Jump to content

Moto Zajednica

Honda ADV 350

Recommended Posts

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2038 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere

Greškom kupljen emergency key set (brava i ključevi kojima se otvara sedište u slučaju da ostanete bez struje) odgovara za ADV 150 i ADV 350. Novo ne montirano na motor, a cena je stvar dogovora.

20250320_073258.jpg

20250320_073417.jpg

20250320_073439.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 4 postova
  • Motocikl: Honda ADV 350

Koja je cena prvog servisa na 1000km? 

I kako ste vi rešili lupkanje kofera?

Promenio član Misa97

• U prolazu, 37 postova
  • Motocikl: BMW F800GS 2025, Honda ADV350 2022, ex Honda Silverwing 400 2001, ex Yamaha Majesty 250 1999, ex Yiben 50

Meni je bilo manje od 10000 al je to bilo pre dve godine, a sto se kofera tiče rešio sam tako što sam se navikao, a i slušam muziku stalno 😁

• Haha 1

• U prolazu, 82 postova
  • Motocikl: Honda Forza 350

Ja sam na Forzi rjesio lupanje kofera tako da sam na plocu zalijepio filcane naljepnice (koje inace idu na stolice i namjestaj) tocno na mjesto one 4 tocke gdje kofer na sebi ima gumene ublazovace koji ocito ne rade svoj posao. 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 16 postova
On 6/6/2023 at 7:32 PM, QmBGD said:

Evo, malo sam ga isprljao da bar liči na "ADV". :lol2:

Kad ga budem prodavao: "Garažiran, nikad vožen po kiši..."

20230606_180208~2.jpg

20230606_180232~2.jpg

@QmBGD gde si kupio ovu tunel torbu i koliko si platio?

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: Honda Adv
On 24. 4. 2025. at 21:34, Tomek_Nexus je napisao:

Ja sam na Forzi rjesio lupanje kofera tako da sam na plocu zalijepio filcane naljepnice (koje inace idu na stolice i namjestaj) tocno na mjesto one 4 tocke gdje kofer na sebi ima gumene ublazovace koji ocito ne rade svoj posao. 

Ja sam takve podmetace kupio u Lidlu,nema vise problema sa koferom😀

• U prolazu, 82 postova
  • Motocikl: Honda Forza 350
On 28. 4. 2025. at 20:57, Dux.1 je napisao:

Ja sam takve podmetace kupio u Lidlu,nema vise problema sa koferom😀

Da i ovi moji su iz Lidla 😂😂😂

Makar namjeravam umjesto njih stavit one gumirane koji se znaju kod namjestaja koristit za ublazivanje zatvaranja vrata, da ne lupa direkt drvo na drvo. Ovi filcani se napiju vode kad ga perem il ako me kisa ulovi pa ljepilo ne drzi najbolje dok se ne osuse... 😁

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 4 postova
  • Motocikl: Honda ADV 350

Pozdrav ljudi, pročitao sam hiljade utisaka ovde pa je red da napišem i svoj pošto sam napokon kupio motor.

Od pre dva meseca vlasnik adv 350, 2024. model, u plavoj varijanti.
image.thumb.jpeg.c6d5bc3cfc6950cd76fcc25fa747e40b.jpeg
image.thumb.jpeg.d4d54d9b2dfcfdbe053635679e157f7c.jpeg
Prvih mesec dana, u aprilu, zbog onih kiša nisam ni bio u mogućnosti da predjem mnogo, ali dovoljno da oko 1. maja uradim prvi servis koji je u CarBoxu u Nišu izneo oko 11 000, a što se tiče registracije, oko 20 000dinara.

Od prvog servisa do sada, znači u prethodnih mesec dana, prešao sam još 2000km, uglavnom vikend vožnje po Srbiji, od kojih je najduža bila na istoku Srbije, po granici, dunavskom magistralom, gde sam prešao oko 550km u jednom danu. Krajem ovog meseca idem sa devojkom za Crnu Goru, uz obilaske Hrvatske i Bosne, ali o tim stvarima u drugim temama kada bude bilo.
image.thumb.jpeg.4dcd0e67551c44bab5cd90bef12ea725.jpeg

Da se vratimo na tehničke stvari i mom subjektivnom utisku.

Potrošnja: Po gradu, sam ili sa devojkom, uglavnom oko 3.7 do 4l.
Na otvorenom, nas dvoje i malo stvari oko 3.6, dok ako se vozim sam uz neku skroz chill vožnju potrošnja padne i na 3l.

Perfromanse:  30ak konja. To je što je. Motor bez napora kruzira brzinom 110km/h. 
Preticanja mi nisu bila problem po magistralama, tipa ukoliko neko ide 60km/h ispred mene, ne osećam problem da ga preteknem u bilo kojoj situaciji. Sa druge strane, naravno zbog svoje kubikaže jeste nezgodnije da se pretiče pri većim brzinama i naravno da motor od 60ks konja ubrzava bolje i da onaj od 120ks ubrzava još bolje, tako da oko toga nema priče. 
O ostalim voznim karakteristikama ne želim da pričam jer sam nov u ovom svetu i probao sam manje od 10 motora, tako da sve što imam u kilometrima je u ovom motoru. Jedino što mogu da potvrdim je da i ja imam osećaj da se ne vozi kao skuter već kao motor.

Udobnost: Individualna stvar. Ja sa svojih 187cm i 90ak kilograma nemam nikakvih problema. Čak bih rekao da je jedan od komfornijih motora jer su mi kolena daleko ispod kormana. Na većini skutera bih imao problema pri okretanju istog, u smislu da bi mi možda kačio kolena. Što se tiče sedišta, takodje individualna stvar, nekad predjem 200km bez ikakvih problema, nekada jednostavno posle pola sata utrne guzica.
Generalno, ne bih rekao ni da je udoban niti neudoban. Većina motora se danas pravi za ljude od 175-180cm, tako da verujem da bi nekom ko je 10cm niži perfektno legle ergonomije ovog motora.  Što se tiče suvozača, mislim da je 10/10, jer je sedište preširoko i na koferu ima fabrički naslon za suvozača.

Prostor: Prostor stavljam kao posebnu stavku jer ga ima previše i stvarno znači. Fabrički kofer koji je keyless kao i motor ima 50L zapremine, dve Full face kacige staju (M i S veličine), a ovo naglašavam jer je to knap. Kofer radi po principu kao i keyless motora, kada se oko motora, kofer možete da otvorite prostim pritiskom na dugme.
Sa druge strane, ogroman prostor ispod sedišta, gde takodje mogu da stanu dve full face kacige ali i još stvari pored njih. 
Ja mislim da ukupno ima prostora kao u nekim gepecima manjih automobila.
Pored toga, sa leve strane ispod kormana jedan dzep, koji se ne zaključava i u kome se nalazi jedna C tip utičnica, super stvar za mobilni ili navigaciju.

Što se tiče zamerki, imam tri. To su poznate dečije bolesti ovog modeča, lupkanje kofera i nešto "zvrcka" napred, oko displaya.

Kofer sam rešio, imao je lufta izmedju nosača i kofera od 0.5cm, tako da sam zalepio gumu i sada se apsolutno ništa ne čuje.
A to oko ekrana ne znam šta je, niti me interesuje jer se čuje samo pre 20ak na sat, kada su malo veće vibracije, a i svakako se ne čuje ispod kacige.

Treća zamerka jesu kratki retrovizori, prave problem, pogotovo ako ste krupniji. Takodje, korman je širok pa je i položaj ruku takav da sužava videokrug retrovizora.

No svakako, sve se to rešava.
Nisam imao nikakvih problema sa motorom, vidjao sam da se neki ljudi žale na keyless, ja za sada nisam imao problem ali bih svakako voleo da su napravili običan, prost ključ, jer ako je nekom teško da ubaci i okrene ključ, onda ne treba iz kuće da izadje a tek da seda na motor. Upravo je manjak elektronike u odnosu na trend indrustrije razlog zašto sam se odlučio za ovaj motor a ne za neki drugi, jer mi jednostavno nije potrebna kamerica napred, kamerica nazad, navigacija i android x pro max 3 na ekranu, niti bilo koja stvar koja će da zakoči za par godina.

Čisto za kraj da dodam, jedino što sam uradio za sada jesu nalepnice na centralnom tunelu jer kada se penjem uvek kačim nogom i onaj quadlock sa temua, odlična stvar. Nemam u planu da stavljam crash bar, jer je učvršćen samo za nogostope, a razmišljam kako bih mogao da dodam neke bisage sa strane sa najmanje izmena. image.thumb.jpeg.3b2c8f195d9d66ea8e04bc90dad5490e.jpeg

Toliko od mene, nadam se da će nekom da pomogne ova objava kao što su razne pomogle meni. 

• Sviđa mi se 10

• U prolazu, 8 postova
On 9. 6. 2025. at 15:40, Misa97 je napisao:

Pozdrav ljudi, pročitao sam hiljade utisaka ovde pa je red da napišem i svoj pošto sam napokon kupio motor.

Od pre dva meseca vlasnik adv 350, 2024. model, u plavoj varijanti.
image.thumb.jpeg.c6d5bc3cfc6950cd76fcc25fa747e40b.jpeg
image.thumb.jpeg.d4d54d9b2dfcfdbe053635679e157f7c.jpeg
Prvih mesec dana, u aprilu, zbog onih kiša nisam ni bio u mogućnosti da predjem mnogo, ali dovoljno da oko 1. maja uradim prvi servis koji je u CarBoxu u Nišu izneo oko 11 000, a što se tiče registracije, oko 20 000dinara.

Od prvog servisa do sada, znači u prethodnih mesec dana, prešao sam još 2000km, uglavnom vikend vožnje po Srbiji, od kojih je najduža bila na istoku Srbije, po granici, dunavskom magistralom, gde sam prešao oko 550km u jednom danu. Krajem ovog meseca idem sa devojkom za Crnu Goru, uz obilaske Hrvatske i Bosne, ali o tim stvarima u drugim temama kada bude bilo.
image.thumb.jpeg.4dcd0e67551c44bab5cd90bef12ea725.jpeg

Da se vratimo na tehničke stvari i mom subjektivnom utisku.

Potrošnja: Po gradu, sam ili sa devojkom, uglavnom oko 3.7 do 4l.
Na otvorenom, nas dvoje i malo stvari oko 3.6, dok ako se vozim sam uz neku skroz chill vožnju potrošnja padne i na 3l.

Perfromanse:  30ak konja. To je što je. Motor bez napora kruzira brzinom 110km/h. 
Preticanja mi nisu bila problem po magistralama, tipa ukoliko neko ide 60km/h ispred mene, ne osećam problem da ga preteknem u bilo kojoj situaciji. Sa druge strane, naravno zbog svoje kubikaže jeste nezgodnije da se pretiče pri većim brzinama i naravno da motor od 60ks konja ubrzava bolje i da onaj od 120ks ubrzava još bolje, tako da oko toga nema priče. 
O ostalim voznim karakteristikama ne želim da pričam jer sam nov u ovom svetu i probao sam manje od 10 motora, tako da sve što imam u kilometrima je u ovom motoru. Jedino što mogu da potvrdim je da i ja imam osećaj da se ne vozi kao skuter već kao motor.

Udobnost: Individualna stvar. Ja sa svojih 187cm i 90ak kilograma nemam nikakvih problema. Čak bih rekao da je jedan od komfornijih motora jer su mi kolena daleko ispod kormana. Na većini skutera bih imao problema pri okretanju istog, u smislu da bi mi možda kačio kolena. Što se tiče sedišta, takodje individualna stvar, nekad predjem 200km bez ikakvih problema, nekada jednostavno posle pola sata utrne guzica.
Generalno, ne bih rekao ni da je udoban niti neudoban. Većina motora se danas pravi za ljude od 175-180cm, tako da verujem da bi nekom ko je 10cm niži perfektno legle ergonomije ovog motora.  Što se tiče suvozača, mislim da je 10/10, jer je sedište preširoko i na koferu ima fabrički naslon za suvozača.

Prostor: Prostor stavljam kao posebnu stavku jer ga ima previše i stvarno znači. Fabrički kofer koji je keyless kao i motor ima 50L zapremine, dve Full face kacige staju (M i S veličine), a ovo naglašavam jer je to knap. Kofer radi po principu kao i keyless motora, kada se oko motora, kofer možete da otvorite prostim pritiskom na dugme.
Sa druge strane, ogroman prostor ispod sedišta, gde takodje mogu da stanu dve full face kacige ali i još stvari pored njih. 
Ja mislim da ukupno ima prostora kao u nekim gepecima manjih automobila.
Pored toga, sa leve strane ispod kormana jedan dzep, koji se ne zaključava i u kome se nalazi jedna C tip utičnica, super stvar za mobilni ili navigaciju.

Što se tiče zamerki, imam tri. To su poznate dečije bolesti ovog modeča, lupkanje kofera i nešto "zvrcka" napred, oko displaya.

Kofer sam rešio, imao je lufta izmedju nosača i kofera od 0.5cm, tako da sam zalepio gumu i sada se apsolutno ništa ne čuje.
A to oko ekrana ne znam šta je, niti me interesuje jer se čuje samo pre 20ak na sat, kada su malo veće vibracije, a i svakako se ne čuje ispod kacige.

Treća zamerka jesu kratki retrovizori, prave problem, pogotovo ako ste krupniji. Takodje, korman je širok pa je i položaj ruku takav da sužava videokrug retrovizora.

No svakako, sve se to rešava.
Nisam imao nikakvih problema sa motorom, vidjao sam da se neki ljudi žale na keyless, ja za sada nisam imao problem ali bih svakako voleo da su napravili običan, prost ključ, jer ako je nekom teško da ubaci i okrene ključ, onda ne treba iz kuće da izadje a tek da seda na motor. Upravo je manjak elektronike u odnosu na trend indrustrije razlog zašto sam se odlučio za ovaj motor a ne za neki drugi, jer mi jednostavno nije potrebna kamerica napred, kamerica nazad, navigacija i android x pro max 3 na ekranu, niti bilo koja stvar koja će da zakoči za par godina.

Čisto za kraj da dodam, jedino što sam uradio za sada jesu nalepnice na centralnom tunelu jer kada se penjem uvek kačim nogom i onaj quadlock sa temua, odlična stvar. Nemam u planu da stavljam crash bar, jer je učvršćen samo za nogostope, a razmišljam kako bih mogao da dodam neke bisage sa strane sa najmanje izmena. image.thumb.jpeg.3b2c8f195d9d66ea8e04bc90dad5490e.jpeg

Toliko od mene, nadam se da će nekom da pomogne ova objava kao što su razne pomogle meni. 

Motor je odlican,posle predjenih 8000km nemam nikakve zamerke,,,,želim Vam lepu vožnju🏍️🏍️🏍️

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 4374 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Komšija kod posla je imao model 2023, pa ga zamenio za ovaj najnoviji iz 2025-te. Ko se navuče na Hondu, teško menja izgleda :) 

Kaže, primetno je poboljšano ogibljenje na novom modelu, dosta bolje upija neravnine u odnosu na prethodni, i sviđa mu se TFT tablet, kao i većini mladih, falabogu. Ekran je doduše sasvim ukusno dizajniran, i lepo čitljiv i na suncu. Nadam se da su mu poboljšali i kvalitet CVT-a.

20250611-093030.jpg

Seo malko, probao... Ima neki osećaj lakoće i glatkoće, kao da je 125-ica, a ide ko san... ali što se mesta za krakate noge, položaja sedenja, ni blizu mom Kymcu :( Ili sam se ja navikao vrv.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 12 postova

Novi ADV 350 je 1000 eura skuplji od Forze kod nas, da li bi rekli da vredi tih 1000 eura više?

Takođe me zanima da li postoji neka značajna razlika između ADV 350 2025 i 2024?

On 9. 6. 2025. at 15:40, Misa97 je napisao:

Prostor: Prostor stavljam kao posebnu stavku jer ga ima previše i stvarno znači. Fabrički kofer koji je keyless kao i motor ima 50L zapremine, dve Full face kacige staju (M i S veličine), a ovo naglašavam jer je to knap. Kofer radi po principu kao i

Kad kažeš da je knap, znači da ne bi mogle da stanu L/XL i S kaciga (koje su pride modularne)?

Promenio član statusquo

• U prolazu, 8 postova
On 25. 6. 2025. at 17:38, statusquo je napisao:

Novi ADV 350 je 1000 eura skuplji od Forze kod nas, da li bi rekli da vredi tih 1000 eura više?

Takođe me zanima da li postoji neka značajna razlika između ADV 350 2025 i 2024?

Kad kažeš da je knap, znači da ne bi mogle da stanu L/XL i S kaciga (koje su pride modularne)?

Po meni vredi dati 1000 eur vise za za Adv,na servisu mi je receno da su razlike izmedju 2024-2025 u ekranu i i zadnjim amortizerima .

• U prolazu, 12 postova

Da, kupio sam novog, 2025, motor je fantazija za sad.

Staje i XL modularna/flip-up ispod sedišta bez problema. Čekam da stigne kaciga od devojke (isto modularna, S veličina), ali staće i ona sasvim sigurno zajedno sa mojom.

Promenio član statusquo

• Drug član, 1024 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Staju velike kacige po dve u kofer i ispod sedišta - ludilo od prostora i još taj kofer na dugmence samo... To mi jedino nedostaje na X-u.

• U prolazu, 12 postova

Da li ima neko preporuku za crash bar za ovaj motor? 

U Delti i kod Sebe su cene tu negde (oko 220-240 eura), postoje li neke jeftinije varijante sa sličnom zaštitom?

• BJB Maxi Scooter Club, 759 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Heed radi za ADVa, ali niske, pokrivaju samo podnicu dole. Uz dobre štitnike ručki je možda i to dosta.. oko 120e su

• U prolazu, 37 postova
  • Motocikl: BMW F800GS 2025, Honda ADV350 2022, ex Honda Silverwing 400 2001, ex Yamaha Majesty 250 1999, ex Yiben 50

Meni je izlazila i neka reklama Maticmoto čini mi se. Oni neki prvi koji su prodavani koliko znam nisu imali da se kače na šasiju nego na plastike u suštini pa nisu baš imali ni neku poentu... 

Promenio član acalfc

• U prolazu, 12 postova
Pre 6 sati, andrej. je napisao:

Heed radi za ADVa, ali niske, pokrivaju samo podnicu dole. Uz dobre štitnike ručki je možda i to dosta.. oko 120e su

Hvala, videh sad ovo, sa cenom dostave, PDV-om i carinom bi me opet izašlo preko 200 eura, osim ako ima neko u Srbiji na stanju.

Pre 5 sati, acalfc je napisao:

Meni je izlazila i neka reklama Maticmoto čini mi se. Oni neki prvi koji su prodavani koliko znam nisu imali da se kače na šasiju nego na plastike u suštini pa nisu baš imali ni neku poentu... 

Zvao sam ih i tu su negde isto preko 200 eura.

U suštini, ako su cene manje više svuda oko 200 eura onda bih uzeo "original" ili od Sebe. 

Postoje i kineske opcije sa Alija, ali nisam siguran koliko je to pouzdano. Jel ima neko iskustva sa njima?

Promenio član statusquo

• Drug član, 1124 postova
  • Motocikl: Pojela maca...

Generalno taj crashbar nema neku spec funkciju na skuteru...vise je estetike radi...

Meni zanimljivo deluje ta GP kompozit verizja koju prodaju u Matic moto..

• U prolazu, 12 postova

I meni deluje da taj sa strane što stoji ne radi mnogo, ali recimo Matic ima varijantu koja ide oko prednjeg dela (verovatno je to taj kompozit).

Najbitnije mi je da ga štiti od padova u mestu i za neki laganiji off-road, ne očekujem mnogo od njega za nešto više od toga.

Screenshot_20250710_090615_Chrome.jpg

Promenio član statusquo

• U prolazu, 6 postova

Evo i ja da napisem neku rec...
Sa MP3 300 sam presao na ovo i svidja mi se, uglavnom. Meni je nekako lak i upravljiv. Ono sta mi se najvise svidja je to sto nemam osecaj da mi je crk'o vagus nerv (trotockasi sevrdaju i ponekad ne znas da l si pijan ili je do motora). Ja sam metar i zilet al krakat tako da mi je Honda mnogo udobnija kada stanem. Tandrce oko displeja ali to g***o jednostavno moram da progutam. Kofer sam odmah skinuo, ostavljam ga za putovanja. Staje u garazu, sto mi je pioritet No 1. Ocekivao sam vise snage na nekim vecim brzinama, al hbg. Vetrobran je 2/10, narucio sam neki givi/kappa za 110e stize sa dva dana - drzim palceve. Kocnice odlicne (iznenadjenje), ogibljenje odlicno (manje iznenadjenje). Plastika kao kod najjeftinijih kineza, samo lepse ofarbana. Prtljazni prostor (uz kofer, valjda) je 10/10. OPve gume sto dolaze uz motor su, rekao bih, odlicne.
Napomena: imam A2 mesec i po, vozio sam samo ovaj i beverly 400 (koji je bolji, uglavnom). I gomilu 50cc skutera.

NhpchUIA.jpeg

Wky6Z_-A.jpeg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja