Boba 0 Napisano Octobar 6, 2008 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan reve ili rav ventil ne znam tacno kako se zove... naime imam apriliu af-1 125 '90 god rekli su mi da treba da obratim paznju na taj ventil da li radi i da se ocisti ako treba pa me interesuje da li neko zna gde se on otprilike nalazi i kako se skida... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Octobar 6, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan reve ili rav ventil ne znam tacno kako se zove... naime imam apriliu af-1 125 '90 god rekli su mi da treba da obratim paznju na taj ventil da li radi i da se ocisti ako treba pa me interesuje da li neko zna gde se on otprilike nalazi i kako se skida... Iznad izduva na cilindru videces "nesto" sto je pricvrsceno sa dva srafa i izlazi sajla iz njega. Odvijes dva srafa i izvuces "giljotinu" napolje, ocistis od garezi i namazes uljem tako da bez otpora funkcionise. PAZI DA JE NE ZAROTIRAS ZA 180 STEPENI KAD JE VRACAS!!! Na drugom kraju sajle (gore ispod tanka na ramu pored akumulatora sa desne strane ;D) ti je solenoid koji pokrece to cudo. Tu na tom kraju se i podesava hod sajle, i poenta je da podesis da izvlaci "giljotinu" do kraja i to ti je to sto se odrzavanja tice. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motokross 0 Napisano Mart 2, 2013 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav svima treba mi pomoc oko tog motora aprilije af-1 125 sport 90 god radi se o tome da nemam snage u 1 brz gusi ga nesto a sumljam da je rav ventil a i neznam na koliko se on obrtaja trebo da pali posto se kod mene ukljuci cim dirnem gas sad neznam sta moze biti vise znaci kad trebam krenut ubacim u prvu i kao nema snage cuje se kao da buce i to samo u malim obtajima i to mi se desava kad kretcem sa mjesta a cim krenem dva tri metra onda dobije vucu i ide pomagajte neznam sta mi je cinit Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Mart 2, 2013 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan E ovde si malo bolje ojasnio sta te muci sa manje indijanskog.Rave ventil treba da se ukljuci od 7200 do 8400rpm u zavisnosti koja je centrala(elektronika) u pitanju na tom modelu.E bas ta elektronika ti i pravi problem i trebalo bi je zameniti sto i nije neka velika investicija oko 30e polovna.Da bi proverio da li te samo to muci iskluci kablove sa solenoida pa probaj kako ce se ponasati.Ako je ventil u pitanju trebao bi da bolje povlaci sa niskih obrtaja ali ce biti slabija na velikim.Treba da znas da te masine nisu bas previse elasticne a jos ako je neko pre tebe menjao lancanike da bi dobio ,,vecu" krajnju brzinu onda da bi krenuo sa njom treba lepih obrtaja i malo igre sa kvacilom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motokross 0 Napisano Mart 2, 2013 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan ok hvala na savjetima vidcu sta mogu ucinit a sad me brine taj rav ventil i njegova funkcija a sad dali on se moze pokvarit pa da prije se ukljucuje otvara mislim na malim obrtajima motora neznam vise sta radit od njega jedino i to sto kazes da ga iskljucim sa struje pa pokusam onda da ga upalim i vidim kako se ponasa i mozeteli mi objasniti taj pojam palenja tog rav ventila poz i hvala svima na pomoci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motokross 0 Napisano Mart 2, 2013 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan da nije mozda do toga mi da sam prilikom sastavljanja okreno rav ventil naopako i on sad zatvara jedno 20 % izduvne grane kad je ugasen a kad ga okrenem drugu stranu onda zatvara vise izduvnu grani i neznam sad kako da ga okrenem jel ono usjeceno na ventili ide do klipa ili neide objasnite mi pomozite Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motokross 0 Napisano Mart 2, 2013 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan ok hvala drug evo sad ostevi motor pokuse sam sve i iskljucit rav ventil , i samo gore bude nece gas da prima i ja ga opet ukljucim i opet sve po starom nece da vuce u 1 brz i onda zajebancija sa kvacilom da te uzvuce nekud ali meni je to cudno sto prima gas sve 5 ler ima odsjeca gas stvarno a cim ubacim u prvu i krenem kretcat kao da ce se ugasit i nema snage da mene izvuce koji imam 70 kg stvarno razoracenje ali ja mislim da znam sta je otislo sigurno Lamele otisle pa proklizuje nema vuce posto je to svako vozo niko nije gledo na to to ja mislim poz i hvala vam opet na savjetu dobar ste covjek Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Mart 2, 2013 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan Мотокросс да ли ти користиш Google преводилац :zbunjen: немој да се љутиш Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motokross 0 Napisano Mart 2, 2013 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan da koristim ponekad i da evo da vas obavjestim resio sam svoj problem bila sajla od kvacila pretegnuta i otpustio sam je i sve je rjeseno poz svima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6882 Napisano Mart 2, 2013 čeka dobru titulu, 1378 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Kakva ti je to tastatura koja nema tačku? To izgleda ovako: . Sigurno je imaš, ako malo bolje zagledaš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKI 265 Napisano Mart 3, 2013 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: pored ZR Motocikl: cbr 500 f Prijavi odgovor kao problematičan Nije problem sto si potrazio savet za svoju muku ali je stvarno bilo MUKA procitati sta ti trazis. Niko netrazi da se pise pravopis i krasopis, ali neke osnovne stvari u pisanju teksta se moraju postovati. Ali ovo vredjanje u tvom zadnjem postu je samo odraz kulture, tu ti pravopis, tacke, zarezi nemogu pomoci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...