?

Recommended Posts

• U prolazu, 90 postova
  • Motocikl: Suzuki dr 600 Djebel

Imam kacigu, integralnu, kod koje se unutrasnja postava ne skida.. Da li postoji neki nacin da je operem, kako da je odrzavam da mi bude u principu cista? Pre nego sto bilo sta pokusam hteo bih da cujem vase misljenje...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• nekrunisani kralj moto cigana, 3206 postova
  • Motocikl: 4x4

Vec sam pisao na forumu na ovu temu. Ja sam letos dve kacige oprao tako sto sam ih stavio u veliko bure puno vode, sipao bohor, lenor, jbem li ga i stavio jedan kocioni disk preko da ne isplivaju. Ostavio ih tako jedan dan i noc i sutradan isprao.

• Drug član, 1777 postova

Ja sam moju prao takosto uzmem i stavim u lavabo, iskvasim celu unutrasnjost, uzmem sampon za kosu, neki da lepo mirise ;D i onda trljam prstima i perem. Isperem, ponovim postupak ako ima potrebe, isperem. Najlakse ti je da ispiras sa tusem. Ostavis da se osusi, i sledeci put kada je stavis, ono mirise na pomorandzu npr ;D

Ja je ne bi topao.

• Drug član, 1151 postova
  • Motocikl: BMW F800GS Adventure

Usisivac koji moze da usisava i vodu, nakom pranj, je resenje kako prljavstina stvarno "ode" iz kacige. Od deterdjenta predlazem samo sampon za kosu, recimo omiljeni.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Odneses u radnju za hemisko ciscenje i oni ti lepo sve srede ( ako hoce da to rade ).

• Svakom po zasluzi, 12432 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Ako ne može da se skine postava, lepo sunđerom, toplom vodom i deterdžentom za sudove dobro istrljaš, posle ispereš i milina.

• Advanced Member, 791 postova
  • Motocikl: Sv650n

ja sam svoju neku staru kacigu, koja ima postavu koja se ne vadi, samo stavio u lavabo , stavio prasak za ves i ribao. susila se dugo, ali barem je bila cista kasnije :)

• Skuteras, 3701 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Ja jednu moju perem tako sto uzmem masinu kojom radim dubinsko pranje na kolima i malo prskam hemiju, malo usisavam. Buide cista kao nova. Hemija je top wash . Ako prolazis kroz Ivanjicu ponesi i ja cu da ti je ocistim

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Kacige kojima se nije skidala postava sam čuvao stavljanjem potkape na ćelu  u 100% slučajeva i povremenim talkovanjem unutrašnjosti.

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Bila tema u "moto opremi", potrazi malo. Bitno je takodje nacin na koji je susis, jer moze lako da se usmrdi, pa nisi nista uradio.

... i povremenim talkovanjem unutrašnjosti.

A? Kako i cime?

• Nadrkani komšija, 1231 postova
  • Motocikl: Bandit 1200S

Ja uzeo, pa razbuc'o. Rasturio kacigu, sve povadio, pa na kraju kad sam oprao i osušio, jedno po jedno vraćao natrag. E sad, to ti je malo sporija varijanta i pipavija jer moraš da se zezaš sa lepljenjem unutrašnjosti, itd.

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

A neke malo manje invazivne metode?Npr sprej za čišćenje unutrašnjosti, Motorex-ov?

helmetcare.jpg

Kupio sam kacigu pre neki mesec pa nisam imao potrebu ža čišćenjem, ali kad to dodje na red ni u snu je neću potopiti u bure ili povaditi postavu pa lepiti...Suviše je volim.  :D

• nekrunisani kralj moto cigana, 3206 postova
  • Motocikl: 4x4

A neke malo manje invazivne metode?Npr sprej za čišćenje unutrašnjosti, Motorex-ov?

Ima i posteljina koja se ne pere. Bila moja keva na prezentaciji, neka hvala.

Ovaj sprej kada se isprska po unutrašnjosti pravi gustu penu, ona razgradi nečistoće i ostavi neki antibakterijski sloj, nakon toga se pena obriše.To se manje-više svodi na ono šamponiranje, samo što je ova pena suva pa je postupak dosta kraći i lakši.

• Skuteras, 3701 postova

Ovaj sprej kada se isprska po unutrašnjosti pravi gustu penu, ona razgradi nečistoće i ostavi neki antibakterijski sloj, nakon toga se pena obriše.To se manje-više svodi na ono šamponiranje, samo što je ova pena suva pa je postupak dosta kraći i lakši.

Ti uradi sve tako pa posle donesi kod mene da ti ocistim

Znaš da ti poveravam motor, kad dodje do ovoga, ti ćeš je čistiti.Ima da je tresnem na astal prljavu i kažem "nek bude ko nova, operi i naplati".  :D

• Svrati ponekad, 334 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha Neos

Evo šta kaže Shoei:

How do I clean the helmet properly?

Inside: All our interiors are washable! If you own a helmet with a detachable interior, just remove it and wash it in lukewarm water. Please use a mild soap. If your helmet is not equipped with a detachable interior, please put the whole helmet into lukewarm water. After washing, the helmet must dry without the use of any drying tools like hairdryers, etc. In a warm and dry environment the drying time should take at least 48 hours. But again, PLEASE DO NOT USE ANY DRYING TOOLS as they may damage the inner liner of your helmet.

Outside: Please clean the outside of your helmet with water and a mild soap.

As Shoei helmets are painted, it is also possible to use car polish to keep the paint in a good condition.

Please do not use cleaning sprays or liquid window cleaner as they may damage the polycarbonate parts of the ventilation or your shield.

Shield: It is very important not to use any cleaning sprays or liquid window cleaner on your shield. Please clean your shield only with lukewarm water and a mild soap.

Tip: Put a wet towel on your shield, leave it there for some minutes and insects can be removed easily.

http://www.shoei-europe.com/uk/service/faq

• U prolazu, 4 postova

Vrlo jednostavno!Kupis "Kornjacu" za auto kojom se sredjuju sedista i mebl stof.Skida masnocu,osvezi i deluje antibakteriski.Sprej na vrhu ima cetku koju iskoristis kad naneses penu.Sacekas da malo odstoji istrljas pa opet isprskas,ostavis da odstoji i obrises nekom suvom cistom krpom(moze MAGICNOM).Veruj mi da radi jer imam Nolana kojoj se nevadi postava a brijem glavu,pa zamisli kakav je to haos unutra.

• Skuteras, 3701 postova

Vrlo jednostavno!Kupis "Kornjacu" za auto kojom se sredjuju sedista i mebl stof.Skida masnocu,osvezi i deluje antibakteriski...

Provereno bacene pare. Taj sprej je jedan od najlosijih koje sam u zivotu probao, a probao sam ih mnoooogo. Bolje napravi sam penu, od nekog npr. venisha i istrljaj nekom cetkicom, nego to da kupujes

• Svrati ponekad, 242 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 750 1995, Cagiva Mito 125 1992-na prodaju

helmetcare.jpg

Kupio sam kacigu pre neki mesec pa nisam imao potrebu ža čišćenjem, ali kad to dodje na red ni u snu je neću potopiti u bure ili povaditi postavu pa lepiti...Suviše je volim.  :D

Ima li to da se uzme gde kod nas ??? Koliko li kosta ??

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja