sparco 149 Napisano Novembar 27, 2012 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan pasuju mi tt xt kurble i moze sa xt na tte , ako ko cuje da neko ima mrtvu masinu od xt i tt da bi prodao kurbblu i dekompresor i sve na njih sto se kaci javljajte Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4773 Napisano Novembar 28, 2012 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan pasuju mi tt xt kurble i moze sa xt na tte , ako ko cuje da neko ima mrtvu masinu od xt i tt da bi prodao kurbblu i dekompresor i sve na njih sto se kaci javljajte Evo ti broj od mog drugara, ima servis i sredjuje motore, trebalo bi da ima nesto od XT-a: Srdjan 0641618049 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Novembar 28, 2012 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan doktore hvala, evo sam i jos jedan broj dobio danas sve zovem samo da vidim sta mi je sa paljenjem izgleda zeza cdi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 602 Napisano Novembar 28, 2012 Drug član, 1366 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko vas zadnji lancanik ima zuba, kod mene ovaj na SM tockovima ima 46 Većina XT600 ima serijski 15/45, za teren je 14/45 dosta bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Novembar 28, 2012 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Koliko vas zadnji lancanik ima zuba, kod mene ovaj na SM tockovima ima 46 Većina XT600 ima serijski 15/45, za teren je 14/45 dosta bolje. E to me interesuje... Da li je pametnije da menjam zadnji zupčanik na veći ili prednji na manji? Recimo da hoću da skratim prenos da li je moguće da taj jedan zub (15 na 14) toliko utiče na performanse? Moraću da izbrojim prednji zupčanik ali mi se čini da je kod mene prednji sa 17 zuba...nisam siguran... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario M. 53 Napisano Novembar 28, 2012 Svrati ponekad, 225 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha XT 600 E Prijavi odgovor kao problematičan Na prednjem 1 zub utice mnogo vise nego 1 zub na zadnjem,ali ne mnogo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarko1983 79 Napisano Novembar 29, 2012 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ide ulja u vile i koje su dimenzije semeringa, jedan ovlazio malo pa se spremam da zamenim komplet? 3TB je u pitanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4773 Napisano Novembar 29, 2012 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 1 zub napred = 3 zuba nazad! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Novembar 29, 2012 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan 1 zub napred = 3 zuba nazad! E to je informacija! Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Novembar 30, 2012 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Cuo sam da je bolje povecati zadnji nego smanjiti prednji lancanik. Zasto- ne znam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 602 Napisano Novembar 30, 2012 Drug član, 1366 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je pametnije da menjam zadnji zupčanik na veći ili prednji na manji? Recimo da hoću da skratim prenos da li je moguće da taj jedan zub (15 na 14) toliko utiče na performanse? Utiče dosta. Osim toga, u odnosu 15/45 je jedan zub manje naprije ko tri više iza, ali ima još jedna caka, ako staviš 3 zuba više iza, može ti lanac biti kratak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Novembar 30, 2012 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Predpostavlajm da mislite na novije modele posle 2kf kad govorite o zubcanicima. Kod mene je 15/39 fabricki za 2kf. Pitam se zasto je tolika razlika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4773 Napisano Decembar 1, 2012 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 3TB je asfaltnije orijentisan od 2KF, mozda zbog toga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Decembar 1, 2012 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Predpostavlajm da mislite na novije modele posle 2kf kad govorite o zubcanicima. Kod mene je 15/39 fabricki za 2kf. Pitam se zasto je tolika razlika Verovatno da je i kod 2kf primarni prenos dugaciji kao sto je kod starog TT59X i kod TTR-a. Ja sam kod mene stavio 15-47 kao sto je mi je bio na TTE. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Decembar 1, 2012 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan 3TB je asfaltnije orijentisan od 2KF, mozda zbog toga Pa 15/39 je dosta duzi/brzi prenos od 15/45. Za off je bolje sto sporiji prenos, sbog vece snage... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Decembar 1, 2012 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Predpostavlajm da mislite na novije modele posle 2kf kad govorite o zubcanicima. Kod mene je 15/39 fabricki za 2kf. Pitam se zasto je tolika razlika Kod 2 KF je primarni prenos je 2,387 (kao kod TTR-a) ali posto je vise putno orijentisana od TTR-a "smirili" su je manjim zupcanikom pozadi pa je finalni prenos 2,60 (39:15) dok je kod TTRa 2,93(44:15). Kod 3TB primarni prenos je 2,088 a finalni 3,00 (45:15). Zato 2KF moze da bude mnogo otrovnija nebo 3TB, dovoljno je staviti neki zub vise pozadi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Decembar 1, 2012 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan E to me je zanimalo Sad, da li staviti prednji zubcanik za zub li dva manji? Zadnji ne bih dirao jer bih onda morao i duzi lanac kupovati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano Decembar 1, 2012 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Predpostavlajm da mislite na novije modele posle 2kf kad govorite o zubcanicima. Kod mene je 15/39 fabricki za 2kf. Pitam se zasto je tolika razlika Kod 2 KF je primarni prenos je 2,387 (kao kod TTR-a) ali posto je vise putno orijentisana od TTR-a "smirili" su je manjim zupcanikom pozadi pa je finalni prenos 2,60 (39:15) dok je kod TTRa 2,93(44:15). Kod 3TB primarni prenos je 2,088 a finalni 3,00 (45:15). Zato 2KF moze da bude mnogo otrovnija nebo 3TB, dovoljno je staviti neki zub vise pozadi jel primarni prenos isti kod 4pt i 3tb? koliko si izgubio na finalnim brzinama sa 2 zuba vise i jel se oseca u ubrzanju razlika? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Decembar 1, 2012 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Predpostavlajm da mislite na novije modele posle 2kf kad govorite o zubcanicima. Kod mene je 15/39 fabricki za 2kf. Pitam se zasto je tolika razlika Kod 2 KF je primarni prenos je 2,387 (kao kod TTR-a) ali posto je vise putno orijentisana od TTR-a "smirili" su je manjim zupcanikom pozadi pa je finalni prenos 2,60 (39:15) dok je kod TTRa 2,93(44:15). Kod 3TB primarni prenos je 2,088 a finalni 3,00 (45:15). Zato 2KF moze da bude mnogo otrovnija nebo 3TB, dovoljno je staviti neki zub vise pozadi jel primarni prenos isti kod 4pt i 3tb? koliko si izgubio na finalnim brzinama sa 2 zuba vise i jel se oseca u ubrzanju razlika? Jeste, isti je. Nisam imao priiku da ga vozim pun gas sa originalnim prenosom jer sam ga vrlo brzo zamenio. Sa ovim 15/47 maximalna brzina u sedecem polozaju po navigaciji je 135-140km/h u zavisnosti od vremenskih uslova, tereta i sl. U terenu se lepse vozi sa ovim prenosom jer nesto malo zivahniji (mada meni i dalje nedovoljno) i pri nekim malim brzinama mozes da ga vozis u drugoj sto zna da bude korisno kod uspona na rastresitim terenima, kamenjarima i sl. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boyze 59 Napisano Decembar 2, 2012 Svrati ponekad, 215 postova Lokacija: livno bih Motocikl: xt600 Prijavi odgovor kao problematičan dva zuba manje naprijed je puno, lomi lanac za vile ulje 10w količina 538ccm kubni dužina opruge 478mm minimalna 468mm semerinzi su 41x53x10.5 kaze manual sto imam iz neke 90 god Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Decembar 2, 2012 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi jel ima ko iskustva sa kompletnim rasturanjem prednjih vila kod xt-a...danas sam skinuo vile na motoru da zamenim ulje...ispustio ulje(koje je bilo katastrofa-crno),izvadio opruge ali ne lezi vraze...leva vila sa strane diska ne klizi lepo kao desna i kada je sabijam do kraja zaribava ostaje 3-4 cm izvucena ne moze da ide do kraja...semerinzi nisu pustali i vidi se par linija ali nema nekih drasticnih riseva...meni neka logika govoru da je mozda kriva ali okom se nista ne moze primetiti...ili je mozda neki drugi deo unutra zveknuo...aj ako ima neko nekog iskustva neka napise,svaka pomoc je dobro dosla ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarko1983 79 Napisano Decembar 10, 2012 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan Malo se radilo na XT-u za vikend 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Decembar 10, 2012 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, Bravo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarko1983 79 Napisano Decembar 11, 2012 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan Planiram da podignem malo motor ali viljuska vise nece na dole, udara u nesto, stavio sam amortizer i ima negde oko 3 cm lufta, dal ce to uopste znaciti ???? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarko1983 79 Napisano Decembar 11, 2012 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan I jos nesto, da li zna neko duzinu distancera zadnjeg tocka sa desne strane(do diska) na 3 tb??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...