Jump to content

Moto Zajednica

Peda pro xt beli dim

Recommended Posts

• U prolazu, 20 postova

Imam pro xt 125 presao sam 12.000km bez kvarova na masini, od juce nece da pali, upali jedva pod sauhom do kraja i tako jedino i radi motor, poceo je da izlazi beli dim iz auspuha non stop, vazdusno je hladjen, nema odakle vodu da povuce.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1067 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic

Kupio si je novu, ako se ne varam?
Jel još u garanciji? Kako su išli servisni intervali? Kad je bio zadnji put na redovnom servisu? Neka skorašnja promena u ponašanju koja bi mogla da usmeri na problem? Daj ljudima još malo detalja, čisto da znaju odakle da krenu...

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 20 postova

Kupio nov, al sam imao saobracajku tako da je garancija izgubljena, a sam ga odrzavam,

Pa vec duze vreme sam imao problem sa ler gasom, i sve do zadnje voznje je kao nesto kvrcnulo u motoru i nije hteo da primi gas ispod 5000 obrtaja znaci kao da gas nije ni dat, kako predjem nekih 40% gasa on krene od 5-6000 da naj normalnije prima gas, i da od kako se to desilo motor je krenuo da prima gas nenormalno i da ide do 12500 obrtaja, pre jedva nagura 10.000. i mislim da je i ulja malo falilo bila je litra, kad sam ga promenio bilo je oko700ml al to je tako vec duze vreme, nista novo. Od padova iscurelo valda.

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Kada je motor bio na zemlji ulje je po svemu sudeći ušlo gde god je moglo. Ako je sve ok...i taj kvrc nije neki unutrašnji lom (bez obzira što motor još radi), prestaće da dimi kada izgori sve to što je zašlo gde ne treba.

Ali taj kvrc, može da bude i polomljena karika, klip, glava...ili nešto iz menjača (ili kvačila), pa je napravilo prozorče kuda ulje dolazi do prostora iznad klipa...i gori (mašina i dalje radi)

Nije dim od gorenja ulja uvek isključivo izrazito plav.

Ako je svećica baš izrazito masna...to je. Nemoj ga dalje voziti, napravićeš još veću štetu.

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Ti k'o onaj mačor iz crtanog filma. Ja pišem nafta...ti čitaš voda.

Dobro, vidim da je to sve dobro...a neće.

Baci je.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja