Jump to content

Moto Zajednica

Zlatibor-Kokin Brod...Nova Varos

Recommended Posts

• Drug član, 2245 postova

Dalje od Zlatibora iz pravca Beograda, nisam isao...pa bar 6,7 godina. Pre 2 nedelje me put odvede na tu stranu, na zalost autom. Majko mila kakav put!!! Pretpostavljam da bar 90% vas to i zna, ali ono je retko videti i po Svajcarskoj. Krivine, kvalitet asvalta....mislim da bolje moze samo na pisti. Blago onom ko je blize....pa ja bih svakog dana pred spavanje provezao jednu tuda...da bolje sanjam :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1372 postova

Ja sam prolazio pre mesec dana, stvarno je put odlicno uradjen. Ne znam dali je neko od vas isao Ibarskom skoro, ja sam se odusevio kako su uradili deo od Kraljeva do Raske!

• Teoreticar ..., 12120 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Ja sam prolazio pre mesec dana, stvarno je put odlicno uradjen. Ne znam dali je neko od vas isao Ibarskom skoro, ja sam se odusevio kako su uradili deo od Kraljeva do Raske!

Mislis na ovo?

main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=5167&g2_serialNumber=1&g2_GALLERYSID=22e5ea258a509e92c8141a36a3599eef

main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=5170&g2_serialNumber=1&g2_GALLERYSID=22e5ea258a509e92c8141a36a3599eef

• Drug član, 1372 postova

Mislis na ovo?

main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=5167&g2_serialNumber=1&g2_GALLERYSID=22e5ea258a509e92c8141a36a3599eef

main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=5170&g2_serialNumber=1&g2_GALLERYSID=22e5ea258a509e92c8141a36a3599eef

Stvarno perfektno odradjen put, nemam reci! :)

• Zainteresovan, 953 postova

Djuro, cuo sam od nekih ljudi da je taj put o kome pricas kao iz bajke. Ono sto mene zanima je koliko je opterecen saobracajem? Tvoja zapazanja bar u vreme kad si prolazio.

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Od mene je nekih 60km, tamo idem cesto zbog jezera.

Motoristi (vecinom erasi) iz nasih krajeva su cesto tamo, odu do jezera na pice pa nazad.

Sada je prosla sezona mora  pa i nije neka guzva, mada kao i svugde vikendom je najveca.

Kad smo bili na Goliji, predlagao sam nekim drugarima da idemo Golija-Sjenica-N.Varos-Zlatibor-Uzice.

Plan mi nije upalio zbog 12km loseg makadama, koji smo predhodni dan prosli. Nismo svi bili sa enduro motorima.

• Svrati ponekad, 113 postova

Djuro, cuo sam od nekih ljudi da je taj put o kome pricas kao iz bajke. Ono sto mene zanima je koliko je opterecen saobracajem? Tvoja zapazanja bar u vreme kad si prolazio.

pa da se i ja oglasim posto svakodnevno radim na tom delu puta.

sve je to lepo sto si napisao ali moras uzeti u obzir da tim putem idu teretnjaci ka rcg i naravno spori su, pa prilikom voznje izbace malo ulja po kolovozu i kada padne kisa eto nas pod putem.

kada je suvo prava je milina voziti tom trasom.

sto se opterecenosti puta tice u letnjoj sezoni, i to u danima kada je smena na moru je saobracaj pojacanog intenziteta a ostalim danima je ok.

nase kolege iz uzica i zlatibora pa i iz pozege su na tom delu puta svako vece dolaze i smirglaju gume

sto se tice puta od Kokinog broda do Nove varosi put nije ni malo dobar. to je jedini deo puta od Borove glave do Brodareva koji nije rekonstruisan i na njemu je beli, istalasan asfalt sa ostecenjima dok je od N.Varosi do Prijepolja odlican put. (uskoro je rekonstrukcija i te trase)

pa da se i ja oglasim posto svakodnevno radim na tom delu puta.

sve je to lepo sto si napisao ali moras uzeti u obzir da tim putem idu teretnjaci ka rcg i naravno spori su, pa prilikom voznje izbace malo ulja po kolovozu i kada padne kisa eto nas pod putem.

kada je suvo prava je milina voziti tom trasom.

sto se opterecenosti puta tice u letnjoj sezoni, i to u danima kada je smena na moru je saobracaj pojacanog intenziteta a ostalim danima je ok.

nase kolege iz uzica i zlatibora pa i iz pozege su na tom delu puta svako vece dolaze i smirglaju gume

sto se tice puta od Kokinog broda do Nove varosi put nije ni malo dobar. to je jedini deo puta od Borove glave do Brodareva koji nije rekonstruisan i na njemu je beli, istalasan asfalt sa ostecenjima dok je od N.Varosi do Prijepolja odlican put. (uskoro je rekonstrukcija i te trase)

Zlatar,

ima li neki period kada je zabrana za teretnjake.

NAZALOST NE

ranije su imali saobracajni znakovi koji i danas stoje u Gostunu i na Kokinom brodu da je zabranjen saobracaj za teretna vozila preko 5 tona uoci i na dan drzavnog praznika i vikendom u periodu od ne znam tacno kojeg juna do Septembra

ali su to izbacili u vreme dok su bile sankcije.

kada sam bio u bg u upravi sam cuo da se razmislja da se novim zakonom vrati taj znak

• Drug član, 1777 postova

Ijao, taj deo je agonija. Pre 3 godine sam se vracao sa mora tuda i padala je kisa, bilo je gore nego na klizalistu... Taj deo puta, ako je kisa, treba sacekati da se osusi...

• Zainteresovan, 953 postova

Hvala na odgovorima. Bas zbog tih naucno istrazivackih radova u vezi sa ivicama guma na eRovima sam i postavio pitanje. Dzabe i da je najbolji asvalt na svetu sa perfektno konstruisanim nagibima krivina i najlepsim spletom krivina ako je opterecen saobracajem...

Ima li neki termin kad vredi doci da put nije opterecen? Makar u 5 ujutru kad svice zora, u nedelju, 29 februara...,  13. decembra, ili bilo kog drugog?

sto se opterecenja tice put je najoptereceniji ujutru oko 3.30 do 8 iz pravca bg a posle podne oko 16 do 23 iz pravca RCG jer oni sto polaze na more krecu iz bg oko 24 da bi stigli ujutru na more i iskloristili taj da dok ovi sto se vracaju sa mora gledaju da to bude posle rucka

Ima li neki termin kad vredi doci da put nije opterecen? Makar u 5 ujutru kad svice zora, u nedelju, 29 februara...,  13. decembra, ili bilo kog drugog?

U periodu od Nove Godine do Bozica, pre podne.

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Sasvim slucajno smo sad u nedelju, vracajuci se iz pravca Vrdnika, Arnold, Titja i ja posli nekim putem na Fruskoj gori. (raskrsnica od Vrdnika prema vencu, pa "pravo")

ZNACI, NISMO MOGLI DA VERUJEMO (bas sam hteo da otvorim temu), znaci u tih 15-ak km, neznam dal' sam par puta ubacio u trecu, sve krivina do krivine, neke bukvalno jedva uspes da savijes. Asfalt NOV i to onaj sto drzi dobro, a saobracaja nema (ipak oprez jer je dvosmerni put).

Nisam verovao da ovako nesto postoji u Srbiji...

UZIVANCIJA!

U periodu od Nove Godine do Bozica, pre podne.

pogodio si  :D

tada je frekvencija saobracaja najmanja jer se sleperi poprece po putu i totalna je obustava saobracaja

Hvala na odgovorima. Bas zbog tih naucno istrazivackih radova u vezi sa ivicama guma na eRovima sam i postavio pitanje. Dzabe i da je najbolji asvalt na svetu sa perfektno konstruisanim nagibima krivina i najlepsim spletom krivina ako je opterecen saobracajem...

evo ja sam prosao 2 puta u razmaku od 12 dana. Prvi put (kada sam bio malo zatecen) je to bilo 24.avgusta negde oko 13h a drugi put 4.septembra (sad u cetvrtak) 12h (podne). Ni prvi ni drugi put nije maltene bilo saobracaja uopste. Drugi put se vec nisam dao, i iako sam bio autom....iskljucio sam ESP iskidao sam ga za sve pare. Asvalt drzi kao mutav, gume samo cvile.

A sto se tice prvog puta:

idem nizbrdo, ispred mene dve vezane srednjebrze krivine, pregledne. U susret mi dolazi bela Yamaha FJR.....MAJKO MILA!!!!!! Ja takav nagib u zivotu nisam video u obicnom saobracaju. Ja ne znam ko je vozio taj motor, ali kada ga je oborio u prvoj krivini, mislio sam da je pao. Covek se izravnjao sa asvaltom...ja vec krenuo da kocim da istrcim napolje...da spasavam zivote.....on ga digne pa opet, ali na suprotnu stranu....nisam mogao da dodjem sebi do Bijelog Polja. I dalje ne verujem sta sam video. Svaka mu cast....covek isprobao granice zakona fizike..... i to predamnom. Ako neko zna ko je, neka mu prenese moj najdublji naklon!

. Ja ne znam ko je vozio taj motor, ali kada ga je oborio u prvoj krivini, mislio sam da je pao. Covek se izravnjao sa asvaltom...ja vec krenuo da kocim da istrcim napolje...da spasavam zivote.....on ga digne pa opet, ali na suprotnu stranu....nisam mogao da dodjem sebi do Bijelog Polja. I dalje ne verujem sta sam video. Svaka mu cast....covek isprobao granice zakona fizike..... i to predamnom. Ako neko zna ko je, neka mu prenese moj najdublji naklon!

Yamaha FJR srebrna metalik, model 2008, UE table.  Djuro, jel taj?

. Ja ne znam ko je vozio taj motor, ali kada ga je oborio u prvoj krivini, mislio sam da je pao. Covek se izravnjao sa asvaltom...ja vec krenuo da kocim da istrcim napolje...da spasavam zivote.....on ga digne pa opet, ali na suprotnu stranu....nisam mogao da dodjem sebi do Bijelog Polja. I dalje ne verujem sta sam video. Svaka mu cast....covek isprobao granice zakona fizike..... i to predamnom. Ako neko zna ko je, neka mu prenese moj najdublji naklon!

Yamaha FJR srebrna metalik, model 2008, UE table.   Djuro, jel taj?

table nisam video, ali je FJR bila neke svetle boje, cini mi se da je bila bela, mozda gresim....moguce i svetlosiva. Definitivno je neko iz lokala, jer onako je mogao da proveze samo covek koji je mnogo puta prosao tu deonicu. Motor je imao i kofere tako da je to sa sve njima izgledalo jos upecatljivije. Jos uvek mi nije jasno kako ih nije pootkidao sa nosaca.

To je nas clan sa foruma, iz Pozege je.

Kad sam pogledao nogostope odozdo, malo se izmakao pa pogledao ceo motor, nije mi bilo bas jasno. ???

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Pa posalji kilo rakije tvom komsiji Velji-selji, sa posvetom od Djure, sta nama ovde dramis kako imas nesanicu  ;D ;D ;D

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Pa posalji kilo rakije tvom komsiji Velji-selji, sa posvetom od Djure, sta nama ovde dramis kako imas nesanicu  ;D ;D ;D

Медицина те несанице назива асфалтним инсомнијама и није за шалу. А што се Веље Лампека тиче он је у нашем ендуро реЈону! Путеви које он "измагистрира" су увек потврда да је ендуро прави избор мотоцикла у Србији!  ;D

А Златиборске кривине су посебно дивне ноћу, када возиш са крос кацигом и наочарима изгребаним до те мере да када ти аутомобил наиђе у сусрет имаш осећај да се срећеш са Хелијевом кометом!  8)

• Drug član, 1854 postova

Dalje od Zlatibora iz pravca Beograda, nisam isao...pa bar 6,7 godina. Pre 2 nedelje me put odvede na tu stranu, na zalost autom. Majko mila kakav put!!! Pretpostavljam da bar 90% vas to i zna, ali ono je retko videti i po Svajcarskoj. Krivine, kvalitet asvalta....mislim da bolje moze samo na pisti. Blago onom ko je blize....pa ja bih svakog dana pred spavanje provezao jednu tuda...da bolje sanjam :)

put je zlo i naopako, prosao sam pre par dana ali isto kolima, i jos nisam ni vozio, smorio sam se samo tako....

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Jel to onda kad su skripele gume po krivinama na mojoj Marei? :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja