davidloki 1341 Napisano Septembar 25, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Rumunija, Transylvania i Transfagarasan, Putevi 67C i 7C, Gledajući slike, nešto totalno nestvarno. Prosto da čovek ne poveruje da to postoji u realnosti. Do sada ni jedan pravi plan nisam imao vezano za odlazak u Rumuniju. Uvek je nešto bilo preče, a što je najbitnije uvek je i to preče bilo dalje putovanje po pitanju kilometraže nego ići na TS i TF. S obzirom da sam ovog leta imao baš puno obaveza, pogotovo avgusta i septembra, ispostavilo se da ni ove godine nema ništa od Rumunije. Ranije čitajući po forumu ukratko, zaključio sam da je potrebno: Minimum 3-4 dana Dobri vremenski uslovi (ajde ti to pogodi) Period Jul-Avgust-Septembar (ajde ti to uklopi) I tako dalje, dok se sve kockice srede, neka druga prilika. Međutim, S obzirom da mi je glava prepuna informacijama, obavezama, puna da ne kažem gluposti, bilo je potrebno što pre naći nešto što će odraditi funkciju RESET. Probao pre tačno sedam dana, da trčim po Tari, izigravam tarazana Pomoglo na način, da posle 23km trčanja, prepreka, i plivanja u dobro hladnom jezeru Zaovine, ja pitam sebe da li sam normalan i imam li ja mozak uopšte. Rezultat ovoga, upala čitavog tela koja ja trajala 5 dana, i pola kilograma popijenog magnezijuma. Šalu na stranu pomoglo je, ali je tu bila psihička borba izdržati, što je u jednu ruku dobro jer sam testirao sebe, a u drugu ruku ne valja jer sam otišao tamo sa namerom da odmorim glavu a ne da je iscrpljujuće propitujem. Drugo dešavanje, službeni put u Portorož 22-25.09, prezentacija-prezenter Jasno je, prethodna i ova slika ne idu jedna uz drugu, ali šta ću. Deo modernog društva. Vraćajući se sinoć iz Portoroža, totalno psihički iscrpljen razmišljam kako ovaj vikend uraditi nešto stvarno korisno. Jer ako se ponovo *****em, to nikako neće biti dobro. Mozgam, mozgam, i padne mi na pamet, po meni, dobra ideja. Zašto ja ne bih u subotu ujutru polako krenuo u Rumuniju, i vozim se. To je nešto što sigurno najviše volim da radim. Jedno noćenje i u nedelju nazad. Pripadnica lepšeg pola ima obaveze, tako da bih išao sam. To i ne zvuči tako loše, jer u tom slučaju ne moram ja predstaviti plan, pa se pravdati što baš tako, pa obećaj da neće biti izmena, itd... (Videćemo na kraju da li je ovo dobro ili loše) Da ne donesem odmah odluku, rešim da kada se probudim ujutru sagledam situaciju i odlučim. Krećemo Budim se, kao za inat 05:30, još nije ni svanulo kako treba. Uzbuđen a još nisam ni "navodno" odlučio da idem. Nema veze, sačekaću još malo, pogledam vreme, vremensku prognozu i na osnovu toga pašće odluka. Dobro Bolje Najbolje (u tom trenutku gledao sam samo maksimalnu dnevnu, jutarnja-noćna me navodno ne interesuje) Krećem sa pakovanjem stvari i mini planom. U 09:00h start. Idem do Golubca, dalje dunavskom magistralom do Kladova, i tu prelazim u Rumuniju. Današnji cilj Curte de Arges, mesto početka uspona na TF. Brzo pakujem stvari i već sam spreman za pokret Nove su gume, lanac i lančanici, svećice akumulator, ulje menjano pre 700km, nema šta da zafali. Startuj i kreći. Do Golubca ne tako zanimljiv put, išao sam deo auto-putem da bih požurio. Nakon 1:20h stižem kod tvrđave na prvu kraću pauzu Nastavljam dalje, priroda prelepa ali put daleko od toga. Ima dosta udarnih rupa i dosta radova. Inače do sada nisam išao na ovu stranu ka Kladovu. Ovo mi je prvi put. Dok uživam u prirodi, kroz glavu mi prođe da imam dobrog prijatelja, kolegu sa fakulteta, koji živi u Kladovu, a mi se nismo videli skoro 3 godine. Stajem, zovem, na obostrano zadovoljstvo dogovaram da sednemo i vidimo se na kratko (Već je pala promena plana, šta ti je lepota kad ideš sam ) Nakon Donjeg Milanovca, dobar deo novog asfalta. Radovi su u toku, tako da se čovek ne može skroz opustiti, jer su učestale iznenadne pojave putara, a hvala Bogu signalizaciju slabo postavljaju. Malo pre podneva stižem u Kladovo Nakon kratkog predaha i lepog razgovora krećem svojim putem dalje. Svraćam na pumpu da sipam gorivo i idem na HE Đerdap gde ću preći granicu. Granicu sam prošao bez problema. U Rumuniji su mi tražili potvrdu, sve ostalo je bilo u redu. Pitao njihovog službenika da li plaćam vinjetu, kaže ne plaćaš ništa samo teraj. Hvala lepo doviđenja. Ruta je sledeća: Turun (Severin) - Targu Jiu - Ramnicu Valcea - Curtea de Arges Na samom startu dosta široki putevi, sa odličnim asfaltom. Vrlo brzo, kvalitet puta naglo opada a put je nalik Ibarskoj magistrali. Približnije Stepojevac. U svakom slučaju uživanje u prirodi je prisutno konstantno Kultura u saobraćaju, po pitanju pažnje motociklistima je na visokom nivou. 95% učesnika se odmah sklanja uz desnu ivicu. Signaliziraju ako ima policije. Ne voze sporo, tako da ih nekad možete samo pratiti. Dok se vozim i uživam, razmišljam gde rezervisati smeštaj. Mesto Curtea de Ages je baš malo, nema ničega. Pitam se zašto ja ne bih danas "odmah" odvezao i TF i na taj način prenoćim u Sibiu. Sutra direktno idem na TS, odmoran. Ne gledajući koliko ima sati, kažem sebi to je prava stvar. Stajem pored puta da potražim smeštaj. Organi reda me takođe pozdravljaju podizanjem palca na gore. Na Booking rezervišem smeštaj Casa 193 u Sibiu. Cena 23e ali ima dvorište gde mogu ubaciti motor i to mi je bitno. Daleko je 1.5km od centra grada taman ću prošetati da protegnem noge. Oko 16:30h stižem na Lukoil pumpu u Curtea de Ages gde sipam gorivo i pravim mini pauzu. U mojoj glavi je da ja imam do svog smeštaja još oko 100km, i da je to nekih laganih 2h vožnje taman dok ima sunca. Sipam gorivo. 100 oktana Cena približno 155din po litru Dok odmaram, ne žurim se nigde, uzmem malo i grickalice svoje Nisam hteo da preterujem, jer sam rekao bolje je gore na miru i svežem vazduhu da jedem kao čovek. Krećem polako na čuveni TF. Iskreno, ponovo loš put, koji ja nisam očekivao odnosno nisam toliko ni istraživao. Dobro me usporava, a ja kako odmičem sve vidim veće planinske vrhove Temperatura je počela da opada dobrim tempom Gužve uopšte nema, kolege na dva točka prolaze ali uglavnom u suprotnom smeru od mene. U jednom trenutku vidim kolonu vozila, i kažem sebi "Eh veselo, baš sam to čekao". Sigurno je neki udes. Prilazim, usporavam, i ne vidi zašto ljudi u tom smeru stoje. Kad u jednom trenutku, ja vidim, MEDVED. U sekundi ne znam šta da radim, stao bih da slikam. Strah me je šta ako krene na mene. Ne mogu da držim telefon, kvačilo, kočinicu, dajem gas ako zapne, odlučujem da nastavim dalje ali totalno zapanjen. Stižem i do čuvene brane Vidraru Dram. Zaustavljam se da napravim neku fotografiju. Nastavljam dalje, i ponovo nailazim na medvede. Ovog puta manjih gabarita. E pa njih ću da snimim, iz daleka Sunce je i dalje prisutno ali sve više beži. Ja sve dublje ulazim u šumu, a nikako da se približim da vidim gde sam. Temperatura već ozbiljno niska, vreme je da se dodatno obučem. Pametnjaković stane da se dodatno obuče pored vodopada Vidim da će se ovo pretvoriti u noćnu vožnju, što mi nije bilo ni na kraj pameti. Zanimljivo, u tom trenutku, iako ko zna na koliko metara nadmorske visine, sa temperaturom oko 7 stepeni, ja sam se osećao zadovoljno i ispunjeno, bez ikakve brige. Stajem ponovo pored puta, i javljam se svojoj polovini koja iščekuje da uskoro stignem. Objašnjavam situaciju i nastavljam. Nema brige. Ubrzo stižem i na prevoj Nestvarno dobro, zalazak sunca Svetla zlata vrede sada. Inače ovo će biti moja prva vožnja ikada noću, i to ni manje ni više nego niz TF Oduševljen ovim što vidim, a kao što sam sebi najavio, parkiram se i pripremam mesto za večeru. Na miru i svežem vazduhu Shvatio sam da nigde ne žurim. Odmoriću se malo, ugrejati pored motora, i polako krenuti na dole. Vidim da me čeka dobar asfalt, i to je nešto što me raduje. Na putu nema skoro nikoga, osim dva medveda koja sam video pored puta. Jedino mi oko toga nije bilo svejedno, da me sačeka u mojoj traci pa da traži naplatu eco takse za korišćenje ove prirodne lepote Mrak sve više pada, i u jednom trenutku postaje totalni. Duga svetla stvarno rade odličan posao. Pažljivo nastavljam dalje, i bez ikakvih problema i ni jedne kritične situacije, stižem na svoje odredište. Domaćini me ljubazno dočekuju, i biva sve po dogovoru Današnja kilometraža, dobrih 691km Ostavljam stvari, podmazivanje lanca, tuširanje i pravac šetnja do grada. Grad je stvarno lep Naravno treba i sumirati utiske Nakon večere, i par piva vreme je za povratak nazad i odmor. Sve u svemu jedan nezaboravan dan. Nešto što ću sigurno pamtiti čitavog života. Interesantno ne toliko umoran s obzirom na pređnu kilometražu. Osećaj slobode, rasterećenosti je nešto što nema cenu. Ne kažem da ovo treba praktikovati, ali sigurno treba proživeti. Sutra ćemo donositi zaključke, a do tada treba se odmoriti Nastaviće se... Promenio Septembar 25, 2021 član davidloki 66 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gastrorider 260 Napisano Septembar 26, 2021 Fat and furios, 592 postova Lokacija: Budva Motocikl: KLE 500, bev 500 cruis Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno je pocelo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
davidloki 1341 Napisano Septembar 26, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Dan 2 Nedelja Sreća pa je grejna sezona počela. Budim se, u sobi svega 10-ak stepeni. Ja ostavio prozor na kant, ne razmišljajući da nisam u Beogradu. Nema veze. Pripremam sebi čaj i spremam se za pravljenje današnje rute. Da ne bi sve bilo tako jednostavno, uočim da punjač ne radi. Telefon je u režimu battery saver, i ima još svega 13% baterije a čitavu noć je bio na punjaču. Veselo. Nisam baš raspoložen da idem bez navigacije nazad za Beograd. Zanimljivo umesto da regularno poludim, ovo sam nekako smireno prihvatio. Gde u 07h, u nedelju, naći novi kabl. Mozgam, mozgam i taman da odustanem, setim se da to sigurno ima na nekoj pumpi. Pitanje samo gde ima sad pumpa a da nije ona najobičnija. Na svu sreću, pumpa svega 1km udaljena. Idem tamo da vidim, taman za jutarnje razgibavanje. Vreme obećava, to mora da je dobar znak mislim se ja Pumpa ispunila očekivanja. To je to! Vraćam se u smeštaj, malo ću odložiti polazak dok se telefon napuni. Kao i juče, ne žurim ja nigde, dug je dan Plan je sledeći: Sibiu - Sebes - Novaci - Targ Jiu - Turun Severin - Oravita - Bela Crka - Kovin - Smederevo - Beograd. Danas očekujem dosta bolji kvalitet puta, i nešto bolje prolazno vreme. Znam da me očekuju dosta lepi predeli, ali neću mnogo vremena gubiti na fotografije. Telefon napunjen, stvari spremne, polazak. Sada već u startu odmah dobro obučen, jer je napolju svega 12 stepeni. Vreme polaska 09:30h po rumunskom vremenu. Put do Sebesa biram magistralni, izbegavam auto put. Dosta dugih deonica, dobar tempo se drži. Nisam pogrešio u odabiru Solarna elektrana, lepo za videti. Stanem da fotografišem Nakon otprilike 45min stižem u Sebes Sipam gorivo, bez zadržavanja i juriš na TS. U početku prolazim kroz manja naseljena mesta. Tu treba biti oprezan jer asfalt omogućava malo jači gas, a meštani i životinje izlaze na put iz nepoznatih pravca Polako se završavaju i naseljena mesta, put sve bolji To je to, krećemo. Kao da sam na pisti. Nema više slikanja, sada samo gas Prva pauza na jezeru Oasa Do jezera sam dobar deo puta vozio u pratnji kolege poljskih registarskih oznaka. Ducati Multistrada 1260. Pauzu je napravio i kolega, zove se Artur. Porpičali smo o putu do jezera, prvi put obijica u Rumuniji. On je tu još tri dana, a sutra se sprema da ide na TF. Vrlo brzo rastajemo se i svako nastavlja svojim putem. Moj vodi dalje, pravac na vrh. Bio sam ubeđen da sam najbolji deo prošao, kad ono međutim... Evo i znaka Gužve gotovo da nije bilo, po neki automobil. Dosta kolega koje dolaze iz pravca Targ Jiu-a. U par trenutaka osetio sam se kao na stazi, jer pojedinci su to tako shvatili. To je lepo za gledati sa strane, ali nekako odvlače pažnju tokom vožnje Kao u filmu, vidim po 5km puta u daljinu. To sam nekada sanjao Definitivno ovo je do sada nešto najbolje što sam vozio. Sada mi je apsolutno jasno zašto se toliko ljudi ponovo vraća ovde. Jednostavno ovo je spoj odličnog asfalta, kombinovano brze i spore krivine, čist vazduh, prelepi predeli. Pa apsolutno sve što treba! Ovo ne može da dosadi! Mene čeka put dalje, još dosta do Beograda. Potrudiću se da ne upoređujem nastavak puta sa ovim što sam sad odvezao, jer bih mogao samo da sednem i plačem. Jasno je, TS apsolutni pobednik, ali hajmo do kraja da uživamo. Čeka me ne toliko zanimljiv put do Turun Severin (kod graničnog prelaza u blizini Kladova), što sam već u dolasku i prošao. Pravim malo dužu pauzu neposredno ispred Targ Jiu-a. Inače tokom ova dva dana nisam istraživso šta pojesti već sam nosio sa dobom po neki sendvič, voće i to je to. Na dalje bez pauza, osim za gorivo koje sam sipao neposredno uz Dunav i naš granični prelaz. Magistrala je za sada u boljem stanju sa rumunske strane, barem dok se kod nas ne završe radovi. Put na dalje očekuje me kroz nacionalne parkove, do tada, na magistrali, radovi i kolona duga 5km Probijam se između... Deonica puta E-70 je odlična . Dosta brza sa relativno novim asfaltom Vrlo brzo odvajam se na put 57B. Veoma interesantan, sa dosta kvalitetnim asfaltom. Negde je malo stariji i presvučen, ali nije naporan za vožnju, prolazio sam i fosta gore juče. Smenjuju se brda, dolina reke, baš jedna prava vožnja kroz netaknutu prirodu Ovim putem ide se u dužini od 100km, tako da nije uopšte malo. Treba odvojiti vremena. S obzirom da sam se već toliko dobrih krivina nagledao i pejzaža, jednostavno više ovo ne registrujem. Da sam ovim putem dolazio, sigurno bih bio oduševljen. Sada nije merodavno, jer mozak više ne registruje. Pravim svoju poslednju pauzu na ovom putovanju kroz Rumuniju, na jezeru Lacul Minis. Malo sam se opružio, pa za malo i zadremao. Odatle do kuće me je čekalo 165km ne toliko zanimljivog puta. Granicu sam prošao bez ikakvih problema kod Bele Crkve, a nakon toga brzinom svetlosti do Smedereva. Odlučujem se da ne idem auto-putem već da do Beograda idem preko Grocke. Nije mi bilo dosta krivina i gužve izgleda, Oko 18h stižem u Beograd. Sledeći zadatak srediti Diverziju, jer je poprilično blatnjava posle puta. To je naravno podrazumevalo sačekaj da se ohladi, peri, suši, beiši i podmaži. Ovo mi nije bilo teško, i volim to odmah da uradim i zaokružim čitavu priču. Gorivo do čepa i čekamo sledeću priliku. Brojač kaže 1337km, od juče do danas. Kada smo već kod toga, prosečna potrošnja 4.6l I više nego zadovoljan. Sve više sam siguran da mogu krenuti sa njom na put oko sveta, ali to neka bude uvodna rečenica za možda neki sledeći putopis. Valja spomenuti i troškove: Gorivo 80e Smeštaj 22e Večera + punjač za telefon 20e Prateći troškovi 20e Ukupno: 150e Sve u svemu, više kilometara nego što sam očekivao, više uživanja nego što sam mogao da zamislim, manje umora nego što bih inače očekivao. Jedno naizgled obično putovanje, a za mene vrlo drago i bitno. Prvi put sam tako "daleko" otišao sam Prvi put noćna vožnja Prvi put 650+ km u danu Prvi put među medvedima Prvi put na jednom ozbiljnom planinskom prevoju Ovo mini putovanje desilo se iz razloga što sebi ne bih mogao da oprostim da nisam to video ove godine. Da li bih išao opet? Ne samo da kažem da, već sigurno rezervišem bar dva odlaska u narednoj godini. Rumunija je prelepa zemlja za vožnju i tu blizinu treba iskoristiti. Sada već imam dva putopisa iza sebe. Jedan Albanija 7dana Jedan Rumunija 2dana Mislim da sam sada već spreman za nešto ozbiljnije, kada to kažem mislim na dvonedeljnu turneju. Izgleda da će to biti tema koja se čita početkom proleća iduće godine... Do sledećeg puta Promenio Septembar 26, 2021 član davidloki 45 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5598 Napisano Septembar 27, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Kolega pomeras granice mogucnosti, ne pamtim kad je neko u dva dana vozio ta i tf, sabio si ga momacki i svaka ti cast za ovaj poduhvat. Opet s druge strane mozda i steta sto nisi mogao da odvojis bar jos jedan dan, verujem da bi ti bilo mnogo opustenije i prijalo vise i bolje a i nebi morao po mraku da vozis taj spust niz tf koji je prelep. U svakom slucaju kapa dole, .Jesu nesto polravljali put od Sebesa pored jezera kroz sumicu ka vrhu Ta. Bila je jedna izuzetno losa deonica, pogodio sam par rupa 2019-god, mislio sam otpade tocakPoslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
halfman 114 Napisano Septembar 27, 2021 Svrati ponekad, 124 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw f850 gs adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ovi putopisi ce mi lepo posluziti kao ideja za moja naredna putovanja:)Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Septembar 27, 2021 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2708 Napisano Septembar 27, 2021 Drug član, 2105 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Kolega pomeras granice mogucnosti, ne pamtim kad je neko u dva dana vozio ta i tf, sabio si ga momacki i svaka ti cast za ovaj poduhvat. Opet s druge strane mozda i steta sto nisi mogao da odvojis bar jos jedan dan, verujem da bi ti bilo mnogo opustenije i prijalo vise i bolje a i nebi morao po mraku da vozis taj spust niz tf koji je prelep. U svakom slucaju kapa dole, .Jesu nesto polravljali put od Sebesa pored jezera kroz sumicu ka vrhu Ta. Bila je jedna izuzetno losa deonica, pogodio sam par rupa 2019-god, mislio sam otpade tocakPoslato sa JNY-LX1 pomoću TapatokaIma nas ima Nole. A to je prednost kad ides sam.Sent from my SM-A715F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3051 Napisano Septembar 27, 2021 8-bit, 1878 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Bruno 68 je napisao: Ima nas ima Nole. A to je prednost kad ides sam. Sad nisi jedini koji je video medveda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
davidloki 1341 Napisano Septembar 27, 2021 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, Nole Bg said: Kolega pomeras granice mogucnosti, ne pamtim kad je neko u dva dana vozio ta i tf, sabio si ga momacki i svaka ti cast za ovaj poduhvat. Opet s druge strane mozda i steta sto nisi mogao da odvojis bar jos jedan dan, verujem da bi ti bilo mnogo opustenije i prijalo vise i bolje a i nebi morao po mraku da vozis taj spust niz tf koji je prelep. U svakom slucaju kapa dole, . Jesu nesto polravljali put od Sebesa pored jezera kroz sumicu ka vrhu Ta. Bila je jedna izuzetno losa deonica, pogodio sam par rupa 2019-god, mislio sam otpade tocak Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka Kolega, ideja svakako nije bila u 33h prebaciti 1300km Ovo je bilo samo ispitivanje terena. Mislim da za Rumuniju imaš dve mogućnosti: 1. Ići i voziti TA po dva puta dnevno i zavrtati gas do besvesti 2. Obilaziti Rumuniju uzduž i popreko, i uživati u planinama, jezerima, itd Od Sebesa ja nisam naišao ni na jedno parče lošeg puta, što verovatno znači da su popravili 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
davidloki 1341 Napisano Septembar 27, 2021 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, halfman said: Ovi putopisi ce mi lepo posluziti kao ideja za moja naredna putovanja:) Sent from my iPhone using Tapatalk Kolega, neka ovo posluži kao reportaža od Alvirovića, a ti napravi malo duže i umerenije putovanje 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
davidloki 1341 Napisano Septembar 27, 2021 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Inače na ovom putovanju u par navrata uključio sam se u manju grupicu koja je bila ispred mene. Uglavnom do sada nikada nisam vozio u grupi, ali meni je u glavi da je to apsolutno uživanje sa ekipom. Međutim malo mi nije jasno da ipak taj koji vodi kolonu diktira tempo, znači ako bi ti nešto i promenio ipak se moraš prilagoditi Možda vožnja u grupi nije baš bajka, ili se moraš baš dobro poznavati sa članovima te ekipe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radeyamaha 148 Napisano Septembar 27, 2021 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: skupljen Motocikl: Honda cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Sjajan putopis, bravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6022 Napisano Septembar 27, 2021 Drug član, 4124 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Odlično, pogotovo što ti je ovo kratko putovanje poslužilo kao terapija.Po meni, bolja terapija od vožnje motorom ne postoji.Vožnju u grupi ne volim, tu se brzo pogubim a takva vožnja izgubi karakter terapije, pa mi ista ne legne.Poslato priko Ténéré 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pitans 390 Napisano Septembar 27, 2021 Ih što volem testo s makom.., 583 postova Lokacija: Sremska Kamenica Motocikl: Suzuki V-Strom 650cc Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast na putešestviji...ja tako odlučim u momentu da odem na cca 100 kma da izduvam glavu, a ti na 1330 kma...sve pohvale! TA TF je nešto što i ja moram obaviti, i to pod hiiitnoo.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5598 Napisano Septembar 27, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Mislim kolega da si zakasnio za ovu godinu, i ovo sto je on sad prosao sa ovakvim vremenom je premija. Jul i avgust su optimalni za Ta i tf, kad je u Sibiju 30+ na prevojima je 10-15 stepeni, bice da ga je adrenalin opalio pa nije ni osetio hladnocuPoslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kaligula1 1133 Napisano Septembar 28, 2021 Zainteresovan, 536 postova Lokacija: Vranje Motocikl: HondaAfricaTwin XRW750 RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo,tako se to radi bez mnogo razmisljanja,sednes i odes..Imaj na umu da sledeci put obavezno obidjes oblast Transilvanije,to je slag na torti nakon TA i TS..Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3051 Napisano Septembar 28, 2021 (promenjeno) 8-bit, 1878 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, pitans je napisao: TA TF je nešto što i ja moram obaviti, i to pod hiiitnoo.. Samo predvidi minimum 3 dana, bolje 4. Koliko god izgleda lako to što je kolega @davidloki izvezao, veruj nije. Retki su takvi poduhvati. Promenio Septembar 28, 2021 član mradomir 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
halfman 114 Napisano Septembar 28, 2021 Svrati ponekad, 124 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw f850 gs adventure Prijavi odgovor kao problematičan 19 hours ago, davidloki said: Kolega, neka ovo posluži kao reportaža od Alvirovića, a ti napravi malo duže i umerenije putovanje Tako je kolega,ziv bio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2708 Napisano Septembar 28, 2021 Drug član, 2105 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Steta sto si TF bukvalno presao po mraku. Mada jedinstveno iskustvo.Mogo si da odmoris ispod TF a ujutro da opeglas TF pa krem na TA. To se prodje do 1 popodne a onda lagano nazad.Sent from my SM-A715F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Septembar 28, 2021 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Super putopis. Imao si sreću sa vremenom jer kada je sunčano bude mnogo lakše čak i ako je malo hladnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8228 Napisano Octobar 10, 2021 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Сјајно, ко год није био нека иде, Трансалпина и Трансфагарашан су путеви за уживање, како год ишли, пешке, бициклом, мотором, колима, свеједно како али треба отићи и уживати, што спорије то боље. Екипа и ја смо 2019те ишли ТА и ТФ бициклима, 6 дана, ја у супертешкој категорији (155 живе ваге) пролио неколико канти зноја али ми није жао, вредело је сваке капи, крај нас прошли на стотине мотора, кад смо стајали неретко су стали и бајкери да нас поздраве и да нас подрже, на жалост тих дана нисмо срели никога од наших али је било њих неколико из бивших ју република, словенци на голдвинзима су нас посебно одушевили јер су они планирали да тај цео круг возају четири дана што значи да су кренули да уживају и да доста стају и као што је рекао писац овог дивног путописа @davidlokiсве је тотално нестварно. Пошто ми је у току набавка новог мотора до пролећа надам се посети ових крајева опет за коју годину, свеједно сам или у друштву, али свакако не треба журити, Румунија је земља предивних крајолика и идеална је за вишедневно возикање. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Octobar 10, 2021 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se sto se opisa predela tice, ali ako, kao ja, stignes tamo u petak pa u subotu i nedelju pokusas da nesto obidjes, presesce ti. U zivotu mom nisam video onoliko guzvi, zastoja kolona, i to bez ikakvog razloga (udes, radovi na putu...). Jednostavno, propusna moc naseljenih mesta nije dovoljna za onoliku silu automobila koji se tamo nakupe iz cele Rumunije. To je celodnevna voznja u koloni dok ti druga kolona dolazi u susret, i dok ne popizdis i krenes izmedju pa kud puklo. Sto sam ja i radio. Rumunija ima oko 20 miliona stanovnika, i sve se to sjati vikendom u Karpate. Pola sa spiska nisam ni obisao jer je fizicki nemoguce stici. Dobro cu razmisliti kad cu sledeci put tamo, a Bugarska mi se svidela puno, puno vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki295 545 Napisano Octobar 10, 2021 Početnik, 593 postova Lokacija: zemun Motocikl: yamaha xtz 750 super tennere Prijavi odgovor kao problematičan Na mene je mnogo jači utisak ostavio TF nego TA. Mi smo bili dva vikenda pre tebe i takodje idealno vreme uz malo magle u delu od Sibiua do TF ali 30tak km i to je to. Za 3 dana 1500km,dva noćenja u Sibiu i tamo i nazad TA i sutradan do malo iza tunela TF i nazad, preko Sibiua pa autoput preko Temisvara za BG. Slazem se da tu ima mesta za jos barem 3 dana vozikanja poprečnim i nekim paralelnim putevima kroz nestvarnu prirodu i krivo mi je sto u Srbiji ne postoji ni 50% te kulture vozača na putevima u odnosu na bajkere. To kako se sklanjaju u desno čim te primete u retro izoru pa čak i ako ne postoji neki veliki razlog za to, milina jedna. A ne ko prosle nedelje izadjem sa regional og outa od Titela prema NS na onaj od Zrenjanina sto ide za NS i taman pomislim e sad cu za 5min u grad da stignem kad bajča NS tablice u golfu 7 zagazio središnju liniju i ne mrda a iz suorotnog oravca kolona. Bilo mi doslo da ga s desne stranne obidjem. I onda tako me iznervira i tada sam u sta ju i neka prilicno rizicna o ilazenja da uradim samo da mu dokazem da ne moze on da se trka sa bajkom nikako n. Super Ténéré 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zivko 299 Napisano Octobar 10, 2021 Svrati ponekad, 335 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Super si ti ovo napisao. Imao si puno srece sa vremenom. Pre tri godine sa drugarom koji vozi Gold ving Pera i ja smo takodje u subotu i nedelju izvozali takvu turu samo u drugom smeru uz takve pljuskove prema Sibiu da to nije normalno. Vremenska prognoza je pokazivala malu mogucnost padavina ali.ko god nije bio preporucio bih obavezno ovu turu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mirce ns 46 Napisano Octobar 15, 2021 U prolazu, 44 postova Lokacija: Bukovac- Novi Sad Motocikl: Jamaha V star 650 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...