Jump to content

Moto Zajednica

Savjet oko spajanja table?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 185 postova

Imam problem sa tablom na kimko xciting jer mi je jedan "majstor" napravio spoj.

Desava mi se, kada dam kontakt tabla radi, pokazuje sat, gorivo, temperaturu, za obrtaje ne znam i kilometarsat ali pretpostavljam da radi i to, medjutim kad upalim motor tabla se gasi i poludi. Nesto sam razmisljao sto je i logicno, na kontakt tabla radi na 12v i radi ok, cim palim motor tabla dobija preko 12v i onda poludi e sad razmisljao sam da stavim stabilizator 12v kod table tako da tabla dobija uvjek 12v i tako sam rijesio problem. Nova je 360 eura u KYmco Srbija sto je mnogo, polovnu ne mogu da nadjem.

Sta vi mislite o ovome? Mogu li nesto da zeznem ako stavim stabilizator 12v ?

Sent from my SM-A725F using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1391 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014

Imam problem sa tablom na kimko xciting jer mi je jedan "majstor" napravio spoj.

Desava mi se, kada dam kontakt tabla radi, pokazuje sat, gorivo, temperaturu, za obrtaje ne znam i kilometarsat ali pretpostavljam da radi i to, medjutim kad upalim motor tabla se gasi i poludi. Nesto sam razmisljao sto je i logicno, na kontakt tabla radi na 12v i radi ok, cim palim motor tabla dobija preko 12v i onda poludi e sad razmisljao sam da stavim stabilizator 12v kod table tako da tabla dobija uvjek 12v i tako sam rijesio problem. Nova je 360 eura u KYmco Srbija sto je mnogo, polovnu ne mogu da nadjem.

Sta vi mislite o ovome? Mogu li nesto da zeznem ako stavim stabilizator 12v ?

Probaj da nađeš kod Moto klinika
2a29ad4b1604-1920x1080.jpg WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM
Kymco, za: Kymco, Motocikli delovi i oprema, Kompletan motor u delovima, Scooter, Zvezdara. Cena Po dogovoru - Polovni Automobili

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Kymco xciting, za: Kymco, Motocikli delovi i oprema, Kompletan motor u delovima, Scooter, Zvezdara. Cena 1 € - Polovni Automobili

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Sve sam pretrazio, zvao, pisao ali niko nema. Jedino ima u Kymco Srbija (tako se zovu na facebook) imaju ali 363 eura, sto je bas mnogo.

• Drug član, 1391 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014
Sve sam pretrazio, zvao, pisao ali niko nema. Jedino ima u Kymco Srbija (tako se zovu na facebook) imaju ali 363 eura, sto je bas mnogo.

Pozovi ti ponovo motokliniku a ako tamo nema onda ne znam gde da nađeš deo.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

• 8-bit, 1906 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650
Pre 6 sati, _funjara__ je napisao:

Nesto sam razmisljao sto je i logicno, na kontakt tabla radi na 12v i radi ok, cim palim motor tabla dobija preko 12v i onda poludi e sad razmisljao sam da stavim stabilizator 12v kod table tako da tabla dobija uvjek 12v i tako sam rijesio problem.

Mislim da ti nije dobra logika. Dva volta skoka napona ne bi trebalo da ima takav uticaj. Uzmi unimer pa izmeri, moguće da ti napon pada ili osciluje.

I ne kupuj drugu tablu dok sve ne proveriš, bilo bi glupo da je prikopčaš a ono isto.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Stara Garda, 276 postova
  • Motocikl: VARADERO 1000 PGM-FI

Hajde da se nadovezem..Isti skuter u pitanju..Karburator verzija..Lepo pali..Ali na tabli radi samo pozadinsko osvetlenje,lampice ze migavce i sediste..A kad se upali puca rafalno iz aupuha..Napominjem da je auspuh neki vanseriski..Ide lepo.Vuce lepo..Ali puca ..I prilikom dodavanja ga sa a i kada mu se oduzme gas...Auspuh ili CDI?Placam pivo..

Probao sam vec drugu tablu i sve radi normalno, a moju kad stavim radi kad je na kontakt tj na 12v, cim upalim motor tabla poludi.

Elektronicar mi je rekao da je u tabli crkao stabilizator napona kojj se nalazi u procesorski dio, on to ne moze da rijesi i da je nemoguce bilo ko da to rijesi, da je je jedino rjesenje da mi tabla uvjek radi na 12v, da se stavi stabilizator 12v na dzek od table tako da ona radi uvjek na 12v kao na kontakt.

Hajde da se nadovezem..Isti skuter u pitanju..Karburator verzija..Lepo pali..Ali na tabli radi samo pozadinsko osvetlenje,lampice ze migavce i sediste..A kad se upali puca rafalno iz aupuha..Napominjem da je auspuh neki vanseriski..Ide lepo.Vuce lepo..Ali puca ..I prilikom dodavanja ga sa a i kada mu se oduzme gas...Auspuh ili CDI?Placam pivo..
I tebi je tabla otisla u ofsajd, a to sto puca, imas vode u gorivo, probaj da ispraznis gorivo skroz sipaj novo pa probaj.

• Stara Garda, 276 postova
  • Motocikl: VARADERO 1000 PGM-FI

Nije gorivo..Mozda ima veze sa izduvom.Stavlje mu je drugi auspuh..Protocan...

Lepo pali..Prima gas ide supwer ali pravi vatromet.

• Ne silazi, 5022 postova
Probao sam vec drugu tablu i sve radi normalno, a moju kad stavim radi kad je na kontakt tj na 12v, cim upalim motor tabla poludi.

Elektronicar mi je rekao da je u tabli crkao stabilizator napona kojj se nalazi u procesorski dio, on to ne moze da rijesi i da je nemoguce bilo ko da to rijesi, da je je jedino rjesenje da mi tabla uvjek radi na 12v, da se stavi stabilizator 12v na dzek od table tako da ona radi uvjek na 12v kao na kontakt.

И ако је тако, срокала је због лошег реглера. Провери реглер.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Ауспух и карбурација.

• Drug član, 1987 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT
Pre 6 sati, _funjara__ je napisao:

Ne znam odakle si, ako si blizu Bg-a odnesi tablu u BlueElectronik iza starog mercatora, ima ih na google mapsu, obijasni sta se desava, mislim da mogu da poprave.

Ako ne, onda stabilizator napona koji si stavio radi isto sto i taj u tabli.

• Sviđa mi se 1

Ne znam odakle si, ako si blizu Bg-a odnesi tablu u BlueElectronik iza starog mercatora, ima ih na google mapsu, obijasni sta se desava, mislim da mogu da poprave.
Ako ne, onda stabilizator napona koji si stavio radi isto sto i taj u tabli.

Mnogo daleko od Beograda, iz CG sam, potrazicu broj da im objasnim sta se desava i da pitam da li bi uspjeli da poprave stabilizator na tabli, ako budu mogli poslat cu tablu nekako, ili necu zurit sa prepravkom, pa ako me put nanese do BG, onda direktno poc kod njih da pogledaju.

Tesko da mogu da uslikam, ekrancic je fiksiran za plocu, da bi mogao da slikam plocu moram da maknem lemilicom ekrancic a ne bih da cackam oko toga jer ne znam kako bih uspio posle da ga vratim.

Hvala svakako na pomoci.

Kad bude ljepse vrijeme, probat cu ovo sto mi je predlozio elektronicar, da prepravim napajanje table, tj da ne dobija tabla preko 12v jer radi na kontakt a kad motor upalim dobija jacu struju i tad poludi, ako ni tad ne rijesim nista, uzimat cu navjerovatnije novu tablu ili probat u BG da je posaljem i popravim.

И ако је тако, срокала је због лошег реглера. Провери реглер.

Nije zbog reglera.

Trazio sam od majstora da mi poveze usb punjac na bravu, tj kad dam kontakt da tad radi usb punjac, kad je trazio struju i masu kod brave prispojio je nesto i od tad je tabla poludjela, sto je najjace, 10 min prije toga tabla je radila odlicno, od kako je on ispitivao odakle struju da uzme i masu, od tad je tabla otisla. Znaci da je spojio vjerovatno nesto lose prilikom trazenja struje od brave tabla dobila spoj i cao.

Nije zbog reglera.

Trazio sam od majstora da mi poveze usb punjac na bravu, tj kad dam kontakt da tad radi usb punjac, kad je trazio struju i masu kod brave prispojio je nesto i od tad je tabla poludjela, sto je najjace, 10 min prije toga tabla je radila odlicno, od kako je on ispitivao odakle struju da uzme i masu, od tad je tabla otisla. Znaci da je spojio vjerovatno nesto lose prilikom trazenja struje od brave tabla dobila spoj i cao.

Шта да ти кажем, зато има људи који раде механику, има који раде струју има који фарбају .......итд, итд.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja