Jump to content

Moto Zajednica

CB 500X novi

Recommended Posts

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: Honda NX500 2024.

Redovno čistim i podmazujem lanac. Do sad sam prešao ravno 3000km. Primijetio sam znakove rđe. Da li to treba da me brine? Možda nešto ne radim kako treba pa molim za savjet. Hvala 

20250606_182409.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 48 postova

Proverio srafove (donji givi crashbar) 45nm oba, koliko treba, stoje u mestu (belezani su) tako da vibracije valjda to je to normalne... pre sam vozio forzu koja nema uopste pa sad ovo mi malo smeta, u nizim obrtajima su tu negde do 3000rpm i opet u 6000, tu izmedju je top

• U prolazu, 48 postova
On 4/27/2025 at 10:28 PM, Blackened said:

Ja sam imao, slicne su vibracija sa i bez ako su srafovi dobro zategnuti, mozda cak i manje sa (kao da crash bar upije malo te jace vibracije).

Kasnije sam zamenio za Hondin crash bar, najvise zbog tezine. I super je, vibracije su blage, i najvise tu oko 5500, cak je Transalp XL750 koji sam probao jedan dan, imao jace vibracije od mog CB500X-a.

Ja sam tako kupio, tako da neznam kako je bez crash bara, ako kazes da je slicno onda necu da vadim. Inace vibracije su tu oko 2k rpm (ne voli te niske) onda nakon toga do 5500- 6000 je smooth i jave se opet iznad 5500.

Kako mislis sa hondin crashbar da su blage ? Manje su od givi ili ?

• Zainteresovan, 580 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

Mala je razlika, probao sam sa i bez isti dan. Jako je tesko porediti po secanju. Ako je ok montirano, mislim da je slicno, vozao sam bas dosta razlicitih CB500X modela, vibracije malo variraju od motora do motora - ali uglavnom koji je imao givi je imao te sitne vibracije na visim obrtajima, ali ne nesto puno jace. Generalno mi je svaki ok bio.

Imam taj Hondin crashbar i dodao sam samo donji Givi (da ipak zastiti i taj donji deo oko motora, a i znaci za malo drzati noge na njima).  Na gornjem giviju najvise mi smetalo sto je tezak, ipak 5kg tako visoko se oseti kod skretanja/okretnosti, nepotrebno skroz.

Sada imam i 14T prednji lancanik, pa je motor/menjac jos rastereceniji, nemam grubih vibracija na nizim obrtajima, cak drugom lako iz mesta krenuti -  tu nize je bas mirno, samo te sitne na visokim obrtajima. To i prija nekako kako reze i osetim tacno gde je motor. Dosta i drzim na tom rasponu 5000-9000 obrtaja

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja