plumber.ns 312 Napisano Maj 18, 2022 Zainteresovan, 379 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste skupo , ali bolje naruči odmah. Jer vareni će opet da zvekne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Maj 18, 2022 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Hoće, ako ti ne radi dekompresor i ako si sivonja koji skače po kurbli, meni zavarena već 6 god ok... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Maj 18, 2022 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Puca kada se odpusti šraf. Ako je dobro zavareno i povremeno se proverava šraf, biće dobro i bez kupovine novog... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomaz s 1 Napisano Maj 18, 2022 U prolazu, 12 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 9.5.2022. at 20:34, Bojan82 je napisao: A nisam se pohvalio sa novim dresom By @Darko 012 Napred je klasika Yamaha revs your heart opasno :; 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1023 Napisano Maj 18, 2022 Drug član, 1004 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! Evo mene ispod posta gde sam tagovan ali se javljam skroz drugim razlogom Imam problem sa mojom xtz660 a pitanje cu postaviti ovde jer mislim da cu pre da dobijem odgovor a i motor i karburator je skroz slican kao xt 600. Naime, od kad sam uzeo motor pre 2 godine imao je problem da iz ler gasa pri naglijem dodavanju gasa hoce da se ugasi, tad se desavalo retko, sad se desava sve cesce i cesce. Znaci kad radi u leru na nekih 1300 obrtaja (isto je i sa 1500) na naglo dodavanje gasa samo pukne kroz filter za vazduh i ugasi se. Nece svaki put a najvise se desava kad se turira na sitno. Najvise nervira kad hoces naglije da krenes on se ugasi, jednom sam i pao ispred kuce zbog toga. Bila je dosta siromasna smesa i skoro sam rasturio karburator, oprao ultrazvucno kao i dizne, nastelovao na 6mm da otvara drugi (mada drugi karb nema veze jer ne mora da otvori drugi da bi se ugasio), obogatio malo smesu i isto se desava, podigao iglicu od primarnog karba i obogatio smesu, tako da sam dobio cak i manju rupu u gasu na 1600 obrtaja ali on se opet gasi, inace boja svecice je sad ok. Filter je ok, relativno nov, svecica Denso relativno nova, ociscena i nastelovana na 0.8mm. Ventili su nastelovani isto na mere po manualu. Prskanjem start spreja bilo gde ne menja rad, mada to nije meradovno, ali gume od karburatora do glave i od karburatora do filtera su u ok stanju. Vise nisam pametan, jedino mi pada napamet da probam da podignem iglicu primarnog za jos jedan podeok, ali se plasim da ne obogatim previse smesu.Послато са SM-A525F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 599 Napisano Maj 19, 2022 (promenjeno) Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Darko 012 je napisao: Pozdrav! Evo mene ispod posta gde sam tagovan ali se javljam skroz drugim razlogom Imam problem sa mojom xtz660 a pitanje cu postaviti ovde jer mislim da cu pre da dobijem odgovor a i motor i karburator je skroz slican kao xt 600. Naime, od kad sam uzeo motor pre 2 godine imao je problem da iz ler gasa pri naglijem dodavanju gasa hoce da se ugasi, tad se desavalo retko, sad se desava sve cesce i cesce. Znaci kad radi u leru na nekih 1300 obrtaja (isto je i sa 1500) na naglo dodavanje gasa samo pukne kroz filter za vazduh i ugasi se. Nece svaki put a najvise se desava kad se turira na sitno. Najvise nervira kad hoces naglije da krenes on se ugasi, jednom sam i pao ispred kuce zbog toga. Bila je dosta siromasna smesa i skoro sam rasturio karburator, oprao ultrazvucno kao i dizne, nastelovao na 6mm da otvara drugi (mada drugi karb nema veze jer ne mora da otvori drugi da bi se ugasio), obogatio malo smesu i isto se desava, podigao iglicu od primarnog karba i obogatio smesu, tako da sam dobio cak i manju rupu u gasu na 1600 obrtaja ali on se opet gasi, inace boja svecice je sad ok. Filter je ok, relativno nov, svecica Denso relativno nova, ociscena i nastelovana na 0.8mm. Ventili su nastelovani isto na mere po manualu. Prskanjem start spreja bilo gde ne menja rad, mada to nije meradovno, ali gume od karburatora do glave i od karburatora do filtera su u ok stanju. Vise nisam pametan, jedino mi pada napamet da probam da podignem iglicu primarnog za jos jedan podeok, ali se plasim da ne obogatim previse smesu. Послато са SM-A525F помоћу Тапатока Vjerovatno ti vuče zrak na osovinici koja drži klapnu u primarnom karbu, to im je velika mana. To sam i ja imao problem davno. Dosta je nezgodno za prepraviti, ali uspio sam. Od okretanja se razloka rupa u tijelu karba i postane malo ovalna i onda kroz nju vuče falš zrak. Ako je to u pitanju, moraš komplet rastaviti karbove i dati napraviti male čahurice, uglavit u tijelo karba i vjerovatno napraviti i novu osovinicu na koju je sa dva mala vijka ušarafljen leptir/klapna. Imao sam negdje slike, potražit ću, možda i nađem, davno je to bilo. Update - pogledaj sliku, označeno plavom strelicom, na toj osovinici ako ima i malo lufta, sve moraš rastaviti i prepraviti, nema drugog načina. Probaj dok motor radi u leru mrdati koliko se može, pogotovo sa ove strane sa koje dolazi polugica sa drugog karba, tu bude zračnosti. Karbovi od XT600 i XTZ 660 nisu potpuno jednaki i nažalost ne možeš taj dio koristiti od XT600. Promenio Maj 19, 2022 član AnteK Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1023 Napisano Maj 19, 2022 Drug član, 1004 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ekstra, nije mi palo napamet, bas cu da probam kuci da mrdam dok radi.Послато са SM-A525F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 599 Napisano Maj 19, 2022 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Darko 012 je napisao: Ekstra, nije mi palo napamet, bas cu da probam kuci da mrdam dok radi. Послато са SM-A525F помоћу Тапатока Probaj, problem je izraženiji kada je motor zagrijan. Stavio sam ti sliku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Maj 19, 2022 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Pa ja imam taj karb viška. Uzmeš i probaš, ako radi normalno ne vraćaš ga i to je to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1023 Napisano Maj 19, 2022 Drug član, 1004 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Aha vidim. I meni se cini da je veci problem kad je ugrejan. A sad kad se setim imam lufta na toj osovinici, moze veoma lako da bude da je to problem. Javljam veceras, promrdacu je malo dok motor radi da vidim el menja nesto. Hvala puno!@Bojan82 Pao si mi napamet, nego cek da vidim dal mogu ovaj moj da resim. Oterace me u Q ovaj moj drugar-strugar, sreca i on je bajker pa me tolerise, neki put i previse Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 312 Napisano Maj 20, 2022 Zainteresovan, 379 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Darko koliko ti je prešla tenera ? Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1023 Napisano Maj 20, 2022 Drug član, 1004 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Skoro 90000 ima na satu.Posto drugar nije mogao da mi izbiksnuje nista nasao mi je dva o ringa i to smo nauljili i stavili na mesto starih gumica i sad nema luft ni malo. Ali problem je i dalje prisutan ali u manjoj meri. Pre nego sto sam namontirao karburator vratio sam iglicu na srednji podeok, posle toga sam podigao iglicu na skroz donji, tj podigao sam je i primetio da se cesce desava. Poigracu se sutra sa iglicom i smesom, moguce je da kad dam gas naglo vise goriva izadje iz emolzione tube nego sto treba i da ga to zeza. Probacu sutra skroz da je spustim pa cu da vidim kako se ponasa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Maj 22, 2022 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko trajno rešenje, neka efikasna ideja da zapušim ovo na prirubnici? Bilo je stavljeno gumeno crevo i šraf u njemu, ali je puklo i umre zbog blizine cilindra. Mislim da mi motor diže malko obrtaje jer tu ulazi vazduh. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Maj 22, 2022 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Bojan82 je napisao: Ima li neko trajno rešenje, neka efikasna ideja da zapušim ovo na prirubnici? Bilo je stavljeno gumeno crevo i šraf u njemu, ali je puklo i umre zbog blizine cilindra. Mislim da mi motor diže malko obrtaje jer tu ulazi vazduh. Crevo i saf silikon(Viktor renc 300c), tu ti vuče vazduh zato i diže obrtaje, to mu dodje za vakum stelovanje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Jun 29, 2022 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Da li je normalno na XT da je toliko tesko ubosti N?Vrlo lako se menjaju brzine,rekao bih da je osetljiv menjac,samo klizne. U skoli na er6 i sv650,pa sad imam s cime da uporedim.Na njima menjac ko da kujes gvozdje,i N se lako nalazi. Ja se na mom motoru uvek napatim dok pogodim neutral. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Jun 30, 2022 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, Bojan82 je napisao: Da li je normalno na XT da je toliko tesko ubosti N?Vrlo lako se menjaju brzine,rekao bih da je osetljiv menjac,samo klizne. U skoli na er6 i sv650,pa sad imam s cime da uporedim.Na njima menjac ko da kujes gvozdje,i N se lako nalazi. Ja se na mom motoru uvek napatim dok pogodim neutral. Da. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Jun 30, 2022 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Jun 30, 2022 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Šumi, ti i ja se dopisujemo preko ove teme Jel to samo nas dvojica ovde ostadosmo uz XT 600? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Jun 30, 2022 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Jun 30, 2022 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Tu je i Lord. Ja sam prešao na XLa ali to je skoro isto 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1687 Napisano Jul 5, 2022 Drug član, 1205 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan On 30.6.2022. at 16:59, srbac je napisao: Tu je i Lord. Ja sam prešao na XLa ali to je skoro isto Srbac, jesi li negde predstavio radove na tom Xl-u. Vidim da si dosta aktivan u tudjim temama i to je sasvim za pohvalu ali na nalazim da negde pises o tom tvom motoru. Isao sam ja da ga gledam kad se prodavao, pa znam da mu je trebala popravka jer je imao potencijala da bude odlican motor. Bas me zanima sta mu je bilo i sta je sve radjeno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Jul 5, 2022 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan XL ima dva karburatora. U levom je saug u desnom ga nema. Neko je pomešao lončiće od karburatora a s obzirom da je dizna za saug u lončetu, motor nije mogao da upali na hladno. U stvari mogao je ali posle 25 kurblanja. Samo sam zamenio mesta lončićima i sada pali na prvu, eventualno drugu kurblu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 312 Napisano Jul 5, 2022 Zainteresovan, 379 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ima raznih "majstora", i majstora. Meni ttr pali hladan drugu bez sauga po ovoj toploti , mlak i vruć na prvu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1687 Napisano Jul 5, 2022 Drug član, 1205 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan pre 36 minuta, srbac je napisao: XL ima dva karburatora. U levom je saug u desnom ga nema. Neko je pomešao lončiće od karburatora a s obzirom da je dizna za saug u lončetu, motor nije mogao da upali na hladno. U stvari mogao je ali posle 25 kurblanja. Samo sam zamenio mesta lončićima i sada pali na prvu, eventualno drugu kurblu. Onda moram da ti se izvinim jer sam te pomesao. Motor je kupio neko iz Bg koji je došao da ga vidi sa 1150Gs-om, otud moja zabuna. Ta je Honda pored problematicnih karburatora dimila ko lokomotiva i tukla iz glave ko iz mitraljeza, imala neki problem sa strujom koji je mogao biti mali ali i veliki, već sam bio dovoljno naplasen onim dimom i zvukom da nisam dublje zagledao, a I ne razumem se u struju. Šasija, tockovi, viljuske i ostalo je bilo jako dobro pa me je to privuklo... Kako god u Petrovcu i okolini ma jako dobrih kafana to smo iskusili u povratku. Moje izvinjenje još jednom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marinpercic 2 Napisano Jul 12, 2022 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Molim pomoć oko XT600.. Motor je 2000. godište, oko 80 000 km. Nekidan je pao s nogare i ok problem je riješen, nogara zamijenjena. Nakon 1 dana počeo je iz mašine javljati čudan jak zvuk udaranja nakon 2500 rpm, motor ne dopušta ubrzanje jer iznutra jako lupa kad se dignu điri...Ne zvuči baš najljepše Hvala na komentarima. LP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...