Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha FZ8

Recommended Posts

• Drug član, 1008 postova
2 minutes ago, punisa 16 said:

Ja prodao identicnog ovakvog 2019 godine sa 47 000km za 4300e. Eeeh to su bila vremena, kad je polovan motor mogao da se kupi za realne novce...:rolleyes:

Eh. Mislim, stvarno ne znam šta bih ti rekao, osim jeste, slažem se. Čini mi se čak i da se sećam tvog oglasa ovde. Ja ću da se podvučem sa cenom ispod onog sa najnižom, vrlo rado, samo da utvrdimo da je to tako. A trenutno je ovako. 

Evo i link na PA, a tu je oglas i za Hondu, ako je nekome interesantno. Ako se razlikuje cena tamo i ovde, važi ona niža.

https://www.polovniautomobili.com/oglasivac/236873

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1306 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L

Nema potrebe napadati coveka zbog cene,to je imalo smisla pre korone kad neko stavi motor od 18 za 4000 evra(a bilo je takvih),ovo je sad stanje takvo kakvo je,trajace jos sigurno dve godine.

Ko ima pare neka uzme nov(opet ceka na isporuku do godinu dana,zavisi od modela),ko nema neka vozi to sto ima i neka saceka da se trziste stabilizuje.Ovaj moj svaba mi kaze da od kad je ziv(65 godina) nikad servisi nisu ovoliko radili i nikad Nemci nisu isli toliko u servise kao prosle godine-nema novih kola,svi se stisli,polovno sve otislo u nebesa i to je trenutno tako.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1008 postova

Ne osećam se napadnutim, jedino što kada se setim prošlih vremena, možda bih voleo da sam malo mlađi...

Što se tiče odnosa cena polovnih i novih vozila, ok, određeno je trenutnom ponudom i tražnjom, ali šta će se desiti kada prođe "kriza"? Pa, poskupeće novi automobili. Automobil koji je sada recimo 20 hiljada i nema ga na stanju, u jednom trenutku će biti 25 hiljada. A polovan će ostati koliko je sada. Naravno, neće se to desiti preko noći, ali će se desiti.

A što se tiče motora, ja sam spreman da moj motor bude bolja kupovina, ali do te cene moramo da dođemo. Tako što kupac ode i pogleda šta se nudi, pa npr. motor koji je u oglasu 5.650 bude mu ponuđen za 5.300. Pa onda na tu cifru dodamo ulaganje (registracija, servis, popravke), i uzmemo u obzir stanje. Onda vidimo da taj motor izađe 5.700 npr. Onda pogledamo moj motor u odnosu na taj, pa kažemo na satu ima duplo više, stariji je 2 godine i ima od ulaganja to i to. Pogledamo opšte stanje. I onda ja dam takav predlog da moj motor u krajnjem zbiru bude 600-700 evra jeftiniji. Na primer. Eto, tako bi mogao da izgleda kupoprodajni proces kod mene. 

I opet, potencijalni kupac ne mora da prihvati predlog, može da ode i da kupi koji hoće, za svoje pare.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 7491 postova
  • Motocikl: TDM 900

Više nema nov auto za 10 000 evra kao nekada. Samo klot Logan sa 1.0 motorom. Pričam o autu koji može da upotrebljava prosečna porodica sa dvoje dece. Dakle veći auto sa gepekom. Sad mora 15 000 da se spremi.

• Sviđa mi se 1

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja