misa22 6 Napisano Novembar 2, 2008 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Arilje Prijavi odgovor kao problematičan Ovakva je siutaucija drugari: Vozim Yamahu V star (dragstar) 650. Motor je prakticno nov (presao 3000km), ali u poredjenju sa drugim motorima koje sam vozio, nisam bas zadovoljan kocenjem. Dakle, sve je ispravno, jednostavno nisam bas preterano zadovoljan fabrickim perfomansama sto se tice kocenja. Kao sto znate, ovaj motor ima jedan disk napred i dobos pozadi, sto znajuci da je kocenje ionako slaba, a izuzetno vazna tacka kod motocikala, ne uliva bas neko poverenje. Da li je moguce, stavljanjem nekih kvalitetnijih plocica, cak mozda i diska (lucas ili slicno), poboljsati kocenje ili se tu nista bitnije ne bi promenilo? I sto se tice plocica, da li neko moze da me prosvetli u vezi razlike razlike izmedju organskih i sinter, i koju vrstu bi trebalo koristiti na ovakvom tipu motocikla? Takodje me zanima da li rucica kocnice zaista treba da ima prazan hod i koliko? Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Novembar 4, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan probaj sa drugim (kvalitetnijim) poločicama i teflonskim opletenim crevima. sigurno ćeš primetti boljitak. ručica kočnice treba da ima prazan hod ali ti treba da našteluješ polugu po svom osećaju i veličini svoje šake. meni nije najbitnije da kočnica bude visoka. gledam da je naštelujem tako da kad je stisnem ozbiljno da poluga bude u položaju u kom mi je šaka najsnažnija (da ima još snage za nedaj bože) i gde imam najveću kontrolu jer tad mogu dobro da doziram kočenje. ako je kočnica visoka tad su mi prsti previše ispruženi i niti imam snagu niti imam dobar osećaj koji je još bitniji (seo sam jednom da drugarov motor jedva sam kočio koliko jep olua bila visoka ali on ima dosta veću šaku od mene). kad je kočnica mnogo niska i kad je stisneš prsti su previše zgrčeni i opet niti imaš snage niti kontrole. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
buca 46 Napisano Novembar 4, 2008 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Pancevo - Bliski Istok Motocikl: Yamaha XVS 650 classic Prijavi odgovor kao problematičan Poslusaj Ra$u i ni slucajno ne stavljaj sinter plocice jer ces jako brzo unistiti disk. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa22 6 Napisano Novembar 5, 2008 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Arilje Prijavi odgovor kao problematičan Hvala momci! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...