Goshke 2786 Napisano April 16, 2012 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Imas PP, da ne spamujemo temu A da, 99% XT-ova kucka kad je hladan ( a veliki broj kucka i vruc ), i moj se cuje kad ga upalim hladnog jedno 15-ak sekundi, posle sve regularno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano April 16, 2012 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan @Goshke auspuh je legao kao budali samar !! bas lepo izgleda @XT Sekto Bas mi je zao sto sam prodao onu moju teneru,ipak je XT XT ! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano April 16, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Biške, nikad nije kasno da se ljubi strasno Uvek možeš da prodaš Dominatora i kupiš XT-a Baltrekk, motor ti je prelep Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobac50 36 Napisano April 17, 2012 U prolazu, 82 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Yamaha XT 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi moracu i ja svoj da napravim(Ore mi se ), nemam vise snage da gledam slike u ovoj temi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HSMF 23 Napisano April 17, 2012 U prolazu, 68 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XT 600 kurbla bre! Prijavi odgovor kao problematičan LJudi hvala vam na odgovorima ali ja i dalje nisam nacisto sa merenjem ulja.Unapred se izvinjavam ako smaram ili odvalim nesto pa ostanam ziv Dakle ja sam skapirao ovako-na modelima sa 2kf agregatom ,ulje se meri na rezervoaru za ulje ispod desne plastike (koja pokriva izduvni lonac) Meni na bloku motora pise 3UW(1991kurbla)-kapiram da je to isti agregat kao 3TB i predpostavljam da se nivo ulja meri sa ne zasrafljenim cepom koji se nalazi na vrhu rama(do osovine kormana) na kome se nalazi skala full i empty.Znaci kad je motor totalno hladan (12h od zadnje voznje) skala pokazuje tacno na pola,kada posle voznje od 2h stanem i pustim motor da odradi 15-20 sec na leru-ugasim-odma izmerim i nivo je 3 cm iznad full.Posle 30 sec do jednog minuta nivo je tacno na full(ulje negde otice)Pa me zanima jel se meri odma posle gasenja ili treba sacekati taj minut da se ulje slegne jer se nivo spusti 3-4 cm za jedan minut?Ala sam narokao zagrada JBT Ne bih voleo da imam viska ulja Naravno moped je prilikom merenja postavljen u savrseno horizontalno-vertikalni polozaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4773 Napisano April 17, 2012 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Po manualu, ali na nemackom, jer onaj na engleskom nije tacan, idealna temperatura za merenje ulja je 70 stepeni C...ugasis, odvijes cep i izmeris. Bas zbog toga je dobro imati merac ulja sa meracem temperature. To ti je posle jedno 10-15min voznje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boyze 59 Napisano April 17, 2012 Svrati ponekad, 215 postova Lokacija: livno bih Motocikl: xt600 Prijavi odgovor kao problematičan mislim da imas viška ulja kod mene je ovako ako ga vozim 2,3 km i mjerim nema ulja nikako odvozim nekih 7,8 km i mjerim čim stane m znači koliko treba vremena da odvrnem čep na kojem je šipka i to je to ubodem izvadim nema čekanja kad je hladan nema ulja na šipki nikako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario M. 53 Napisano April 17, 2012 Svrati ponekad, 225 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha XT 600 E Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo kod ulja. Po 15 put verovatno, sta sipate? Jel probao neko 20w50? Kako se ponasa sa full sintetikom a kako sa polusintetikom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4773 Napisano April 17, 2012 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja trosim 20w-50, prosli put bel ray, sada bardhal, oba ps, lepsi mi osecaj sa bardhalom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano April 17, 2012 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan do sada motul 15-50 od sledece zamene ide bel ray thumper, pa cemo videti kako joj pase Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HSMF 23 Napisano April 18, 2012 U prolazu, 68 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XT 600 kurbla bre! Prijavi odgovor kao problematičan Primljeno k'znanjuE sad jos malo pitanja,da bih poverio filter vazduha jel moram skinuti samo sediste ili jos nesto i da li neko zna koja je oznaka DENSO(znaci obicna ne iridium) svecice za XT-600? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano April 18, 2012 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Za 3TB samo se skida bocna plastika desna, i odvrne se par srafova na onom poklopcu, i vadi se filter na stranu. Kupio obicne NGK po katalogu, ja je imam i nemam nikakvih problema Kazu da iridijumska svecica nije dobra za jednocilindrase, zasto- nemam pojma Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HSMF 23 Napisano April 18, 2012 U prolazu, 68 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XT 600 kurbla bre! Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Goshke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano April 18, 2012 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan do sada motul 15-50 od sledece zamene ide bel ray thumper, pa cemo videti kako joj pase Takodje, nesto mi se ne svidja motul, vec posle 2500km menjac se teze salta, kao da je voda u motoru umesto ulja... Hvala Goshke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano April 18, 2012 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Interesantno je kada pričamo o šaltanju... Evo mojih zapažanja: Kod mene je u motoru mineralno ulje Midland 20W-50 i kada se motor zagreje primećujem da malo teže pogodim prazan hod menjača, odn. N položaj iz prve u drugu. Da bih ubacio u N položaj, obično je potrebno da iz druge odsečnim potezom pritisnem menjač i onda se nalazim u N položaj. Sa ostalim brzinama, za sada, nemam nikakav problem čak naprotiv. Kakva je situacija kod vas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano April 18, 2012 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Uvek je za nijansu teže ubaciti u "N" no u ostale položaje. Rešenje: Probaj da se blago poguraš nogama u napred (par cm) dok si na motociklu i to u trenutku kada želiš da iz prve prebaciš u neutral. Upada ko u sir. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario M. 53 Napisano April 18, 2012 Svrati ponekad, 225 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha XT 600 E Prijavi odgovor kao problematičan do sada motul 15-50 od sledece zamene ide bel ray thumper, pa cemo videti kako joj pase Takodje, nesto mi se ne svidja motul, vec posle 2500km menjac se teze salta, kao da je voda u motoru umesto ulja... Ja cu sad da probam sa 20w60 ako nadjem,bas iz tog razloga razbijanja ulja posle 2500km. 20w70 je idealno za xt-a na ovim prostorima,zbog loseg goriva. Koliko sam shvatio da mu je radna temperatura 70 stepeni. jos uvek se razmisljam da li da sipam sintetiku ili polu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano April 18, 2012 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Meni pocne teze da salta vec posle 500km. I to sto je vise motor zagrejan sve teze ide. Saltanje na gore je jos i dobro ali kad spustam brzine to je zlo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano April 18, 2012 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Tako i kod mene, bas me nervira. A i cuje se kad god presaltam brzinu. Vise nikad motul... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano April 18, 2012 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Uvek je za nijansu teže ubaciti u "N" no u ostale položaje. Rešenje: Probaj da se blago poguraš nogama u napred (par cm) dok si na motociklu i to u trenutku kada želiš da iz prve prebaciš u neutral. Upada ko u sir. Vrlo je moguće. Koliko za vikend biće probano! Sad gledam specifikaciju ulja Bardahl XTC C60 Off-Road 10w50 http://motoland.rs/m...off-road-10w50/ Da li je neko probao da sipa u motor i ako jeste kakva su iskustva? Sudeći po onome što je napisano u tehničkoj specifikaciji, deluje kao idealno ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano April 18, 2012 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan @Goške, Šoma Ja stvarno nemam tih problema pri šaltanju - ipone 15w/50 polusint. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano April 18, 2012 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Pricamo o motulu! Nije neki problem, al je nervirajuce kad znas da ti je unutra lose ulje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brki82 210 Napisano April 20, 2012 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Kraljevo Prijavi odgovor kao problematičan Ako je neko voljan da menja XT za Transalpa 92 god,nek se javi. :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wild hoog 2 Napisano April 20, 2012 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da se prijavim. Pročitao sam sve, mislim vezano za xt, jako mi se sviđaju diskusije. Posjedujem dve xt-jke, jedna za off road, a jedna cestovna, prezadovoljan sam i mislim da nikad neću voziti nešto drugo osim Yamahe xt. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano April 20, 2012 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Ajde sad neke fotke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...