Boba 0 Napisano Septembar 26, 2008 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Skoro sam kupio ovaj motor, pa bi znacile bilo kakve informacije o njegovom odrzavanju. Ako neko zna neke cake na koje treba da obratim posebnu paznju, molio bih da mi napise. Unapred hvala. ??? Motor je inace '90 god, ima 27 KS, pun naziv mu je Aprillia AF1 125 Sintesi Sport... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JOE 0 Napisano Septembar 26, 2008 U prolazu, 56 postova Lokacija: Backa Palanka Prijavi odgovor kao problematičan Ako je ista masina u pitanju (slicna) kao na mom onda menjaj ulje, cisti rav ventil (ventil koji otvara na 7-8k obrtaja) i nemoj da ga forsiras ipak je 125ccm i TERAJ NARAVNO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rs50 3 Napisano Septembar 27, 2008 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan nemoj da menjas ulje posto radi na mesavinu i trosi ulje,ventil cisti obavezno svakih 2-3 hiljade,obrati paznje na teflonske zupcanike u samom motoru pogotvu onaj koji pokrece uljnu pumpu,a ja bi ti preporucio da sipas i u rezervar ulje bar 1procenat valja se ako rikne uljna pumpa...i obavezno prati da li ti radi reve ventil...srecno...kupio si pravu firmu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motokross 0 Napisano Mart 2, 2013 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav svima treba mi pomoc oko tog motora aprilije af-1 125 sport 90 god radi se o tome da nemam snage u 1 brz gusi ga nesto a sumljam da je rav ventil a i neznam na koliko se on obrtaja trebo da pali posto se kod mene ukljuci cim dirnem gas sad neznam sta moze biti vise znaci kad trebam krenut ubacim u prvu i kao nema snage cuje se kao da buce i to samo u malim obtajima i to mi se desava kad kretcem sa mjesta a cim krenem dva tri metra onda dobije vucu i ide pomagajte neznam sta mi je cinit Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pegaso 28 Napisano Mart 7, 2013 Svrati ponekad, 332 postova Prijavi odgovor kao problematičan verovatno ti je ventil električni (ne gasni) a kod njih je ventil otvoren kad rade na leru i čim daš gas zatvara se pa je to to što čuješ. tako da je izgleda ispravan ali je možda prljav ili je sajla zaribala pa se ne spušta do kraja. ako nisi spretan oko toga bolje ne diraj sam jer možeš da polomiš klip i karike ako ga ne postaviš lepo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Mart 10, 2013 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan verovatno ti je ventil električni (ne gasni) a kod njih je ventil otvoren kad rade na leru i čim daš gas zatvara se pa je to to što čuješ. tako da je izgleda ispravan ali je možda prljav ili je sajla zaribala pa se ne spušta do kraja. ako nisi spretan oko toga bolje ne diraj sam jer možeš da polomiš klip i karike ako ga ne postaviš lepo Zasto lupas gluposti,bas je suprotno,na malom gasu je ventil zatvoren,a na vecem se otvara....i uglavnom kod 90% tih aprilia je crkao el motoric za vetili,i ljudi ga zablokiraju u skroz otvorenom polozaju....motor ide lepo na vecim obrtajima a na malim se muci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pegaso 28 Napisano Mart 12, 2013 Svrati ponekad, 332 postova Prijavi odgovor kao problematičan ne kapiraš druže. smireno samo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Mart 13, 2013 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan ne kapiraš druže. smireno samo Pametni aj objasni mi kako si to shvatio,ja ti kazem kako jeste... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pegaso 28 Napisano Mart 18, 2013 Svrati ponekad, 332 postova Prijavi odgovor kao problematičan naravno da se otvara na 7 8000 nisam o tome pričao. nego dok radi na LERU ventil boravi otvoren. i čim pređe 2000 zatvara se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...