nikolaluk 0 Napisano Avgust 5, 2006 U prolazu, 4 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo svima Pre neki dan sam gledao katalog skutera pontedera motors koji su zastupnici piaggio skutera i vespa, kada sam pogledao modele od 50 kubika u rublici max brzina stoji zakonski ograniceno. Konkretno gledao sam piaggio zip 4t model. Na internetu sam nasao da taj skuter ima snaga motora 3kw/6500. Znimaju me dve stvari. Broj 1 kolika je max brzina tog skutera? Broj 2 Da li to zakonski ograniceno znaci da taj motor ima odredjenu blokadu motora? Hvala unapred Nikola nil@eunet.yu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Avgust 5, 2006 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan Zakonska ogranicenje za moped 45km/h :!: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brka 2 Napisano Avgust 5, 2006 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Koliko se meni cini zakonski ogranicenje za motor od 49ccm je 49km/h zbog registracije. Sad, kad skines blokadu iz auspuha, varijatora ili ako ima jos negde verovatno ide oko 80km/h. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikolaluk 0 Napisano Avgust 5, 2006 U prolazu, 4 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Koliko se meni cini zakonski ogranicenje za motor od 49ccm je 49km/h zbog registracije.Sad' date=' kad skines blokadu iz auspuha, varijatora ili ako ima jos negde verovatno ide oko 80km/h.[/quote'] Zanima me samo jos jedna stvar. Posto sam kupio motor kod ovlascenog prodavca pontedera motors na 1000 km imam redovan servis da li od njih mogu da trazim da mi skinu neku od blokada ili to radim kod nekog drugog? I interesuje me koliko je uopste komplikovano skinuti neku od blokada na skuteru? Naglasavam da sam ja totalni laik i pocetnik kad su skuteri u pitanju tako da moje pitanje mozda zvuci glupo zato me i zanima misljenje nekoga kose u to razume. Hvala unapred nil@eunet.yu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Avgust 6, 2006 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Koliko se meni cini zakonski ogranicenje za motor od 49ccm je 49km/h zbog registracije.Sad' date=' kad skines blokadu iz auspuha, varijatora ili ako ima jos negde verovatno ide oko 80km/h.[/quote'] Zanima me samo jos jedna stvar. Posto sam kupio motor kod ovlascenog prodavca pontedera motors na 1000 km imam redovan servis da li od njih mogu da trazim da mi skinu neku od blokada ili to radim kod nekog drugog? I interesuje me koliko je uopste komplikovano skinuti neku od blokada na skuteru? Naglasavam da sam ja totalni laik i pocetnik kad su skuteri u pitanju tako da moje pitanje mozda zvuci glupo zato me i zanima misljenje nekoga kose u to razume. Hvala unapred nil@eunet.yu Mozes da skines blokadu, ali ako ne daj boze zagines, postoji zakonska regulativa da tvoji roditelji mogu da tuze onog koji ti je skinuo blokadu, pa taj neko moze i krivicno da odgovara, tako da ovlasceni srerviseri ne vole to da rade. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Snake 06 7 Napisano Avgust 6, 2006 Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Velika Krsna Prijavi odgovor kao problematičan A i ako swojewoljno skinesh blokadu- wan serwisa- onda ti se ponishtawa i ne prihwata garancija. Waljda... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejang 1 Napisano Avgust 6, 2006 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ma samo im kazi da ti skinu kad odes na prvi servis i nema da brines... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrejp 24 Napisano Avgust 6, 2006 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 1. Zakonsko ogranicenje brzine je 45kmh. Pontedera ne deklarise tacno koliko je da ne bi "smorila" kupca, zato sto svi ocekuju da skuter od 50cm ide nekih 70-80kmh te bi isticanje broja 45 izgledalo skoro smesno 2. Blokadu moze da ti skine ma koji servis, ili ma ko ko se iole razume u motore. Blokada se najcesce sastoji od jednostavnog limitera "zavrtanja" rucice gasa, eventualno od jos nekog mehanickog osiguraca 3. Skidanjem blokade se automatski gubi garancija, a takodje se i objektivno povecavaju sanse da skuteru crkne neki deo, s obzirom da onda sve vreme radi na maksimumu (jer ces ga svakako voziti do krajnjih granica). 4. Bez obzira, smatram da je besmisleno voziti ga sa blokadom. Ja sam svojevremeno kada sam vozio Piaggio skuter na 1000km skinuo blokadu i nije bilo nikakvih problema. Opet, moguce je da ce ti nesto otkazati, recimo sajla kilometar sata ili nesto slicno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 957 Napisano Avgust 6, 2006 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da`l ti je taj redovan servis u gar. roku, al sto Andrej kaze, ako ti neko drugi prcka po masini reci cao garanciji (dakle ako je imas). Veruj mi, i oni (pontedera) jedva cekaju da nadju razlog da se oslobode garancije jer im je nepotrebni trosak i posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko_lazarevac 0 Napisano Avgust 29, 2006 U prolazu, 10 postova Lokacija: lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo svima Pre neki dan sam gledao katalog skutera pontedera motors koji su zastupnici piaggio skutera i vespa' date=' kada sam pogledao modele od 50 kubika u rublici max brzina stoji zakonski ograniceno. Konkretno gledao sam piaggio zip 4t model. Na internetu sam nasao da taj skuter ima snaga motora 3kw/6500. Znimaju me dve stvari. Broj 1 kolika je max brzina tog skutera? Broj 2 Da li to zakonski ograniceno znaci da taj motor ima odredjenu blokadu motora? Hvala unapred Nikola nil@eunet.yu[/quote'] Ne znam da li je zakonski ili ne ali max.brzina mu je 100% 80km/h.3kw je 4 konja ne moze ni da ide vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...