Bojan82 8654 Napisano Maj 1, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Ne samo mi. Ceo ThumperTalk i AdvRider. A i ja, imam ga godinama i da sam znao koje je to smeće nikad ne bih kupio XT. To jebe doživotno, bar pomalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CikaCrni 60 Napisano Maj 1, 2023 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Knjaževac Motocikl: Yamaha XT 600E Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Bojan82 je napisao: Ne samo mi. Ceo ThumperTalk i AdvRider. A i ja, imam ga godinama i da sam znao koje je to smeće nikad ne bih kupio XT. To jebe doživotno, bar pomalo. Ali gde jebe...na kojem mestu pravi problem...sta zaglavi i da se to resi jednom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Maj 1, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam gde kod tebe jebe, ali ima on barem 125 načina. Mene je jebao toliko i majstor nije uspeo a trudio se svojski. Na kraju zamenio drugim, ono ok, jedan dan. Posle još grdje. Ni za glavu ni za rep da ga vataš. Onda vratim stari, izmenjam sve u njemu sem iglice i membrana, jer su bilr dobre. Montiram i radi. Posle opet nešto jebucka, pa prestane. Samo nešto štelujem. A šraf za štelovanje namešten da samo popizdiš od njega. Dole ispod u kanalu,šteluj na vruće a oko ruke sve gori Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Maj 1, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam ubo nešto ne znam ni sam šta al radi savršeno. Dokle će nemam pojma. Da mi život zavisi od odgovora šta je bio problem ne bi se izvukao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CikaCrni 60 Napisano Maj 1, 2023 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Knjaževac Motocikl: Yamaha XT 600E Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Bojan82 je napisao: Sad sam ubo nešto ne znam ni sam šta al radi savršeno. Dokle će nemam pojma. Da mi život zavisi od odgovora šta je bio problem ne bi se izvukao. Upravo tako za sraf za smesu a sad je kod mene i on zamenjen la jos i nova gumica pa se jedva okrece znaci ko ga izmisle na onom mestu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CikaCrni 60 Napisano Maj 1, 2023 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Knjaževac Motocikl: Yamaha XT 600E Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, CikaCrni je napisao: Upravo tako za sraf za smesu a sad je kod mene i on zamenjen la jos i nova gumica pa se jedva okrece znaci ko ga izmisle na onom mestu. A da spustim iglice na poslednji prsten??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CikaCrni 60 Napisano Maj 1, 2023 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Knjaževac Motocikl: Yamaha XT 600E Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, CikaCrni je napisao: A da spustim iglice na poslednji prsten??? Ne secam se sad ali mislim da ona tanja usiljena ide na sekundarni a deblja na primarni kako sam zatekao tako sam i zamenio nisam pogresio ali ako je neko pre mene tu gresku napravio ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Surla85 685 Napisano Maj 1, 2023 Zainteresovan, 340 postova Lokacija: Bečej Motocikl: Aprilia ETV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan A sto se prvo ne proveri faza,radilice i bregaste, pa ventili. Pa onda tek dalje,vazduh, gorivo, varnica... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CikaCrni 60 Napisano Maj 1, 2023 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Knjaževac Motocikl: Yamaha XT 600E Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Surla85 je napisao: A sto se prvo ne proveri faza,radilice i bregaste, pa ventili. Pa onda tek dalje,vazduh, gorivo, varnica... To je vec posao za majstora a ja kako sam zamenio set dizni u karbu ne prelazim ni kilometar a pre zanene barem 10-15 km.sam se vozio jednom svecicom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Maj 1, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Onda si nešto zajebo pri montaži. Pošto je do promene došlo posle čeprkanja oko karba. Promene na lošije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CikaCrni 60 Napisano Maj 1, 2023 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Knjaževac Motocikl: Yamaha XT 600E Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Bojan82 je napisao: Onda si nešto zajebo pri montaži. Pošto je do promene došlo posle čeprkanja oko karba. Promene na lošije Kako sam i sta vadio tako sam odmah stavljao novi deo isti takav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8006 Napisano Maj 1, 2023 Drug član, 2110 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Pročitah skoro sve,i podržavam što @Bigorpredpostavlja,višak goriva.Samo ću da pitam,koliko si siguran da iglica plovka za nivo goriva dobro zatvara,jesi li proverio da dobro funkcioniše,to jest da li zatvara.Ti jesi smanjivao nivo goriva ali ako ne zatvara onda stalno puni gorivom i zaliva. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Maj 1, 2023 (promenjeno) MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Teraj motor Elvisu, naravno pozovi čoveka pre toga.. Nećeš na forumu rešiti problem, čovek ima sveee bukvalno za taj motor, a ima i prilično iskustva. Kupio sam karb i još delova od njega, radio mi je generalku na jednom XTu. Promenio Maj 1, 2023 član Šumi Zmajček 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CikaCrni 60 Napisano Maj 1, 2023 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Knjaževac Motocikl: Yamaha XT 600E Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, gebee&co je napisao: Pročitah skoro sve,i podržavam što @Bigorpredpostavlja,višak goriva.Samo ću da pitam,koliko si siguran da iglica plovka za nivo goriva dobro zatvara,jesi li proverio da dobro funkcioniše,to jest da li zatvara.Ti jesi smanjivao nivo goriva ali ako ne zatvara onda stalno puni gorivom i zaliva. Iglica plovka zatvara i stara i nova ... okrenem naopacke i duvam u cev za dovod goriva ne pusta ni malo pa onda podizem plovak dok otvori tako da tu nije problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8006 Napisano Maj 1, 2023 Drug član, 2110 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Ok,ali je baš teško ovako forumski rešiti problem.u mnogo slučajeva uspe,bar da se obrati pažnja na neke detalje.Eno @Šumi Zmajčekdao dobar predlog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CikaCrni 60 Napisano Maj 1, 2023 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Knjaževac Motocikl: Yamaha XT 600E Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Šumi Zmajček je napisao: Teraj motor Elvisu, naravno pozovi čoveka pre toga.. Nećeš na forumu rešiti problem, čovek ima sveee bukvalno za taj motor, a ima i prilično iskustva. Kupio sam karb i još delova od njega, radio mi je generalku na jednom XTu. Ma culi smo se vise puta nije imao vremena a ima i zdravstvenih problema ali problem je sto sam do pre zamene dizni i mogao da stignem uz 3-4 zamena svecica a sada ni u ludilu...1 km.i stop...zamena svecke.Sutra ga skidam opet i menjam mesta iglicama da i to probam jer mozda je neko pre mene upravo tu napravio gresku. Jedino sto sam dobio zamenom je da motor vise ne stuca na ubrzanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CikaCrni 60 Napisano Maj 1, 2023 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Knjaževac Motocikl: Yamaha XT 600E Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, gebee&co je napisao: Ok,ali je baš teško ovako forumski rešiti problem.u mnogo slučajeva uspe,bar da se obrati pažnja na neke detalje.Eno @Šumi Zmajčekdao dobar predlog. Tako je i ja sam mu odgovorio sada iz kojeg problema ne mogu da podjem na put dug 40 km....ja koji sam motorom nekada kupio ga u Svajcarskoj u Basel pa odatle na obalu Costa Brava u Spaniju pa nazad za Srbiju pa Grcka pa ko zna gde sve ne vozih da bih sada kupio ovo g.vno po prici da se taj motor ne kvari te da je neunistiv dozivim da ne mogu da predjem put od 40 km. Bem ti zivot i motor i sve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Maj 1, 2023 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, CikaCrni je napisao: Ma culi smo se vise puta nije imao vremena a ima i zdravstvenih problema ali problem je sto sam do pre zamene dizni i mogao da stignem uz 3-4 zamena svecica a sada ni u ludilu...1 km.i stop...zamena svecke.Sutra ga skidam opet i menjam mesta iglicama da i to probam jer mozda je neko pre mene upravo tu napravio gresku. Jedino sto sam dobio zamenom je da motor vise ne stuca na ubrzanju. Kakva mesta iglicama??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Maj 1, 2023 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Jel teško da pročitaš manual? Jedna igla ide u jedan druga u drugi karb, nema šta tu da se pomeša?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CikaCrni 60 Napisano Maj 1, 2023 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Knjaževac Motocikl: Yamaha XT 600E Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, Šumi Zmajček je napisao: Jel teško da pročitaš manual? Jedna igla ide u jedan druga u drugi karb, nema šta tu da se pomeša?? Kazem mozda je izmesao predhodni vlasnik a ja sam po vidjenom stanju zamenio pa mozda da sada ja zamenim mesta iglicama ako je neko predhodni napravio gresku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CikaCrni 60 Napisano Maj 1, 2023 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Knjaževac Motocikl: Yamaha XT 600E Prijavi odgovor kao problematičan pre 44 minuta, CikaCrni je napisao: Kazem mozda je izmesao predhodni vlasnik a ja sam po vidjenom stanju zamenio pa mozda da sada ja zamenim mesta iglicama ako je neko predhodni napravio gresku. Po ko zna koji put vec gledam manual i po slikama je sve isto kao u karburatoru sto znaci da je tek sad jos veca nedoumica dzaba opet skidanje. Znaci u sebi molim Boga da se jednostavno sam zapali i da ga nema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Maj 1, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Jel oce da ide bolje ako skines poklopac kutije v.filtera? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CikaCrni 60 Napisano Maj 1, 2023 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Knjaževac Motocikl: Yamaha XT 600E Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Bojan82 je napisao: Jel oce da ide bolje ako skines poklopac kutije v.filtera? Ma jok potpuno isto ali ako prigusim dovod vazduha ispod sediste onda se gasi sto znaci da vazduh tu nesmetano prolazi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Maj 1, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan jel svecica DPR8-EA9?Nista mi vis ene pada na pamet trenutno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CikaCrni 60 Napisano Maj 1, 2023 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Knjaževac Motocikl: Yamaha XT 600E Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Bojan82 je napisao: jel svecica DPR8-EA9?Nista mi vis ene pada na pamet trenutno... Jesu bas te... Eto sad me razumes u potpunosti. Nesto mi isto nelogicno one tube kroz koje iglica prolazi su znatno sire nego sto je iglica tako da ima luft poprilicno a nigde broja nema na tubama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...