bokilic 6101 Napisano Septembar 20, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan evo i ja mal da se ukljucimim u u rastarunje i sklapanje auspluha nas prijatelj sa foruma me zamolio da mu malko sredim auspluh,,,auspluh je u ocajnom stigao,,neko ga je otvarao vadio prigusivace bez reda itd,, nije problem sto ih je povadio,vec je problem sto je jos gore sa tim napravio niti je dobio zvuk niti je dobio neku snagu itd... ocajno stanje unutra,, spolja tu i tamo,malo ga je naceo zub vremena ,malo neki nadri majstor... unutra katastrofa....nijedna komora da je cela,prigusnica cela,,,unutra sam rupa bez komore i par cevi koje stoje bez ikakvog smisla na jednom raspadnutom plehu ni sam neznam sta cu sa njim,ceka me gomila secenja varenja,pa cak i strugarske obrade,volim da sve sto radim uradim precizno. naravno pravi se otvoren top ,koji bi trebao da grmi,ne previse,ne premalo...ipak je ovo posao za koji se nikad nezna rezultat unapred... tako da ide klasika u njega dve komore,mitraljeska cev ;D ;D ;D ;D naravno mora se i odrediti duzina auspluha,uz nov zvuk ide i nov izgled eh onda secenje na meru,naravno ja to radim na strugu,iz ruke je to nemoguce precizno uraditi,da bude ravno i lepo. jako je bitno uvariti cev unutra na drzace,da se nebi rasklatila,na slikama se nevidi prva komora...zaboravih da slikam... takodje je jako bitno da se cev obmota celicnom vunom a zatim i da je nazovemo staklenom vunom za auspluhe,,prva vuna metalna stiti staklenu od direktnog uticaja vatre,usput verovali ili ne staklena vuna nesluzi samo kao zvucna vec i kao toplotna izolacija,jer je jako bitno da auspluh unutra u radnom delu bude vruc,zbog boljeg sagorevanja.. ,spremamo vunu ,sa njom treba biti jako pazljiv,nije pozeljno udisati sitne cestice koje lebde kada je raspakujete,seckate,ili kada je nabijate,jako otrovna i po mogucstvu raditi sa rukavicama ...ova koju koristim je debljine 5mm,naravno obmotava se oko cevi vise puta,znaci u slojevima. treba je sto vise ispresovati da se ona nebi rasipala i da bi naravno bila cvrsce stegnuta oko cevke,u suprotnom slucaju ce je izduvni gasovi rastresti i ona ce polako u sitnim cesticama izaci napolje a to mi nikako ne zelimo,sto zbog zvucne sto zbog toplotne izolacije, potom kada smo je utabali ;D ;D ;D sledi zatvaranje i tog dela,naravno uz ponovno presovanje/tabanje ;D ;D ;D ;D/ pa sve to zavariti sada vec imamo mesta i za drugu komoru,naravnokod ovih otvorenih topova ili ti auspluha vazno je obratiti paznju na protok,na smer izduvnih gasova sada nam ostaje da stavimo zadnji deo auspluha koji je ujedno i druga komora,,nisam bas uspeo da sve uslikam ali ...ukapiracete vec.. i ovo je neki konacan izgled mada nije jos sve gotovo,treba malo poraditi i na spoljasnjem izgledu,ali o tome malo vise sutra.. ;) eh,slike su slikane sa mobilnim,znam da mi je tekst ocajan,ali toliko od mene za danas :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Septembar 20, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan :) :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Septembar 20, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Septembar 20, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Septembar 20, 2008 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Septembar 20, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan bice za dan dva.... guzva u garazi,nemoze se sve od jednom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Septembar 21, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan evo i danas smo se malo zanimali,,, 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1369 Napisano Septembar 21, 2008 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan pa kolik je sad taj lonac tezak,da mozda sad nevuce motor u stranu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Septembar 21, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj pa kolik je sad taj lonac tezak,da mozda sad nevuce motor u stranu Ma opušteno, viljuška vuče u levo a auspuh vraća u desno. Pefect balance ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Janjke 42 Napisano Septembar 23, 2008 Svrati ponekad, 329 postova Lokacija: Banatski Brestovac Motocikl: FZR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Bokilicu svaka cast....auspuh je ispao bas onako kako sam i zamislio...a zvuk fenomenalan..... Moram samo da dodam nisam video dal je napisano...ovo je prerada auspuha od FZR600 i stvarno je bio katastrofa, zvuka nije bilo a i bio je u stanju raspada....Bokilic je sve to lepo utego skrati zavario...SVaka cast majstore...... Sve pohvale za ovog coveka....i kao majstora i kao coveka.... Pozdrav i ljudi moje preporuke ako imate ikakvih problema sa auspuhom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dams1976 37 Napisano Septembar 23, 2008 Svrati ponekad, 109 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: yamaha fzx 750 Prijavi odgovor kao problematičan da ste samo videli koliko se mucio,dugotrajan je to proces! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dager 5 Napisano Octobar 24, 2008 Svrati ponekad, 206 postova Prijavi odgovor kao problematičan Planina je to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Octobar 27, 2008 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan A neki video/audio, da ga i cujemo a ne samo da gledamo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Februar 2, 2009 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde jedno pitanje: Kako bi to cudo zvucalo da nemas komoru nego samo prigushivac sa rupicama izolovan u tu vunu ? Zasto uopste praviti komore ako vec zelis dublji zvuk? Interesuje me jer ne znam kako ja na prolece da napravim.....zato pitam. Jel bolje imati izmedju komoru ili ne....? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1369 Napisano Februar 2, 2009 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Ajde jedno pitanje: Kako bi to cudo zvucalo da nemas komoru nego samo prigushivac sa rupicama izolovan u tu vunu ? Zasto uopste praviti komore ako vec zelis dublji zvuk? Interesuje me jer ne znam kako ja na prolece da napravim.....zato pitam. Jel bolje imati izmedju komoru ili ne....? To o cemu ti pricas se zove protocni auspuh,bez komore,samo cevka rupicasta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Februar 2, 2009 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Da.....visoko protocni auspuh... No da budem precizniji , mene interesuje sledece : 1.Da li ovakva vrsta auspuha stvara dovoljan povratni pritisak ? 2.Takodje me interesuje da li je povratni pritisak neophodan na 4-taktnim mashinama jer neki kazu da recimo u slucajevima cistih ravnih cevi, gubi na obrtnom momentu....koliko je ovo istina? 3.Da li ovaj auspuh bez komora prigushi buku u dovoljnoj meri da se motor ne dere ko blesav ? 4.Da li je bolje imati sa komorom izmedju ili bez ?!?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1242 Napisano Februar 2, 2009 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Kako je dobro imati strug.... Zavidim.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Februar 5, 2009 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Hmmm niko ne moze da mi odgovori ? :-[ :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djoomla 2 Napisano Mart 8, 2009 U prolazu, 85 postova Lokacija: hrv Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Da.....visoko protocni auspuh... No da budem precizniji , mene interesuje sledece : 1.Da li ovakva vrsta auspuha stvara dovoljan povratni pritisak ? 2.Takodje me interesuje da li je povratni pritisak neophodan na 4-taktnim mashinama jer neki kazu da recimo u slucajevima cistih ravnih cevi, gubi na obrtnom momentu....koliko je ovo istina? 3.Da li ovaj auspuh bez komora prigushi buku u dovoljnoj meri da se motor ne dere ko blesav ? 4.Da li je bolje imati sa komorom izmedju ili bez ?!?! kod mene na hajabusi nema veze jel imo il neimo auspuhe gore vuce isto.cak i kad ustimavas smjesu mogu stavit bilo kakav top gore i nema ostupanja na obrtomjeru,radi ko sat. nedere se vjerovatno jer ga je fino oblozio..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Jul 7, 2011 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Drugari,posto sam novi na forumu imam jedno pitanje u vezi auspuha,a ova tema je slicna mom problemu pa bih hteo da pitam,imam Fazera i na njemu fabricki auspuh koji je dosta tih a posto bih voleo malo da se jace cuje a nisam pri parama da kupujem drugi auspuh da li postoji neka mogucnost da se ovaj fabricki nekako malo sredi i bude bucniji i ko to radi za koje pare,hvala unapred,platio bih neku realnu cenu ako to moze neko da odradi naravno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darkrider900rr 0 Napisano Jul 7, 2011 U prolazu, 9 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Honda CBR 900RR Fireblade Prijavi odgovor kao problematičan ewo drug owe dwe slike kako bi trebalo da odradis swoj lonac da bi ti se malo cuo bolje!!!! ali bolje sacekaj jos malo dok skupis kintu pa kupi neki pismen lonac!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Jul 7, 2011 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Iskren da budem dzabe da gledam jer nisam nikakav majstor ali pogledace drugar pa mozda i bude nesto od svega ovog,hvala u svakom slucaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Jul 7, 2011 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ova skica sa desne strane samo sa malom izmenom,da cev ova kroz sredinu ide skroz,a da vuna ide skroz okolo,ja sam tako uradio 15ak do sada i zvuk je super Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rade.petrovic 5 Napisano Octobar 14, 2020 U prolazu, 3 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda shadow 600 Prijavi odgovor kao problematičan Imam od skora Hondu shadow 600, 1999. godiste, kod koje je mislim sve povadjeno tako da su ostale samo cevi. Ima lep zvuk do 50 na sat, ali kad ga vozis 90 / 100 onda je nemoguce podnositi ga kolliko se dernja. Ako neko ima iskustva sa ovim ili da mi preporuci dobrog majstora koji bi mi sredio auspuh ako je moguce da se ne menja posto je spolja u odlicnom stanju Pozdrav svima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...