Jump to content

Moto Zajednica

Kupovina yamahe xt660x

Recommended Posts

  • U prolazu, 3 postova
  • Lokacija: Bečej

Pozdrav,

 

4 godine sam vozio yamahu xt125r i odlucio sam da je prodam, jer sam polozio za a2 i sad razmisljam o kupovini xt660x. Ima par komada na polovnim automobilima, mozete mi reci jos neki sajt gde da gledam.

Yamaha xt125r je kupljena nova, tako da nemam iskustva sa polovnim, pa me zanima sta treba da gledam kod kupovine polovne xt660 neki saveti.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 237 postova
  • Lokacija: Mostar, BiH
  • Motocikl: Honda NC 750X

Ova Yamaha xt660 bi trebala da ima minarelijevog jednocilindrasa iz istoimene italijanske fabrike kojoj je yamaha vlasnik. Istovjetna mašina se ugradjuje/ugrađivala se u MT 03, španjolski Derbi i Apriliu Pegaso Stradu 650 od 2006 do 2012.

Ja imam iskustvo upravo sa ovim posljednjim motorom i mogu ti reci da je mašina izdrzljiva, robusna i jeftina za održavanje. O ostalom sklopu motora (ovjes, elektronika itd) ne mogu ti nista reci jer su različiti proizvođači naravno ali srce je isto.

Što se tiče mana, zna otići vodena pumpa na preko 30tkm pa provjeri tu informaciju kod pregleda. Ja nisam imao tih problema a ljudi na stranim forumima kažu da umjesto skupe originalne moze pumpa iz Fiat punta.

Drugi nedostatak, više kao pojava je zatrzavanje masine na niskim obrtaja zbog monocilindricne konstrukcije. Na mojoj Apriliji je postojala mogućnost elektronskog mapiranja odnosa zraka i goriva cime se dobije savršeno miran rad motora.

Ostale mane su mi nepoznate a prešao sam sa ovom mašinom oko 25tkm a kupio je sa 35tkm na satu. Ulja staje 2,7l ima jednu svijecicu (naravno) i dobro poteze iz mjesta sto je karakteristično za jednocilindrase pa se malo pripazi iz početka. Vrti se do nekih 7000 obrtaja idealan je za krivinarenje  a sa nekih 140km/h prestaje svo uživanje u voznji.

Moj motor je bio službeno vozilo talijanskih karabinjera iz grada Modene od 2008 do 2015 sto govori o njegovoj ekonomičnosti i pouzdanosti.

Eto nadam se da sam ti barem malo i barem sto se tiče masine pomogao u donošenju odluke.

Pozdrav iz Mostara

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja