SHONED 022 7 Napisano Septembar 5, 2008 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: STARA PAZOVA Motocikl: Suzuki V STROM 1000 Prijavi odgovor kao problematičan dajte ovde imena proizvodjaca lanaca i njihove karakteristike,kao namena za tipove motocikala! DID,REGINA,itd mislim da bi trebalo da postoji negde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Titja 5 Napisano Septembar 9, 2008 Zainteresovan, 875 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Imas i RK lance i AFAM ali mislim da su to vise za kros. DID I REGINA su ti jedni od najpoznatijih i vecina motora ih ima. Ni RK nisu losi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 9, 2008 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Људи, је л' има негде на Нету лепо сажвакано и прегледно написано о ланцима, шта све значе они бројеви, типови и слично? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Titja 5 Napisano Septembar 9, 2008 Zainteresovan, 875 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam, Nije me nikada zanimalo. Ne znam sta znace O-ring Z-ring i ostali... Pogledaj na forumu,mozda ima i neka tema o njima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Septembar 9, 2008 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.motorcycle.com/products/all-about-chains-3524.html http://en.wikipedia.org/wiki/Chain_drive Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano Septembar 9, 2008 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan "Filip Kljajic" Mozda ce neko shvatiti kao salu ali mi je pricao kolega kada je uzimao lanac za MZ-a (pre puno godina) da je narucio lanac iz Nemacke. Kada je lanac stigao, pisalo je: Filip Kljajic, Kragujevac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladimir J 23 Napisano Septembar 9, 2008 U prolazu, 70 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan http://www.tsubaki-rider.com/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1362 Napisano Septembar 9, 2008 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan "Filip Kljajic" Mozda ce neko shvatiti kao salu ali mi je pricao kolega kada je uzimao lanac za MZ-a (pre puno godina) da je narucio lanac iz Nemacke. Kada je lanac stigao, pisalo je: Filip Kljajic, Kragujevac a dal je on narucivao direkno ili preko nekog 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 9, 2008 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Људи, фала и за ово до сада, ал' никако не успевам да нађем спецификације за макар тих 4 или 5 величина ланаца које се користе код мотоцикала: корак, димензије и шта све још. Допуна: потражио сам "Филипа Кљајића" на Нету и имају сајт http://www.filipkljajic.com/где има финих табела са тиме што тражим, ал' што се тиче димензија 428 или 520, што би било занимљиво за нас са мањим макинама - ни речи. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Septembar 10, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Imas i RK lance i AFAM ali mislim da su to vise za kros. DID I REGINA su ti jedni od najpoznatijih i vecina motora ih ima. Ni RK nisu losi. Taj AFAM vozi Rossi na GP-u. Bar je prosle godine vozio kad me to interesovalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Septembar 11, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan E sad nemojte se hvatati ovoga kao svetog pisma pošto iz glave vadim podatke koje sam napamet učio pre dvadeset godina, a starost udarila i izlapitis. Unapred se izvinjavam ako sam napravio koji propust ali mislim da nisam: Oznaka lanaca se odnosi na korak lanca (od nitne do nitne) i širinu lanca (unutrašnje od ploče do ploče) U zavisnosti od prozvodjača, postoje i pojačene vrste istih lanaca koje posebno označavaju slovima, a postoje i lanci koji izmedju površina imaju zaptivke raznih oblika pa i po tome dobijaju oznake (x-ring, O-ring,W-ring, isl) oznaka u inčima DID 1/2 x 1/4 420 1/2 x 5/16 428 5/8 x 1/4 520 5/8 x 5/16 525 5/8 x 3/8 530 3/4 x 3/8 630 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 12, 2008 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Ма пусти то што вадиш из главе - мени и ово значи. Узећу дигитрон у руке, шублер уи неколико ланаца, па ћу проверити. У сваком случају - хвала. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Septembar 12, 2008 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Ovde ima sve što vam treba nadam se http://www.didchain.com/specs.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 12, 2008 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Био сам толико докон да сам написао мејл и послао га на контакт-адресу "Филипа Кљајића" и данас добио мејл од жене, Бугарке, која се потписује као директор. Елем, ја сам у свом мејлу питао првенствено за ланце 428 и 520, да ли их имају у производном програму. Написа ми жена да је ланац под ISO ознаком 08 B-1 та 428-ца (табела је на адреси http://www.filipkljajic.com/sr/home/page3/page4/page5/files/page5_1.png , а шта значи који а ознака у табели има на цртежу http://www.filipkljajic.com/sr/home/page3/page4/page5/files/page5_2.gif) , а да за 520-ку контактирам Продају и чујем и остале информације. Сад, има ту неких димензија које ми се на слажу са онима које је написао revolution пар постова изнад, али имам вољу да исцимам и људе из Продаје "Филипа Кљајића" и сазнам конкретне информације и на крају и цене. Мислим да је нама, из категорије "мото-пролетера", боље да возимо са новим "генеричким" ланцем него да се за....вамо крпљењем неког прастарог "брендираног". Дакле, људи, када их будем назвао, шта још да питам људе из "Филипа Кљајића" осим имају ли ланце тих и тих димензија и пошто је шта? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RoaD GunneR 13 Napisano Septembar 12, 2008 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Дакле, људи, када их будем назвао, шта још да питам људе из "Филипа Кљајића" осим имају ли ланце тих и тих димензија и пошто је шта? Pa pitaj ih kako su da li ih slucajno ne smaras da li imaju posla, sta oni misle o njihovim lancima, trazi ako mogu da ti daju na telefon nekog masinskog inzinjera da ti objasni sve sto bi voleo da znas, vidi dal je raspolozen da mu damo koju kintu da nam svima ovde zintresovanima odrzi jedno predavanja onako malo opsirnije od sat-dva. Мислим да је нама, из категорије "мото-пролетера", боље да возимо са новим "генеричким" ланцем него да се за....вамо крпљењем неког прастарог "брендираног". Ja dok sam vozio zoljice za druge lance nisam ni znao da postoje osim na metar niti sam podmazivao iste, ne bih se igrao sa time da na motor koji ima vise od 7 konja stavim tako nesto. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 12, 2008 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Pa pitaj ih kako su da li ih slucajno ne smaras da li imaju posla, sta oni misle o njihovim lancima, trazi ako mogu da ti daju na telefon nekog masinskog inzinjera da ti objasni sve sto bi voleo da znas, vidi dal je raspolozen da mu damo koju kintu da nam svima ovde zintresovanima odrzi jedno predavanja onako malo opsirnije od sat-dva. Оки-доки! Баш си се добро сетио! 'Еј другар, фала, другар... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...