El Muerte 355 Napisano Septembar 26, 2008 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Jedina prihvatljiva tvrdnja u svim tvojim postovima o hibernaciji . Nekako i ja kapiram da je to najsigurnija varijanta.... A do tada....idem da se raspitam, jer srecom poznajem neke caletove prijatelje- mashinske inzinjere koji su glavonje na naftnim busotinama u Libiji i Iraku ...ali ako iko zna nesto o uljima i mazivima kapiam da su to onda oni.....do tada javljam vam svima sta sam cuo Naravno....da ne zivim u kuci na spratu nego u prizemlju....rado bi parkirao motor u dnevnu sobu.Extra detalj (nema potrebe zalivati) i nekako te mami da ga rastavljash,polirash i sredjujes svaki dan po malo....a takodje nema cimanja oko 'konzervisanja' i pacenja sa uljem i razradjivanjem To mi dodje kao fetish...kada vidim motor u dnevnoj sobi ili hodniku kuce........dozivim vishestruki orgazam momentalno A sada jedno dodatno pitanje: koje je najbolje kochiono ulje za Viraga ? Koje joj (jer je Virago po latinskom zensko) najbolje 'lezi' ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Septembar 26, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan A sada jedno dodatno pitanje: koje je najbolje kochiono ulje za Viraga ? Koje joj (jer je Virago po latinskom zensko) najbolje 'lezi' ? Ono koje pise u User Manualu - najvjerovatnije je DOT 4. Onda lijepo podjes do Motul-a i trazis DOT 4 ulje za kocnice i oni ti lijepo daju. P.S. Iako postoji DOT 5.1, NEMOJ GA SIPATI! Moras staviti tacno ono sto pise u specifikaciji! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Septembar 26, 2008 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Meni je kao dipl.pravniku sve ovo "tesko" pa bih morao da zovem mehanicara da dodje kod mene u garazu kako bi mi pripremio motorcikl za 2 meseca ili krace, ne vozenja(ne vozim samo kada je sneg na putu a to je jako kratko u ovoj izmenjenoj klimi).Chitajuci sve ovo, dolazim do zakljucka da mi je lakse da vozim motorcikl nekoliko kilometara barem jednom nedeljno pa i zimi,kako fluidi ne bi bili u stagnaciji i na taj nacin ne moram da "konzerviram motorcikl".Provozam se po 5 kilometara svakih npr.7 dana i nema problema.Ko da se zeza sa odvijanjima svecica?Sipanje ulja na kasicicu?heheh.....Meni je motorcikl u garanciji pa je jos gore.Moram da zovem ovlascenog servisera da dodje kod mene kuci da mi spremi motor za zimu... ;D..Ili da ga prikolicom vozim 100 km do najblizeg servisera kako bi mi to odradio. Ispustio gorivo,zamenio ulje......A onda kad krenem da ga vozim ja cu da bacim novo ulje(oko 45eu) iz agregata koje sam sipao pred zimu,jer to ulje, iako se nije kretalo po agregatu, je lose sa bajk pa opet da sipam novo ulje(45eu) kako bih se vozio.Hehhehe....e pazi da to ne radim. ;D Ovako cu ja neuki akademac da vozikam Stroma zimi barem jednom nedeljno i nece da mi crkne agregat u garanciji tj.nece da mi odu bregaste osovine u garantnom roku.Eto resenja za mene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Septembar 26, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Dark, samo se opusti, moze on da stoji i mjesec-dva bez diranja. Dakle, nadji lijep dan svako mjesec-dva, obrni djir i miran si, bez komlikacija. Tek za tri mjeseca i vise ide skidanje akumulatora i ostala procedura... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Septembar 26, 2008 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Dark, samo se opusti, moze on da stoji i mjesec-dva bez diranja. Dakle, nadji lijep dan svako mjesec-dva, obrni djir i miran si, bez komlikacija. Tek za tri mjeseca i vise ide skidanje akumulatora i ostala procedura... Znam lafe. Samo sam bio malko sarkastichan Sve sto su ljudi pricali je tacno ali tek za duze "konzerviranje motorcikla" a pod tim mislim na duzi period od zimskog kod nas(koji traje 3 meseca efektivno) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...