VFR Zg 0 Napisano Jun 1, 2022 (promenjeno) U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svim forumašima, imam problem sa strujom na VFR 800 VTEC RC46 Interceptor. Već drugi put došlo je do kvara statora, odnosno famoznih namotaja. Jednostavno su izgorili nakon svega par tisuća odvoženih kilometara. Oba puta bili su ugrađeni zamjenski. Nekoliko mehaničara sada me uvjerava da je potrebno ugraditi OEM stator i OEM regulator/regler kao dugoročno rješenje, jer kažu da su zamjenski loše kvalitete i evidentno ne funkcioniraju na tom modelu. Problem je što spomenuti OEM dijelovi, dakle stator i regulator stoje oko 1000 EUR. Meni je istovremeno nepojmljivo da zamjenski dio može biti tako loš, i sumnjam da je problem možda u nečem drugom. Pitanje: što da radim? Kupiti OEM dijelove? Ili opet ići na zamjenske, ali neki drugi brand? Hvala svima unaprijed na pomoći. Ivan Promenio Jun 1, 2022 član VFR Zg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexvicent 363 Napisano Jun 1, 2022 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kupi polovni stator i regulator, trebalo bi da ima po moto otpadima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexvicent 363 Napisano Jun 1, 2022 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan 5 godina sam vozio vfr 800 fi, nikad štucnuo, prešao više od 25000, na njemu bio Joškin regler Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6133 Napisano Jun 1, 2022 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan VFR je poznat po velikom zagrevanju ulja, narocito u letnjim temperaturama. To motorno ulje ujedno i "hladi" namotaje statora alternatora, sto znaci da nivo ulja u VFR-u uvek mora biti na maksimumu. Losi zamenski regleri veoma brzo "spale" alternator kao i polovni OEM regleri koji su vec odsluzili svoje. Akumulator mora biti dobar i kvalitetan a na motor ne ttrba kaciti previse dodatnih potrosaca. Dobar regler (kao Joškin napr.) čuva stator. 2 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1368 Napisano Jun 1, 2022 Vinyl rider, 829 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Arakis said: VFR je poznat po velikom zagrevanju ulja, narocito u letnjim temperaturama. To motorno ulje ujedno i "hladi" namotaje statora alternatora, sto znaci da nivo ulja u VFR-u uvek mora biti na maksimumu. Losi zamenski regleri veoma brzo "spale" alternator kao i polovni OEM regleri koji su vec odsluzili svoje. Akumulator mora biti dobar i kvalitetan a na motor ne ttrba kaciti previse dodatnih potrosaca. Dobar regler (kao Joškin napr.) čuva stator. I jos bih dodao da se redovno proveravaju dzekovi i instalacija generalno, los kontakt zna cudo da napravi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arthas 135 Napisano Jun 2, 2022 Svrati ponekad, 102 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, VFR Zg je napisao: Pozdrav svim forumašima, imam problem sa strujom na VFR 800 VTEC RC46 Interceptor. Već drugi put došlo je do kvara statora, odnosno famoznih namotaja. Jednostavno su izgorili nakon svega par tisuća odvoženih kilometara. Oba puta bili su ugrađeni zamjenski. Nekoliko mehaničara sada me uvjerava da je potrebno ugraditi OEM stator i OEM regulator/regler kao dugoročno rješenje, jer kažu da su zamjenski loše kvalitete i evidentno ne funkcioniraju na tom modelu. Problem je što spomenuti OEM dijelovi, dakle stator i regulator stoje oko 1000 EUR. Meni je istovremeno nepojmljivo da zamjenski dio može biti tako loš, i sumnjam da je problem možda u nečem drugom. Pitanje: što da radim? Kupiti OEM dijelove? Ili opet ići na zamjenske, ali neki drugi brand? Hvala svima unaprijed na pomoći. Ivan Pozdrav, da li ste pogledali na sajtu Wemoto? Imate tamo dve vrste reglera za VFR, oba su mosfet. Takodje verujem da mozete poruciti i od Joske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10639 Napisano Jun 2, 2022 Hronični Motociklopata, 7383 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče reglera Joška i Žika su zakon, provereno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...