Nešaa 2 Napisano Jun 26, 2021 U prolazu, 13 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pomoc, u pitanju je Aprila Pegaso 650, uradjen motor kompletno, nove karike, sredjena glava kompletno, gumice ventila, bukvalno sve, ali izbacuje mi ulje na odusku, odnosno na iberlauf i ubacuje u airbox. Kako resiti problem. Hvala 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanrsvb 351 Napisano Jun 26, 2021 Zainteresovan, 649 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nivo ulja normalan?Ako jeste onda lici na neki propust Poslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nešaa 2 Napisano Jun 26, 2021 U prolazu, 13 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ne menja nivo ulja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanrsvb 351 Napisano Jun 26, 2021 Zainteresovan, 649 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne mislim na to...Poslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanrsvb 351 Napisano Jun 26, 2021 Zainteresovan, 649 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da nisi sipao vise nego sto treba ulja?Jel i dimi na iber?Poslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nešaa 2 Napisano Jun 26, 2021 U prolazu, 13 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Po meracu ulje, nema viska, a nisam primetio da duva na iberlauf. Nije je mi jasno sta se desava. Jel treba da ima neki filter (sundjer) na crevu od oduške da ne prolazi ulje ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanrsvb 351 Napisano Jun 26, 2021 Zainteresovan, 649 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imao ili ne ne verujem da bas treba tako,neki pritisak u kucistu radilice imas jel bi islo ulje ako bi odvrnuo cep za dolivanje ulja?Mada mi nije nesto poznat taj agregat verujem da ce ti ovde odg neko ko ga poznaje bolje mozda ima neki uljni separator ali prevelik pritisak ti nista nece zaustaviti...Poslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nešaa 2 Napisano Jun 26, 2021 U prolazu, 13 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Jel se njemu meri ulje kad je vruc motor ili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 613 Napisano Jun 27, 2021 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 586 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je od pomoci, koliko se secam, moj drug (@Dzejzel ) je slican problem imao pre nekoliko god, mislim da mu je gdin Bokilic resio tu problematiku.Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3185 Napisano Jun 28, 2021 (promenjeno) 8-bit, 1931 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 26.6.2021. at 17:00, Nešaa je napisao: Jel se njemu meri ulje kad je vruc motor ili Koliko se sećam (vozio sam F650 sa istim motorom) u pitanju je dry sump sistem. Potrebno je dobro zagrejati motor, ugasiš i meriš bez zavrtanja merača. Znači odvrneš ga, obrišeš i samo staviš u rupu, ne zavrćeš. PS Motor držiš vertikalno. Promenio Jun 28, 2021 član mradomir Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nešaa 2 Napisano Jul 7, 2021 U prolazu, 13 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan On 26.6.2021. at 15:21, Ivanrsvb je napisao: Imao ili ne ne verujem da bas treba tako,neki pritisak u kucistu radilice imas jel bi islo ulje ako bi odvrnuo cep za dolivanje ulja? Mada mi nije nesto poznat taj agregat verujem da ce ti ovde odg neko ko ga poznaje bolje mozda ima neki uljni separator ali prevelik pritisak ti nista nece zaustaviti... Poslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka A da li moze problem da pravi filter za ulje, jer je motor stajao 5 godina nije vozen, a nije menjan filter ulja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 2117 Napisano Jul 8, 2021 Drug član, 1313 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Neso druze, ne mozes tako stihijski da pitas bez da si pogledao da li je neko nesto vec pisao. Kolega gore ti je lepo pisao kako se pravilno meri nivo ulja, pa prvo prokomentarisi da li si tako uradio i kakav nivo si zatekao, da ljudi koji bi da pomognu mogi da eliminisu jednu bitnu stavku vezanu za tvoj problem. Ps. Moj prvi motor je bio Pegaso 650, krvi mi se napio kap po kap. Ne zelim to nikome da se desi pa ti predlazem da ga oteras majstoru koji poznaje te motore. Jedan ti se vec javljao, pa ga ti zovi slobodno, mnogo ces zivaca ustedeti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nešaa 2 Napisano Jul 9, 2021 U prolazu, 13 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Nov sam u svemu ovome pa se poprilicno brinem za svaki detalj, sve sam uradio sto mi je preporuceno, ulje ima normalan nivo i sve mi izgleda u redu. Znam da je sezona voznje u toku i zato ovde postavljam pitanja , ko kad ima vremena da mi pomogne nekim savetom. Hvala svima koji ucestvuju i koji pokusavaju da mi pomognu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano Jul 16, 2021 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan da li ti vraca ulje u ram gore dok radi ( otvori cep i pogledaj) ? ....imas pegaso u koji ide 2 l ulja i 2,2l... zavisi od godista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6564 Napisano Jul 16, 2021 Enduraš, 6455 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan On 7.7.2021. at 11:17, Nešaa je napisao: A da li moze problem da pravi filter za ulje, jer je motor stajao 5 godina nije vozen, a nije menjan filter ulja Uradjen je kompletan motor a štedeli ste na filteru za ulje koji nije menjan 5 godina ??? Svašta čovek može da čuje, neke stvari mi stvarno nisu jasne. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...