Mr. No 571 Napisano Jul 11, 2006 XXX, 475 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Imam malih problema sa Apriliom Pegaso - pri kocenju motorom ponekada se cuje pucanj u auspuhu !?? Zna li neko sta moze da bude uzrok tome? Moj Pegaso je 2000 god. sa karburatorima.... Drugi problem je sto se pri menjanju brzina iz vise u nizu cuje glasan klik. Da li je to normanlo za ovaj model? Ulje sam sada promenio ne primecujem neku bitnu razliku :roll: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1973 Napisano Jul 11, 2006 Aktivirao se na času, 3281 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: Tamić XL-1000V Prijavi odgovor kao problematičan 1. Kod vecine jednocilindrasa se javi taj (problem???) pucanj pri oduzimanju gasa, svecica, stelovanje ventila - nista strasno! 2. Nista strasno, samo vozi! Jes' probo s medjugasom da usaltas u nizu :wink: ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 11, 2006 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Imam malih problema sa Apriliom Pegaso - pri kocenju motorom ponekada se cuje pucanj u auspuhu !?? Zna li neko sta moze da bude uzrok tome? Moj Pegaso je 2000 god. sa karburatorima.... Drugi problem je sto se pri menjanju brzina iz vise u nizu cuje glasan klik. Da li je to normanlo za ovaj model? Ulje sam sada promenio ne primecujem neku bitnu razliku :roll: Meni od kako vozim ovu ugladjenu hondu ponekad zafali pucanje iz auspuha hehehe, moc navike, na starom suzukiju DR350 izlazila mi je ponekad uz pucanje i vatra iz topa :twisted: A sto se tice menjaca, na tvojoj apriliji je Rotax-ov agregat ako se ne varam, i menjac im je malo tanak (ne kazem los) ali budi nezan sa transmisijom i trajace. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Jul 11, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Imam malih problema sa Apriliom Pegaso - pri kocenju motorom ponekada se cuje pucanj u auspuhu !?? Zna li neko sta moze da bude uzrok tome? Moj Pegaso je 2000 god. sa karburatorima.... Drugi problem je sto se pri menjanju brzina iz vise u nizu cuje glasan klik. Da li je to normanlo za ovaj model? Ulje sam sada promenio ne primecujem neku bitnu razliku :roll: Proveri kakve su ti flasne na karuburatorima.Mozda su se malo svukle ili popucale to moze takodje da bude uzrok.Takav slucaj sam ja imao na Yamahi XT 600 E Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Jul 11, 2006 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan To sto puca nije nista strasno, samo zameni svecice i nasteluj paljenje ako mozes i proveri karbone. Ono sto mene brine je to sto svi kocite motorom. MOTOR nije za kocenje nego za ubrzavanje, manite se starih fazona i kocenja motorom. Koci kocnicama one su napravljene za to, koristi medjugas za podesavanje obrtaja i onda u nizu brzinu. Kocenje motorom dodatno pojacava stres na pokretnim delovima masine i niko ama bas niko u svim skolama "voznje' ne savetuje kocenje motorom upravo zbog dodatnog habanja motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Jul 11, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan To sto puca nije nista strasno' date=' samo zameni svecice i nasteluj paljenje ako mozes i proveri karbone. Ono sto mene brine je to sto svi kocite motorom.MOTOR nije za kocenje nego za ubrzavanje, manite se starih fazona i kocenja motorom. Koci kocnicama one su napravljene za to, koristi medjugas za podesavanje obrtaja i onda u nizu brzinu. Kocenje motorom dodatno pojacava stres na pokretnim delovima masine i niko ama bas niko u svim skolama "voznje' ne savetuje kocenje motorom upravo zbog dodatnog habanja motora.[/quote'] Ne bih se bas slozio da se no ci motorom , ali nema veze.Cetvorotaktni motor i jeste u odnosu na dvotaktni utoliko bolji jer i motor moze da pomogne zaustavljanje odnosno usporavanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 571 Napisano Jul 12, 2006 XXX, 475 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Jes' probo s medjugasom da usaltas u nizu :wink: ??? Da, sa medjugasom je bolje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...