zoka 0 Napisano Octobar 14, 2008 U prolazu, 12 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan Uvezao sam motocikl iz nemacke koji je kupljen u auto kuci u nemackoj. Motocikl nema saobracajnu dozvolu(nemacku),motocikl je bio vlasnistvo americkog vojnika u sluzbi u nemackoj tako da sam ja dobio racun od auto kuce,odjavu motocikla od americke sluzbe u nemackoj,export papir koji sam overio na izlazu iz unije za povrat nemackog PDVa,kopiju ugovora auto kuce i bivseg vlasnika... Bez ikakvih problema sam uvezao motocikl,ocarinio ga,platio carinu i PDV,uradio tehnicki,platio osiguranje i otisao u SUP po tablice,ali tad su krenuli problemi... Rekose mi da ne mogu da mi izdaju tablicu zbog neodgovarajuce dokumentacije tj. problem je sto motor nema klasicnu saobracajnu(nemacku),i tako su sva dokumenta zavrsila u ministarsvu u beogradu gde su me takodjer odbili pa sam se zalio vrhovnom sudu i sad vec godinu dana cekam odgovor... Gde je tu logika da mi dozvole uvoz vozila a potom mi ne dozvoljavaju registrovanje samog ??? E pa sad ako ima neko neki savet,komentar itd..(nadam se da sam ja prvi iposlednji kojem se ovo desava) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankoR 471 Napisano Octobar 14, 2008 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ja znam ,Njemci imaju veliku i malu saobraćajnu. Mala ti i nije toliko bitna koliko velika jer je ona u stvari potrvrda o vlasništvu. Ako je motocikl bio registrovan u svabiji prilikom prodaje su ti morali dati i veliku saobraćajnu sa pecatom o odjavi. Mozda i grijesim, ali ovo je iz ličnog iskustva jer sam do sad carinio jedno 20. auta i ovih dana ako Bog da treba da carinim motor za sebe. Poz u nadi da ćes ubrzo riješiti problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Octobar 15, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Uvezao sam motocikl iz nemacke koji je kupljen u auto kuci u nemackoj. Motocikl nema saobracajnu dozvolu(nemacku),motocikl je bio vlasnistvo americkog vojnika u sluzbi u nemackoj tako da sam ja dobio racun od auto kuce,odjavu motocikla od americke sluzbe u nemackoj,export papir koji sam overio na izlazu iz unije za povrat nemackog PDVa,kopiju ugovora auto kuce i bivseg vlasnika... Bez ikakvih problema sam uvezao motocikl,ocarinio ga,platio carinu i PDV,uradio tehnicki,platio osiguranje i otisao u SUP po tablice,ali tad su krenuli problemi... Rekose mi da ne mogu da mi izdaju tablicu zbog neodgovarajuce dokumentacije tj. problem je sto motor nema klasicnu saobracajnu(nemacku),i tako su sva dokumenta zavrsila u ministarsvu u beogradu gde su me takodjer odbili pa sam se zalio vrhovnom sudu i sad vec godinu dana cekam odgovor... Gde je tu logika da mi dozvole uvoz vozila a potom mi ne dozvoljavaju registrovanje samog ??? E pa sad ako ima neko neki savet,komentar itd..(nadam se da sam ja prvi iposlednji kojem se ovo desava) Pa nema logike jer zivimo ui zemlji u kojoj je logika odavno reklla zbogom ali je bitno da su ti naplatili sve dazbine prilikom uvoza a to sto ne moz es da registrujes bas ih boli uvo ,jer olos iz milicije svakog ko nesto uvozi tretira kao svercera i tako se ophodi prema njemu a ne kako bi trebalo kao uvazenom gradjaninu koji puni budzet ove opljackane zemlje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 123 Napisano Octobar 15, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Zao mi je,ali ti si jedan od mnogih koji su tako prosli. Kod nas,u ovoj razularenoj drzavi sluzba carine,poreska i mup su tri drzave u drzavi. Carina ce ti ocariniti motor od kartona samo da ga ima u nekom od njihovih kataloga i da postoji neki papir da motor nije ukraden,tj. da si ga kupio od nekoga. Poreznici takodje hoce pare,njih ne zanima da li motor postoji ili ne,oni gledaju u carinsku dekleraciju i razrezuju porez na osnovu toga. PARE,PARE,PARE,SAMO DAJ PARE !! E,kada si dao pare i kada mislis da je gotovo i da je tvojim mukama kraj tada nastupa MUP i deveti Danteov krug. Moram ti reci da si ispao prilicno najvan,trebao si se dobro raspitati kod ljudi koji to rade u miliciji. Znam da nije pametno ovo sto cu napisati,ali fiktivna nemacka saobracajna od 50-tak eura sve tvoje zivotne probleme bi resila.Pogotovu sto znas da je motor legalan i da ga niko ne juri. Sta je moj savet ? Idi kod neke advokatske ajkule koja radi takve stvari,spremi se na dodatni trosak i zavrsices. Gde naci takvu ajkulu? Nemam pojma,raspitaj se medju advokatima,oni odlicno znaju ko sta radi medju njima. SRETNO !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoka 0 Napisano Octobar 15, 2008 U prolazu, 12 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan Motor je bio registrovan na ime americke vojske tako da nikad nije ni postojala nemacka saobracajna,ameri u nemackoj imaju pravo da kupuju vozila bez PDV i registruju ih na neki drugi nacin ako su u pitanju vojnici...motor poseduje sva dokumenta osim klasicne nemacke saobracajne koju nije nikad ni imao bas zbog tih povlastica koje imaju ameri u D. Raspitao sam se ja pre nego sto sam uzeo motor ali na pogresnom mestu.Pitah u carini a oni mi rekose da su vec imali takvih slucajeva i da necu imati nikakvih problema tako da sam sav srecan otrcao po motor... Nasao sam se iznenadjen kad su me odbili za registraciju,nije mi bilo ni na kraj pameti da sad budzim neku saobracajnu na 100% legalan motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Octobar 15, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Electrokid 1 Napisano Octobar 15, 2008 Svrati ponekad, 385 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sta reci SRBIJA je ovo.... > >,nije mi jasno dokle ce ici sa nebulozama.Jedino ti preostaje da se obratis amerim.Mozda ti pomognu,zaprete ministarstvu.......... ;D ;D ;D ;D,salu na stranu,hoce li nas pustiti da zivimo kao sav normalan svet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petar 31 Napisano Octobar 15, 2008 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Vozanje na papriku PS. Mozda da vidis dal bi to mogao da sredi onaj advokat sto nam je sredjivao za plac,jeste malo skuplji ali je namazan i odradi posao, mislim pitanje je koliko se to jos moze vucarati, ili bas da vidis kod sceve dal se tamo moze sta karabudziti u supu,oko dozvola je moglo. Registruj na onog brata Amerikanca, negde u Oklahomi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankoR 471 Napisano Octobar 15, 2008 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan Neko je dobro rekao da su carina , policija , i poreska uprava države u državi i niko im nemože ništa. Ali ovoga puta cu se usuditi da kažem da si imao manjak informacija i napravio si kiks.Dobro,kažeš da motor nije bio registrovan u Njemačkoj,ali morao je biti neđe registrovan jer čisto sumnjam da ga je tamo neko mogao voziti bez tablica. Znači kad si kupovao morao si uzeti sao i saobraćajnu. Da ti malo pojasnim, evo ja ti prodam motor dam ti fakturu-kupoprodajni ugovorali ali zadrzim saobraćajnu. Ti carinis motor u SRBIJI i registrujes , a ja nabavim kradeni već imam sobracajnu,a možda sam i tebi prodao kradeni ko zna. E da se ne bi pravili blizanci ti sad imas problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki59 141 Napisano Octobar 15, 2008 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan Jedina nada ti je da ce Vrhovni sud u upravnom sporu odluciti u tvoju korist. Ovo zbog toga, jer nisi preduzeo neke "legalne" mere preko "ajkula" odmah nakon sto ti je SUP odbio da registruje motor. Ako je vec proslo godinu dana od dana podnosenja tuzbe Vrhovnom sudu, ocekuj od njega odgovor relativno brzo. Znam da ti nisam pomogao, ali to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Octobar 15, 2008 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan Da ne otvaram temu , jedno pitanje kako se carini i registruje motor iz australije , nepostoji odjava , pitano u njihovom "SUP-u" da tako kazem , nema saobracajne (nepostoje ni za kola) imash nalepnicu na shajbni ako su kola u pitanju , sve se proverava preko tablica , e sad shta sa takvim motrom , znachi imam motor sa tablicom i A4 shto ti je dokaz da je tvoj motor ali na kome ima rupa gde je bila nalepnica ... znachi slichno kao Americhki Title za vozila samo ima rupu e da i kako se dobija ULAZ poshto je ortak doshao iz Grchke sa tim motorom , valjda ima u pasoshu pechat da je ushao u zemlju al gde je trebalo da trazi papir o ulazu , jel to moze naknadno ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Octobar 15, 2008 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan U USa a verujem i u Americi postoji Vlasnicki List tako da ako uvozis motor potreban ti je vlasnicki list. Takodje nijedan prevoznik ti nece preuzeti motor bez tog papira. Takodje Ameri u Nemackoj registruju vozila na NATO tablice koje izgledaju iste kao svabske samo sto u plavom delu imaju USA ispod NATO simbola (vidi sliku) Oni takodje imaju vlasnicke listove i bez tog lista nema uvoza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Octobar 16, 2008 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan U usa imash "saobracajnu" to je komad papira da si platio registraciju u DMV-u i bukvalno je obichan papir velichine 8x8cm i imash TITLE ili ti vlasnichki list koji ti stoji kuci A4 formata, e sad kod australijanaca imash taj papir A4 za kod kuce ali nemash saobracajnu jer je nalepnica i bila je na tom papiru pre nego shto si je zalepio na vizir pa je sad na papiru rupa razumesh ... poenta je da kod AMera i Australijr nema odjave kao u EU pa pitam kako i shta za carinu ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoka 0 Napisano Octobar 16, 2008 U prolazu, 12 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan www.montanamotorcycles.com Mozete videti da covek ima uvek poneki motor sa US specs koji ima cenu bez poreza Mali nesporazum...saobracajna dozvola ne postoji,zadrzana je u americkoj kasarni i podatci sa nje su strogo poverljivi zato sto odaju identitet vojnika tj. bivseg vlasnika i to nije dozvoljeno po njihovim pravilima... Postoji samo odjava tj neka potvrda ili uverenje da su dokumenti zadrzani u kasarnoj i da je motor bio vlasnistvo tog i tog koji je prodao motor auto kuci....Takvi motori se mogu registrovati u nemackoj ali se mora platiti njihov Melwersteuer ili ti PDV i tek tad bi buduci vlasnik dobio nemacku saobracajnu a posto mi nismo u EU imamo pravo da kupimo takvo vozilo i da ga dobijemo po ceni bez PDV a.... Znaci saobracajna N E P O S T O J I ,naravno da sam pitao prodavca ima li saobracajnu.Covek mi je lepo objasnio princip kako to funkcionise i da mu to nije prvi motor koji je kupio i prodao na taj nacin,korektan je,iskren tako da sa njegove strane ne verujem da bi mogao ocekivati neke nedozvoljene radnje... E problem je sto ovi nasi ne mogu da predju preko toga da motor nema saobracajnu ali ima sve ostale dokumente,prijavu ex papira u nemackoj,overa pri izlasku iz unije...itd iz cega se moze videti da je motor 100% legalan. Mislim kako doci do ex papira ako motor nema svu dokumentaciju za izvoz,pa nisu svabe lude da dozvole izvoz vozila koje nema odgovarajuca dokumenta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 51 Napisano Octobar 16, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Retardi. A kad kupiš NOV motor, da li on ima saobraćajnu. Svinje komunističke, nikada se neće rešiti petljanja u stvari koje neznaju, šta ih bre boli k...c za saobraćajnu i predhodnog vlasnika,, nek prover preko interpola da li je motor ukraden i gotovo, pogotovu što imaš račun od dilera, pa koja je razlika ako kupiš nov ili polovan motor ako ga kupuješ od pravnog lica. On je garancija da je sve u redu i ti si savestan kupac. Ja bi tužio sve po redu i tražio da ti nadoknade štetu (godinu dana nisi koristio motor a i pare su ti bile zarobljene, to su bre pretrpljeni emotivni šokovi i kal u finansijama. > > A divljaka po gradu i to registrovanih, kao pleve, samo pršti ??? ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Octobar 16, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Retardi. A kad kupiš NOV motor, da li on ima saobraćajnu. Svinje komunističke, nikada se neće rešiti petljanja u stvari koje neznaju, šta ih bre boli k...c za saobraćajnu i predhodnog vlasnika,, nek prover preko interpola da li je motor ukraden i gotovo, pogotovu što imaš račun od dilera, pa koja je razlika ako kupiš nov ili polovan motor ako ga kupuješ od pravnog lica. On je garancija da je sve u redu i ti si savestan kupac. Ja bi tužio sve po redu i tražio da ti nadoknade štetu (godinu dana nisi koristio motor a i pare su ti bile zarobljene, to su bre pretrpljeni emotivni šokovi i kal u finansijama. > > A divljaka po gradu i to registrovanih, kao pleve, samo pršti ??? ??? ??? Zalosno je to sto se radi prema postenm gradjanima a u pitanju je cisto neznjane i inat,mom drugu koji je kupio motor uvezen iz Svajcarske sa svom potpunom dokumentacijom ,placenom carinom i svim dazbinama prvobitno nije odobrena registracija od strane jedne babavestice u niskom supu,sa obrazlozenjem da uz dokumentacijiu treba da ima i svajcarske tablice da preda sto je totalna budalastina ali ludaca je istrajala u tome cak je i sefa zvala koji je rekao ''tablice tablice u svajcarsku da ide po njih dsa ih donese na uvid''.Da bi drugar naso vezu u popodnevnoj smeni uz Milku od 300 grama kod skolske drugarice koja nije mogla da se nacudi i nije videla nikakv problem u dokumentaciji i registrovala motor bez ikakvih pitanja. ??? ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Octobar 17, 2008 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan E i ja sam slicno prosao sa registracijom motora iz '77. Posto je vlasnik bio mrtav, a motor odjavljen davne '82. trebalo mi je nasledno resenje njegovog sina, saobracajnu sam imao, i jos gomila sa overenim kopijama u 1000 primeraka. E sad, kada sam ja to uredno preneo i dobio iz opstine papir da sam vlasnik motora otisao sam da ga registrujem. ALI > > ??? ??? ??? ??? :o :o :o Trebao mi je mi je nasledno resenje u kome je samo taj motor sa brojevima rama i motora, gde pise da je motor presao na sina pokojnog vlasnika (cije je ime u saobracajnoj). Znaci nije dovoljno sto iz opstine i mam papir da je motor zakonski moj, vec im treba papir o predhodnoj promeni vlasnika.I kada sam sve to zavrsio ispalo je da mi pola tih papira nije ni trebalo. > > > > IMAMO NAJGORU BIROKRATIJU, NE SAMO NA ZEMLJI, VEC I U UNIVERZUMU. Zelim ti, iskreno, srecu, a trebace ti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duke 25 Napisano Octobar 17, 2008 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Z900 Prijavi odgovor kao problematičan Retardi. A kad kupiš NOV motor, da li on ima saobraćajnu. Čemu čuđenje, ovo je Srbija. Ja kupio moj Duke u ProMoto (KTM) u Beogradu, kad su mi u SUP-u izdali saobraćajnu u njoj piše ono čuveno zabrana otuđenja ... i morao sam da potpišem onaj papir kako sam upoznat da će se vršiti provera preko Interpola. Za novo vozilo. Legalno kupljeno u radnji sa svim potrebnim papirima. I fiskalnim računom. U Beogradu. U Srbiji. Bre. :-[ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki59 141 Napisano Octobar 21, 2008 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan Retardi. A kad kupiš NOV motor, da li on ima saobraćajnu. Čemu čuđenje, ovo je Srbija. Sta ce nama Diznilend, kad smo i ovako zemlja cudesa ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...