ivan888. 0 Napisano Novembar 19, 2008 U prolazu, 18 postova Lokacija: Budva Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo, Imam jedan "mali" problem u vezi kupovine motora,e sad da kazem malo o mom iskustvu. Trenutno vozim yamahu ybr 125 sa njom imam predjeno oko 3000km a pre yamahe vozio sam svakakve male skutere.Da predjem na stvar treba mi motor pre svega za grad,ponekad i za krace putovanje oko 50-ak km.Volim supermoto motore tako da sam izdvojio par njih koji su mi zapali za oko to su:KTM smr450,husqvarna sm450 ili 510r i aprilia dorsoduro 750.E sad jedini problem kod aprilije mi je sto sam imao prilike da je vidim i probam pa jedva nogama diram pod,malo mi je tesko na semafor kad stojim pa sad ne znam koliko to prestavlja problem.Zamolio bih vas da mi malo razjasnite problem i predlozite savete sta mi je najbolje da kupim i ako imate neki vas predlog za kupovinu nekog drugog motora dok nije kasno. hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Novembar 19, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan KTM SMR 450, Huskvarna SM 510 i 450 - NIKAKO !!! To su ozbiljni motori za stazu i ne preporucujem apsolutno ni jedan pocetnicima! Gledaj ti malo XTX 660, pa FMX 650, mozes i DRZ400 (on je malo zivlji) i mozes KTM 690SM ili 690 SMC (oni su bas zivlji). Dorsoduro je bas bas bas soft SM, vise je u stvari naked ali ga nazivaju maxi SM. Uglavnom, prvo kazi koliki ti je budzet pa da vidimo sta i kako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan x 69 Napisano Novembar 19, 2008 Zainteresovan, 560 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako imas para da kupis i orzavas te motore-odes do Triona,sednes na 450 i 510,ako ti daju,provozas i jedan i drugi-zatim odes do KTM-a(ista procedura)-vidis koji ti pruza vise uzivanja i to je to... Ako ti pare ne rastu na drvecu-drz400... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Novembar 19, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan ...Ako ti pare ne rastu na drvecu-drz400... Mislim da bi to svakako bilo najbolje rjesenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan888. 0 Napisano Novembar 20, 2008 U prolazu, 18 postova Lokacija: Budva Prijavi odgovor kao problematičan parama sam ogranicen do 8.500e,ali svakako vam hvala na savete. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 393 Napisano Novembar 20, 2008 Drug član, 1460 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan Posle ybr-a tebi bi i cvaja 125 isla k'o luda. Pazi sa ovim narandzastim djavolima,nije to za svakog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Novembar 20, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Moj glas isto ide za DRZ400. Obzirom na tvoje dosadasnje iskustvo, to je motor kojim ces biti i vise nego zadovoljan bar sledece 2 godine, ako ne i vise, to mogu da ti garantujem. To ti je odlican motor, ima super suspenziju (komplet preuzetu od RM-a, znaci potpuno podesivu po svim parametrima) i super ergonomiju, uglovi obaranja sa njim su skoro neverovatni . Jako se lako vozi i predstavlja najbolji izbor za potpuno savladavanje supermoto stila voznje...mislim da nece biti sto sa njime ne mozes izvesti, a i za stazu (ako pozelis tako nesto) je sasvim dovoljan za rekreativnu upotrebu. Sto se tice pouzdanosti, malo se ko zalio na njega (mada ima slucajeva, ali sigurno manje nego sa ostalim "nadrndanim" modelima). Ima radilicu i lezajeve kao kod Dajca, tako da nemoj da brines . Procitaj malo o tom motoru na netu, videces samo pohvale. Mislim da ces tim motorom biti prezadovoljan ako te zanima supermoto, i snage ti sigurno nece faliti, to je zdravih i zivih cetvorotaktnih 40ks. Veruj mi da je za taj prenos to sasvim dovoljno, lako se kontolise, i motor moze da pruzi potpuno zadovoljstvo sportske voznje. Eto. . Sto se tice ostalih modela koje si naveo, to su sve motori koji su race orijentisani (sem Aprilije), i nisu za svakodnevnu upotrebu, a i mislim da su prejaki za tebe. I neko dosta iskusniji od tebe je besmisleno da ih uzima (sem ako nece da se ozbiljnije bavi stazom), jer i ovi standardni pruzaju vise nego sto jedan neprofesionalac moze da iskoristi, a tebi ce taj DRZ omoguciti da budes vraski brz na stazi ako to budes zeleo. Pozdrav, pitaj ako te jos sta zanima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan888. 0 Napisano Novembar 23, 2008 U prolazu, 18 postova Lokacija: Budva Prijavi odgovor kao problematičan Hvala braco vec ozbiljno razmisljam o DRZ 400 . A ;)ko budem imao jos nekih pitanja tebe cu prvog da pitam jer si mi ovako opsirnije objasnio moj problem poz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dusan 1 Napisano Novembar 23, 2008 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Kikinda - Novi Sad Motocikl: Suzuki GSXR 600 K9 Prijavi odgovor kao problematičan Necu da hvailm DRZ ili slicno jer ga imam. Mada slazem se sa ostalima, ali necu bas da se slozim sa njima da je to motor samo za pocetnike jer sam ja pre njega vozio bas SVASTA, i mnogo jace motore od DRZ-a (sto dosta njih zna na forumu) i kad sam prvi put seo na DRZ rekao sam ovaj ili ni jedan drugi motor i dan danas imam isto misljenje, moze da dodje u obzir samo nov drz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Novembar 23, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Niko nije ni rekao da je to motor za pocetnike, daleko od toga, ali je od gore nabrojanih za nijansu najcivilizovaniji i najzgodniji za odrzavanje i koriscenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Novembar 23, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako...ja sam rekao da sa tim motorom ne moze da se takmici (posto je Ivan razmatrao i Husqvarne race orijentacije), ali sam rekao da je na stazi potpuno konkurentan, i da moze da pruzi full zadovoljstvo sportske voznje, kao i da nema toga sto sa njim nece moci da izvede (mislim da sam sve bukvalno ovako rekao, da ne citiram samoga sebe ). Kada sam rekao da je najpre za pocetnika, mislio sam zbog nacina isporuke i ne prevelike snage - nece nekog neiskusnog iznenaditi, i lako se vozi. To ne znaci da neko iskusniji na njemu nece naci zadovoljstva, jer taj motor sa svojom suspenzijom/ciklistikom pruza mnogo mogucnosti i zadovoljstva, kako pocetnicima, tako i iskusnima sa netakmicarskim ambicijama. Znaci, od onih koje je naveo, najpogodniji motor da na njemu potpuno savlada voznju. To ne znaci da taj motor nema sta da pruzi iskusnom vozacu, cak naprotiv . Zato sam i rekao da ce biti zadovoljan tim motorom bar 2 godine, a verovatno i vise . Mislim da je to dobra long-term kupovina. Pozdrav . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dusan 1 Napisano Novembar 23, 2008 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Kikinda - Novi Sad Motocikl: Suzuki GSXR 600 K9 Prijavi odgovor kao problematičan Ok ok, skroz se slazem sa vama. A to sto ste rekli da je najcivilizovaniji, to se u potpunosti slazem jer moze da se koristi i za svaki dan i za stazu i za mnogo toga... Vek trajanja mu je mnooooooogoooooooooooooooo duzi od bilo kod navedenog gore motora i servisi se rade normalno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Novembar 23, 2008 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan A Aprilia SXV450/550 ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Novembar 23, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan A Aprilia SXV450/550 ? A procita li ti prethodno napisano? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Novembar 23, 2008 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Što? Misliš da je suviše heavy za početnika? A možda Pegaso strada ko moj. On mu dođe kao neki soft SM. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Novembar 23, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da su suvise heavy, oba motora su takmicarksi motori sa svetlima, i nikako nisu za nekoga neiskusnog. Odrzavanje tih motora je isto skupo i cesto (provere ventila na 5-10 radnih sati), a servisni interval (znaci zamena klipova i otvaranje masine da se vidi sta sve fali) je 60 radnih sati. Hajde da kazemo 100 - 150 u nekoj ulicnoj upotrebi. I dalje to nije motor za ulicu i nekoga ko ima 3000km iskustva na 125-ici od 12ks. To nikako nisu motori za ulicu, decko je pitao za nesto da moze da vozi po gradu i NAUCI voznju - naveo je i koliko iskustva ima. Vise ljudi mu je dalo predlog motora i reklo mu da se mane takmicarski orijentisanih motora (on ocigledno nije znao da su to takmicarski orijentisani motori kada ih je uzimao u obzir, zato je i zatrazio pomoc). Po cemu si ti onda zakljucio da bi bilo pametno predloziti mu da gleda tako nesto? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dusan 1 Napisano Novembar 23, 2008 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Kikinda - Novi Sad Motocikl: Suzuki GSXR 600 K9 Prijavi odgovor kao problematičan A Aprilia SXV450/550 ? Te aprilie trose 1L ulja na 1000km! Za 450 znam, a za 550 verujem isto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Novembar 23, 2008 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Naveo sam jer mi se od svih SM mašina najviše sviđa SXV, a to da je 2heavy je tačno i da se mora toliko često servisirati nisam znao, jbg. I ja sam prvo imao YBR pa sam seo na Pegaso Stradu i to mi je izgledalo kao da sam dobio raketni pogon. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Space Director 24 Napisano Novembar 23, 2008 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan Niko nije ni rekao da je to motor za pocetnike, daleko od toga, ali je od gore nabrojanih za nijansu najcivilizovaniji i najzgodniji za odrzavanje i koriscenje Samo, tesko da ce ga nekome prodat u CGi kad mu dosadi, a dosadice, vrlo brzo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Novembar 23, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Niko nije ni rekao da je to motor za pocetnike, daleko od toga, ali je od gore nabrojanih za nijansu najcivilizovaniji i najzgodniji za odrzavanje i koriscenje Samo, tesko da ce ga nekome prodat u CGi kad mu dosadi, a dosadice, vrlo brzo. Moze da mu dosadi samo ako bude htio da putuje, inace kao motor za zabavu, divljanje, stunt, ma sve... je extra Ovaj motor daje malu masu i izvrsne performanse za ulicni motor, a eventualno i izgled (ko voli takve motore), za ostale stvari se on i ne kupuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dusan 1 Napisano Novembar 24, 2008 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Kikinda - Novi Sad Motocikl: Suzuki GSXR 600 K9 Prijavi odgovor kao problematičan Niko nije ni rekao da je to motor za pocetnike, daleko od toga, ali je od gore nabrojanih za nijansu najcivilizovaniji i najzgodniji za odrzavanje i koriscenje Samo, tesko da ce ga nekome prodat u CGi kad mu dosadi, a dosadice, vrlo brzo. Moze da mu dosadi samo ako bude htio da putuje, inace kao motor za zabavu, divljanje, stunt, ma sve... je extra Ovaj motor daje malu masu i izvrsne performanse za ulicni motor, a eventualno i izgled (ko voli takve motore), za ostale stvari se on i ne kupuje. Bravo Evil_Zo, samo moze da mu dosadi ako putuje sa njim i nikako drugacije, jer uvek mozes da nadjes neku zabavu sa njim, inace ja kad ne znam sta cu, ne vozim na dva tocka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Novembar 24, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Upravo to...nikako mu ne moze dosaditi, a i to putovanje se odnosi na CESTA putovanja preko recimo 200km...sve ispod je sasvim ok sa njim (ako ne ides autoputem)... Nek' me Dusan ispravi ako gresim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada_ZR 9 Napisano Novembar 24, 2008 BJB Maxi Scooter Club, 107 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan I moja preporuka ti je definitivno DRZ!Zasto?Zato sto ti je taj SM odprilike kao i ona reklama za kafu "3 u 1" :D :D Znaci motor je odlican za gradske guzve,kraca putovanja i naravno STUNT!!!!! Vozio sam letos Dusanov DRZ i odusevio sam se...Ja takodje nemam nekog preteranog iskustva,ali taj SM se jako lako vozi,ima odlicne kocnice,i nemoj da te zavaraju podaci od 400ccm i 40 ks!!!!To ti je sasvim dovoljno!! Slazem se sa predhodnim komentarima,taj motor NEMA SANSE da ti dosadi.... Slobodno mogu da kazem da je to "FUN BIKE" Takodje je i pouzdan,Dusanov ima oko 20000km od kojih je na zadnjem presao oko "19999km" ;) ;) i koliko znam on sa njim nije imao problema.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan888. 0 Napisano Novembar 25, 2008 U prolazu, 18 postova Lokacija: Budva Prijavi odgovor kao problematičan Ako bi kupio taj DRZ meni bi on samo i sluzio za grad nista vise,najduze putovanje bi mi mozda bilo oko 30-50km maximum. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Novembar 25, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Ako bi kupio taj DRZ meni bi on samo i sluzio za grad nista vise,najduze putovanje bi mi mozda bilo oko 30-50km maximum. Ma kuipi ga slobodno ija ga meracim vec neko vreme i raspitujem se u vezi njega i mislim da je prava stvar a o no sto je mnogo bitno neces u mestu i prilikom parkiranja da se ''obarsas'' sa njim kao mi sa ovim alama od 200 i kusur kila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...