Sekula Sabac 266 Napisano Novembar 15, 2008 U prolazu, 40 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Hayabusa Prijavi odgovor kao problematičan Iza nas je uspesna godina,i prijem 20(dvadeset)novih clanova.Sad nas je 70.Veliki smo zar ne?OK,na red su dosla i skupstina i donosenje PRAVILNIKA O PONASANJU svih clanova pa i Predsednika.Uvedene su i kaznene mere,lepo ali mora se postovati.Prvo morace se kazniti krivac za onaj nas nesrecni sajt koji je bruka za ceo Sabac,onda dolazi na red svako ko nije ispunio svoje zadatke i obaveze i na kraju bar 30 clanova koji ne ispunjavaju uslove STATUTA da se skine sa spiska clanova.Ovo pisem kao clan MC CIVIJA,i mislim da imam pravo da sve to iznesem u javnost.Ujedno da pozovem i Predsednika da malo razmisli da li bi upravo on trebao da bude prvi clan u MC CIVIJA sa kaznenim poenom?? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 51 Napisano Novembar 15, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ako uspeš to da isteraš , naredna godina će biti uspešnija od ove. Samo napred, i jedna trula jabuka je previše, pokvari ostale. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sekula Sabac 266 Napisano Novembar 15, 2008 U prolazu, 40 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Hayabusa Prijavi odgovor kao problematičan Sutra je novi dan,a i SKUPSTINA KLUBA.Neko iz uprave ce verovatno izneti i saopstenje za javnost o aktivnostima u ovoj godini.Ipak to zasluzuje 2000 bajkera kojih je posetilo nas skup. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Novembar 16, 2008 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan evo da se i ja javim povodom ovoga.potvrdjujem sve sto je sekula rekao i prilazem pravilnik po kome ce se sad rukovoditi klub i koji ce odredjivati sve ostalo ubuduce.neke stvari u pravilniku deluju strogo ali postoji i lako objasnjenje za sve.ako nekog bude zanimalo bilo sta u vezi ovoga moze mi se slobodno obratiti PM,tu sam da pomognem,razjasnim i vodim evidenciju o kaznenim poenima :) PRAVILNIK “MK ČIVIJA” • OPŠTE ODREDBE • Svaki član je dužan da poštuje odredbe statuta, odredbe pravilnika, odluke skupštine i upravnog odbora kluba. • Članovi upravnog odbora mogu biti samo aktivni članovi kluba. • Upravni odbor čini 9 (devet) članova: predsednik kluba, četiri podpredsednika, sekretar, blagajnik i dva člana kao nadzorni ogran. • Obaveza svakog člana kluba je da ukoliko primeti nepravilnosti u radu upravnog odbora ili bilo kakvu drugu nepravilnost, iznese je na skupštini ili da sam sazove skupštinu. • Prisustvo na skupštini kluba je obavezno, ukoliko neko nije u mogućnosti da prisustvuje skupštini dužan je da o tome obavesti nekoga od članova upravnog odbora. • Svaki član je dužan da minimalno 2 (dva) puta nedeljno dođe u prostorije kluba. (ne važi za članove koji borave u inostranstvu ili su na studijama) • Obaveza svakog člana (a i predsednika) je da minimalno poseti 5 (pet) skupova tokom sezone. (ne važi za članove koji borave u inostranstvu) • Obaveza svakog člana je da se angažuje, da preuzme bar jednu obavezu u organizaciji moto susreta I DA JE U POTPUNOSTI IZVRŠI. • Boje kluba može da nosi samo punopravni član kluba. • Ukoliko neko nosi boje kluba a nije pripadnik MK ČIVIJA, član kluba koji je to primetio dužan je da obavesti upravni odbor o tome. • Ukoliko se član MK ČIVIJA nađe u neprilici (kvar motocikla, pad, bude napadnut...) ostali članovi kluba su dužni da mu priteknu u pomoć. • Svaka odluka upravnog odbora se stavlja na oglasnu talu gde će stajati do sledećeg sastanka • Svaki član je dužan da ukoliko promeni broj telefona ili mesto stanovanja da o tome obavesti sekretara kluba. • Obavezno nošenje kacige za članove kluba. • PRIJEM NOVIH ČLANOVA • Prijem novih članova vrše isključivo članovi upravnog odbora. • U članstvo kluba svako pristupa dobrovoljno. • Uprava kluba je dužna da svakog kandidata za članstvo u klubu upozna sa odradbama statuta i pravilnika kluba. • Svaki novi član postaje punopravan član nakon godinu dana od dana podnošenja zahteva za prijem u članstvo, ukoliko upravni odbor donese takvu odluku. • Samo punopravni članovi imaju pravo glasa na skupštini. • Novi član do prijema u punopravno članstvo ne može da nosi kompletne boje. (samo lenta ČIVIJA na leđima) • ODLAZAK NA SUSRETE • Na susret se kreće isključivo ispred prostorija MK ČIVIJA. • Na susret se odlazi u grupi jedan po jedan u zakazano vreme ili u dve grupe u različito vreme. • Vođa grupe zakazuje vreme polaska na susret i koordiniše grupom na susretu. • Na ulazu u grad u kome se održava susret formira se kolona i na taj način se ulazi na susret. • Vođa puta je predsednik, podpredsednik, bilo koji član upravnog odbora. • Nijedan član kluba NE SME da se vraća sa susreta sam. • Svaki član je dužan da nosi boje kluba (prsluk, majicu, duksericu). • Parkiranje na motora na susretima vrši se na jednom mestu u grupi sa ostalim motorima članova MK ČIVIJA. • Prealkoholisana osoba na susretu se zadržava radi trežnjnja, vođa grupe ili neko od članova mu oduzima ključeve, odnosi se na sve prisutne članove kluba (predsednika, vođu grupe...). • KAZNENE ODREDBE • Osnovne kaznene odredbe su : JEDNA OPOMENA – važi 6 (šest) meseci DVE OPOMENE – isključenje iz kluba • Opomene se daju za bilo koje nepoštovanje statuta ili pravilnika kluba. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Novembar 16, 2008 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan imam veliku zelju da sve ovo opstane i da se dovede na ozbiljan nivo,svim sredstvima cu se boriti za to,sto ce se videti u narednih sest meseci (neke stvari se ne mogu odmah resiti) :) kada bi svi postovali makar deo svega ovoga celokupna prica o motociklizmu i motorima u srbiji bila bi mnogo drugacija Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crni16 1 Napisano Novembar 16, 2008 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Šabac - Novi Sad Motocikl: Yamaha YZF 600 r Thundercat Prijavi odgovor kao problematičan Malo strogo zvuci za jedan moto klub ??? pogotovo ono za prijem novih clanova i 12 meseci cekanja za dobijanje statuta clana, ili ono za vracanje sa moto skupova, mislim ako se nekom ide a predsedniku ili vec nekom iz upravnog odbora ne ide ovaj clan mora da ceka ili da moli za dozvolu da krene kuci ili da je svaki clan u obavezi da dva puta dolazi u prostorije kluba... Meni ove stvari malo zvuce preozbiljno :-\ . Inace ovaj moj post je dobronameran i nisam mislio nikoga da nerviram ili smaram . Pozdrav za MK Civija. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Novembar 16, 2008 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan ono za vracanje sa moto skupova, mislim ako se nekom ide a predsedniku ili vec nekom iz upravnog odbora ne ide ovaj clan mora da ceka ili da moli za dozvolu da krene kuci ili da je svaki clan u obavezi da dva puta dolazi u prostorije kluba... Meni ove stvari malo zvuce preozbiljno Meni ovo deluje jako napredno i korektno. Lepo piše da ne sme da ide sam, a ne da mora sve da čeka! Kapiraš?? I to mi ima smisla. Nadješ bar jednog kolezu iz kluba i pičite. Lepo, lepo Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Novembar 16, 2008 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan i to za dva puta nedeljno jeste malo strogo ali nazalost moralo je biti uvedeno.sto se tice vracanja saq skupa...NE SME SAM.nazalost bilo je incidenate,ne samo u nasem nego i u drugim klubovima.nema potrebe da on ceka predsednika ili bilo koga iz upravnog odbora,bitno je samo da se sa skupa vracaju dva motora zajedno,zbog lakse vidljivosti,u slucaju nekog kvara ili nedaj boze neceg goreg drugacije je kad znas da clan nije otisao sam.uvek ce se naci jos neko kome se ide kuci,bilo sad ili za sat vremena.nikom nije toliko progorelo da ide tog momenta....lakse i sacekati sat vremena,malo doci sebi,biti odmorniji mozda malo ali u svakom slucaju bezbedniji na putu Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Novembar 16, 2008 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan sto se tice staziranaj od godinu dana....uclanjenje u klub je dobrovoljno.u klubove treba da se uclanjuju ljudi koji to vole i koji zele,nece biti problem da staziraju.jednostavno boje kluba su nesto sto treba da se postuje i glupo je da se olako dobijaju.ovako prodje godinu dana,vidis da li si ili nisi za to,da li mozes da doprineses klubu svojim radom...ako ti ne odgovara mozes da budes "simpatizer" kluba i kao takav imaces svoje obelezje.bice i za to predvidjeno nesto tak oda....stazista kluba imace nakon godinu dana kompletne boje kluba a u prvom periodu samo lentu na ledjima gde pise CIVIJA,nakon toga samo prisiva grb ispod... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Novembar 16, 2008 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan Ako mogu da se ukljucim malo, iako nisam clan kluba Civija - Sabac. Jako cenim momke iz Civije, povremeno odlazim u klubske prostorije iako nisam clan. Popijem liminadu koja je tamo bolja nego igde. Ili kafa. Sretnem se nekim poslom npr. i to je to. Uostalom, u komsiluku mi je, gde sam rodjen, na Kamicku. Momci prijatni, dobronamerni, ne osecas se kao visak iako nisi clan...dakle, sve najbolje. Ipak, mozda bih imao par sugestija na ovako "stroga" pravila koja su pretpostavljam predlozena da bi se klub "ojacao" i da bi clanstvo u klubu dobilo na tezini ili tako nesto. Iskreno, mislim da bi pravila mogla biti liberalnija i da klubovi ne lice na "vojne". Ono gde bi trebalo trenirati strogocu je pravilo ponasanja u saobracaju, nosenje opreme, nekoriscenje alkohola i slicno. Takodje, ukljucivanje u humanitarne akcije i davanje doprinosa takvim stvarima. Pomoc ljudima na drumu. Za takve stvari - nema pardona. Ali, da li covek zeli ili mora da se vrati odnekud sam i slicne stvari, illi da mora da dodje u klupske prostorije dva puta nedeljno...takva uslovljavanja su mislim preterana, jer skoro da nije moguce odrzati takav rezim kako god. Ne kazem, pretpostavljam da su ova nova pravila rezultat odredjene analize kao i cinjenica da sam ja neko ko mozda ne zna za probleme koji eventualno postoje pa da bi se predupredilo tako nesto..onda pravila. Ali ipak mislim da ima tu nekog malog preterivanja, verovatno u najboljoj nameri ali...svejedno zelim uspesan rad MK Civija. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Novembar 16, 2008 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan nazalost jeste strogo,ali moralo je da bude tako.za sada je tako,nadam se da ce ovim pravilnikom uspeti da se ucine neke stvari u narednom periodu tako da mogu da se stvore uslovi za izmene pravilnika ali u startu je moralo ovako da se krene Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Novembar 16, 2008 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Boga mi jedno je sasvim sigurno...onaj ko ispoštuje sve ovo stvarno mnogo voli svoj klub. Bolje je imati i 5 članova na koje možeš da se pouzdaš nego 50 pozera i šatro bajkera. Meni lično ovaj pravilnik je malo "heavy" ali mislim da cilj u ovom slučaju opravdava sredstva. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Novembar 16, 2008 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan ako se vazi i ova moja da dodam samo na prethodne postove ODLICAN statut ODLICAN! slazem sa sa svim tackama, covek je lepo vise puta naveo da je sve to na dobrovoljnoj bazi pa ko voli nek izvoli, u svim clanovima je navedeno i naglaseno I PREDSEDNIK sto je jako bitno a ja bih dodao i prepravku jednu, koja se odnosi na upotrebu alkohola, tamo pise PREALKOHOLISANO a u sustini uopste alkoholisano... pozdrav MK CIVIJE i samo napred Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejansd 2 Napisano Novembar 16, 2008 U prolazu, 99 postova Lokacija: smederevo Prijavi odgovor kao problematičan lepo je to od vas sto ste pokrenuli . ljudi misle da je strogo ja mislim da nije vasa pravila se u 90 posto poklapaju sa nasima,i mislim vecine klubova svako ko zeli da ispostuje to ok ko nezeli nemoze u klub ,to neznaci da se sa tim covekom nedruzimo naprotiv ali nije za klubsko druzenje pozdravljam te i samo napred ,mislim da ce to preko zime u dosta klubova da se razmatra i daj boze,da izadjemo naprolece sa boljim i jacim klubovima. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sekula Sabac 266 Napisano Novembar 16, 2008 U prolazu, 40 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Hayabusa Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Masane na iznetim stvarima.Jos samo da napomenem da smo neke stvari osetili na vlastitoj kozi.Svim clanovima je poznat moj primer koji je epilog bio nakon kojeg piva vise i obaranja pesaka.3 tri zuba-osteta u vrednosti novog motora.Zato,nekad se uci na tudjim greskama.Veliki smo i nosenje boja naseg kluba bice ubuduce ponos. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Novembar 16, 2008 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Svaka vam cast ako ovo uspete da sprovedete u delo, i trudite se da sve ovo ispostujete i da svaki clan nema ni mogucnost da napreduje preko veza i da tako kazem prijateljstva. Jer statuti a i zakoni pucaju bas zbog onog sto za nekoga vaze a nekoga ne. Zato se i nadam da cete uspeti, jer neka pravila ipak moraju da se postuju i da svi budu jednaki. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Novembar 16, 2008 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan dosta nas je za to.moracemo svi da se potrudimo ako zelimo da uspe Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
flstf 2 Napisano Novembar 29, 2008 U prolazu, 24 postova Lokacija: SABAC Prijavi odgovor kao problematičan Najzad i nesto lepo u moto klubu Civija . Prava stvar u postojanju kulba jeste strogo postovanje pravila kluba i boje koje svaki clan kluba treba da nosi sa ponosom jer je sebe dokazao kao osobu na koju svaki kolega u svakoj situaciji moze da se osloni. Boja kluba se ne kupuje placanjem clanarine nego se dobrano mora potruditi da zasluzi da istu ponese na ledjima. Mnogi ozbiljni ljudi bi i pristupili nekom klubu ali postoje pojedinci koji boje kluba jako lako okaljaju svojim ponasanjem i samim tim prave negativno misljenje o klubu i clanovima koji su sasvim drugaciji. Puno iskrenih pozdrava Civiji i radikalnoj promeni u stavu koji je iznet na ovom sajtu , nadam se da ovo nece biti samo mrtvo slovo na papiru. A da , voleo bih da na ovom istom mestu Civija kaze koliko ima clanova npr. za 3 meseca , imajuci u vidu da ih sve dobro znam i da ukoliko ovo stvarno zazivi clanstvo bi trebalo da se umanji bar za 40procenata otprilike toliko njih sebe ne bi trebalo da vidi u daljem clanstvu CIVJE. Mnooogo srece u pokusaju da postanete mozda prvi pravi klub u Srbiji. Ponosan sam na vas ma koliko vas bilo. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Decembar 3, 2008 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan dana kada je usvojen ovaj pravilnik bilo je 73 clana.danas clanstvo kluba broji 55 planova.u narednih nekoliko meseci ce opasti za sigurno jos 20 clanova.probali smo sa kvantitetom nadajuci se da ce biti i nekog kvaliteta ali... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Decembar 4, 2008 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan 55 minus 20 je 35 clanova. Da li ce se zadrzati i na toj cifri? To je ono sto sam ja mozda sugerisao. Kakav je smisao ako broj clanova padne na uze rukovodstvo i par istomisljenika? Tu stoji realna opasnost da se novi koncept i ugasi jer... Verujte mi na rec, ako se radi o funkcionisanju kluba takve vrste on mora podrazumevati izvesnu sirinu u konceptu, izvezni liberalizam, dok oko nekih pak stvari ne sme biti pogadjanja a to su one koje sam predlozio. Stroga pravila se mogu "vezbati" samo u uzem krugu istomisljenika koji mogu da naprave sopstveno udruzenje i kome bi se pridruzivali novi, koji su upoznati sa pravilima ponasanja u tako organizovanom klubu. Dakle, ako smo se razumeli u pitanju je obrnut proces. Ne smanjivati, nego cak omasovljavati postojeci klub "Civija" ali formirati nove - "elitne". Svakako da ne mislim da bi "Civija" trebala da izgubi na kvalitetu ako ide na omasovljavanje - zato su tu one stavke ispod kojih se ne ide. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bajasw 0 Napisano Decembar 4, 2008 U prolazu, 7 postova Lokacija: Valjevo city Prijavi odgovor kao problematičan Braco bajkeri veliko BRAVO.Bez discipline nema nista,to nas i odvaja od ostalih motorciklista.Treba da zasluze da budu clanovi a ne da mi njih jurimo.Ja bih vam samo dodao oko putovanja da se zna gde je ko u koloni ,i da nema preticanja, zato je najbolje kazna za preticanje u koloni.Veliki pozdrav . Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Obelix 140 Napisano Decembar 4, 2008 Zainteresovan, 584 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: ZX 12 R Prijavi odgovor kao problematičan Ma nešto mi nedostaje na tom vašem pravilniku... možda bi trebalo dodati da je PREDSJEDNIKU ( i užoj rodbini ) zabranjeno učestvovati na tomboli koju organizuje na svome skupu :D Ono...jest da je skuter primamljiv kao nagrada, ali ... ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Decembar 4, 2008 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan islo se sa omasovljavanjem ali....nije dobilo zeljeni efekt.ovako ce ostati ljudi koji to vole i kojima klub nesto znaci...svaki buduci clan ce biti upoznat sa pravilima,stazirace...nakon toga imace puno zvanje clana i takva osoba ce drugacije gledati na to.ovako ljudi dobiju boje,voze se,prave probleme a ko je kriv...obicni ljudi samo vide sta pise na ledjima ostalo ih ne zanima...moralo se ovako...vreme ce pokazati sto se tombole tice....svako se nalazi u kutiji,neko ima srece vise neko manje...sta se moze.ja sam ucestvovao pa nista Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sekula Sabac 266 Napisano Decembar 10, 2008 U prolazu, 40 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Hayabusa Prijavi odgovor kao problematičan OBELIX,izvrsno zapazanje. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogo42 69 Napisano Decembar 10, 2008 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Bijeljina-Republika Srpska Motocikl: Yamaha R1 2001/Honda XLV750R rd01/Aprilia RS125 2007/Yamaha XT660x/Yamaha MT03 660 Prijavi odgovor kao problematičan DA, DA,,red,rad i disciplina Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...