Jump to content

Moto Zajednica

Honda ADV 350

Recommended Posts

• Ne silazi, 5225 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Pa dobro, kolika je temperatura ulja kad voziš na otvorenom? 40 stepeni? Nije nego je 90-100. Ta oznaka 40 ne znači da će više da hladi agregat, nego objašnjava gustinu i ponašanje tog fluida pri hladnom startu.

Honda ADV 350 zahteva ulje sa niskim koeficijentom trenja, ima napredne sisteme za hlađenje klipa uljnim mlazom i šta sve ne. Nisu bez razloga postavili u uputstvu to što već jesu, nego zbog konstrukcije, a pre svega zbog euro normi, po kojima su i mapirali ECU. Ako staviš gušće ulje, a pogotovo MA/MA2 tipa, dobićeš više trenja i više zagrevanja, umesto obrnuto. 

Sreća je što pogrešnim izborom ni ne može da se napravi naka velika šteta, bitno je da ulja ima :)

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 8 postova
pre 16 minuta, boza_kg je napisao:

Pa dobro, kolika je temperatura ulja kad voziš na otvorenom? 40 stepeni? Nije nego je 90-100. Ta oznaka 40 ne znači da će više da hladi agregat, nego objašnjava gustinu i ponašanje tog fluida pri hladnom startu.

Honda ADV 350 zahteva ulje sa niskim koeficijentom trenja, ima napredne sisteme za hlađenje klipa uljnim mlazom i šta sve ne. Nisu bez razloga postavili u uputstvu to što već jesu, nego zbog konstrukcije, a pre svega zbog euro normi, po kojima su i mapirali ECU. Ako staviš gušće ulje, a pogotovo MA/MA2 tipa, dobićeš više trenja i više zagrevanja, umesto obrnuto. 

Sreća je što pogrešnim izborom ni ne može da se napravi naka velika šteta, bitno je da ulja ima :)

Po vasem misljenju znaci najbolje original original Honda ulje 10w 30 i to je to. Hteo sam jos da vas pitam posto imam adv 350 2025god, i 7000h a do najblizeg ovlascenog servisa imam 250km da li bi sam odradio servis ili da ipak teram u ovlasceni zbog garancije.?

• Ne silazi, 5225 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Pa nalepio sam šta piše u Hondinom uputstvu. Ja mislim da to nije bez razloga napisano - 10w30 MB API SJ (ili novije). Nađeš ulje te specifikacije, može Honda, može i Motul Scooter Power MB 10w30, ili neki drugi proizvođač, kako god, samo da je te spec.

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja