moustaki 24 Napisano Maj 7, 2021 U prolazu, 80 postova Lokacija: BG Motocikl: Hornet Prijavi odgovor kao problematičan E grebiga. Čim krene prvi, onda će za njim da overe i ostali Plašim se da siđem i proverim Ne znam dal bih mogao da se žalim pet centru pošto ne radi preparat koji su mi prodali? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4913 Napisano Maj 7, 2021 Drug član, 3723 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ma garant negde piše sitnim slovima - "rasteruje do 99% mačaka i pasa". Dakle može od 0 do 99% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nolanka 508 Napisano Maj 7, 2021 Zainteresovan, 331 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, moustaki je napisao: Plašim se da siđem i proverim Ne znam dal bih mogao da se žalim pet centru pošto ne radi preparat koji su mi prodali? I? I? Iskustvo, kolega? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 429 Napisano Maj 7, 2021 Svrati ponekad, 432 postova Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne znam po kojem zakonu je zabranjeno da motor ostavimo na parkingu za putnička vozila ? To piše po pravilima Parking servisa, a ne po zakonu... A to što oni svoja neka pravila veličaju, njihov problem. I da dodam, tih famoznih 1,6m se u Beogradu na svakom ćošku, krši od strane tog istog Parking servisa... Počevši od Dorćola...Sent from my Redmi Note 9 Pro using TapatalkRegulisano je, i to Zakonom o bezbednosti saobraćaja."Član 65Prilikom parkiranja vozač je dužan da vozilo parkira na jednom parking mestu predviđenom za parkiranje te vrste vozila."Na svim obeleženim mestima stoji jasan znak da je parking namenjen putničkim voziloma. U suprotnom, na njima bi se mogli parkirati i kamioni, ne samo motori....Sent from my iPad using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
moustaki 24 Napisano Maj 7, 2021 U prolazu, 80 postova Lokacija: BG Motocikl: Hornet Prijavi odgovor kao problematičan I? I? Iskustvo, kolega?Piši propalo... Čini mi se da sam skoro celu bocu iskoristio...Prskao sam i sam asfalt oko motora i banderu za koju ga vezujem, same felne, ciradu, disklock... Možda sam još i nešto, ali ne vredi... Kao što je rekao kolega par postova iznad, kad jedan krene tu i svi...Ostalo mi je da ostavim neku kulturnu poruku na ciradi, u nadi da će zajedno sa prskanjem dati bolji i možda duži rezultat...Na kraju krajeva, problem je u ljudima a ne psima... Kada bi se imalo obzira prema tuđoj a ne samo sopstvenoj guzici, možda bi, pa čak i kao društvo, mogli da uradimo i da ličimo na nešto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nolanka 508 Napisano Maj 7, 2021 Zainteresovan, 331 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Bas mi je zao! Nadala sam se da ce zaista da "radi" posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Maj 7, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Regulisano je, i to Zakonom o bezbednosti saobraćaja."Član 65Prilikom parkiranja vozač je dužan da vozilo parkira na jednom parking mestu predviđenom za parkiranje te vrste vozila."Na svim obeleženim mestima stoji jasan znak da je parking namenjen putničkim voziloma. U suprotnom, na njima bi se mogli parkirati i kamioni, ne samo motori....Sent from my iPad using TapatalkNa znakovima zona ne piše kategorija. Na znakovima gde piše P, ne piše kategorija. Ili veoma retko neko doda za autobuse... Na regularnim parkinzima gde je "označeno" a ne plaća se, opet nema obeležene kategorije... Što znači, parkira se ko hoće...Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vmutic 48 Napisano Maj 8, 2021 U prolazu, 18 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Tenere 700 Prijavi odgovor kao problematičan Po onom članu 65 i po ovim slikama, meni se čini da može da se parkira svako vozilo koje može da stane na jedno parking mesto. Moje pitanje, ako je neko pitao ili imamo nekoga iz Parking servisa ovde.. da li kontrolori Parking servisa proveravaju da li je za parkirani motor plaćena karta? Pitaću ja kada ih vidim sledeći put, ali do tada.. Sve najbolje.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 429 Napisano Maj 8, 2021 Svrati ponekad, 432 postova Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Na znakovima zona ne piše kategorija. Na znakovima gde piše P, ne piše kategorija. Ili veoma retko neko doda za autobuse... Na regularnim parkinzima gde je "označeno" a ne plaća se, opet nema obeležene kategorije... Što znači, parkira se ko hoće...Sent from my Redmi Note 9 Pro using TapatalkNe mora da piše kategorija, jasno je nacrtano putničko vozilo. Na svim zoniranim parkiralištima stoji slika putničkog vozila, tako da nema nejasnića. Štos je što na svakih 30tak m stoji tabla sa zonama i plaćanjem, a tabla za parking sa nacrtanim putn. vozilom stoji uglavnim na pocetku ulice. Negde naprave previd pa ne stave sliku vozila....Neko je ranije već kontaktirao PS, i dobili su odgovor da su parking zone namenjene isključivo putničkim vozilima.Meni iskreno trenutno stanje i odgovara, jer ako bi nam dizvolili parkiranje u zonama, imali bi svo pravo da nam pišu kazne za parkiranje na trotoaru. Tako da je bolje da ne čačkamo oko toga Sent from my iPad using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Maj 8, 2021 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da je bolje ne čačkati. Ako vidim da je negde policija baš na zadatku, preguram preko trotoara da ne bi baš vozio po trotoaru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Maj 8, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mora da piše kategorija, jasno je nacrtano putničko vozilo. Na svim zoniranim parkiralištima stoji slika putničkog vozila, tako da nema nejasnića. Štos je što na svakih 30tak m stoji tabla sa zonama i plaćanjem, a tabla za parking sa nacrtanim putn. vozilom stoji uglavnim na pocetku ulice. Negde naprave previd pa ne stave sliku vozila....Neko je ranije već kontaktirao PS, i dobili su odgovor da su parking zone namenjene isključivo putničkim vozilima.Meni iskreno trenutno stanje i odgovara, jer ako bi nam dizvolili parkiranje u zonama, imali bi svo pravo da nam pišu kazne za parkiranje na trotoaru. Tako da je bolje da ne čačkamo oko toga Sent from my iPad using TapatalkMoram da samo kažem, to što je nacrtano putničko vozilo, znači kako da se parkiraš, ne koja je kategorija.Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 429 Napisano Maj 8, 2021 Svrati ponekad, 432 postova Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljivo, ovo nisam znao?!Kako izgleda oznaka parkinga samo za odredjenu vrstu vozila? Imaš li neki primer poput ovog iz prethodnog posta?Sent from my iPad using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mile123 165 Napisano Maj 8, 2021 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Beograd - Cukarica Motocikl: Bice Prijavi odgovor kao problematičan Na par mesta po gradu videh parking za bicikle, ja ih koristim kao parking za motocikl, uz max trud da min smetam... Koliko je legalno, nemam pojma. Sto se tice @Štef-ovog posta, i mene su ucilu da ti znaci obelezavaju način parkiranja, ne i koja kategorija se parkira. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Maj 9, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljivo, ovo nisam znao?!Kako izgleda oznaka parkinga samo za odredjenu vrstu vozila? Imaš li neki primer poput ovog iz prethodnog posta?Sent from my iPad using TapatalkObično piše, opet dopunskim znakom "samo za" ili stave onaj znak zabranjeno pa dodaju "osim za"...Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 429 Napisano Maj 9, 2021 Svrati ponekad, 432 postova Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih u praksi da vidim kako izgleda taj znak, jer samo sam vidjao parking gde piše za bicikliste ili motocikle. Nikada nisam video da piše "samo za putnicka vozila" ili "samo za.kamione".Ali, mozda grešim, nisam obrazio pažnju Sent from my SM-A405FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Maj 9, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Običan znak za parking samo što je u okviru njega ili ispod označeno da je samo za putnička vozila, autobuse, kamione, avione...Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1044 Napisano Maj 9, 2021 Drug član, 1076 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga i za motocikle, ali redak. Verovatno je tu jer ne može da stane auto. Pre 5-6 godina su me oterali sa parkinga kod VMA iako sam uzeo karticu. Radnik mi je kukao da ce imati problema pa sam motor pomerio na pesacku stazu. Ni dan danas ne kapiram, kupio sam kartu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 429 Napisano Maj 9, 2021 Svrati ponekad, 432 postova Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Hvala@stef i@lemy!Ja lično nisam nikada video ove znake, što ne znači da ne postoje Onda ovo baca potpuno drugačiju (zakonski gledajući) sliku na korisćenje obeleženih parking mesta u zoniranim delovima grada. To onda znači da motocikli mogu da koriste zonirana parking mesta jer znakom nije drugačije regulisano.Ali opet, to nama ne ide u prilog, jer moze se desiti da onda prestane tolerancija za nas motoriste. Ja svakodnevno parkiram na Vračaru gde radim, i Oko sokolovo za sada ne registruje motore. Ne bih voleo da krenemo da parkiramo po zonama, pa da se neko seti da nas "utera u sistem" Sent from my iPad using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Maj 9, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga i za motocikle, ali redak. Verovatno je tu jer ne može da stane auto. Pre 5-6 godina su me oterali sa parkinga kod VMA iako sam uzeo karticu. Radnik mi je kukao da ce imati problema pa sam motor pomerio na pesacku stazu. Ni dan danas ne kapiram, kupio sam kartu... jedan ali imaaaaa .... Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan F. 65 Napisano Maj 10, 2021 U prolazu, 77 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan Oko sokolovo sigurno ne slika motore? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 429 Napisano Maj 11, 2021 Svrati ponekad, 432 postova Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na Vračaru parkiran svakog radnog dana, tablica mi baš lepo gleda na Makenzijevu ulicu, nedaleko od centrale Komunalne milicije, nikada mi ništa nije stiglo. Takođe masovno vidim da su motori pobacani baš svuda. Mislim da je to dovoljan dokaz. E sad, kad vidim kako kolege parkiraju na trotoaru, ne ostavljaju prolaz da majke kolicima proguraju svoje bebe, blizu ulaza u zgradu tako da stanari moraju da preskaču motore, samo je pitanje dana kada će i to početi. A onda smo ga nagrabusili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 429 Napisano Maj 13, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 432 postova Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Ovako ja recimo ne bih nikada parkirao. Rizikuje se reakcija Parking servisa, a mogu i automobili lako da zakače motor, obore ga, ipak se zauzim deo parking mesta Promenio Maj 13, 2021 član tomamega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrela 950 Napisano Maj 13, 2021 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan ni ja, najvise od straha da ce neko da mi obori motor automobilom, ima jako isfrustriranih majmuna i siguran sam da bi pre ili kasnije neko naneo stetu na motoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Maj 14, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ništa drugo, uzeo bi da pomera motor jer mu je dosadno... Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...