Jump to content

Moto Zajednica

savet za mladju bracu bajkere

Recommended Posts

• U prolazu, 82 postova

a pa sad si me povukao za rec a ja bash mislio da ostanem pri mishljenju da treba voziti polako....volim i ja da dodam gas pogotovo kad skinem aupuh....ali pamet u glavu! ;D :D;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 857 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER

Jao sad se svi kao pravite odgovorni, svi vozite polako, niko od vas ne zavrće gas....  Da da...  Kakvo je ovo lupetanje...  Pa šta mislite od koga su videli ''mladi'' da jure i da se glupiraju? Od starijih!!

Pričate jedno na forumu a činite potpuno drugo na putu...  Nemojte da se lažemo...

Ti cvrljivi pogotovo.. kao polako polako a vozio si biciklu navodno 80 bez ruku?!  Daj brate odluči se!

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

hahaha.... kao sto rekoh volim ja da ga razvucem ali to radim gde imam totalni pregled "uslova u saobracaju" ili na otvorenom putu ili npr na kosutnjaku pa ako i izletim, otpadne mi tocak to nece uticati ni na koga sem mene... problem je sto ljudi ne kapiraju da njihova voznja moze da utice na druge ... samo se o tome radi...

hahaha.... kao sto rekoh volim ja da ga razvucem ali to radim gde imam totalni pregled "uslova u saobracaju" ili na otvorenom putu ili npr na kosutnjaku pa ako i izletim, otpadne mi tocak to nece uticati ni na koga sem mene... problem je sto ljudi ne kapiraju da njihova voznja moze da utice na druge ... samo se o tome radi...

Uf u srce me ubode  :D ;D :D :D

• U prolazu, 82 postova

Jao sad se svi kao pravite odgovorni, svi vozite polako, niko od vas ne zavrće gas....   Da da...  Kakvo je ovo lupetanje...  Pa šta mislite od koga su videli ''mladi'' da jure i da se glupiraju? Od starijih!!

Pričate jedno na forumu a činite potpuno drugo na putu...  Nemojte da se lažemo...

Ti cvrljivi pogotovo.. kao polako polako a vozio si biciklu navodno 80 bez ruku?!  Daj brate odluči se!

al bajs je neshto drugo.....:)inace to sam uradio na nejmaru kod zabacenog dela.....a da zavrnem gas ugushio bi se motor poshto nije dobar auspuh...

Ja glasam da se postavi IQ test pre registrovanja na forum.

Pa kad bi onda dobili novog člana.........

Fala bogu da toge nije bilo do sad.........  ;D ;D ;D

Al' si natovario ljude, na globalnom nivou  ;D

• Svrati ponekad, 307 postova

meni je moja oprema bas  sexy :D

sramota bi me bilo sjest na motor a ne stegnut bubreznjak(smanjit stomak) ;D

ili bez kacige(da vide ciji je)  ;D ;D ;D ;D ;D

polako....i opusteno L2R  ;)

• Drug član, 1359 postova

Moj savet za one koji voze bez kacige :

Lepo vam je vozite motor , uzivate u tome , voleo bi da mozes ceozivot da vozis bez stajanja . Nazalost ovo neces moci bez glave , zato stavi kacigu i sacuvaj je . Koliko kupis skupu kacigu dokazaces koliko ti vredi gava , a ovo je bitno tebi i nikom drugom . Mi koji nosimo kacigu i cuvamo svoju glavu izjavicemo saucesce tvojima i popicemo pivo za pokoj duse , prijatelji ce te se setiti ponekad kad hoce nekom da objesne da mu treba kaciga na glavi , a ti tebi ce i onako biti svejedno .

RAZMISLI I O TOME. ??? ??? ???

• Drug član, 1359 postova

Ovo je samo za one koji su razumeli proslu poruku :

Ako si razumeo zasta ti sluzi kaciga razumeces i ovo . Pored kacige o kojoj svi pricaju kao delu motocikla bilo bi dobro da kupis i drugu zastitnu opremu . Ovo naravno nije obevezno po zakonu i milicija ti nemoze nista , ali glupo je da cuvas glavu ako ne sacuvas ruke i noge . Na zalost motociklizam je lep zivotni put koji zbog svojih strasti nosi i mnogo vece opasnosti od obicnog zivota.

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Drage kolege, priznajem, ja sam "pizda". Od 14 godine života vozim motore uvek sa kacigom. Nemam blagog pojma koliko km sam uturio pod dupe. Proputovao sam (u srećnija vremena) skoro celu Evropu na motoru. Od kuće do garaže imam 230m i kad sednem na motor u garaži do kuće stavljam kacigu. U ronjenju sam naučio da oprema služi da se koristi jer te čuva. Isto je i na motoru. Poslednjih 25 god. vozim uvek u jakni i pantalonama sa ojačanjima i ulošcima, na 35 stepeni nosim laganu jaknu sa kornjačom i rukavice. Nisam mačo tip, priznajem. Ne muvam se kroz gužve i retko kad se provlačim između kolona na semaforu osim ako je zaista takva gužva da svi stoje. Pa i tada svaki čas svirkam i skrećem pažnju na sebe. Skoro svaki skuter je mnooooogo brži od mene i mnooooooooogooooo (čak 3 minuta) pre mene stiže tamo di je pošo. Tokom sezone 2008. sam se nagledao svega i svačega i ovo malo kose na glavi mi se dizalo svaki dan. Mislim da svaka škola mora da se plati. Padao sam nekoliko puta, na svu sreću nisam imao teških posledica (jedan gips i dve kopče). Toliko o tome. Izgleda da ne vredi mnogo govoriti mladima jer izgleda da ne umeju da slušaju. Nisam ni ja slušao pa sam platio. Daleko od toga da ne volim da ga zvrnem, čak šta više, ali ne uvek i po svaku cenu. Zato sad ispod piše ovo što piše.  Četiri točka su uvek jača od dva pa kako god da ga okreneš.  Ipak, svaki put kad imam prilike skrenem pažnju mlađem kolezi ako sam primetio da je napravio neki idiotizam, kao što je recimo, pričanje mobilnim dok pretiče kolonu kod Vuka levom trakom za suprotan smer. Na žalost, neki moraju da zagrizu asfalt da bi ukačili a neki čak ni tada ne ukače. To je selekcija a problem je što se motoristi generalizuju. Kad jedan moron slomije vrat zbog mobilnog, svi mi najebemo jer je takvo opšte mišljenje. Smatram da treba govoriti mlađima i manje iskusnima jer je tako čoveku duša na mestu. A da li će poslušati ili neće, to je njihova stvar i na to nemamo uticaja. Po meni, za svaku vozilicu na dva točka sa motorom mora da se ima A kategorija, bez obzira na kubikažu. To će ih bar naterati da malo razmisle pre polaganja. Resto je na njima. Naše je da im ponudimo iskustvo ali se ne može pomoći onome ko ne želi da mu se pomogne. A što se tiče policije, pa ko ide u policajce? Naravno da će me zaustaviti jer ja sam naučen da stanem. Klinac bez opreme na skuteru bez tablice naravno da neće stati. On ima samo dve ganglije u glavi. Jedna je da ne sere po dvorištu a druga je da jede i spava. I takvima želim sva naj... bolje. Nadam se da je skuter samo pitanje mode i da će proći kao i šimi cipele. Onaj ko se odluči za dva točka iz praktičnih razloga i zadovoljstva će sebi nabaviti i opremu. Pa ko shvati, shvatio je. Ostali... žao mi je.

• Çelebi, 2415 postova

Inače, epitet kojim sam počeo prethodni posta sam dobio još 1982. kad smo leti išli za Trtst iz Pule. Jedan lokalni bajker mi je to rekao jer je bila vrućina a ja nisam skidao kacigu. Nadam se da je živ i zdrav i da i dalje vozi bez kacige kao što rade "pravi bajkeri", kako on tada reče.

• Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 961 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang

navika da nosim kacigu kod mene je toliko jaka da cak i kad izlazim ispred kuce da bih nesto cacnuo na motoru ona ide samnom. ne mogu da zamislim voznju bez nje, totalno mi je glupo da ckiljim kroz suzne oci dok vozim i da svakih sto metara vadim neke musice, vozim veoma agresivno i taj treptaj i zamagljen vid mogu skupo da kostaju. imao sam dobrog prijatelja koji mi je mozak ispirao o zastitnoj opremi, nazalost on je 2007. godine doziveo nesrecu u kojoj su on i njegova cerkica izgubili zivot, koliko ja znam to je jedan jedini put da je dragan seo na motor bez kacige. kombi im je presekao put a dragan koliko god bio iskusan i dobar vozac, a bio je veoma, nije uspeo da ga izbegne.

dakle, koliko god bili sigurni u sebe i mislili da se lose stvari desavaju drugima, znajte da ZLO CEKA NASE GRESKE I NE PRASTA IH, uvek KACIGU i po mogucstvu (bez obzira koliko toplo bilo i gde ste krenuli) sto vise zastite na sebe.

• U prolazu, 96 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 - 2005

Drage kolege, priznajem, ja sam "pizda". Od 14 godine života vozim motore uvek sa kacigom. Nemam blagog pojma koliko km sam uturio pod dupe. Proputovao sam (u srećnija vremena) skoro celu Evropu na motoru. Od kuće do garaže imam 230m i kad sednem na motor u garaži do kuće stavljam kacigu. U ronjenju sam naučio da oprema služi da se koristi jer te čuva. Isto je i na motoru. Poslednjih 25 god. vozim uvek u jakni i pantalonama sa ojačanjima i ulošcima, na 35 stepeni nosim laganu jaknu sa kornjačom i rukavice. Nisam mačo tip, priznajem. Ne muvam se kroz gužve i retko kad se provlačim između kolona na semaforu osim ako je zaista takva gužva da svi stoje. Pa i tada svaki čas svirkam i skrećem pažnju na sebe. Skoro svaki skuter je mnooooogo brži od mene i mnooooooooogooooo (čak 3 minuta) pre mene stiže tamo di je pošo. Tokom sezone 2008. sam se nagledao svega i svačega i ovo malo kose na glavi mi se dizalo svaki dan. Mislim da svaka škola mora da se plati. Padao sam nekoliko puta, na svu sreću nisam imao teških posledica (jedan gips i dve kopče). Toliko o tome. Izgleda da ne vredi mnogo govoriti mladima jer izgleda da ne umeju da slušaju. Nisam ni ja slušao pa sam platio. Daleko od toga da ne volim da ga zvrnem, čak šta više, ali ne uvek i po svaku cenu. Zato sad ispod piše ovo što piše.  Četiri točka su uvek jača od dva pa kako god da ga okreneš.  Ipak, svaki put kad imam prilike skrenem pažnju mlađem kolezi ako sam primetio da je napravio neki idiotizam, kao što je recimo, pričanje mobilnim dok pretiče kolonu kod Vuka levom trakom za suprotan smer. Na žalost, neki moraju da zagrizu asfalt da bi ukačili a neki čak ni tada ne ukače. To je selekcija a problem je što se motoristi generalizuju. Kad jedan moron slomije vrat zbog mobilnog, svi mi najebemo jer je takvo opšte mišljenje. Smatram da treba govoriti mlađima i manje iskusnima jer je tako čoveku duša na mestu. A da li će poslušati ili neće, to je njihova stvar i na to nemamo uticaja. Po meni, za svaku vozilicu na dva točka sa motorom mora da se ima A kategorija, bez obzira na kubikažu. To će ih bar naterati da malo razmisle pre polaganja. Resto je na njima. Naše je da im ponudimo iskustvo ali se ne može pomoći onome ko ne želi da mu se pomogne. A što se tiče policije, pa ko ide u policajce? Naravno da će me zaustaviti jer ja sam naučen da stanem. Klinac bez opreme na skuteru bez tablice naravno da neće stati. On ima samo dve ganglije u glavi. Jedna je da ne sere po dvorištu a druga je da jede i spava. I takvima želim sva naj... bolje. Nadam se da je skuter samo pitanje mode i da će proći kao i šimi cipele. Onaj ko se odluči za dva točka iz praktičnih razloga i zadovoljstva će sebi nabaviti i opremu. Pa ko shvati, shvatio je. Ostali... žao mi je.

Nisam skoro procitao pametniju stvar i stvarno svaka cast. Mozda se neslazem sa tobom oko A kategorije, polozio sam i imam je

ali slozices se da u auto-skoli apsolutno nista nisi naucio niti donio ni jedan adekvatan cas ni savet, sem sto si platio 100e.

Ali jos jedan nacin da ti drzava izmami pare za nista

• Çelebi, 2415 postova

Hvala na pohvalama. Naravno da u auto školi ništa nisam naučio. Na žalost. Ni za C, D, i E kategorije nisam ništa naučio u auto školi nego su me učili profesionalci jer sam imao sreće da se poznajemo. Jedina škola je bila za B i tu Sveti Cukiću svaka čast. A posle polaganja za B sam išao u školu za terence u GB i tek sam tu naučio da vozim. Moj stav za A kat. je prosto moja želja da se mladi ljudi nekako nateraju da razmisle o motorima i da im se makar na taj način nametne jedna vrsta obaveze da poštuju sebe u saobraćaju. Ne znam kako drugačije. A svedoci smo da mladi ljudi često ne stignu da steknu iskustvo jer prerano završe svoju motorističku karijeru.

• http://www.odvozsuta-otpada.rs/, 298 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 600cd vlx 2004 nekad bila pa daytona 350 i sad nista ...jbg

Hvala na pohvalama. Naravno da u auto školi ništa nisam naučio. Na žalost. Ni za C, D, i E kategorije nisam ništa naučio u auto školi nego su me učili profesionalci jer sam imao sreće da se poznajemo. Jedina škola je bila za B i tu Sveti Cukiću svaka čast. A posle polaganja za B sam išao u školu za terence u GB i tek sam tu naučio da vozim. Moj stav za A kat. je prosto moja želja da se mladi ljudi nekako nateraju da razmisle o motorima i da im se makar na taj način nametne jedna vrsta obaveze da poštuju sebe u saobraćaju. Ne znam kako drugačije. A svedoci smo da mladi ljudi često ne stignu da steknu iskustvo jer prerano završe svoju motorističku karijeru.

svaka cast za malu skolu pametne voznje ,swaka je na mestu tvoj tekst bi stavio kao obavezno stivo svakom novopechenom motoristi. kad bi klinci malo razmislili o ovome mnogo bi glava na ramenima ostalo!

• Zainteresovan, 599 postova

Ovo sam vec negde napisao ali da ponovim. Momci i devojke pocetnici,ne postoji savet koji ce vas sacuvati od crnog mraka naseg saobracaja i od crnog mraka u vasim glavicama. Gledajte da prezivite prvih 50000 km u jednom komadu i tada cete znati toliko da mozete i sami da udelite neki savet drugom pocetniku. SRECNO ;D !! 

• Svrati ponekad, 198 postova
  • Motocikl: Sprint Pulser 125

Sa svojih 14 godina vozim motor 9 meseci. Pola od toga nosio sam polu otvorenu(ne nosu),posle kad sam malo shatio kakve posledice mogu da se dogode trazio sam tati da mi kupi full face kacigu. Tokom ovih 9 meseci presao sam ok 7000km i nisam skidao kacigu, navikao sam na nju da mogu da spavam sa njom i nosim je i kad motor popnem na nozice i ostavim ga pa sve do stana(preko ulice). Volim da zavrcem gas ali bez kacige ne bih smeo. Tokom leta nosio sam jaknu i pantalone samo na malo duzim putovanjima(za mene oko 70-ak km) da me zbog zdravlja i zbog zastite jer tu ipak konstanto vozim malo brze. Smatram da imam neko malo iskustvo, upadao sam u razlicite situacije i presao solidno za ovo vreme, ali ne mislim da jos znam dobro da vozim, jer ako se osilim ovako mlad brzo cu da degustiram asfalt.

Imam drugova koji od opreme imaju samo naocare za sunce i nosu u ruci koju stave samo kad vide policiju.

Mnogi su tako degustirali asfalt tako da kaciga nije za lakat nego za glavu.

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

jednom sam negde procitao (moguce i ovde) pa cu da parafraziram

" nositi kacigu na laktu je korisno koliko

i nositi kondom na palcu* kad si u nigerijskoj javnoj kuci"

*palcu na nozi  ::)

• Zainteresovan, 709 postova
  • Motocikl: BMW 1200RT

Moram jos nesto da Vam napisem. Jesenas sam isao kod mog drugara koji ima kucu na Bukulji, iznad Arandjelovca. Krenem ujutru, Avalski put fantastican, " Afrika" prede iz krivine u krivinu, i ulazim u Mladenovac. Saobracajna policija na ulazu, kod semafora.  Kako su me videli, odmah se drug hvata za palicu, i zaustavlja me. Bacim pogled na prekidac, uf,dobro je, upalio sam svetla. Dobar dan, dobar dan, dokumenta, ja pokazem... Jeli sinko, pita me, jel jurcas ti sa ovim tvojim motorom. Ponekad, kazem, gde mogu....A on ce,...juce ti mi zaustavljamo kola, i pojavi se tvoj ortak bajker, i valjda je video zeleno svetlo na semaforu pa je dodao gas, kad iz ovog kontejnera pored nas, i pokaze mi kontejner pored njihovih kola, iskoci macka i pocne da pretrcava ulicu. Udario je macku, i on na jednu stranu a motor na drugu. Preleteo je raskrsnicu. Mislim da se lekari jos bore za njegov zivot..... :'(

Eto sta mi je ispricao covek. Nije mi poznata dalja sudbina tog momka.  A ja neznam sto sam Vama ovo napisao. Mozda ce neko izvuci pouku iz ovih redova....ja jesam...

Moram jos nesto da Vam napisem. Jesenas sam isao kod mog drugara koji ima kucu na Bukulji, iznad Arandjelovca. Krenem ujutru, Avalski put fantastican, " Afrika" prede iz krivine u krivinu, i ulazim u Mladenovac. Saobracajna policija na ulazu, kod semafora.  Kako su me videli, odmah se drug hvata za palicu, i zaustavlja me. Bacim pogled na prekidac, uf,dobro je, upalio sam svetla. Dobar dan, dobar dan, dokumenta, ja pokazem... Jeli sinko, pita me, jel jurcas ti sa ovim tvojim motorom. Ponekad, kazem, gde mogu....A on ce,...juce ti mi zaustavljamo kola, i pojavi se tvoj ortak bajker, i valjda je video zeleno svetlo na semaforu pa je dodao gas, kad iz ovog kontejnera pored nas, i pokaze mi kontejner pored njihovih kola, iskoci macka i pocne da pretrcava ulicu. Udario je macku, i on na jednu stranu a motor na drugu. Preleteo je raskrsnicu. Mislim da se lekari jos bore za njegov zivot..... :'(

Eto sta mi je ispricao covek. Nije mi poznata dalja sudbina tog momka.  A ja neznam sto sam Vama ovo napisao. Mozda ce neko izvuci pouku iz ovih redova....ja jesam...

Čuvajte se mačaka??  ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja