boza_kg 7268 Napisano pre 9 sati Ne silazi, 5222 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro, kolika je temperatura ulja kad voziš na otvorenom? 40 stepeni? Nije nego je 90-100. Ta oznaka 40 ne znači da će više da hladi agregat, nego objašnjava gustinu i ponašanje tog fluida pri hladnom startu. Honda ADV 350 zahteva ulje sa niskim koeficijentom trenja, ima napredne sisteme za hlađenje klipa uljnim mlazom i šta sve ne. Nisu bez razloga postavili u uputstvu to što već jesu, nego zbog konstrukcije, a pre svega zbog euro normi, po kojima su i mapirali ECU. Ako staviš gušće ulje, a pogotovo MA/MA2 tipa, dobićeš više trenja i više zagrevanja, umesto obrnuto. Sreća je što pogrešnim izborom ni ne može da se napravi naka velika šteta, bitno je da ulja ima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endzy81 0 Napisano pre 9 sati U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, boza_kg je napisao: Pa dobro, kolika je temperatura ulja kad voziš na otvorenom? 40 stepeni? Nije nego je 90-100. Ta oznaka 40 ne znači da će više da hladi agregat, nego objašnjava gustinu i ponašanje tog fluida pri hladnom startu. Honda ADV 350 zahteva ulje sa niskim koeficijentom trenja, ima napredne sisteme za hlađenje klipa uljnim mlazom i šta sve ne. Nisu bez razloga postavili u uputstvu to što već jesu, nego zbog konstrukcije, a pre svega zbog euro normi, po kojima su i mapirali ECU. Ako staviš gušće ulje, a pogotovo MA/MA2 tipa, dobićeš više trenja i više zagrevanja, umesto obrnuto. Sreća je što pogrešnim izborom ni ne može da se napravi naka velika šteta, bitno je da ulja ima Po vasem misljenju znaci najbolje original original Honda ulje 10w 30 i to je to. Hteo sam jos da vas pitam posto imam adv 350 2025god, i 7000h a do najblizeg ovlascenog servisa imam 250km da li bi sam odradio servis ili da ipak teram u ovlasceni zbog garancije.? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7268 Napisano pre 9 sati Ne silazi, 5222 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa nalepio sam šta piše u Hondinom uputstvu. Ja mislim da to nije bez razloga napisano - 10w30 MB API SJ (ili novije). Nađeš ulje te specifikacije, može Honda, može i Motul Scooter Power MB 10w30, ili neki drugi proizvođač, kako god, samo da je te spec. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...