Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha XT600 - all in one

Recommended Posts

• Zainteresovan, 525 postova
  • Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250

Probao sam i ja juce po snegu i nije nesto zanimljivo  ;D

Mislim da bez guma sa metalnim siljcima nema prave voznje  :)

+1

Vozio i ja prosle zime i nista me nije odusevilo

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3667 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Cenjeni vlasnici i poštovaoci XT 600, molim za savet.

Planiram da za par nedelja "pazarim" neki XT 600 pa me zanima sledeće:

Kakva su vaša iskustva (ili saznanja) za XT 600Z Tenere iz 1986 god (1V), s obzirom da sam pročitao da je sa tim modelom bilo mnogo problema (hlađenje, menjač ..). Mogu lli ti problemi da se nekako otklone? Taj mi se motor inače baš sviđa, a imam i povoljnu ponudu za njega. Na šta obratiti pažnju prilikom kupovine tog motora?

Ukoliko neko ima u ponudi XT 600 neka mi se javi na 064 2622239 ili na e-mail    zika56@nadlanu.com

Unapred hvala na pomoći i vidimo se uskoro po putevima (i van njih).

• Zainteresovan, 503 postova

Cenjeni vlasnici i poštovaoci XT 600, molim za savet.

Planiram da za par nedelja "pazarim" neki XT 600 pa me zanima sledeće:

Kakva su vaša iskustva (ili saznanja) za XT 600Z Tenere iz 1986 god (1V), s obzirom da sam pročitao da je sa tim modelom bilo mnogo problema (hlađenje, menjač ..). Mogu lli ti problemi da se nekako otklone? Taj mi se motor inače baš sviđa, a imam i povoljnu ponudu za njega. Na šta obratiti pažnju prilikom kupovine tog motora?

Ukoliko neko ima u ponudi XT 600 neka mi se javi na 064 2622239 ili na e-mail    zika56@nadlanu.com

Unapred hvala na pomoći i vidimo se uskoro po putevima (i van njih).

Hlađenje riješiš tako da izrežeš veće rupe na blatobranu, mjenjač štediš tako što ga ne voziš u 5. brzini ispod 4500okr/min (znači 5. brzina nije za sporije od 100km/h). Još kažu da je znao pucati jedan šaraf što steže glavu, ali to i nije tako čest problem. Sve u svemu ako ga dobiješ za pristojne novce - kupuj.

• Zainteresovan, 525 postova
  • Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250

Dali zna neko,koliko krugova treba da bude odvijen (zavijen)straf na polugu sto otvara sekundarni karburator.On regulise u kom polozaju leptira primarnog karburatora pocinje da se otvara sekundarni karburator.Malo sam eksperimentirao i veoma utice na snagu motora ,al ne znam kako bi trebalo fabricki da bude.http://lh5.ggpht.com/_7VMVad25tbg/Sc0OR6MsWoI/AAAAAAAABs4/Rbxf1NYtsZU/s144/0F8W4063.jpg.To je straf sto se vidi u sredini.

Ima li neko odgovor na ovo pitanje - odavno postavljeno ?

Dali zna neko,koliko krugova treba da bude odvijen (zavijen)straf na polugu sto otvara sekundarni karburator.On regulise u kom polozaju leptira primarnog karburatora pocinje da se otvara sekundarni karburator.Malo sam eksperimentirao i veoma utice na snagu motora ,al ne znam kako bi trebalo fabricki da bude.http://lh5.ggpht.com/_7VMVad25tbg/Sc0OR6MsWoI/AAAAAAAABs4/Rbxf1NYtsZU/s144/0F8W4063.jpg.To je straf sto se vidi u sredini.

Ta slika me neodoljivo podsjeća na sliku mog karba (http://lh5.ggpht.com/_7VMVad25tbg/Sc0OR6MsWoI/AAAAAAAABs4/Rbxf1NYtsZU/s800/0F8W4063.jpg) :)

Ovako, ne znam koliko krugova trebaš okrenuti šaraf, ali znam kako podesiti.

Skineš rezervar, tako da možeš karburatoru pristupiti s gornje strane i otvoriš primarni karburator (imaju 2 mala šarafa što drže gornji poklopac). Odvrneš potpuno šaraf za podešavanje lera, kako bi klip u karburatoru bio skroz spušten. Sad izmjeriš koliko ima od klipa do vrha karburatora. Sad lijepo zašarafiš šaraf od lera dok ne podigne klip za 7mm i podesiš da se sekundarni karburator otvara točno u tom trenutku. Sklopiš sve, podesiš ler i to je to.

Nadam se da sam dobro objasnio, postupak je skoz jednostavan, samo moje objašnjavanje...

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Ja sam na svom namjestio da cim primarni krene 3-4mm  da sec. otvara.Nisma jos dosao do detaljnog sredjivanja ali cilj mi je da sto ranije krece taj drugi ako mogne da otvara zajedno sa prvim.Potrosnja mi nije bitna , samo snaga.E sad mozda i nemogne pa moradnem traziti karbove od xl u koih su oba mehanicka bez vakuma i idu zajedno.Pisacu o rezutatima cim budem poceo oko toga da cackam.

Ja sam na svom namjestio da cim primarni krene 3-4mm  da sec. otvara.Nisma jos dosao do detaljnog sredjivanja ali cilj mi je da sto ranije krece taj drugi ako mogne da otvara zajedno sa prvim.Potrosnja mi nije bitna , samo snaga.E sad mozda i nemogne pa moradnem traziti karbove od xl u koih su oba mehanicka bez vakuma i idu zajedno.Pisacu o rezutatima cim budem poceo oko toga da cackam.

Probaj onda naštimati tako da kad ti je prvi karb skoz otvoren, da ti i drugi bude skorz otvoren (da klapna bude paralelna sa zemljom). Ali mislim da ćeš doći do tih 7mm. Ako staviš da se otvara ranije mogao bi postići suprotan učinak pri punom gasu, jer će ti se sekundarni karburator početi zatvarati.

Prije bih, da sam na tvom mjestu, išao pogledati koje su dizne unutra i stavio za broj ili 2 veće i stavio protočniji filter zraka.

Dizne su vec vece ,na  lijevom ce biti vjerovatno pecurka(K&N) a desni  ili sekundarni ce imati airbox.

• U prolazu, 9 postova

Pozdrav svima ! Imam Yamaxu xt 600 98 god ,ali sam je kupio bez one 2 maske sa strane .

Trazio sam na par strana i nema !

Dali neko ima neku ideju gde nabaviti?!

Neki mi je lik rekao da ima ovde na forumu neko iz Mladenovca sto pravi "lije"od plastike?

Ajde ako neko zna nek mi javi! Hvala pozdrav !!!

P.S.

Inace u Ponedeljak sam Klinca od 5,5 godina vozio ujutru u vrtic 1,5 km,po snegu !!!

Na autu zaledio plin ,a kamion mi parkiran u N.Sadu  jedina opcija Yamaxa i odusevio se klinac ...........

Pozdrav svima!

• U prolazu, 9 postova

Nikad nisam ni imao njegov broj, pusti mu pp

Onda od tebe i nisam  cuo za njega -nema veze zvao sam ga nema,ali moze da napravi kaze samo da mu donesem orginale koje nemam ...... ???

• U prolazu, 9 postova

kako izgleda pitam se dali se uopce voziš na njoj. svaka cast i s obzirom na godište.

Da si ti ziv i zdrav ona je u odlicnom stanju  sa 35000 kilometara ,a vozio je decko koji je na 3000 km menjao ulje a svake godine ful servis!

Jbg to je motor koji se meni jako svidja ........

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: suzuki gsx,svasta

Nasao sam odgovor,i zaboravio na ovo pitanje.Sekundarni karburator treba da otvara kad je primarni otvoren 6-8mm.Ja sam karburatore izvadio da ih ocistim,ispod leptir  primarnog karburatora sam stavio burgija fi 6mm koja je otvorila leptir za 6mm i onda na straf nastelovao da tad pocne otvarati sekundarni karburator.Ako prerano pocinje otvarati sekundarni karburator osiromasuje smesa pa puca kroz karburatore,ipak sto ranije otvara veca snaga na manjim obrtajima.Ako imas volje malo da eksperimentiras,naci ces optimalni polozaj ;)

Onda od tebe i nisam  cuo za njega -nema veze zvao sam ga nema,ali moze da napravi kaze samo da mu donesem orginale koje nemam ...... ???

Kolega kod mene su te plastike bile malo ostecene,hteo sam kupiti nove ali cena od 100evra po komadu i to u Solun-Grcka me ohladila,pa sam ofarbao stare,motor vozim bez njih posto vise idem van puteva.To je moje iskustvo,zeliim ti uspeh .

• U prolazu, 9 postova

Kolega kod mene su te plastike bile malo ostecene,hteo sam kupiti nove ali cena od 100evra po komadu i to u Solun-Grcka me ohladila,pa sam ofarbao stare,motor vozim bez njih posto vise idem van puteva.To je moje iskustvo,zeliim ti uspeh .

Ma izgleda da ce biti tako...........hvala u svakom slucaju

Ja sam svoje namjestio skoro pa da odmah otvara sekundarni kad i primarni mozda kasni 2-3mm. Osjetno jaci od samog ler gasa a odziv mozes da cujes i ovde ima jedan video.

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=41805.160

I nema nikakvog pucanja.

Ja sam svoje namjestio skoro pa da odmah otvara sekundarni kad i primarni mozda kasni 2-3mm. Osjetno jaci od samog ler gasa a odziv mozes da cujes i ovde ima jedan video.

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=41805.160

I nema nikakvog pucanja.

Kolega kod mene je na primarnom karburatoru potrosena emulziona cevcica,gde klizi igla od klipa,pa sam iglu spustio u krajni polozaj da bi motor radio,jer na srednom zlebu motor se gusio od previse goriva i nije dobro isao ispod 3000 obrtaja.mozda zato je pucao kad je prerano otvarao sekundar.Podigao sam iglu za jedan zleb i problem ja resen,ali sad sam namestio i sekundar da otvara na 6mm,da otopli pa cu opet cackati i eksperimentirati.

• Svrati ponekad, 173 postova
  • Motocikl: BMW F650ST

Dva puta sam citao svih 28 strana:))

Jedno pitanje za sve, prilikom kupovine, covek mi je rekao da nece da pali na anlaser je je uklopnik dotrajao, skinuo je neki zubcanik sa uklopnika je na start dugme je nesto krcalo, sada prilikom pritiska na start dugme se samo cuje anlaser kakao vrti na prazno.

E sad, ja bih to zamenio, porucio ili vec sta, ali nikako da nadjem rec na engleskom za taj deo..Pa ako bi ste bili ljubazni...

Inace motor je sa ovog foruma, gledao sam ga na par klipova i stvarno je lep....odlicni su!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja