Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha XT600 - all in one

Recommended Posts

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Jel neko ima neki pametan problem za rjesenje kvara druge brzine.Jedino od te brzine zupcanik prenosi snagu na osovinu tako sto je nabijen presom na osovinu.Kod nog ogveceta je taj zupcanik proklizao...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 738 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure

primetio sam da mi u odnosu na prethodni XT ovaj malo teze pali i to samo kad je hladan...recimo kad ga par dana ne palim treba da verglam 5-6 puta da bi ga upalio.

stari xt mi je palio kad je hladan uvek iz drugog puta,cak i kad ga nisam palio po 10-ak i vise dana.

da li bi trebalo malo da odvrnem saraf za smesu vazduha i goriva na karburatori?

tesko pali vruc=zavrnuti sraf za smesu

tesko pali hladan=odvrnuti sraf za smesu

Ja sam imao ovaj prvi slucaj. Dobro ga zagrej voznjom pa sa kratkim ravnim srafcigerom podesi da radi sto ravnomernije na 1000-1200rpm. Posle digni na 1400-1500 i to je otprilike to.

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Orion craus 49

I meni tezhe pali vruc. Za ne poverovati, ali je tako. :)

Razumeo sam te ovaj prvi deo (da zagrejem mashinu pa da podesim shto ravnomerniji rad), ali ne razumem kad "posle" da ga podignem na 1400-1500?

Joshe jedno pitanje. Je li ko ugradjivao alnaser u ovu mashinu i kakva je to rabota? Isplati li se?

EDIT:

Shta kazhete na ovakav vetrobran? ???

ScreenXTfront_0055.jpg

Guest farbach

Jel neko ima neki pametan problem za rjesenje kvara druge brzine.Jedino od te brzine zupcanik prenosi snagu na osovinu tako sto je nabijen presom na osovinu.Kod nog ogveceta je taj zupcanik proklizao...

obicno se okrene zupcanik pa susti ili zuji kada pustis gas. Kada okrene ide teze, probaj da egalizacijom naaneses mterijala  na osovinu ,pa ponovo upresujes.

• Zainteresovan, 534 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 2kf

I meni tezhe pali vruc. Za ne poverovati, ali je tako. :)

Razumeo sam te ovaj prvi deo (da zagrejem mashinu pa da podesim shto ravnomerniji rad), ali ne razumem kad "posle" da ga podignem na 1400-1500?

Joshe jedno pitanje. Je li ko ugradjivao alnaser u ovu mashinu i kakva je to rabota? Isplati li se?

EDIT:

Shta kazhete na ovakav vetrobran? ???

ScreenXTfront_0055.jpg

Koji ce ti bre alnaser?! I meni je tako nesto padalo na pamet dok nisam malo navikao na kurblu, sad mi ne fali bas ni malo.

Ugac, stelovanje ler gasa se uglavnom radi tako sto:

-spustis ler gas sto nize da masina radi a da se ne ugasi

-podesavas shmeshu vazduh-gorivo na leru

-vratis ler gas na rpm koji je proizvodjac propisao.

Operacija je jednostavna ali trazi malo strpljenja ili iskustva. Meni je tesko palio vruc a vrlo lako hladan. Posle podesavanja pali na prvu ili drugu kurblu bio ladan ili vruc.

Sve se radi na uvce - slusas motor kako radi i okreces sraf. Kad je najpravilniji (ili najbrzi) ritam to je manje-vise to.

Jedini problem je sto je karburator blizu vruceg cilindra pa moze da se desi da se malo pecnes po nadlanici. :)

Nije lose pre ovoga svega izduvati filtar za vazduh na kompresoru...

Skoro sam svoju staru malo doterao u red pa da podelim sa vama

ovako je izgledala kad sam je doterao kuci pre dve god

Image063.jpg

Image064.jpg

a ovako izgleda malo podmladjena

DSC00169.jpg

DSC00171.jpg

Jos mi je ostalo da stavim stitnike rucki i da odem do Ade da joj ugrade auspuh i to bi bilo to za sad

• Podržavam 1

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Orion craus 49

Lepo, lepo. Mnogo lepsha od te prve varijante. ;)

Ja danas naruchio vizir (vetrobran) i poshto je chovek u poslu stizhe tek u ponedeljak. Bice neshto slichno ovom shto sam okachio iznad. Naravno, bacicu vam neku sliku. Shta mislite o skracenju prednjeg blatobrana. Nekako mi je zhao da diram orginal varijantu, ali fotoshop mi kazhe zajebi orginal. ;D

A reci mi gde imaju ti shtitnici za ruke i koliko su para?

Stitnici mogu npr. u louisu da se nadju. Kategorija Endurozubehör, odnosno

http://www.louis.de/_403e19358ba08df2fe2bc997b2947120f3/index.php?topic=wgr&grwgr=470

(klikni dvaput)

Ja imam kod mene stari Acerbis i ne zalim se... :)

• Zainteresovan, 442 postova
  • Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X

cepaj ga iz prve u trecu  :D :D :D chiteru

Lepo, lepo. Mnogo lepsha od te prve varijante. ;)

Ja danas naruchio vizir (vetrobran) i poshto je chovek u poslu stizhe tek u ponedeljak. Bice neshto slichno ovom shto sam okachio iznad. Naravno, bacicu vam neku sliku. Shta mislite o skracenju prednjeg blatobrana. Nekako mi je zhao da diram orginal varijantu, ali fotoshop mi kazhe zajebi orginal. ;D

A reci mi gde imaju ti shtitnici za ruke i koliko su para?

Nemoj seci, mislim  da ce tako ruznije ispasti nego sto jeste. Ja sam planirao da uzmem KTMov prednji blatobran al sam odustao, meni ni ovaj fabricki nije los. Imas i univerzalne Acerbis blatobrane u Louisu su 20e ili, jos bolje, skini Aunerov katalog pa biraj do mile volje

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

cepaj ga iz prve u trecu  :D :D :D chiteru

Procitaj Mishu ;) ;D http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=41805.20

• Svrati ponekad, 479 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600E

Ja sam nabudžio štitnike od Transalp-a i legli su extra. U principu ako nađeš neke polovne originale, po nekoj pristupačnoj ceni, možeš ih nabudžiti i dobiti za sitne novce verovatno kvalitetnije štitnike od većine aftermarket štitnika.

• Zainteresovan, 442 postova
  • Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X

bio sam u NS u Rodicu...imaju stitnike za ruke stvarno prelepe za XT..plave pise Yamaha..... pitam ja koliko su.kaze oko 25 e  :o

reko daj.... kaze cek da proverim cenu ... i kuc kuc po tastaturi kae zajeb 100 e ....

bio sam u NS u Rodicu...imaju stitnike za ruke stvarno prelepe za XT..plave pise Yamaha..... pitam ja koliko su.kaze oko 25 e  :o

reko daj.... kaze cek da proverim cenu ... i kuc kuc po tastaturi kae zajeb 100 e ....

Pa dobro to je tu negde odprilike, 25, 100, lako se zajebat ;D

• Svrati ponekad, 455 postova
  • Motocikl: KTM 640 Adventure

Ulje ugrije na 60°C, uspravi motor da radi 15 sekundi u leru, ugasi i mjeri. Odvrnes mjerac, obrises ga, gurnes nazad bez zavrtanja, izvadis i ocitas nivo.

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

Ulje ugrije na 60°C, uspravi motor da radi 15 sekundi u leru, ugasi i mjeri. Odvrnes mjerac, obrises ga, gurnes nazad bez zavrtanja, izvadis i ocitas nivo.

A kako da znam da ima 60°C? I kolika razlika na merachu mozhe da bude ako ima preko ili ispod 60°C, 2-3mm na merachu? U tome mi je problem, ne znam ni kolika mu je radna temperatura ni kad je na 60C...

link=topic=27492.msg640293#msg640293 date=1255022657]

A kako da znam da ima 60°C? I kolika razlika na merachu mozhe da bude ako ima preko ili ispod 60°C, 2-3mm na merachu? U tome mi je problem, ne znam ni kolika mu je radna temperatura ni kad je na 60C...

Ma nije to space shutle, ugrij ulje da je spremnik ulja vruc pod rukom i mijeri kako sam opisao.

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

Ma nije to space shutle, ugrij ulje da je spremnik ulja vruc pod rukom i mijeri kako sam opisao.

Trebao si odmah tako da mi kazhesh a ne da me zbunjujesh :)

Hvala. ;)

niko ne zna, ali tako pise u maualu.Za XT je mozda drugacije.

Ne znam kako je za XT ali mislim da je potpuno isti motor u pitanju...

Koliko ulja ide u TTR? U manualu pishe 2.5l sa filterom, ali sam nasuo cela 3l i to je bilo taman.

link=topic=27492.msg641779#msg641779 date=1255162072]

Trebao si odmah tako da mi kazhesh a ne da me zbunjujesh :)

Hvala. ;)

niko ne zna, ali tako pise u maualu.Za XT je mozda drugacije.

Ne znam kako je za XT ali mislim da je potpuno isti motor u pitanju...

Koliko ulja ide u TTR? U manualu pishe 2.5l sa filterom, ali sam nasuo cela 3l i to je bilo taman.

To je sigurno puno, i vrlo opasno. Provjeri nivo kako smo opisali, pa ces vidjeti. Ako ulje mjeris bez da motor radi prije uspravan u leru najcesce pokazuje da ga fali. Koje godiste je TTR?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja