muljaz 1889 Napisano Januar 17, 2009 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan A sta bi bilo kada bih ja nesto slicno uradio tj. kada bih na mog fujija nakalemio 50icu od minolte? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Januar 17, 2009 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan Probaj muljaz, pa nas izvesti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnja 32 Napisano Januar 18, 2009 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia leonardo 250 Prijavi odgovor kao problematičan Nije bas macro ali mislim da blize ni ne moze 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zub 7 Napisano Januar 18, 2009 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan vodavoda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1889 Napisano Januar 19, 2009 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kapljice. Od prvih 50ak pokusaja najbolje sto sam uspeo je ovo radjanje krunice. Nisam nesto puno pripremao, cisto da pokusam. Valjalo bi jos malo da se spustim, nego nesto mi se ledja ukocila. Nastavicu da vezbam ovo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnja 32 Napisano Januar 19, 2009 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia leonardo 250 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se svidja ova Nisam nikada probao ovako nesto a uvek sam se pitao da li isprskate aparat? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 954 Napisano Januar 20, 2009 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Muljaz alal vera.... :o Ne isprskash aparat jer je sve u dubljoj posudi, providnoj, ili ide drugo staklo ispred obkjektiva. Ili u krajnjem slucaju filter preko objektiva (uv providan) a kesa tj. najlon preko aparata i blic glava/e;) To je u sustini jedna kap koja pada a ovakav efekat nastaje zbog povrsinskog napona vode, koji popusti pri odredjenom pritisku;) Muljaz daj nam opis opreme i postavke koju si koristio ako te ne mrzi, tako svo ovde mogu ponesto i da naucce;) Evo kako se neslavno zavrsio moj pokusaj pre 2 godine da slikam kapljice ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 20, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Muljaz...cista fantastika !!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Januar 20, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno je ispalo, vrh! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ipe 0 Napisano Januar 20, 2009 U prolazu, 21 postova Lokacija: Podgorica-Ivanjica Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad sam vec poceo ajde da se prikacim i na ovaj makro. Nisam bas neki strucnjak u ovoj sveri al se trudim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Januar 20, 2009 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad sam vec poceo ajde da se prikacim i na ovaj makro. Nisam bas neki strucnjak u ovoj sveri al se trudim. Prolece u najavi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1889 Napisano Januar 20, 2009 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan E ja se malo nasalio a vi me nehvaliste toliko. Hvala. Prprema jednostavna. Lavabo pun do vrha, jedna stona lampa sa onim tanjirom + blic, neki cvrst oslonac posto treba drzati aparat jedno 100 okidnaja, voda sa slavine da povremeno kaplje taman toliko da se smiri u lavabou izmedju okidanja, UV zbog objekiva, krpica za brisanje istog, 1/1xx do 1/500 sa blendom od 4 do 11. Najbolji rezulktati su mi bili na 1/250 i oko 7 blenda. Videcu dok jos malo budem eksperimentisao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zub 7 Napisano Januar 20, 2009 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan E ja se malo nasalio a vi me nehvaliste toliko. Hvala. Prprema jednostavna. Lavabo pun do vrha, jedna stona lampa sa onim tanjirom + blic, neki cvrst oslonac posto treba drzati aparat jedno 100 okidnaja, voda sa slavine da povremeno kaplje taman toliko da se smiri u lavabou izmedju okidanja, UV zbog objekiva, krpica za brisanje istog, 1/1xx do 1/500 sa blendom od 4 do 11. Najbolji rezulktati su mi bili na 1/250 i oko 7 blenda. Videcu dok jos malo budem eksperimentisao Ko pre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zub 7 Napisano Januar 25, 2009 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Kapljice. Od prvih 50ak pokusaja najbolje sto sam uspeo je ovo radjanje krunice. Nisam nesto puno pripremao, cisto da pokusam. Valjalo bi jos malo da se spustim, nego nesto mi se ledja ukocila. Nastavicu da vezbam ovo Ja sam stigao do ovde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1889 Napisano Januar 25, 2009 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro si stigao. Jesi video koliko mora da se skljoca da bi uspeo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Januar 26, 2009 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam stigao do ovde. Bas je dobro, imam utisak da se ovo i cuje. EXIF? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1889 Napisano Januar 26, 2009 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan 1/4, f13, ISO 1600 Zanimljivo, ja nisam probao tako sporo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Januar 26, 2009 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Zemljak, sad videh ovu tvoju sliku, opasno nema šta.Svaka čast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ShukS 1 Napisano Januar 26, 2009 U prolazu, 39 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Zub ode ti u profi ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3312 Napisano Januar 26, 2009 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5449 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Par pokusaja sa amaterskim malo boljim aparatom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zub 7 Napisano Januar 26, 2009 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 954 Napisano Januar 26, 2009 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Kako 1/4 ka, te kapljice je nemoguce uhvatiti sa jednom cetvrtinkom sekunde....? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zub 7 Napisano Januar 26, 2009 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Kako 1/4 ka, te kapljice je nemoguce uhvatiti sa jednom cetvrtinkom sekunde....? Kada sam to slikao iskapirao sam da mi je dubinska oštrina premala te sam postavio aparat u aperture priority i zatvarao blendu korak po korak i slikao sve da vidim šta dobijam. Tek kada sam pogledao exif fotografije koju sam objavio jer mi se dopala shvatio sam koja je kombinacija blende i ekspozicije, i ja sam iznenađen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Januar 26, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Ako je radjeno sa blicem onda je moguce i 1/4s. Ali ako se vec radi sa blicem onda na M i stavis 1/160 ili 1/200, ISO 100-200 i blenda koja ti odgovara Mene mrzi da probavam ali ako se nakanim jedan dan odradicu sa dva-tri blica i folijama... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zub 7 Napisano Januar 26, 2009 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Ako je radjeno sa blicem onda je moguce i 1/4s. Ali ako se vec radi sa blicem onda na M i stavis 1/160 ili 1/200, ISO 100-200 i blenda koja ti odgovara Mene mrzi da probavam ali ako se nakanim jedan dan odradicu sa dva-tri blica i folijama... Neznanje je ponekad baš kreativno. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...