ethmoon 1 Napisano Jun 6, 2021 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan U poslednje vreme sam bas pratio oglase za polovne r125-ice, neka cena koju sam uglavnom vidjao je od 3500 pa i do 3800€, 2014-2018 godiste. E sad, nova kosta nesto vise od 5000€ u Plattneru, sto je svega svega 1500-1200€ vise, uz to se dobija i 3 godine garancije, razne opcije kredita itd... Izgleda da im jako slabo pada cena, i da kada ga budem prodavao za recimo 2 godine, cena ce pasti mozda nekih 1500€? Ja mislim da mi se vise onda isplati uzeti novi, ali zeleo bih da cujem i vase misljenje.Imam mogucnosti za novi, i po mojoj nekoj racunici se on vise isplati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Speedrunner02 56 Napisano Jun 6, 2021 U prolazu, 83 postova Lokacija: Opstina Kula Motocikl: Yamaha Tdm 850 3vd Prijavi odgovor kao problematičan Ovako je meni receno i tako su vecina i radila. Ako ti je prvi motor, nemoj nov da uzimas prvi. Nemas iskustva sa motorima, i ako se nesto nedo bog desi... Steta i sve ce biti 200% veca nego da si uzeo polovni motor... To sam i ja razmisljaso da uzmem novog Benelia 550 TRX iz salona za 6500 nov sve garancije i cena presmesna za sta sve nude... Ali kao prvi motor... Ne ide, jer treba nauciti i oko odrzavanja motora, ako nisi jos siguran u motosport prvo polako isprobaj jeftiniji polovan vidi sta i kako, mozds ti se voznja motora ne svidi.. Mozda ce te guzve, ljudi, semafori itd... Mozda ti to bude smetalo i odustsnes od motora.. Ali ako nemas problem sa tim uzmi polovan... Imaj ga 2 meseca do pola godine i onda ako ti se bas svidi uzmi nov, ma da... Ako planiras sledece godine odmah na A2 preporucujem ti onda polovan a za nov A2 motor sakupljaj ili razgledavaj pa ces uvek imati i znati sta i kako oko motora. Jer za punu A kategoriji i ovako i onako ti treba napuniti 21 dok ne stignes sve da polozis ovo ono... Pa ces imati vremena da uzivas na A2 motorima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ethmoon 1 Napisano Jun 6, 2021 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Uzecu onda malo vise u obzir polovne.Jeste ovo mi je prvi motor, ali nekako ne mogu ni da zamislim da mi se nece to svideti, jer dugo vremena mastam o tome.. ko zna...Imam 19 god. i kupujem ceo motor sam, svojim novcem, tako da ne zelim da se sjebem, nekako mi nov motor uliva sigurnost, ali i to sto kazes mozda je bolje drugi motor uzeti kao novi... Videcu sta ima i od preko da se uveze mozda...Samo bas opasno drzi cenu to mi smeta, razlika novog i polovnog nije opala ni za 50%...Hvala na odgovoru! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Speedrunner02 56 Napisano Jun 6, 2021 U prolazu, 83 postova Lokacija: Opstina Kula Motocikl: Yamaha Tdm 850 3vd Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, ethmoon je napisao: Uzecu onda malo vise u obzir polovne.Jeste ovo mi je prvi motor, ali nekako ne mogu ni da zamislim da mi se nece to svideti, jer dugo vremena mastam o tome.. ko zna...Imam 19 god. i kupujem ceo motor sam, svojim novcem, tako da ne zelim da se sjebem, nekako mi nov motor uliva sigurnost, ali i to sto kazes mozda je bolje drugi motor uzeti kao novi... Videcu sta ima i od preko da se uveze mozda...Samo bas opasno drzi cenu to mi smeta, razlika novog i polovnog nije opala ni za 50%...Hvala na odgovoru! Nista... E o tome sam i ja razmisljao... Evo iz mog iskudtva da ti kazem... Kupio sam 30 godina star motor... Motoru nista nije falilo malo servis sam odradio i sve je radilo dok nisam sipao jeftino ulje... Sad sam sjebao karburatore pa sam izgubio veru u starije motore... Ali jbg kad saberem da sam uzo 2000 evra kawasaki 250 i ovaj sto sam uzo yamahu jeftiniju starije godiste duplo... Na ovom nisam ulozio i sa ovim problemom vise od 12.000 dinara... A razlika izmedju novog i ovog je velika... Pa sam dosta jeftinije prosao gledajuci i sve popravke... A za ovo sto i ti kazss, bas sam od druga dosao pre 10min... Oce da polaze sad za A2 i on ima 19god i nije imao ni jedan motor, tj. Vozio je skuter imao ga je i vozio od 50cc, probavao je i vozio po sat vremena kawasakije od 600 i 1000cc, ali on isto razmilslja da uzme novi... Njemu cale ima para, pa se razbacuje, ali on ni zna o odrzavanju ni nista i misli da ce motor sam da se namesti... Jbg ne ide to tako... Pa cu ti samo reci pamet u glavu i uzmi slobodno polovan motor da se naucis oko odrzavanja. Meni os kad sam uzeo ovaj motor naucio sam 200 stvari oko odrzavanja motora oko menjanja, dodavanja, popravci zahtevnijoj nekoj i sad ocu na dodatnu obuku za mehanicara. Pa da naucim i sam sta i kako funkcionise u motoru. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...