PICASOO MZ 425 Napisano Decembar 19, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan E ovo bas ludo izgleda...! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Decembar 19, 2008 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Uradio sam neke crteze u SolidWorks a i nasao neke nacrte na net. Ako neko ima program SolidWorks mogu mu poslati, bez njega ne moze da se otvori... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Decembar 19, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Uradio sam neke crteze u SolidWorks a i nasao neke nacrte na net. Ako neko ima program SolidWorks mogu mu poslati, bez njega ne moze da se otvori... Jel' ne moze da se nekako exportuje u *.jpg?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vujo032 2768 Napisano Decembar 19, 2008 Zainteresovan, 438 postova Lokacija: Čačak City Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder Prijavi odgovor kao problematičan Moj rođak sa sela Stojan je pravio nekoliko vozila, mislim od dijane, spačeka ili amija Ovo je jedan od tih moćnih terenaca. Jedan pre ovoga sam imao prilike da provozam,osećaj je extra,ogibljenje mekano,vrh. Evo iskopah fotografije,davno je to bilo. Možda sam promašio temu,ali sve je to u cilju podsticanja kreativnosti ljudi, koji se usuđuju da naprave nešto slično. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vujo032 2768 Napisano Decembar 19, 2008 Zainteresovan, 438 postova Lokacija: Čačak City Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder Prijavi odgovor kao problematičan Uradio sam neke crteze u SolidWorks a i nasao neke nacrte na net. Ako neko ima program SolidWorks mogu mu poslati, bez njega ne moze da se otvori... Jel' ne moze da se nekako exportuje u *.jpg?? Ako ništa,onda uvek pomaže print screen, ima program Gadwin PrintScreen, sa njim može da se "škljoca" bezbroj puta i posle samo odeš i pokupiš fotke: http://www.download.com/Gadwin-PrintScreen/3000-2094_4-10123018.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Decembar 19, 2008 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Uradio sam neke crteze u SolidWorks a i nasao neke nacrte na net. Ako neko ima program SolidWorks mogu mu poslati, bez njega ne moze da se otvori... Jel' ne moze da se nekako exportuje u *.jpg?? Ako ništa,onda uvek pomaže print screen, ima program Gadwin PrintScreen, sa njim može da se "škljoca" bezbroj puta i posle samo odeš i pokupiš fotke: http://www.download.com/Gadwin-PrintScreen/3000-2094_4-10123018.html Naj verovatnije moze, ali treba da vidim kako. Sto se tice mog "projekta" zavrsio sam samo prednji deo, nastavicu ovih dana. Ali postavicu slike da vidite kako izgleda, postavicu i ovaj sto sam skinuo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 19, 2008 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Evo Cesi su modifikovali i Trabanta, ( sa idejom " Velorexa ", pa je tako nastao i "Traborex", a na kraju isti covek napravio i quada svom klincu ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Decembar 19, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan ma ipak cu napravit ovak nest sa zadnje slike sam malo vece pa ak mi se poslje bude dalo upustit ce se u neki veci projekt za pocetak ce bit i ovo dobro za zajebanciju ono dost mi jednostavno izgleda za izradu ono ne jednostavno al puno jednostavnije nego sto sam imao prvu ideju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Decembar 20, 2008 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ja vidim, jedini problem ti može biti zadnja, pogonska osovina. Ona se mora raditi iz komada i gvoždje mora biti idalno u "osi", obradjeno na strugu ali, tu nije kraj, mora biti i malo pojačana, mislim na kvalitet jer dolazi do krivljenja a odma cela stvar ide u aut.To je problem i sa kartinzima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Decembar 20, 2008 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ja vidim, jedini problem ti može biti zadnja, pogonska osovina. Ona se mora raditi iz komada i gvoždje mora biti idalno u "osi", obradjeno na strugu ali, tu nije kraj, mora biti i malo pojačana, mislim na kvalitet jer dolazi do krivljenja a odma cela stvar ide u aut.To je problem i sa kartinzima... Podrazumeva se da se vratilo radi u jednom komadu i da se na strugu uradi gotovo savrseno u osi. Nece biti nikakav problem uraditi pogonsko vratilo, odes kod strugara odneses dimenzije, kazes koji ti materijal treba i poneses pare ;D. Sto se tice krivljenja moje misljenje je da mozes biti potpuno siguran da ga nece biti jer se vidi da tacke oslanjanja gotovo na kraju vratila pi bi trebala bas ogromna sila da bi se to iskrivilo a do tolike sile je nemoguce doci na ovako malom vozilu. Jedino sto mi pada u oci a to je da nema amortizere, a kakv je to qad kad nema amortizere, bice vrlo neudobno voziti ga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Decembar 20, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan uvijanje tog vratila,nema nikakve veze sa osloncima i gde se oni nalaze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Decembar 20, 2008 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan uvijanje tog vratila,nema nikakve veze sa osloncima i gde se oni nalaze Tamo pise krivljenje a to je isto sto i savijanje. Kad je vec tako napisao ja sam dao svoje misljenje o tome A sto se tice uvijanja tu pomaze samo poprecni presek materijala i sam sastav celika... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 20, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan uvijanje tog vratila,nema nikakve veze sa osloncima i gde se oni nalaze ima ima i to podosta......sto vise oslonaca manje uvijanja,krivljenja itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Decembar 20, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan izvini greska,samog savijanja ni nema puno uvijanje je najkriticnije a takvi oslonci sa uvijanjem sigurno nemaju nikakve veze koliko god da ih ima uvijanje ce biti isto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Decembar 20, 2008 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan izvini greska,samog savijanja ni nema puno uvijanje je najkriticnije a takvi oslonci sa uvijanjem sigurno nemaju nikakve veze koliko god da ih ima uvijanje ce biti isto Naravno da sa uvijanjem oslonci nemaju nista, kao sto rekoh, samo poprecni presek i materijal izrade i sto je vratilo duze to je izlozenije uvijanju. Mada mislim da bi poprecni presek od 20mm bio sasvim dovoljan s obzirom da su kardani kod motocikala jos i manjeg preseka (optereceni iskljucivo na uvijanje). Naj bitnije je da se dobro odradi spojka lancanik-vratilo, tj pomocu klina da kasnije nebi doslo do smicanja klina. Klin mora biti sto tacnije uradjen i leziste klina mora biti koliko je to moguce tacnije uraditi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 20, 2008 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Posto si se odlucio za varijantu quada, evo ti i ostatak slika od onog malog, mozda ti pomogne pri pravljenju - vidi se kako je izveo sistem upravljanja . Sretno sa radom, pa da vidimo rezultate ,. ;) ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Decembar 21, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan ma imam jos dvije sesije od mz250 pa bi judnu nekak zavario na tu napravljenu sasiju ono odma imam rijesene nosace masine i dio upravljeckog sistema a i mozda bi se dao nekak rijesit zadnji amontrizer Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Decembar 21, 2008 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan ma imam jos dvije sesije od mz250 pa bi judnu nekak zavario na tu napravljenu sasiju ono odma imam rijesene nosace masine i dio upravljeckog sistema a i mozda bi se dao nekak rijesit zadnji amontrizer Sto se tice amortizera, to mozes da resis pravljenjem viljuske kao kod motocikla i savljanjem jednog ili dva amortizera (po potrebi) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Decembar 22, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan pa da tak sam nest i mislio samo vilice prosirit i spojit ih sa pog osovinom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Januar 3, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan ev koja slika jednog stroja od kolege hehe ide 20km/H al uzivancija za vozat se masina od mjesalice nema lera upalis i odma pici sam gas ima radio heheh itd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Januar 3, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan pa eto pregledaj i kopiraj kako je kod njega sve uradjeno,pomeris sediste malo u stranu i stavis masinu od mz-a.Evetualno neki veci tockovi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Januar 3, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan tak sam i mislio sam malo vece i jace mislim na sasiju ono isto al uvecano Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Februar 21, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Miha nisi valjda odustao od MZ quad-a? Evo da te malo motivise... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Februar 21, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Imas i aparat i znas da varis.Nemoj da nas izneveris :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Februar 21, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan ma znam sve al kad to metnes na papir kosta to i dosta posla a moji pizde kod kuce na svaki plan o motorima i slicno ;D a imas jos puno vazniji stvari za uradit vidis da jos nadogradjivam emzu a sjetim se tog svaki put kad pogledam onu rezernu masinu lezi u garazi a mogla bi da vozi ma slozit cu ja jednog dana nesto al treba vremena sam ja bi nesto da ima volan imam vec par strojeva na guvernal ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...