arnyman 1729 Napisano Octobar 15, 2011 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Znam da nije baš kvalitet, al je interesantna. Inače ovakva guma se vozila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Novembar 5, 2011 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Obozavam makro ! Ovaj cvet je stara prva fotka mojim tada novim Canonom A60. Uzeo malo vode u usta i poprskao cvet kod zgrade da bi bilo ovih lepih kapljica. Druga fotka je moja draga Festina.Treca je snimljena na Uskrs i odlazak u Sremcicu. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3233 Napisano Novembar 6, 2011 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Na slikama su moja 2 ekoloska tocka a kvalitet slika nije nesto jer sam slikao sa mobilnim telefonom (HTC Desire HD). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Novembar 6, 2011 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Skakavac foto-model 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VuleTigar 140 Napisano Decembar 1, 2011 Mistik, 297 postova Lokacija: Beograd-Konjarnik Motocikl: Honda CBF1000A 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Decembar 2, 2011 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Drvo i smola,amaterski aparat a i slike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ben10 149 Napisano Decembar 2, 2011 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan uf,tesko ide makro iz ruke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Decembar 2, 2011 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Vala bas,pokusaj!Neuspeo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zike 46 Napisano Decembar 28, 2011 .............., 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan Slike su napravljene sa telefonom - Nokia 6220 Classic - iz ruke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ben10 149 Napisano Decembar 28, 2011 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kako odakle mi? Pa fotkao SVAKA CAST !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spaske 197 Napisano Januar 14, 2012 Prošao, 184 postova Lokacija: Kotor Varoš (Republika Srpska) Motocikl: Kawasaki Ninja 250R Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano Januar 24, 2012 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan Kako odakle mi? Pa fotkao SVAKA CAST !!! Ja tek sad videh odgovor. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4411 Napisano Februar 11, 2012 Advanced Member, 1967 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Makro medjuprstenovi+Helios 44M+prozorsko staklo 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Februar 11, 2012 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko se eV koraka gubi na prstenovima? Naručio sam komplet, pa sam nestrpljiv dok mi stignu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4411 Napisano Februar 11, 2012 Advanced Member, 1967 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih znao tacno da ti kazem ali je svakako osetno. Ovo je slikano na izuzetno svetlom mestu sa sva tri prstena, f8, 1/400 i ISO1600. Ove pahulje su sve bile manje od 5mm, doduse slike su jako cropovane. Sa objektivom od 58mm se postize uvelicanje preko 1:1, sa kracim objektivima je vece uvelicanje. Nevezano za pitanje, jako je pozeljno imati neki objektiv sa manualnom blendom kada se slika sa prstenovima. Posto nemaju elektroniku onda je na EOS objektivima blenda uvek skroz otvorena i od ostrine nema ni traga. Ja sam to resavao pravljenjem "poklopca" objektiva koji je na sebi ima rupu i time glumi zatvorenu blendu. To je delotvorno resenje ali malo nezgodno za rukovanje. Treba eksperimentisati sa velicinom otvora kako bi se nasao neki kompromis izmedju ostrine, dubinske ostrine i kolicine svetla. U svakom slucaju zanimljiva igracka. Meni se desavalo u par navrata da ispucam celu karticu na prostoru 3x3m, samo kada skontam koliko ima detalja koji se mogu zabeleziti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4411 Napisano Februar 11, 2012 Advanced Member, 1967 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Izmericu veceras koliko se gubi svetla pa javljam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4411 Napisano Februar 11, 2012 Advanced Member, 1967 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Gubici i nisu veliki koliko se meni ranije cinilo. Ako bi se verovalo svetlomeru 2/3-1 blende za svaki prsten. Medjutim tako se dobiju razlicite osvetljenosti. Iz nekog razloga potrebna kolicina svetla je varirala ("meta" mi je bila siva povrsina koja se ne mrda, aparat takodje nije mrdao, osvetljenje konstantno). Kada sam isao na to da osvetljenost objekta bude jednaka situacija je sledeca (svi parametri sem duzine ekspozicije su isti): -Sa sva tri prstena ekspozicija je 1/15 -Sa dva prstena 1/25 -Sa jednim je 1/30 ali je i nesto svetlije, dakle trebalo bi biti 1/40 -Sam objektiv 1/80 al' je trebalo nesto krace, recimo 1/60 Znaci neke 2 blende razlike. U svakom slucaju bez jakog svetla ne vredi raditi. Bar ne pomicne objekte iz ruke. Ne treba zaboraviti da je pri ovolikim uvecanjima uticaj drhtavih ruku jos izrazeniji. Za kraj jos jedna fotka sa senase "Pahulja". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Februar 12, 2012 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Nevezano za pitanje, jako je pozeljno imati neki objektiv sa manualnom blendom kada se slika sa prstenovima. Posto nemaju elektroniku onda je na EOS objektivima blenda uvek skroz otvorena i od ostrine nema ni traga. Ja sam to resavao pravljenjem "poklopca" objektiva koji je na sebi ima rupu i time glumi zatvorenu blendu. To je delotvorno resenje ali malo nezgodno za rukovanje. Treba eksperimentisati sa velicinom otvora kako bi se nasao neki kompromis izmedju ostrine, dubinske ostrine i kolicine svetla. Meni je blenda maksimalno zatvorena kada skinem objektv (AF-S Nikkor 18-135) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Mart 7, 2012 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam mogao da nađem boljeg insekta nego ovog prepariranog leptira iz plafonjere, punog prašine... Slikano sa reversalnim adapeterom i objektivom 18-135. Dosta prašine je na samom objektivu ali iznutra. Ona se i ne vidi kada je okrenut objektiv onako kako treba... Čišćenje objektiva iznutra u Refot B servisu je 3.500RSD.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano April 3, 2012 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Canon 50mm f1.8 okrenut naopacke, pokusaj Close-up by Slobodan Gosic, on Flickr 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnja 32 Napisano April 6, 2012 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia leonardo 250 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i moji prvi pokusaji sa macro tube ja zadovoljan edit: zaboravih da kazem da nije crop vec samo resize a ova je samo da se vidi sta je fotkano, vrh peteljke od jabuke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano April 6, 2012 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Evo jednog živog koga sam lovio po celom stolu... Slikano reversalnim adapterom. Za sitnije stvari mi se bolje pokazao od ekstenzionih tubi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Maj 10, 2012 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan E da i meni jednom dobro ispadne makro... P.S tek sad vidim koliko mi je prašnjava tastatura... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Maj 10, 2012 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1889 Napisano Maj 10, 2012 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Sa koliko prstenova i koliko moras da pridjes blizu sa ovim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...