Shecki 176 Napisano Novembar 13, 2014 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda XLV 750R Prijavi odgovor kao problematičan Kako smo 9750 ? Vodi se na 248ccm u saobraćajnoj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hammer 134 Napisano Novembar 14, 2014 Svrati ponekad, 412 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Suzuki V_Strom DL 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pa da počnem i ja... Pre oko godinu dana sam kupio Yamahu XT 600 Tenere 1VJ. Uzeo sam je neispravnu od drugara uz komšiluka, koji ju je dobio u neku kompenzaciju. Stajala je kod njega jedno 3 godine pa sam je dogurao do kuće, malo oprao i ubacio u garažu.... Nisam mnogo žurio sa sredjivanjem pošto je sezona već prošla. Posle svih silnih zujalica koje su mi zadavale bolove u ledjima i rukama, to je moj prvi enduro motor. Prvo što sam uradio, skinuo sam agregat, odneo sam cilindar na merenje, kažu da je na standardu i u odličnom stanju, zazor karika je bio 0,70mm, pa sam kupio nove, iako nije bilo preko potrebno. Uzet je i nov lanac bregaste DID, gumice ventila, ušlajfovani ventili, prekontrolisano sve ostalo, sipano novo ulje Motul 5100 15/50 i filter ulja. Muke mi je zadavao frajlauf, koji sam probao na sve načine da sredim ali bezuspešno. Nije proklizavao kao svi ostali kad se pokvare nego obrnuto... ostajao je zaglavljen. Problem sam rešio tako što sam kompletno društvo povadio napolje . Tako da što se tiče mašine, nadam se da sam miran jedan duži vremenski period... Promenio sam i zadnji amortizer jer je na njemu bio neki budzeni, montirao nove gume Heidenau K60, nove unutrašnje Continental, nabavio originalne stranice i plastike prefarbao u crno... To sad sve izgleda ovako: Prva vožnja me je oduševila, jer kao što rekoh i nisam navikao da motor bude toliko udoban Jedino mogu navesti kao manu su loše kočnice. Kod mene je napred disk a pozadi doboš... Pločice su mi napred kao nove, kao i paknovi pozadi ali usprkos tome sam primetio da kad stisnem zadnju kočnicu, maltene se ništa ne dešava, pogotovu kad smo dvoje na motoru. Ne znam da li to tako treba??? Ono što mi je u planu u nekom sledećem periodu je stavljanje napred većeg diska i kočionih klešta i prepravka pozadi na disk, druga viljuška točak, pumpa itd... To je to za sada... Ostaje mi još registracija koja u mom slučaju iznosi 8400 dinara sa tablicom i saobraćajnom, jer mi se motor vodi na 248ccm POZDRAV SVIMA........... Pritegni zadnju kocnicu onim leptirom iza dobosa a ako to ne pomogne zameni paknove, ja sam imao 2 takva i kocilo je ko ludo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shecki 176 Napisano Novembar 20, 2014 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda XLV 750R Prijavi odgovor kao problematičan Ako nekom zatreba.... kao nove su... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shecki 176 Napisano Novembar 22, 2014 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda XLV 750R Prijavi odgovor kao problematičan Divčibare, danas.... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 599 Napisano Novembar 22, 2014 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nekom zatreba.... kao nove su... Jel to inox ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čorta 172 Napisano Novembar 22, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 346 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Kymco + Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Info za sve XT fanove, u forumu prodajem oglasio sam svog ljubimca, pa možda nekog zanima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shecki 176 Napisano Novembar 22, 2014 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda XLV 750R Prijavi odgovor kao problematičan Jel to inox ? Nije inox al' izgleda kao da jeste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Novembar 23, 2014 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Sveže od današnje vožnje po lokalnim putevima... ps. Biće još fotki. 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 23, 2014 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Sveže od današnje vožnje po lokalnim putevima... ps. Biće još fotki. Car... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobac50 36 Napisano Novembar 30, 2014 U prolazu, 82 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Yamaha XT 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Momci moze li me ko spasiti sa prednjim lancanikom, ovaj moj ostao bez zuba Naravno treba mi polovan nemora da bude u ok stanju samo da ima sve zube. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Decembar 1, 2014 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Nemas srece, da me pre mesec dana nisu zajebali ovi iz guevare za lanac i lancanike, sad bi ga imao jbg Inace, pratim temu, vozim ze pomalo, jbg slobodnog vremena sve manje. Mitas e09 sluzi super, takoreci nisam ni silazio na asfalt otkad sam je kupio. Sad trazim neku prednju za off, al da ne bude bas hard. Mozda uzmem i mitas eo9 prednju, nije skupa, stize zima, a planiram malo da se zezam po snegu 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Decembar 1, 2014 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan @Goshke Ako mogu da ti predložim da ne kupuješ prednju E09, već da se odlučiš na Mitas C05. Ja je imam nešto više od 2000km i prilično sam siguran da sve na motoru mogu da promenim ali ne i prednju gumu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 1, 2014 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan @Goshke, odlicne fotke...! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Decembar 1, 2014 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan Momci moze li me ko spasiti sa prednjim lancanikom, ovaj moj ostao bez zuba Naravno treba mi polovan nemora da bude u ok stanju samo da ima sve zube. je li sa sitnim ili krupnim nutovima na izlaznoj osovini...ako su sitni nutovi kao kod mene mozes da biras od 15 ili 14 zuba u odlicnom stanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 1, 2014 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Momci moze li me ko spasiti sa prednjim lancanikom, ovaj moj ostao bez zuba Naravno treba mi polovan nemora da bude u ok stanju samo da ima sve zube. je li sa sitnim ili krupnim nutovima na izlaznoj osovini...ako su sitni nutovi kao kod mene mozes da biras od 15 ili 14 zuba u odlicnom stanju Kad smo vec kod prednjih lancanika... Zuna, da nemas mozda viska tu sigurnosnu podlosku kod prednjeg lancanika...? Mojoj se pokidala ona perca sto se zavrcu preko matice... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Decembar 1, 2014 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan @Goshke Ako mogu da ti predložim da ne kupuješ prednju E09, već da se odlučiš na Mitas C05. Ja je imam nešto više od 2000km i prilično sam siguran da sve na motoru mogu da promenim ali ne i prednju gumu. Citao sam da si imao dobra iskustva sa tom gumom. Nego kakva je po asfaltu, a? Jel se trosi puno? Nazalost, vozicu ja ovaj motor i po asfaltu tamo u prolece/leto 2015. Mada vozim k'o baba, tako da mi i nije bitno da li moze da se zalegne u krivini da struzu kolena PS. Uh, bas je jeftna, jbt nesto malo manje od 4000 u coning-u. Verovatno cu da je uzmem ovih dana @Goshke, odlicne fotke...! Hvala, mrzi me da vucem 1d sa objektivima, pa sam presao na telefon Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Decembar 1, 2014 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo vec kod prednjih lancanika... Zuna, da nemas mozda viska tu sigurnosnu podlosku kod prednjeg lancanika...? Mojoj se pokidala ona perca sto se zavrcu preko matice... I ja sam ostao bez tog osigurača centralne matice. @ zuna - Računaj i mene ako imaš dva u rezervi. btw, kad sam prvi put izgubio centralnu maticu, zato što nije bilo stegnuto kako treba i naravno zato što nisam imao osigurač, sledeći put sam koristio crveni Loctite sa zegerom i više problema nije bilo. Bar ne za sada... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Decembar 2, 2014 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan @Goshke - Iznenadićeš se koliko ta guma drži i na asfaltu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Decembar 2, 2014 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan @Goshke - Iznenadićeš se koliko ta guma drži i na asfaltu. I da, za ovih cca. 2000km bilo je svega 20-30% asfalta, a guma je na nekih 70%. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 2, 2014 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan @Goshke - Iznenadićeš se koliko ta guma drži i na asfaltu. Ako je tako, onda i kod mene dolazi C05... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Decembar 2, 2014 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan Momci moze li me ko spasiti sa prednjim lancanikom, ovaj moj ostao bez zuba Naravno treba mi polovan nemora da bude u ok stanju samo da ima sve zube. je li sa sitnim ili krupnim nutovima na izlaznoj osovini...ako su sitni nutovi kao kod mene mozes da biras od 15 ili 14 zuba u odlicnom stanju samo da se ispravim imam od 15 i 16 zuba...a osiguravajucu podlosku nemam jbg... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Decembar 2, 2014 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Uuuu vrh Odluka je pala, ovih dana cu da je uzmem. Jedva cekam sneg :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Decembar 2, 2014 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan @Goshke Ako mogu da ti predložim da ne kupuješ prednju E09, već da se odlučiš na Mitas C05. Ja je imam nešto više od 2000km i prilično sam siguran da sve na motoru mogu da promenim ali ne i prednju gumu. Citao sam da si imao dobra iskustva sa tom gumom. Nego kakva je po asfaltu, a? Jel se trosi puno? Nazalost, vozicu ja ovaj motor i po asfaltu tamo u prolece/leto 2015. Mada vozim k'o baba, tako da mi i nije bitno da li moze da se zalegne u krivini da struzu kolena PS. Uh, bas je jeftna, jbt nesto malo manje od 4000 u coning-u. Verovatno cu da je uzmem ovih dana @Goshke, odlicne fotke...! Hvala, mrzi me da vucem 1d sa objektivima, pa sam presao na telefon Dobre su ..nije danisu ali meni je prednja izdrzala 2000 km i nestala je 70%.....zadnja je dogurala do 4000 i ostalo je 50%. Odlicne su i po off -u i po asfaltu ....naravno po off dok su nove a po asfaltu su bolje kad se malo olizu jer dok su nove nekako imam utisak da mi leluja prednja. Zameio sam ih sa c 4 i c5 posto vozim skoro sve off ...neuporedivo su bolje/ E sad ako nemas nameru da ides bas u esktremni off ja bi ti reko da uzmes nesto manje agresivno sa manjim kramponima jer ce da ti traje sigurno duplo vise od Mitasa E 09. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Decembar 2, 2014 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Mitas e09 vec imam nazad. Za napred sam se razmisljao, ali odlucio sam da uzmem c05, pa koliko traje nek traje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 2, 2014 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Mitas e09 vec imam nazad. Za napred sam se razmisljao, ali odlucio sam da uzmem c05, pa koliko traje nek traje Apsolutno identicno i za mene... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...