BokyBoy 18435 Napisano Februar 23, 2022 Vozim motor, nisam BAJKER, 2490 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan On 21.2.2022. at 19:02, Motorcyclist je napisao: To je sve teoretisanje, ali da li si ti osetio u praksi? Bilo kakav problem sa kombinovanjem pneumatika? Ja do sada nisam. Ja se, otkad vozim motor, trudim da vozim gume ne starije od 5 godina i da budu iz istog seta. E sad, pre 25-30 godina to nije bilo bas lako postici, snalazili smo se kako smo znali i umeli, danas je to mnogo lakse.Posto odavno vec vozim krmace 150+ konja i mnogo torkija, obavezno se desava da, na jednu prednju menjam dve zadnje gume jer se prednja utrougli a zadnja ukockasti, moguce da je i do mog stila voznje, mozda malo agresivnijeg nego obicno.Ako mi se desi da mi umru gume bas pred kraj sezone, obicno zadnja, uzmem dobru polovnu iste marke da premostim dok ne kupim novi set, a ako bas ne nadjem istu, desilo mi se to par puta, uzmen nesto najslicnije njoj po karakteristikama i tada u glavi imam uzasan trip da mi je motor nestabilan i vozim mnogo sporije nego obicno, realno nikakve razlike nema u voznji ili bar mi prosecni vozaci to ne mozemo da osetimo. Drugo je staza, kada vozaci kombinuju npr napred meka, nazad tvrda i sl. Generalno, mislim da za normalnu voznju po gradu, pa cak i za putovanje, nije toliko bitno imati isti set, mnogo je bitnije da su gume mladje i da nemaju nekih deformiteta, kao i da su priblizno isto potrosene... toliko od mene, raspisah se jbt... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matke92 749 Napisano Februar 23, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Beograd Motocikl: RS 125; Derbi GP1 250; ZX4RR Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja svoje iskustvo da podelim, da napomenem prvo da nisam vozio neke jake masine pa da napomenem da se radi o mom subjektivnom misljenju. Po meni je nova guma nova guma, kad sam ulazio u svet 2 tocka nije bilo mnogo finansija pa su se kupovale polovne gume (nisam tad znao sta znaci dot niti sam gledao), i pravo da vam kazem bilo je to sve ok, sve je radilo posao kako treba, zatim se desilo da sam izdvojio jednom i kupio nove gume, i onda sam shvatio jednostavno da je nova guma, nova guma, imao sam vecu sigurnost pogotovo kad je mokar asfalt i sam osecaj je drugaciji pogotovo dok je sredina gume zdrava (ovo se i na jako malo koriscenim gumama brze potrosi od stranica). No da ne pišem sastav opet, od tad uvek nova guma. Što se tiče dot-a, pre kupim sa popustom stariji dot do 2-3 godine jer po meni apsolutno nema nikakve razlike u odnosu na glanc novi dot, za RS-a sam kupio u februaru prosle godine Metzeler M9rr dotXX20 napred i M5 dotXX18 ili 19 pozadi, obe za 24000 Promenio Februar 23, 2022 član matke92 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...