sasa umag 11 Napisano Octobar 27, 2008 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan Kawa je vlasnicima ZZR 1400 proizvedenih 2006 i 2007g poslao oko 1500 pismenih obavjesti u kojima ih poziva na detaljnu kontrolu okvira jer je po njihovim navodima "prevelika napetost navoja u nosacima motora koja moze dovesti do preopterecenja varova na donjem poprecnom dijelu ovira". Ako pukne donji nosac dolazi do propadanja kompletnog straznjeg ovjesa sto dovodi do opasnosti od pada. Prvi slucajevi pucanja okvira otkriveni su u SAD-ugdje je usljedila i velika akcija zamjene okvira. Izvor "Motorevija" Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlajabgd 9 Napisano Octobar 27, 2008 Drug član, 1193 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan kakav maler, pa nije to zastava....mislim kawasaki ili kwarisaki,ali meni se svidjaju ....trista mu miseva Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 51 Napisano Octobar 27, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kada utripaš te konje u maleni i jeftin ram, dolazi do logičnih posledica. Kako se to uvek dogadja KAWI a ne HONDOKULTIVATORU ili YAMAHIRIJI pa čak ni SUZANI ??? ??? ??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Octobar 27, 2008 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Kada utripaš te konje u maleni i jeftin ram, dolazi do logičnih posledica. Kako se to uvek dogadja KAWI a ne HONDOKULTIVATORU ili YAMAHIRIJI pa čak ni SUZANI ??? ??? ??? Dešavalo se i Suzani, kao ne sećaš se... Nije ni tako davno bilo, baš na Hayabusi. Yamahiriji su ''pucale'' druge stvari, al to sad nije tema. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2824 Napisano Octobar 27, 2008 Drug član, 2749 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan :-X Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 226 Napisano Octobar 27, 2008 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Ko radi taj i gresi. ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Octobar 27, 2008 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan E Kawo,kawo a nekad je to bio motor... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crni16 1 Napisano Octobar 27, 2008 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Šabac - Novi Sad Motocikl: Yamaha YZF 600 r Thundercat Prijavi odgovor kao problematičan Takva firma i takav peh, prosto neverovatno. :-\ Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-Miki- 3 Napisano Octobar 28, 2008 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ih bre ljudi sto preterujete . to je 1500 poziva ne zilion. Pa audi je posle pojave prvog TTa poslao ogroman broj poziva na zamenu vesanja jer se prevrtao lako u krivinama, honda je pozvala brdo civica zbog problema u motoru a i toyota isto tako prosle godine...Ko radi taj i gresi Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Octobar 28, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Opasnost od pucanja ramova je na motorima sve vise i vise izrazena. Ide se sve vise na smanjenje tezine i upotrebe legura. Za razliku od celika, postoji opasnost od zamora materijala, i ako su zbog toga mogli da padaju avioni, nista me ne cudi da tu i tamo pukne po koji ram. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 51 Napisano Octobar 28, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kada utripaš te konje u maleni i jeftin ram, dolazi do logičnih posledica. Kako se to uvek dogadja KAWI a ne HONDOKULTIVATORU ili YAMAHIRIJI pa čak ni SUZANI ??? ??? ??? Dešavalo se i Suzani, kao ne sećaš se... Nije ni tako davno bilo, baš na Hayabusi. Yamahiriji su ''pucale'' druge stvari, al to sad nije tema. I za BUSU važi isto, samo što ja Suzana za to imala dobar izgovor, a yamahiriji crkava drga u točkiranju kao i svakom motoru (mislim da je to ipak do vozača) a šta je pucalo na Hondokultivatoru??? Svi mi volimo kada kažu toliko i toliko konja na ništa kila, a to je moglo da se postigne samo upotrebom manje količine materijala. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Electrokid 1 Napisano Octobar 28, 2008 Svrati ponekad, 385 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kad je Kawa znala da pravi motore........ ;D ;D ;D ;D.Desava se evo koz zastave tj yuga zadnja vrata montiraju natezanjem da bi zazori bili jednaki.I zato se onako lako otvaraju skoro pa kao kod mecke automatski... ;D ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2824 Napisano Octobar 28, 2008 Drug član, 2749 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Kada utripaš te konje u maleni i jeftin ram, dolazi do logičnih posledica. Kako se to uvek dogadja KAWI a ne HONDOKULTIVATORU ili YAMAHIRIJI pa čak ni SUZANI ??? ??? ??? Dešavalo se i Suzani, kao ne sećaš se... Nije ni tako davno bilo, baš na Hayabusi. Yamahiriji su ''pucale'' druge stvari, al to sad nije tema. I za BUSU važi isto, samo što ja Suzana za to imala dobar izgovor, a yamahiriji crkava drga u točkiranju kao i svakom motoru (mislim da je to ipak do vozača) a šta je pucalo na Hondokultivatoru??? Svi mi volimo kada kažu toliko i toliko konja na ništa kila, a to je moglo da se postigne samo upotrebom manje količine materijala. Bilo je i na Hondama ćoraka. Seti se VF 750 iz 80-tih ,na 25000 se raspadalo sve što se vrti (imam Motorrad ), pa na CBR 929 akcija zamena kvačila idt. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Octobar 28, 2008 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan Nije stvar u tome kojoj marki motocikla sta crkava,cinjenica je da je svaka marka do sada,Japanska ili Evropska imala nesto sto je bila tvornicka greska,temu nisam stavio da bi se ocrnio Kavasaki nego kao upozorenje nekome ko vozi taj model da obrati paznju,jer kako pise,to dovodi do moguceg pada,a znamo sta se onda desava. Zapamtite,nema savrsenog ni motora ni auta,ni bilo koje druge stvari kada je u pitanju tehnika,mehanika i slicne stvari Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano Octobar 28, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Ko radi taj i gresi. ;D Rece zec, pa sidje s' jeza! ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 51 Napisano Octobar 28, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kad je Kawa znala da pravi motore........ ;D ;D ;D ;D.Desava se evo koz zastave tj yuga zadnja vrata montiraju natezanjem da bi zazori bili jednaki.I zato se onako lako otvaraju skoro pa kao kod mecke automatski... ;D ;D Pa kawa je prvo pravila najbolje motore a onde sve lošije i lošije. -Z1 900 i z1000 neuništivo -z650 i z750 najbolje u klasi -klr 650 i dalje aktuelan -gpz 900 r, zx10 i zzr 1100 skoro neuništivo -zxr 750 jedan od najlepših ikada (model sa crevima) -zx9r c,d,e (b je kamion koji kurcu nevalja) strašno -zx 6 r (sa karbonima) Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Octobar 28, 2008 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Kada utripaš te konje u maleni i jeftin ram, dolazi do logičnih posledica. Kako se to uvek dogadja KAWI a ne HONDOKULTIVATORU ili YAMAHIRIJI pa čak ni SUZANI ??? ??? ??? Dešavalo se i Suzani, kao ne sećaš se... Nije ni tako davno bilo, baš na Hayabusi. Yamahiriji su ''pucale'' druge stvari, al to sad nije tema. I za BUSU važi isto, samo što ja Suzana za to imala dobar izgovor, a yamahiriji crkava drga u točkiranju kao i svakom motoru (mislim da je to ipak do vozača) a šta je pucalo na Hondokultivatoru??? Svi mi volimo kada kažu toliko i toliko konja na ništa kila, a to je moglo da se postigne samo upotrebom manje količine materijala. Busa je imala problem pucanja zadnjeg dela rama koji je nosio zad. sediste!Taj deo nije fizicki deo kompletnog rama vec se srafi sa 4 srafa!Inace ram je takav da vozac sedi na samom ramu pa bi posledice pucanja izazvale mnogo manju stetu nego kod Kawe! ;D Iz iskustva! ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano Octobar 28, 2008 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan Na Yamahi Thunderace je fabricki uradjen lose zadnji deo rama.. Od 100 motora na 95 su pukli nosaci repa. Inace na thunderacu je rep zavaren za ram a ne na srafove!!! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano Octobar 28, 2008 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan Kawa je vlasnicima ZZR 1400 proizvedenih 2006 i 2007g poslao oko 1500 pismenih obavjesti u kojima ih poziva na detaljnu kontrolu okvira jer je po njihovim navodima "prevelika napetost navoja u nosacima motora koja moze dovesti do preopterecenja varova na donjem poprecnom dijelu ovira". Ako pukne donji nosac dolazi do propadanja kompletnog straznjeg ovjesa sto dovodi do opasnosti od pada. Prvi slucajevi pucanja okvira otkriveni su u SAD-ugdje je usljedila i velika akcija zamjene okvira. Izvor "Motorevija" Inace imas pivo od mene.. ;D Drug iz kluba je trebao da kupi danas ZZR1400 2007 u izguljenom stanju pa se predomislio kada sam mu ispricao ovu pricu Kupice 2008 i danas ide da je vidi.. Nadam se da je na 2008 otklonjen problem Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Electrokid 1 Napisano Octobar 28, 2008 Svrati ponekad, 385 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kad je Kawa znala da pravi motore........ ;D ;D ;D ;D.Desava se evo koz zastave tj yuga zadnja vrata montiraju natezanjem da bi zazori bili jednaki.I zato se onako lako otvaraju skoro pa kao kod mecke automatski... ;D ;D Pa kawa je prvo pravila najbolje motore a onde sve lošije i lošije. -Z1 900 i z1000 neuništivo -z650 i z750 najbolje u klasi -klr 650 i dalje aktuelan -gpz 900 r, zx10 i zzr 1100 skoro neuništivo -zxr 750 jedan od najlepših ikada (model sa crevima) -zx9r c,d,e (b je kamion koji kurcu nevalja) strašno -zx 6 r (sa karbonima) Lepo si rekao"PRAVILA"...... ;D ;D ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JPSUPERBIKES 0 Napisano Octobar 29, 2008 U prolazu, 38 postova Lokacija: Florida Prijavi odgovor kao problematičan Kada utripaš te konje u maleni i jeftin ram, dolazi do logičnih posledica. Kako se to uvek dogadja KAWI a ne HONDOKULTIVATORU ili YAMAHIRIJI pa čak ni SUZANI ??? ??? ??? Dešavalo se i Suzani, kao ne sećaš se... Nije ni tako davno bilo, baš na Hayabusi. Yamahiriji su ''pucale'' druge stvari, al to sad nije tema. I za BUSU važi isto, samo što ja Suzana za to imala dobar izgovor, a yamahiriji crkava drga u točkiranju kao i svakom motoru (mislim da je to ipak do vozača) a šta je pucalo na Hondokultivatoru??? Svi mi volimo kada kažu toliko i toliko konja na ništa kila, a to je moglo da se postigne samo upotrebom manje količine materijala. Suzuki proba 95% Hayabusa na americkom trzistu,ali za problem (recall) sa ramom nisam cuo.Znam da su neki stariji modeli imali problem sa zatezacem lanca-hidraulicnim,pa je '03 model imao problem sa starter kvacilom (mozda 1 u 1000).Mozda neko zna nesto sto ja ne znam. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Octobar 29, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Suzuki proba 95% Hayabusa na americkom trzistu,ali za problem (recall) sa ramom nisam cuo. Pronašao sam nešto ovde. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Octobar 30, 2008 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan UPRAVO ONO STO SAM NAPISAO! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 51 Napisano Octobar 31, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan UPRAVO ONO STO SAM NAPISAO! Jeste , ali ameri voze samo po pravcu pa ram i ne trpi neka opterećenja, ;D ;D ;D ;D ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Octobar 31, 2008 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Nadji ti meni dobre krivine pa da vidimo kome ce sta da pukne! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...