Jump to content

Moto Zajednica

davidloki

Članovi
  • Broj tema i poruka

    130
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

2 Pratilaca

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    Yamaha Tracer MT09

Poslednji posetioci profila

2399 profile views

davidloki's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

1,3k

Reputacija u zajednici

  1. Na žalost svih nas, piše Vam Ivana. Dragi ljudi, Vi ste bili Davidova druga porodica. Provodio je mnogo vremena na forumu i u početku se plašio da li će ga iko prihvati. Vrlo brzo ste ga svi prihvatili kao usvojenče, brata, sina i odnosili se prema njemu kao prema svom rođenom. Hteo je da doprinese ovoj zajednici sa svojim putopisima, da vam stavi do znanja koliko uživa i koliko voli da se druži sa Vama. Planirao je da samnom i sa Vama ima brojna druženja i putovanja i da obiđemo ceo svet. Mala nepažnja dovela je do toga da se taj san naglo zaustavi. Ostaju putopisi, druženja koja pamtimo i koja pamtite i sećaćemo ga se baš takvog kakav je bio: pažljiv, odgovoran, osećajan, duhovit i uvek spreman za dobru akciju, dorbu klopu, druženje i pomoć . Ostale su neispunjene želje, neostvarena putovanja koja je planirao, za kojima je žudeo i koja je želeo da sprovede sa nama. Pokušavao je da ovaj svet učini bar malo veselijim, lepšim i boljim a znam da će se to sa Vama i kroz Vas i nastaviti. Hvala Vam za svu podršku koju nam šaljete i pružate i kad god poželite da se vidimo i da svratite dobrodošli ste. Ja sam i dalje na staroj adresi a David na novoj. P.S. Zadržavam pravo koje sam sama sebi dala da nastavim zajedno sa Vama tamo gde je on stao preko njegovog profila u vašoj zajednici. Vaš novi-stari član Ivana Loki.
  2. Puno bezbednih kilometara ti želim! Prođe evo punih 7 meseci Sve što si napisao bio si u pravu Drago mi je da si se odlučio za brutalno ubrzanje Vidimo se na drumu!
  3. Pad za vežbanje ide na jug Srbije. Kolega @Zlatko LA je bio najbrži. U zdravlju sin da koristi. Kada ošteti ovaj set palica, od mene ima još jedan gratis.
  4. Inače kad sam već napisao "pod stare dane..." Imam 27 godina, tako da i ovo (deca imaju prednost) je širok pojam
  5. Zdravo kolege, Pod stare dane rešio sam da se oprobam kao bubnjar. Sve je išlo i bolje nego što sam očekivao, ali kratkog veka trajanja. Korišćeno svega par (5-6) puta: Link: Vic Firth PAD12D Double sided, 12”pad za vežbanje sa dve strane 12" prodavnica Lyra Style Beograd LYRASTYLE.RS Vic Firth PAD12D pad za vežbanje sa dve strane 12" prodaja najveći izbor bubnjarskih padova za vežbu Marić muzički instrumenti i pribor MARIC.RS Želeo bih da ovo stvarno završi u rukama nekoga kome će koristiti (deca imaju prednost). Zauzvrat očekujem naravno jedno pivo na prvom nastupu Pozdrav i srećni praznici. David
  6. Nedelja 25. Decembar. Za očekivati fotografiju ukrašenu belim pokrivačem Kada ono, međutim, pravi prolećni dan "Zimski san", kako se to obično naziva, treba iskoristiti za sređivanje dvotočkaša. Shodno tome, pre svega par dana, vozio sam jednu kratku relaciju-Pravac ordinacija ka operacionom stolu: Ventili, filteri, ulje i sve ostalo što je potrebno da ljubimac bude spreman za "jaku sledeću sezonu". Majstoru poželim srećan rad uz napomenu: Radi na tenane, neka bude kvalitetno i što pre gotovo... Jer sledeća sezona podrazumeva dvocifren broj stepeni celzijusovih uz sunčeve zrake. Majstor uslišio molbe: Bezbedno, kvalitetno i efikasno A mi voljni da to i proverimo: Jedna kratka vožnja do Smedereva upotpunjena dobro šetnjom. Skromnih 120km "testne vožnje" sa lepšom polovinom naravno. Vožnjom obuhvatio dve vruće teme na forumu: -Skladištenje motora preko zime -Zimska vožnja Sve u svemu pridržavali se onoga što je najbitnije, samo polako i pun gas Majstoru kapa dole, ova prede. Gledajući vremensku prognozu, mislim da će tema Kratke vožnje postati ponovo akutelna. Lepo vreme uz srećne praznike! Vidimo se na drumu.
  7. I posle kažu ljudi da se ne poštuju ograničenja. Evo @gavrela prosečna brzina"svega" 78 km/h na pređenih "samo" 42 000km. Spavate li mirno bahati mamlazi
  8. Dogovor za vožnju je pao u svega par minuta. Domaćini, ovog puta Sale i Duca. Moja lepša polovina je odustala od avanture zbog iznenadne prehlade. Nema veze, idem ja solo. Cilj smo imali, Zlatibor (Jasenovo). Ruta unapred "određena". Imaćemo dve kratke pauze: Prva na Koti a druga predviđena za ručak. Na samom startu ideja je bila otići preko Kosmaja, Aranđelovca do Rudnika. Iz još uvek nepoznatog razloga do Rudnika smo stigli preko Aranđelovca ali produžili u dobro opterećen subotnji Lazarevac. Start je obećavao Nakon kratke "analize" što smo umesto 100km vozili 170km do Rudnika, nastavljamo dalje. Ja sam ranije pronašao restoran Boem neposredno pred Ivanjicu. Na Google ne tako loše ocenjen. Restoran tipičan magistralni. Moram priznati teleća čorba i sama teletina je bila odlična, ali cena dosta jaka. Videvši račun ovako smo se češali Kolega @gambit998se pridružio. Zanimljivo je bilo saslušati njegove ture u proteklih par meseci po Evropi na njegovoj ljutoj mašini koja ima "svega" 300cm3 (Zontes 300). Do Jasenova vozićemo svi zajedno, a Sale ovako predstavlja motore: Ovaj Tracer je moj bivši motor Ovaj BMW vozim JA sad Priroda do hacijende stvarno bajkovita Parking obezbeđen Puno tema za razgovor. Svež vazduh. Rakija domaćina koja se ne može opisati rečima. Pucketanje vatre. I više nego dovoljno za savršeno veče! Jutro, maglovito i hladno. U oblacima. Neki spavaju a neko je i poranio Još ni kafu nije popio a krenuo je da glanca svog ljubimca (Ne verujte kada kaže kako mu se ne sviđa taj motor ) Dovoljno vremena da se ode u kratku berbu A i šetnju U pečurke se ne razumemo. Samo gledamo. Pronađosmo i ostatke dinosaurusa Sunce se pojavilo i objavilo polazak nazad. Kratko ali fino. Pozdravljamo se sa divnom kućicom i neverovatnom prirodom. Vodopad Gostilje bio je prvi na meti (I poslednji) Saglasni smo bili da nam je dosta šetnje (penjanja). Hajmo mi polako kući. Put nazad klasičan "nedeljni" opterećen saobraćajem. Beograđani se vraćaju kući. Kota je ponovo mesto za kratku pauzu. Sajam motocikala na parkingu. Na terasama se traži mesto više. Bez dugog zadržavanja, krećemo nazad. Sada idemo najkraćim putem , ne želimo ponovo da vidimo Lazarevac Sve u svemu: Nešto više od 500km. Prelepo vreme za vožnju. Dobra hrana. Dobri domaćini. Puno smeha. Svež vazduh. Izvorska voda. Rakija na koju ste svi pozvani a slabo se odazvali Ako bih rekao da bi nam jedan dan bio malo samo da "prepričamo" ovu našu avanturu, znajte da je stvarno bilo fantastično. Do sledećeg druženja!
  9. Ovo je marketinški trik. Ista fora je prošla kad sam ja kupio Tarcer-a. Kao idem u penziju... Nisu prošla ni dva dana, on šalje kako je pazario BMW-a. Mozgam šta je sledeće? Jedino šta mu još ostaje da kupi, nakon BMW-a, je Benelli Srećna prodaja, kupac neće pogrešiti!
  10. Svima preporučujem ovo: Bosch EasyPump. Nema cimanja i odlaska do obližnje pumpe. Uvek dopumpavam pred vožnju, svega par minuta je potrebno. Oni što mi se posebno sviđa je priključak. Ima urezan navoj tako da se jednostavno navije na ventil, nema mogućnosti "da nije dobro pričvršćeno". Dosta precizan pokazivač, uporedio sam sa par različitih kompresora. Puni se sa punjačem tipa C, i sa jednim punjenjem odradi bez problema 3-4 naduvavanja (Mislim na 0.3-0.6 mbara odstupanja od željene vrednosti). Ja takođe ovo koristim i za kontrolu pritiska na automobilu. Naravno i na dužem putovanju je apsolutno jedna od osnovnih stvari koju nosim sa sobom.
  11. Komšo razmišljali smo o tome ali odustali. Saletu kasni isporuka iz BMW-a. Poručio je gaće (kupaće) "Make life a ride" a bez toga nema smisla da se pojavljujemo na Sisevac Terme
  12. Još jedan dan predviđen za odmor, proveden na vrlo lep način sa vrlo finim ljudima Dogovor da jutros krenemo putem vodopada Lisine, desio se sinoć apsolutno neplanirano. Od komentara da je previše toplo za vožnju, do zaključka da se u 09:00h vidimo na Petrolu u Leštanima. Sajla kvačila na tresjeru zamenjena, tako da nismo očekivali današnje egzibicije na putu. Laganim tempom i po vrlo prijatnoj jutranjoj temperaturi stižemo do vodopada. U stilu... "Make life a ride" (Baš se Sale hvalio sa novom majicom). Kacigu nosi dok je ne isplati, a sve naravno mora biti u tonu Kod vodopada temperatura idealna, pravo osveženje. Posle dobrog ručka: Posada Yamahe posni meni (riba) Posada BMW manje posni meni (teletina) Nastavljamo do manastira Manasija na inicijativu Ivane i mene, jer smo jednom poljubili vrata tog manastira, bio je zatvoren . Kad smo već tu, zašto ne svratiti. Nastavak puta ka banji Ždrelo, gde smo napravili još jednu pauzu za osveženje. Ovog puta po jedna palačinka, sa tragovima eurokrema . Nema veze, taman dijetalno. Spremni za povratak nazad. Neposredno pred Požarevac, Ivana pomalo uspaničeno mi viče stani stani pčela! Okej, brzo i bezbedno zasutavljanje sa desne strane. Osa je uskočila u rukav i napravila 3 dobra uboda. Sve u svemu bez većih posledica, ljubim da prođe i idemo dalje Do Beograda, hvatamo i deo autoputa da malo "ohladimo" mašine. Nešto više od 300km danas, lepe prirode i dobrog društva. Da ne kažem porodična vožnja Nadam se novom druženju i pojačanom sastavu, pozdrav!
  13. I sa moje strane veliko zadovoljstvo biti deo današnjeg druženja. Upoznao dosta kolega sa foruma, saznao ko se krije iz kojeg nickname-a Sve se više uveravam da svaki dan sa sobom nosi velike uspomene. Pored odlične vožnje, zanimljivog razgovora i vrhunske hrane, ovaj dan je obeležen i malim pehom na mom motoru, a to je pucanje sajle kvačila. To se ukratko desilo ovako. Krenuli sa Divčibara i uputili se ka pečenjari kod Mionice. Nakon par dobrih levih i desnih krivina, odjednom se čuje CAK. Osećam da ručica kvačila više nema nikakvu ulogu. Polako se zaustavljam. Bitna stvar je kolega iza mene. Na GS-u, kruzira. Gleda svoj bivši motor. Ako niste pogodili ko je, da malo pomognem Ja za divno čudo u tom trenutku i dalje vrlo dobro raspoložen. To je taj osećaj pozitivne atmosfere kada ste okruženi dobrim ljudima. Znam da ispod sedišta imam dve rezervne sajle i različite nastavke, siguran sam da ćemo nešto iskombinovati. Polako spuštam motor do prvog bezbednog proširenja gde se i zaustavljamo. Pristupamo rešavanju zadataka. U tom trenutku na terenu imamo: Iskustvo Znanje Mladost I tri vozača GS-a Neko se bavio rešavanjem problematike, a neko je konstantno pričao o mirisu pečenja, znaš ono što smo jeli na kajmaku, jel krećemo uskoro, i tako to Vrlo brzo rešavamo sajlu, i to poprilično dobrim rešenjem. Pitate se kako smo do njega došli? Stvar je jasna. Ruke je umešao Tradicional Tibetian Usui Teacher Nastavak puta protekao je bez ikakvih problema. Još jednom veliko hvala svim kolegama na strpljenju i pomoći. Neki smo naučili nešto novo, neki potvrdili znanje, a neko je radio popravni jer je već ovu sajlu menjao prošle godine na istom motoru @Bole37 Sve ovo je teško opisati rečima, ali ipak vredi pokušati. U tako dobroj atmosferi, kolegi kome jagnjetina "smrdi" ipak je počela da "miriše" @bajker71 Od dragog Saleta i njegove lepše polovine dobijam i poklon: Hvala vam na tome. Nadam se da ova tema polako prelazi u Počeli smo da se družimo. Do sledećeg okupljanja, veliki pozdrav.
  14. @Bole37 @Marko05 Pojačao bih ekipu. +1 za nedelju
  15. Prodato kolegi sa foruma. Može lock.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja