Giuliano 4 Napisano Jul 28, 2006 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Toronto, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Treba mi pomoc. Kupio sam novi lanac koji je fabricki prekinut. Posto nemam alat a u nedelju jutro krecem na put hocu da ga zamenim. Igor ode na more tako da mi preostaje da mi neko sa BJB pomogne ili da odem do nekog majstora sutra. Neko rece da se lanac moze sastaviti cekicem pa me interesuje koja je tehnika. Moj lanac je RK i nema onaj osigurac vec mora glava da se prosiri da bi drzao. Hvala na pomoci unapred!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 28, 2006 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Jel imaš èekic, stegu, nakovanj, i špic? Izbij jednu osovinicu iz lanca, spoj lanac i onda ga dotuci èekicem (napravi ponovo peèurkicu na kraju osovinice) da ne ispadne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Giuliano 4 Napisano Jul 28, 2006 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Toronto, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Hm... cek imam to sve u garazi. Reci mi samo detaljno proceduru. Lanac je vec rastavljen tako da nema potrebe da izbijam bilo sta. Treba samo da nataknem jednu alku koju sam dobio uz njega sto nije problem. Onda trebam onu osmicu da zabijem na lanac sto pretpostavljam isto nije problem. E problem je tehnika kako da napravim pecurkicu. Pretpostavljam da siljak trebam da stavim na sredinu osovinice i da lupim cekicem. Da li je to dovoljno? Ne bih da se igram s ovim jer idem na put u nedelju a pored toga sam cuo mnogo horor prica kad lanac spadne usled nestrucnog kacenja. Ovo mi bas ne bi trebalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 29, 2006 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Jel si napravio stogod? Najbolje bi bilo kad bi radio operaciju lanca na stolu pa lepo možeš da biješ i da vidiš, mada sam ja gledao kako Šuba to radi dok je lanac na motoru jer onda ne mora da skida zadnji toèak, a èak sam mu i pomagao držeæi jedan veæi èekiæ dok je on sa druge strane tukao sa manjim. Lanac nema radijalnig optereæenja tako da nije frka. Samo da napomenem da neki Beogradski *majstori* provlace i lanac bregaste prekidanjem starog i nastavljanjem novog, što je po meni loša varijanta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Giuliano 4 Napisano Jul 29, 2006 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Toronto, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Upravo silazim u garazu da sredim lanac. Lanac cu da namestim na stolu uz pomoc cekica, stege i eksera ili sila. Posto i onako menjam i lancanike pa moram da skinem tocak nije mi problem da jos izvucen osovinu, nabacim lanac i da posle budem siguran da sam dobro odradio. Bilo bi mi nezgodno da to radim na motoru jer nema ko da mi drzi drugi cekic iza a i prvi put mi je. Inace, konsultovao sam se ja majstorom Jocom i on mi je rekao da nema potrebe da dolazim do njega i da to mogu sam da odradim. Nema nikakve razlike u kvalitetu izmedju cekicanja i alata. Kad bi dosao do njega i on bi to odradio na isti nacin, bez alata. Inace, nisam znao da je Joca pre dva meseca imao tezak pad i da se dobro polomio. Danas sam ga sreo i bio je sa stakama te mu ovom prilikom zelim brz oporavak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Giuliano 4 Napisano Jul 29, 2006 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Toronto, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Moze li neko da mi pomogne. Upravo sam dosao iz garaze gde sam bio tri sata. Jednostavno ja ne umem da napravim pecurkicu na vrhu osovinice. Probao sam sve moguce metode za koje sa cuo ali ta osovinica kao da je on vazemaljskog materijala. Cime god da sam je udario to bi se istupilo. Da li neko ima alat za lanac. Treba mi pomoc kako ne bih put odlozio za jos jedan dan. Naravno, spreman sam da platim za uslugu. Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano Avgust 1, 2006 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Ne treba ti pecurka na kraju osovinice. Lanci nemaju uvek pecurkicu. Samo poravnaj obe strane jednako. Ako mi ne verujes, uzmi neki stari lanac od bicikla. Stavi ga na stegu rastavljenu tek toliko tako da osovinica ima mesto da ispadne i onda samo udaraj osovinicu cekicem, bez ikakvog spicastog pomagala. Kada se osovinica poravna sa osmicom uzmi sraf ili burgiju i izbi osovinicu. Onda ponovi operaciju, ali obrnutim redom da sastavis lanac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...