MarkoTenere 24 Napisano Decembar 5, 2008 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd , Borča Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Posle mnogo trazenje i razmatranja odluka je pala. XJ900S Diversion je zasigurno moj sledeci motor:) Svestrana masina koja se uklapa u moju plateznu moc, jako dobra i udobna na duzim relacijama za dvoje(i moja lepsa polovina se slaze) jeftina za odrzavanje, potrosnja solidna...sve u svemu to je to.Motor za mene... Sad mi jedino tesko pada rastanak od Super Tenere, nekako smo se vezali:( U februaru idemo za Svabiju da pronadjemo pravi XJ900S Pa onda jedno dugo dugo putovanje pred zenidbu:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Decembar 5, 2008 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan onda ti zelim da u svabi sto bolju sto lepsu i sto jeftiniju kpis.Neka je sa srecom sa pronalazenjem ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoTenere 24 Napisano Decembar 5, 2008 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd , Borča Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan onda ti zelim da u svabi sto bolju sto lepsu i sto jeftiniju kpis.Neka je sa srecom sa pronalazenjem ;) hvala Imali medju nama neko ko je vozi? Vec sam odlucio ali neki novi savet i iskustvo dobro dodje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Decembar 5, 2008 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan Jedan od motora koji bih mogao da vozim posle Afrike a da nije enduro. Bravo ! Sa srecom kupovina . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoTenere 24 Napisano Decembar 5, 2008 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd , Borča Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan kad sam prvi put seo na teneru pomislio sam to je to nema dalje ali... posle 35000 predjenih kilometara sto sam a uglavnom sa devojcicom(buducom zenom:) ) i nagon kratke voznje na diverziji opet je proradila hemija i tada sam resio, idemo dalje... auuuu kako ovo zvuci, kao da sam resio da raskinem sa "devojkom" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Racer 284 Napisano Decembar 5, 2008 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Staro selo Prijavi odgovor kao problematičan Imao je drugar , ja je odrzavao ( ulje i filter , za drugo nesto nije bilo potrebe ) i cesto vozio ~ lepota ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 5, 2008 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam prethodnicu XJ900F ('92) i koristim je za posao-kuca, kuca-prodavnica i sl. (radna kobila ;D) Motor je neunistiv i nikad ne zakaze. Kardan = blagoslov, pogotovo zimi!! Iako je relativno star, (sad mu pise 27.000 na satu, a ja mislim da je laadno 2x okrenut), pali (i na minusu) bolje od 20x skuplje Honde, koju koristim iskljucivo za zahebanciju. Jedan kolega forumash ima primjerak sa 400.000 km! Brzina: Probao sam jednom koliko moze i dogurao do 210. Motor je mogao jos (malo), ali je postao previse nestabilan, pa sam prekinuo experiment. Maximum bez cimanja, relativno stabilan, je oko 180, sve preko je neodgovorno. 160-170 redovno (autoput naravno). Mane: - popije < pola litre na 1000 km ulja - prednja vilica premekana (feder), nema zastitu prednje vilice od mushica i sl. - nije bash ljuta (ali ja mjerim R-mjeracem) - trosi gume, kocnice i benzin (5-6 litara bez poshtede) Znaci, diversion bi trebalo da je jos bolji, sto bi znacilo savrsen! ;D Sigurno je brzi, stabilniji i komforniji, a za ostalo pretpostavljam. (mada ovi sa XJ900 foruma tvrde da je XJ900 pouzdaniji od diversiona, ali da tvrde drugacije, nesto nebi bilo u redu s njima (svoj konj = best konj) ;D) sretno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 126 Napisano Decembar 6, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Hajde razmisli o ovom predlogu. XJ 900 je dobar,pouzdan ,itd. ... ali... Njegova kubikaza ga svrstava u kategoriju koja se lepo placa pri registraciji. Kada vec lepo placas onda plati jos malo (10000 din godisnje) i uzmi FJ 1200. Odrzavanje isto (ako ga uopste ima) a za duza putovanja za tebe i devojku je daleko bolji od XJ 900. Razlika u konjazi je vise nego dobra pod uslovom da uzmes onu sa 125 KS. Potrosnja nije tako drasticna i krece se oko 7,5 l normalne voznje (pri tome ne mislim na cinculiranje od 120-130,nego na putnu brzinu od 160-180) . Mogu se naci jeftini primerci savrseno ocuvani 91-94 god. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mata16v 15 Napisano Decembar 6, 2008 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Mladenovac N44.26.967 E020.42.012 Prijavi odgovor kao problematičan ja imam diversion 600ccm, i prezadovoljan sam motorom, 900 je valjda jos bolji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoTenere 24 Napisano Decembar 6, 2008 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd , Borča Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Hajde razmisli o ovom predlogu. XJ 900 je dobar,pouzdan ,itd. ... ali... Njegova kubikaza ga svrstava u kategoriju koja se lepo placa pri registraciji. Kada vec lepo placas onda plati jos malo (10000 din godisnje) i uzmi FJ 1200. Odrzavanje isto (ako ga uopste ima) a za duza putovanja za tebe i devojku je daleko bolji od XJ 900. Razlika u konjazi je vise nego dobra pod uslovom da uzmes onu sa 125 KS. Potrosnja nije tako drasticna i krece se oko 7,5 l normalne voznje (pri tome ne mislim na cinculiranje od 120-130,nego na putnu brzinu od 160-180) . Mogu se naci jeftini primerci savrseno ocuvani 91-94 god. iskreno fj1200 nisam imao prilike da provozam tako da nisam ni razmisljao o njemu.bilo je price izmedj tdm i xj... na diversiji smo napravili nekih 100 km i oboje smo se odusevili komforom(narocito Ana), u kojoj gad da sam brzini dobro vuce, navikao sam na tezak motor tako da mi tezina ne predstavlja problem, putna brzina koja nam je odgovarala je bila negde oko 150-160(meni sasvim dovoljno) sa sve koferima...kazem ja proradila hemija:) u svakom slucaju hvala na predlogu pozzzzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fireclaw94 1 Napisano Decembar 6, 2008 U prolazu, 99 postova Lokacija: Backa Topola Prijavi odgovor kao problematičan srecno sa kupovinom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4789 Napisano Decembar 8, 2008 Ne silazi, 5560 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan U Kraljevu ima jedna XJ 900 Diversion (mislim da je aktuelno) na prodaju. Motor je nov, presao oko 5000km. Imao je laksu havariju, samo neke sitnicice su u pitanju. Nije u pitanju neka preprodaja i sl. Moj kum je gledao, ali je odustao zbog cene. Tip se ne razume pa je mislio da moze da drzi cenu posto je motor skoro nov, ali vremenom je cena isla dole. Mislim da je sada nesto oko 3-3500E. Kod kuma verovatno imaju fotke. Ako te zanima, javi se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...