baneBP 1269 Napisano Novembar 12, 2008 Drug član, 928 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima Za mene potpuno neverovatna situacija da u samo 6 dana 2 puta busim gumu (prvo prednju a sad i zadnju) i da spasavam zivu glavu u pokusaju zaustavljanja. Evo kako se to danas desilo. Lep dan offovao sam malo po njivama i sumama u okolini Backe Palanke i u povratku kuci krecem se regionalnim putem Gajdobra - B. Palanka, opet po mraku, brzina 80kmh. Blaga krivina, zadnji kraj za nijansu proklize ja (budala) odlucim to zanemariti, kontam blato od traktora i na izlasku iz krivine krenem oblizati jedan traktor ( njegova brzina 50kmh) na ravnom delu, isprekidana linija. Istog trenutka kad sam zavrsio preticanje zadnji kraj poce nenormalno da plese i tu pocinje borba. Zadnja guma naglo se prazni. O zadnjoj kocnici nisam smeo ni da razmisljam a za upotrebu prednje nisam bio siguran jer je motor u srkoz nenormalnom polozaju. Tucem zadnjem tocku kontru dobrih ~150 metara, ne dam mu da me obidje. Pustam gas skroz ali nedovoljno smanjujem brzinu. Prilazim vec drugom traktoru sa prikolicom i vidim ili cu zaleci ili da izlecem sa puta ako vec nezelim da puljubim tu prikolicu. Ocajnicki potez, pokusavam sa prednjom kocnicom ali u blagim intervalima, ne odjednom i odlucim se za izletanje pored puta jer ima pored pojas zemlje/trave 2 metra sirine. Brzina 30kmh izlecem na travu i sad mi je vec laknulo jer dalje mogu samo u travnati kanal a to je milina u odnosu na trak. prikolicu. Uspem odrziti nekako motor na toj travi i vec pri samom stajanju 5kmh zadnji tocak mi skroz sklizne (zbog ludo mokre trave) i pada na bok ali srecom ja se nekako docekam na noge. Pocnem da se smejem ko blesav jer mi je neverovatno sta me snadje u samo 6 dana. Staje neki deda sa traktorom (taj sto sam ga prvo obisao), krsti se i vice "Ti sinko nisi bas normalan. Ja sam mislio da ces da pogines". Dizem motor i koliko vidim pod lampom mobilnog telefona nije mu nista osim gomile trave koja se zaglavila oko rucice, papucice i auspuha. Opet ista procedura (zmigavac, flu prsluk ...) i naravno opet niko nestaje. Ovaj put sam samo 7 km od kuce. Okusavam srecu opet sa sprejom za gume i zamislite cuda ...... ovaj put USPEVA !!! Siguran sam da je zadnja guma pukla iz istog razloga zbog kojeg je pre neki dan otisla i prednja, uzasno los kvalitet. Vozim polako kuci 30 kmh i stajem svakih 2 km da kontrolisem pritisak u zadnjoj gumi. Stizem kuci. Jos jedan ludi dan je iza mene. Dve veeeeeelike greske koje sam ja napravio. Pre neki dan a posle prvog gumi defekta kupio sam obe nove unutrasnje gume Continental ali sam samo prednju zamenio jer je ona tad bila busna a i kontao sam kraj je sezone, mrzelo me skidati i zadnji tocak pa sam to ostavio za kasnije. VEEEELIKI ZAHEB! Druga greska je zanemarivanje prvog proklizavanja z tocka i preticanje traktora iako sam preticanje uradio po PSu (upaljen zmigavac, isprekidana linija, nikog iz suprotnog smera). Ovo umalo da mi dodje glave. Naravoucenije: NIKADA NE KUPUJTE KINESKE GUME PA MAKAR ONE BILE I ZA RUCNA GRADJ. KOLICA !!! Sutra cu da zovem ovog generalnog uvoznika iz Novog Sada i da im kazem da nesto urade po pitanju guma na motorima koje tek treba da prodaju kao i da upozore kupce koji vec voze njihove motore jer plasim se da bih neko stvarno mogao da nastrada. Nemoguce da su samo mene zadesile ovako lose gume. Kada izuzmem ove probleme sa gumama, moram reci motorom sam stvarno zadovoljan. Danas me je bas vukao po svakavim vukojebinama. Izvinjavam se na malo duzem textu, jbga jos sam pod utiscima. Odoh sad pod tus pa na spavanje a sutra u nove radne pobede. BaneBP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Novembar 12, 2008 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan Nikada, ali nikada ne stedeti na takvim stvarima. Ocigledno je zasto. Dobro si se izvukao. A sta da nisi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Novembar 12, 2008 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Dobre gume nikad nisu skupe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Novembar 12, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Koliko god bile lose gume, nesto se kod tebe to previse cesto desava. Da li si kontrolisao pritisak i da li su bile dobro naduvane kada ti se desavalo busenje? Moguce je da se unutrasnja nazulja od offroad-a, pa da zato popusti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Electrokid 1 Napisano Novembar 13, 2008 Svrati ponekad, 385 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sobzirom da su ti unutrasnje tako lose,jesi li razmisljao o tome da i spoljna mozda nije nista bolja.Cim ti se to tako cesto desava. Ja bih na tvom mesto zamenio i njih,znam da izdatak nije mali al ipak je sigurnost u pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7247 Napisano Novembar 13, 2008 Drug član, 3077 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Sreca u nesreci. Cuj, ima jos jedna stvar. Kad skines gumu, dobro pregledaj unutrasnji deo bandasa, da nije neki od srafova "provirio" i da on probusi gumu. Teoretski, preko srafova zica stoje plasticne trake, ali one umeju da se pomere ili su pretanke. To svakako proveri pre stavljanja nove gume. Srecno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki021 27 Napisano Novembar 13, 2008 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Er 6n Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelju ja sam ima kineza i gume su bile ocajne!! Ziva plastika. Svako jace kocenje zavrsilo se sa klizanjem od 4-5 metara. Svaka kisa je bila ruski rulet sa tim gumama. Proklizavanja, lelujanja, podletanja, ma katastrifa! E onda lepo zamenis te kineske za neke domace i sve postane potpuno drugacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7247 Napisano Novembar 13, 2008 Drug član, 3077 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan E, ko nije vozio Barumke na starim Jawama, ne zna sta su plasticne i lose gume. Stare 15 god, sara kao iz radnje, presle 50 000. Kad mi neko pljune ispred motora, letim na sve strane . Mislim da su kineskinje za to majka Jana. Naravno, sve to treba odmah po kupovini motora baciti i u cenu masine uracunati i nove gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki59 141 Napisano Novembar 13, 2008 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan Bane, te gume su imale razlog zbog kojih su se probusile i ispustile vazduh, a zbog tog razloga bilo koja druga guma bi ispustila. Proveri i spoljnu gumu da negde nesto nisi "pokupio" pa bi ti bilo dzabe stavljanje bilo koje druge unutrasnje gume. Bas me interesuju te rupe na unutrasnjim gumama (posekotine, okrugle, prskotine nepravilnog oblika...). Ne branim kvalitet kineskih guma (kod mene je na novom motoru jedna bila porozna) ali mislim da se radi o fizickom ostecenju gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8727 Napisano Novembar 13, 2008 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan E, ko nije vozio Barumke na starim Jawama, ne zna sta su plasticne i lose gume. Stare 15 god, sara kao iz radnje, presle 50 000. Vozio, i presao ne znam ni sam koliko km, a tek prethodni vlasnici... tako sam je i prodao. Onda sam se cudio zasto ljudi menjaju gume na 10ak hiljada km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Novembar 13, 2008 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan u lepa ti ova slika, daj jos neku, iz divljine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Novembar 13, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan promeni ti i spoljne gume . meni je izleteo konac iz spoljne i probusio unutrasnju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Novembar 13, 2008 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan E, ko nije vozio Barumke na starim Jawama, ne zna sta su plasticne i lose gume. Stare 15 god, sara kao iz radnje, presle 50 000. Kad mi neko pljune ispred motora, letim na sve strane . Mislim da su kineskinje za to majka Jana. Naravno, sve to treba odmah po kupovini motora baciti i u cenu masine uracunati i nove gume. Setio sam se guma Pneumat. Te su bile baš takve, prešle 50.000 km stare 10 godina i izgledaju kao nove. Plastika iz DDR. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7247 Napisano Novembar 13, 2008 Drug član, 3077 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan E, B@ne, a jel se secas da su Pneumant bile sjajne u odnosu na Baruma . A pogledaj sad ove gume, cudo, pa makar i Kineske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1269 Napisano Novembar 13, 2008 Drug član, 928 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima Mali update. Do busenja gume i one borbe sa motorom ovaj put nije doslo usled lose unutrasnje gume vec sam popasao ekser izmedju krampona. Lepo je on usao unutra, skoro vise od 1 cm. Ovo sam tek video jutros kad sam dobro pregledao tocak po dnevnom svetlu. Srecom nije bas bio debeo ekser pa je zato sprej za gume uspeo odraditi posao. Odsad bes spreja za gume ni u WC ;D Ekser sam vrlo verovatno pokupio negde na asfaltu dok sam se vracao kuci ali to sad vise i nije bitno. Znaci da sumiram juce sam naucio kako to izgleda kad pukne zadnja guma pri brzini od 80-90 kmh. Sta se sme a sta ne sme. Jbga jedno je teorija i stotine postova koje sam procitao ovde (o toj tematici) a nesto sasvim drugo je praksa. Sezona za mene jos nije gotova. Nova Continentalka unutrasnja je stavljena i nazad a motor sam danas sredio, podmazao i sad je spreman za nove radne pobede. Na pocetku sledece sezone obavezno menjam i spoljne gume. baneBP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikola1979 1 Napisano Januar 13, 2009 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: super tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam jos veci baksuz na keeway speed 150 3 puta mi je pukla zadnja guma i to sva tri puta je bila nedelja i sva tri puta sam bio u Begecu(vracao se sa riblje corbe).zamislite 25 km od kuce i to oko18h-19h nedeljom.nigde nikog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Januar 13, 2009 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan HM, ja sam 4 puta busio gumu u toku jednog dana na jednom putovanju... Ima li vecih baksuza? Nema? Tako sam i mislio :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Januar 13, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan E, B@ne, a jel se secas da su Pneumant bile sjajne u odnosu na Baruma . A pogledaj sad ove gume, cudo, pa makar i Kineske. a novi trabanti su stizali sa po pet pneumat guma. sacuvaj boze. kocenje? ni u ludom besu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darkman 65 Napisano Januar 14, 2009 Svrati ponekad, 357 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Tubeles guma je zato zakon! I kada pazaris ekser ona se polako ispumpava... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3293 Napisano Januar 15, 2009 ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Super si ti prosao, hvala bogu. Zato, skupi ti sto pre kes za nove gume pa da ne bude ovakvih problema. Mogu da zamislim kako se osecas kada sednes na motor a stalno su ti u podsvesti lose gume. To nije ni malo prijatno, zato sto pre nova obuca, za potpuni dozivljaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...