djordje.novakovic 15 Napisano Decembar 1, 2020 U prolazu, 43 postova Lokacija: BEOGRAD Motocikl: PUCH Pony expres Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav drugari, namerno sam dao ovakav naziv jer se radi o malom skuteru Puch pony expres. Pitanje je, da li na njemu treba podmazivati lanac i cime? hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6725 Napisano Decembar 1, 2020 Ne silazi, 6569 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da bi trebalo...samo što to mnogi rade...nikad. Mislim da je "fabrička" procedura...da se lanac skine sa mopeda, za to služi rastavljiva spojnica, da se opere i zatim "okupa" u zagrejanom ulju SAE90. Bukvalno potopi u nekakav sud za zagrejanim uljem. Zatim se ocedi, vrati, vrati se spojnica...i teraš. Naravno da ima i lakših načina...ali bi svakako trebalo mazati lanac. Na taj način mu produžavaš vek, štiteći od habanja i korozije...kao i bilo koji drugi mašinski element. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2700 Napisano Decembar 1, 2020 Ne silazi, 4821 postova Prijavi odgovor kao problematičan Мала исправка, потопи се у загрејану литијумску маст, извадиш оцедиш, обришеш овлаш крпом и монтираш. Ово је била процедура прања и подмазивања ланца на кросевима пре употребе О и X гумица.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Decembar 1, 2020 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Ovde kažu da ga iskuvas, lanac. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2700 Napisano Decembar 1, 2020 Ne silazi, 4821 postova Prijavi odgovor kao problematičan Тако је, прво прање па кување у растопљену маст па цеџење и монтажа.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djordje.novakovic 15 Napisano Decembar 1, 2020 U prolazu, 43 postova Lokacija: BEOGRAD Motocikl: PUCH Pony expres Prijavi odgovor kao problematičan jbg, malo komplikovano, ja bih koristio onaj sprej za lanac neko vreme, pa kad se totalno isprlja onda to sto vi predlazete hvala drugari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2700 Napisano Decembar 1, 2020 Ne silazi, 4821 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ми само кажемо како је некад било.Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zhex 158 Napisano Decembar 3, 2020 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan Što kaže onaj vic, "Može tako, a može i ovako" . Imaš u Lidlu sprej za čišćenje i sprej za podmazivanje lanca. Sve zajedno cca 500 dindži. Ja koristim za bicikl, ali kod Ponija i nije neka razlika... Dobro naprskaš onim za čišćenje, obrišeš krpom, pa onim za podmazivanje. I ne štedi ni jedan ni drugi. Naravno, ima i kvalitetnijih varijanti, ali ovo je probano i radi. Par puta godišnje i uživaj! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2700 Napisano Decembar 3, 2020 Ne silazi, 4821 postova Prijavi odgovor kao problematičan Важно је да се очисти, а намашчивање може и уљем и машчу и спреј.Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Decembar 5, 2020 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Ja lanac (na biciklu) perem Akra sredstvom za pranje motora. Isperem, dobro obrišem, i naprskam teflon sprejom za lance. Možda i grešim sa ovom Akrom, ali.meni radi poso, a i slabo vozim bajs Послато са SM-A520F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...