Skaki 5 Napisano Octobar 2, 2008 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan LM gledao sam jedan vfr 750 1986 god, na satu pise oko 37000km i sve radi kako treba samo mnogo klapara masina... E sad, da ima lance rekao bih odmah zatezac lanca, ali posto nema lance, nista mi ne pada na pamet... Intezitet klaparanja je proporcionalan sa obrtajima... Nije korpa kvacila jer se ne menja zvuk kad stisnem kvacilo, sumnjam da su ventili jer sam negde cuo da ima samo podesavajuce ventile, ali ne znam kako je to reseno, sa hidropodizacima ili nesto drugo (imam manual od rc30, pa cu da kopam). Ako ima klasicno podesavanje ventila, onda moze biti da je preveliki zazor na plocici, moze biti da je plocica pukla i slicno, ali sumnjam da bi toliko bucan bio... Motor vuce i ide kao mecava, gazda kao i svaki drugi koji kaze da ne trosi ulje, ali su mu auspusi malo masni, nije strasno ali... Pa zato mislim da nisu klip-cilindar uzrok klaparanja, a i imam vec jedan mrtav motor sa dobrom radilicom i bregastama, pa se ne cuje tako... E sad, ne znam kako se masina ponasa kada ima veliki zazor na radilici, da li tako klapara? Zao mi je sto nisam poneo aparat da ga slikam. Ovo ostalo je sve ok, nije sjajno ali zadovoljavajuce... E sad, da li bi me neko, pored odgovora na temu, ko ima vfr-a rc24, a moze i rc30 (nije velika razlika) sa iskustvom i mehanikom motora, da me kontaktira preko pm, pa da se nadjemo i da poslusam taj motor, ispricamo, itd... Ajde hondasi... Ako hocete jos jednog u sektu, morate ovde da se potrudite :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 208 Napisano Octobar 2, 2008 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan VFR 750 radi kao traktor, znate li sta je u pitanju? Kao što kažu pravi hodaši: Ipak, HONDA je to :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Octobar 2, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Rc 24 ima razvod ne ventile preko zupčanika i malko je bučniji u radu, pogotovu posle 36 k . E sad ako je baš veliko kloparanje (bitan je filing) onda može biti problem. Najbolje bi bilo da poslušaš nekog vfr-a i uporediš kloparanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skaki 5 Napisano Octobar 2, 2008 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan E sad, da li bi me neko, pored odgovora na temu, ko ima vfr-a rc24, a moze i rc30 (nije velika razlika) sa iskustvom i mehanikom motora, da me kontaktira preko pm, pa da se nadjemo i da poslusam taj motor, ispricamo, itd... Ajde hondasi... Ako hocete jos jednog u sektu, morate ovde da se potrudite :D Vec rekoh... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Octobar 2, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan E sad, da li bi me neko, pored odgovora na temu, ko ima vfr-a rc24, a moze i rc30 (nije velika razlika) sa iskustvom i mehanikom motora, da me kontaktira preko pm, pa da se nadjemo i da poslusam taj motor, ispricamo, itd... Ajde hondasi... Ako hocete jos jednog u sektu, morate ovde da se potrudite :D Vec rekoh... A ovo za sektu si omašio da hoćeš da kupiš TA i li AT onda bi imao 100 odgovora. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skaki 5 Napisano Octobar 2, 2008 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Jelte posto sam provozao vfr-a i posto ide kao blesav, navukao sam se ko majmun na zelene banane, i tako trazim po youtubu snimke da vidim sta sve rade sa njima i primetih zvuk ove honde negde na kraju snimka i deluje mi veoma slicno kao ono sto sam ja cuo uzivo... Mada mi uzivo deluje malo glasnije ali vec sam zaboravio... Evo pa pogledajte ako vas ne mrzi... PS, zanemarite paljenje gume, zvuk masine je u drugoj polovini snimka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8671 Napisano Octobar 2, 2008 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan pa to znaci da ces da castis? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skaki 5 Napisano Octobar 2, 2008 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan PS evo jos jedan snimak... Deluje mi bas ovakav zvuk, ali opet deluje, ko zna... E jel neko moze da mi prevede ovaj text sto ide uz snimak: Wiederbelebung meiner "Neuen", wie gesagt - der Ventiltrieb war noch kaputt! Jetzt ist alles schön ;-) Pominje se neki "kaputt", ali cega? Evo ga snimak: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 2, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan kaze da nije jos crko ali uskoro ce,,ventil ... al sad dal je to il nesto drugo na toj hondi,,,,ko ce ga znati,,,jel gasi lampu za ulje,,i kako je gasi,,,,, jel klapara dole gor levo desno.......jel pali lamicu za ulje na skroz sitnim obrtajima na leru.... ??? ??? ??? mozda je prolupala..mozda je ventil klackalica vodjica bla bla bla ja sam pazario jednu boldorku ranije koja je klaparala na sve strane,,,,posle se ispostavilo da se alternator odvio i spao sa konusa al covek nije hteo da je pali i drzi da radi duze od 3 sek,,,kupio sam mace u ceger,spreman i generalnu da radim,,,,posle sam sam stego saraf i vozi,,proso sam dzaba,,,al nisam uvek tako prolazio..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skaki 5 Napisano Octobar 2, 2008 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan kaze da nije jos crko ali uskoro ce,,ventil ... al sad dal je to il nesto drugo na toj hondi,,,,ko ce ga znati,,,jel gasi lampu za ulje,,i kako je gasi,,,,, jel klapara dole gor levo desno.......jel pali lamicu za ulje na skroz sitnim obrtajima na leru.... ??? ??? ??? mozda je prolupala..mozda je ventil klackalica vodjica bla bla bla ja sam pazario jednu boldorku ranije koja je klaparala na sve strane,,,,posle se ispostavilo da se alternator odvio i spao sa konusa al covek nije hteo da je pali i drzi da radi duze od 3 sek,,,kupio sam mace u ceger,spreman i generalnu da radim,,,,posle sam sam stego saraf i vozi,,proso sam dzaba,,,al nisam uvek tako prolazio..... Sto se tice lampice za ulje, nista, radi kako treba, bez treperenja... Upalio je hladan bez problema i odmah je ugasio lampicu, nije se cekalo ili nesto slicno... Procitao sam negde da bi mu ler trebao biti negde oko 1100 obrtaja, a ovaj je radio oko 1300 pa mozda zato nije palio ili treperio lampicu... Paaaa, klapara od prilike gore, nisam se saginjao mnogo, i da sam hteo ne mogu, imam stomacinu mogu trojke da izbacim Bice da je nesto sa bregastom i ventilima ili sa onim parom zupcanika izmedju kolenastog i bregastog vratila... Bedak mi je sto je motor i pi*di materini pa nemogu da ga vidim jos jednom, danas mi je bilo relativno usput... Ali ipak je trebalo da se informisem pre nego sto sam otisao da ga testiram... Ali kako sam se navukao, nemogu da se smirim... Kako ide covece... :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HoochieMan 30 Napisano Octobar 2, 2008 Svrati ponekad, 413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Hm. Možda je moj apsolutni sluh na putu Betovenovog sluha, ali ne čujem ništa čudno u radu mašine na ova dva snimka... Nemam dugo ovaj motor, ali koliko sam skontao takav je rad V mašine, traktoriše pa traktoriše... Bila na servisu, naštelovana, dobila prolaznu ocenu sa "mehanički odlična". Isto se čuje kao i na snimcima. Tako da nemoj da brineš, kao što ti rekoh u pm-u, ako hoćeš da poslušaš pa uporediš, izvoli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skaki 5 Napisano Octobar 2, 2008 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan zovem te sutra posle nekih 1-2... pa ako si slobodan slusacemo sinfoniju VFR-a Uspeo sam da prevedem onu recenicu sa nemackog: [trANSLATED] VFR 750 RC24 first start after 12 years! Revival of my "new", as I said - the valve train was still broken! Now everything is fine ;-) Na drugom snimku koji sam postovao, definitivno nesto nije uredu, valvetrain je koliko sam skontao, razvod ventila, a sad ebem li ga, to mu dodju bregaste i jos po nesto Ma kad bih ja copio taj vfr za 1000e to bi bila ok kupovina i da je otisla komplet glava... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HoochieMan 30 Napisano Octobar 2, 2008 Svrati ponekad, 413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Slobodan od posla do kraja nedelje, tako da dangubim po ceo dan. Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skaki 5 Napisano Octobar 2, 2008 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Slobodan od posla do kraja nedelje, tako da dangubim po ceo dan. Pozdrav! Zato ti mene redovno peglas u Counteru Vidimo se sutra... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 226 Napisano Octobar 2, 2008 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Skoro je jednom drugaru GSXR 600 K2 poceo nesto da klapara ali se nisam upustao u razmisljanje do cega je posto je motor vec terao kod majstora da se radi menjac (iskace iz druge) pa ce on videti. Znam da je totalno drugi tip motora i drugaciji sastav agregata i princip rada ali njemu je klip udarao u ventil i zbog toga se culo to klaparanje ali nije mi jasno samo kako nije zakucao. E sad, ne znam da li to moze biti na njoj s'obzirom da je to Honda a i ne znam bas princip rada V motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skaki 5 Napisano Octobar 3, 2008 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan bez obzira na raspored cilindara princip klip-ventili je svuda isti... Jesi siguran da je taj motor uopste radio ako su mu klipovi udarali u ventile? NEMOGUCE je da motor radi sa nekom normalnom snagom i da udara u ventile, jednostavno nebi imao sta da sabije ako su mu ventili otvoreni... kod ovog vfr-a menjac radi kao "podmazan", precizan, ne ispada, i lepo upada i lepo ispada iz brzina, pa sumnjam da je menjac izvor klaparanja, a i menjac je relativno nisko, a odprilike sam zakljucio da je zvuk negde vislje... Da klip udara u ventile kod vfr-a, ne bi radio uravnotezeno i mirno, i vukao kao blesav... Ovo mi deluje specificno za V masinu, odnosno masinu sa zupcanicima, nesto sto do sada nisam imao prilike ni da vidim nesto posebno iz blizine... Ovo mi je totalno novo... Jel neko imao motor sa bas losim kolenastim vratilom? Kako se cuje takav motor? edit: zaboravih da kazem da nezavisno od brzine u kojoj se nalazi ili leru, klaparanje postoji, a kad ga ocepim (u voznji) klaparanje se ne primeti od buke motora preko oko 4000 obrtaja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Octobar 3, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ma VFR je generalno motor van dimenzije po mnogo stvari. Taj razvod preko zupčanika je sjajno rešenje, pošto motor skoro da nemože da prezupči,nema lance i španer, ali kada zupčanici dobiju lufta (to se dešava na preko 65000 km) onda to zveči, ali se zaljubljenjici u neodržavanje motorcikla lako naviknu na to. Bez obzira šta piše na satu taj motor je prešao sigurnih 100000 hiljada (što za taj agregat nije ništa naletali su primerci sa servisnim knjižicama odpreko isa 300000km)tako da verovatno zvuk potiče od pojedenih zupčanika od pogona bregaste. Pri tome ko zna kakvo je ulje unutra, ako je matoro i razvodnjeno pojačava se krljanje drastično. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skaki 5 Napisano Octobar 3, 2008 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Ma VFR je generalno motor van dimenzije po mnogo stvari. Taj razvod preko zupčanika je sjajno rešenje, pošto motor skoro da nemože da prezupči,nema lance i španer, ali kada zupčanici dobiju lufta (to se dešava na preko 65000 km) onda to zveči, ali se zaljubljenjici u neodržavanje motorcikla lako naviknu na to. Bez obzira šta piše na satu taj motor je prešao sigurnih 100000 hiljada (što za taj agregat nije ništa naletali su primerci sa servisnim knjižicama odpreko isa 300000km)tako da verovatno zvuk potiče od pojedenih zupčanika od pogona bregaste. Pri tome ko zna kakvo je ulje unutra, ako je matoro i razvodnjeno pojačava se krljanje drastično. To i ja kontam da su se ti zupcanici olabavili pa mlate na sve strane... Ali bojim se da nije kolenasto, onda sam popusio za motor, kolenasto se ne obradje kod motocikala Sve ostalo se da uraditi, a i to je motor u koji bih ulagao da uvek bude tip top, ovaj koji sad vozim mi je mali, necu ga jos dugo voziti, pa mi glupo da dam 400e za full generalnu i da posle nekog vremena predjem da veci motor, jer mi je i dalje slab, spor... Sad samo da nekog izmuzem za soma evra... ??? EDIT: da ne pisem novi post... Jel neko mozda zna za tog vfr-a, potice iz Pozarevca - kako mi kaze ovaj vlasnik, a na saobracajnoj mislim da pise da je iz velike gradiske... Ima dosta nalepnica na njemu sa moto skupova ali koliko sam primetio svi su iz 2005 godine... Pancevo se secam 100% a ostali skupovi, ne secam se koji su, su u okolini Pozarevca... Ovo sve pitam da ako nadjem predhodnog vlasnika, pitao bih ga da li zna sta je sa motorm, mozda on zna nesto, pa ga je zato prodao... Inace motor je plav, nije farban, i ono sto je interesantno, neko mu je stavio lonce od Ducatija!!! Lepo mu stoje A i zvuk nije los... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Octobar 5, 2008 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Skaki, kako sam ja skupljao iskustva za kupovinu istog motora, slicnog godista, rekli su mi samo...bezi!!! VFR nikako pre '90... Bila je nekakva teorija oko toga dal F ili S ili R valjaju a F ili S ili R ne valjaju, ali se na kraju svelo na pricu da ni jedan nije bas bazdaren. NAdji VFR-ku rc30 i sve ce biti u redu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skaki 5 Napisano Octobar 5, 2008 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Skaki, kako sam ja skupljao iskustva za kupovinu istog motora, slicnog godista, rekli su mi samo...bezi!!! VFR nikako pre '90... Bila je nekakva teorija oko toga dal F ili S ili R valjaju a F ili S ili R ne valjaju, ali se na kraju svelo na pricu da ni jedan nije bas bazdaren. NAdji VFR-ku rc30 i sve ce biti u redu. Pa mogao bi ga uzeti za 1000e, pa razmisljam da i da je loooos motor, ne bi bila tolika steta, jer sve ostalo je u prilicno ok stanju... Da ga rasprodam u delove izvukao bih na natezanje tih 1000e, a da mi masina ostane manje-vise cela. Njemu generalna ne bi trebala da bude preko 500e, a nakon toga imam manje vise nov motor... 500e za delove i obradu, ruke su moje Nemam susku za bolji motor, jer sam veciti student (a znas i sam ) Ovako imam postepeno ulaganje, ne moram da imam veliku kolicinu suske na gomili... Nisam nikad ni imao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1362 Napisano Octobar 5, 2008 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan pa sta planiras da mu zamenis kad bi ti generalna izasla samo 500 evra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skaki 5 Napisano Octobar 5, 2008 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan pa sta planiras da mu zamenis kad bi ti generalna izasla samo 500 evra Obrada cilindara, ravnanje glava, obrada ventila i sedista - sve ovo ako treba, novi klipovi, karike, osovinice, dihtunzi... Eventualno ako treba da se zamene zupcanici u motoru... Malo sam preterao, ali sve zajedno nebi trebalo da bude vise od 600e... Generalnu na ovom motoru preko 500-600e ne treba raditi, zato sto dobar agregat moze da se nadje za manje... Ja bar tako mislim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Octobar 5, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan E sada mi zvučiš kao jedan moj drugar. Imao je Yamahu xs650 i spremao se za generalku jedno četri pet godina, na kraju je prodao a naredni vlanik se i dan danas vozika bez generalne. Taj motor ima posle4 odredjene kilometraže mnoštvo čudnih zvukova, ali ako ti se čuje visoko najverovatnije zvuk dolazi iz ventilskog razvoda koji je izveden preko zupčanika. Verovatno će pre motor tebe da sarani nego ti njega. p.s. Agregat ja još nisam čuo da je crkao,za frajlauf je redovno, za CDI znam da umju da zveknu, oće poneki ventil i klacka da zviznu, ali ležajevi i karike nikome. Mislim da Pedja iz kragujevca već 6 godina ima dva agregata samo je frajlaufove prodao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skaki 5 Napisano Octobar 5, 2008 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan E sada mi zvučiš kao jedan moj drugar. Imao je Yamahu xs650 i spremao se za generalku jedno četri pet godina, na kraju je prodao a naredni vlanik se i dan danas vozika bez generalne. Taj motor ima posle4 odredjene kilometraže mnoštvo čudnih zvukova, ali ako ti se čuje visoko najverovatnije zvuk dolazi iz ventilskog razvoda koji je izveden preko zupčanika. Verovatno će pre motor tebe da sarani nego ti njega. p.s. Agregat ja još nisam čuo da je crkao,za frajlauf je redovno, za CDI znam da umju da zveknu, oće poneki ventil i klacka da zviznu, ali ležajevi i karike nikome. Mislim da Pedja iz kragujevca već 6 godina ima dva agregata samo je frajlaufove prodao. daleko bilo da mu ja planiram odmah generalku... Samo sam govorio da ako crkne motor ubrzo nakon kupovine, da necu izgubiti ako ga uzmem za 1000e... S obzirom da motor vuce i radi bez stucanja i pucanja u auspuhu, mislim da ce dosta dugo jos da se vrti... nisi cuo da je nekom crko agregat? ja sam zvao za jedan iz oglasa i lik ima rezervnu masinu, koja je nekada bila u njemu, kojoj je vrisno jedan klip... sta je frajlauf? zar to nije oduska za vazduh kad motor trosi mnogo ulja pa da isparenja ne idu u karburatore? puj puj sta to govoris da ce motor da me sahrani? bolje ja njega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 5, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan sta je frajlauf? to je pogonski zupcanik ili ti prenosni za alnaser,,,,,i u njemu ima par djavolcica koji hoce da crknu,ima ti i rolnica klizecih povrsina zubaca bla bla... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...