djole majstor 10 Napisano Novembar 30, 2020 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Negotin Motocikl: KTM LC4 690 Prijavi odgovor kao problematičan Interesuje me vase misljenje o husabergu fs 650e(2002-2006) koliko konja ima nigde nisam mogao naci, vidim da ima 6 brzine i znam da ima 112kg da je dosta laksi super moto u odnosu na druge. Rekao bih da je u klasi sa husqvarnom sm610 i ktm-om 690. Hvala unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Decembar 1, 2020 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Imam u garazi FS650E, od mog drugara, i stoji pored mog 660SMC, dva divljaka. Motor je 2007 godiste,kupio ga je sa 800 km davne 2008. Zajedno se vozimo i vecinom je to voznja po Fruskoj Gori ili u Kuli na karting stazi, u saobracaju vrlo retko. Sad ima oko 9000 km. Husa je opasna sprava u smislu snaga-tezina-kocenje. Agregat razvija oko 70ks , ima 6 brzina, i lako se vozi. Posto imas LC4 uporedicu ti ga direktno sa njim. Osetno je laksi i to je oko 20 kg, ne vise. Ogibljenje je WP kao na KTMu, tockovi BEHR kao na KTMu, korman Renthal, hidraulicno kvacilo MAGURA, cevasti ram, skoro brat blizanac. Ovaj primerak ima prednju FTE radijanu kocnicu i ona je mocna kao na, recimo, KTM 690. Karakteristika motora je bliza 660 SMCu. Obojica imamo Keihin FCR 41 MX koji je zasluzan za snagu motora. Odlikuje ga velika snaga iz niskih obrtaja. Od samog starta je pun snage i razvija je skroz do limitatora obrtaja (na 690 je vec drugacija kriva i on do 3000 obrtaja pitomije deluje- ubrizgavanje). Servisni interval na 10-15 moto sati sto zavisi od rezima rada i nacina upotrebe. Ulja za zamenu je potrebno 1,2 litre, jedan filter ulja i kontrola zazora ventila. Potrosnja 7-8 l/100km Ima anlaser (koji mnogo znaci) i zahteva najjaci moguci akumulator. Na kurblu mnogo ga teze upaliti od KTMa. Daj mu redovan servis i sluzice. Preskoci neki i kostace te dobro. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djole majstor 10 Napisano Decembar 2, 2020 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Negotin Motocikl: KTM LC4 690 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno na ovakvom opsirnom odgovoru!!! Takav sam trazio od nekoga iz prve ruke, da mi prenese utiske. Dobro uporedjenje sa LC4 mislim da je Husaberg dosta ozbiljniji od LC4 640 20kg laksi, 15konja jaci, verovatno ima i bolje kocenje. Predpostavljao sam da deli dosta delova sa KTM-om ogibljenje, tockove, karburator... Po ovom mogu zakljuciti da se moze meriti sa KTM-om 690 i Husqvarnom 610 ako nije od nje cak i bolji ima vise konja i nesto je laksi . Husaberg je dosta lagan sto mu daje prednost u odnosu na ostale i ima dosta konja cak 70 sto nije malo uopste za jedna supermoto motor to mi se svidja jedino je malo cudan taj servisni interval kao sto imaju i husqvarne slican kao i na trkackim cross motorima. Koja fora sa akumulatorom da mora sto jaci i zasto ga je teze upaliti na kurblu nego ktm-a ??? Kao i sve redovno servisiranje i trajace Ali sto bi se reklo svako zadovoljstvo mora i da kosta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djole majstor 10 Napisano Decembar 2, 2020 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Negotin Motocikl: KTM LC4 690 Prijavi odgovor kao problematičan Moze neka slika od motora da vidim te zverke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Decembar 2, 2020 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, djole majstor je napisao: Po ovom mogu zakljuciti da se moze meriti sa KTM-om 690 i Husqvarnom 610 ako nije od nje cak i bolji ima vise konja i nesto je laksi . Sa 690 se dobro nosi, u startu je jaci, osetno, ali se 690 radije "vrti". Husqvarna je slabija, ima manje kubika i konja. Husaberg 650, KTM 660 i 690 imaju 654 cm3. Kurbla je malo teza jer je sam prenos na radilicu malo drugaciji, nista drugo a akumulator kad spominjem mislim na to da ide najjace sto ima od akumulatora 7Ah. Ide gel a stavljaju i Li akumulatore. Ne znam sad na pamet specifikacije i od koliko su Ampera udarne snage ali sad i nije bitno. Sto se tice servisnog intervala smatraj da je ovo trkacki agregat koji se koristi na ulici i sve ce ti biti jasnije. A slika? Moze ovakva? 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djole majstor 10 Napisano Decembar 2, 2020 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Negotin Motocikl: KTM LC4 690 Prijavi odgovor kao problematičan Lagan je dosta zato je i startan toliko, ali ipak je LC4 690 unapredjeniji ima direktno ubrizgavanje bolje ogibljenje kocnice... Aha pa moguce da je drugacije, ako se nevaram husaberg ima i drugaciji cilindar liven sa deklom. Tako sam i mislio ulicni trkacki bas kao i na Aprilii RXV i SXV Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djole majstor 10 Napisano Decembar 2, 2020 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Negotin Motocikl: KTM LC4 690 Prijavi odgovor kao problematičan Ja reko slika ljutih mahina, kad ono ima sta da vidim Sta mu bi pa da je ovako rastavljen? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Decembar 2, 2020 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ogibljenje je skoro isto. U ovom nasem amaterskom koriscenju razlike nema. 690 ima samo agregat novije generacije koji ti u voznji prija i gde osetis razliku a ostalo identicno. Kocnice se razlikuju samo po tome da li su radijalne ili ne, kad je radijalna zakiva a obicne sve iste kao i kod tebe na 640. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Decembar 2, 2020 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, djole majstor je napisao: Sta mu bi pa da je ovako rastavljen? Malo ga gazda maltretirao. Palenje gume u mestu, turiranje, i sve to na 35+ stepeni a on jadnicak nema ventilator na hladnjaku. Ribao klip o cilindar i pukla karika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Decembar 2, 2020 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, djole majstor je napisao: Tako sam i mislio ulicni trkacki bas kao i na Aprilii RXV i SXV A RXV i SXV?? To su tek divlje masine, kad idu. A cesce ne idu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djole majstor 10 Napisano Decembar 2, 2020 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Negotin Motocikl: KTM LC4 690 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ono to i jeste najvaznije agregat kazu da 690 dosta manje vibrira tj nema vibracija kao recimo na LC4 640 i 620. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djole majstor 10 Napisano Decembar 2, 2020 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Negotin Motocikl: KTM LC4 690 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci Husaberg slabo podnosi visoke temperature i maltretiranje . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djole majstor 10 Napisano Decembar 2, 2020 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Negotin Motocikl: KTM LC4 690 Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, Simon69 said: A RXV i SXV?? To su tek divlje masine, kad idu. A cesce ne idu Slabo ih ima na nasim prostorima inace mislim da su to najbrutalniji i najlepsi super moto i hard enduro motori jedini sa 2 cilindra i jos to u V. Verovatno su dosta skupi za odrzavanje vlasnici ih slabo odrzavaju i onda normalno dolazi do kvara Zato je na nasim prostorima od evropljana najzastupljeniji KTM. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Decembar 2, 2020 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, djole majstor je napisao: Pa ono to i jeste najvaznije agregat kazu da 690 dosta manje vibrira tj nema vibracija kao recimo na LC4 640 i 620. Da, finiji je, mirniji.. pre 3 minuta, djole majstor je napisao: Znaci Husaberg slabo podnosi visoke temperature i maltretiranje . Iskren da budem trajalo je. Tesko da bi i drugi preziveo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Decembar 2, 2020 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, djole majstor je napisao: Slabo ih ima na nasim prostorima inace mislim da su to najbrutalniji i najlepsi super moto i hard enduro motori jedini sa 2 cilindra i jos to u V. Verovatno su dosta skupi za odrzavanje vlasnici ih slabo odrzavaju i onda normalno dolazi do kvara Zato je na nasim prostorima od evropljana najzastupljeniji KTM KTM je The Best. READY TO RACE, forever! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djole majstor 10 Napisano Decembar 2, 2020 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Negotin Motocikl: KTM LC4 690 Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, Simon69 said: Da, finiji je, mirniji.. Iskren da budem trajalo je. Tesko da bi i drugi preziveo Verujem druze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Decembar 2, 2020 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, djole majstor je napisao: Slabo ih ima na nasim prostorima inace mislim da su to najbrutalniji i najlepsi super moto i hard enduro motori jedini sa 2 cilindra i jos to u V. Verovatno su dosta skupi za odrzavanje vlasnici ih slabo odrzavaju i onda normalno dolazi do kvara Slabo ih ima i preko, skupe, brutalne, najlepse i kvarljive. I nisu svi majstori za Apriliju majstori i za SXV RXV. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djole majstor 10 Napisano Decembar 2, 2020 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Negotin Motocikl: KTM LC4 690 Prijavi odgovor kao problematičan Just now, Simon69 said: KTM je The Best. READY TO RACE, forever! Tako je Ipak je zastupljeniji kod nas mnogo vise nego Svedjani (Husaberg, Husqvarna) i Italijan (Aprilia) mislim da je i odrzavanje jeftinije nego kod njih. LC4 ima klasican agregat nema trkacki. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djole majstor 10 Napisano Decembar 2, 2020 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Negotin Motocikl: KTM LC4 690 Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, Simon69 said: Slabo ih ima i preko, skupe, brutalne, najlepse i kvarljive. I nisu svi majstori za Apriliju majstori i za SXV RXV. Slazem se u potpunosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Decembar 2, 2020 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pukao mi je hard od laptopa pa nemam sliku od Husaberga ali bice ujutru pa cu postaviti. Drugar ciji je FS ima i 690 SMC-R. E to je vrh. I to ovaj: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djole majstor 10 Napisano Decembar 2, 2020 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Negotin Motocikl: KTM LC4 690 Prijavi odgovor kao problematičan U prelep motor Bas prebrutalan Koje godiste? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djole majstor 10 Napisano Decembar 2, 2020 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Negotin Motocikl: KTM LC4 690 Prijavi odgovor kao problematičan Sto vise gledam klipove sa KTM 690 sve mi se vise dopada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Decembar 2, 2020 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, djole majstor je napisao: U prelep motor Bas prebrutalan Koje godiste? Mislim da je 2015. A evo i moj Vranac: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Decembar 2, 2020 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, djole majstor je napisao: Sto vise gledam klipove sa KTM 690 sve mi se vise dopada Ako mozes finansijski izgurati 690 onda ne razmisljaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djole majstor 10 Napisano Decembar 2, 2020 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Negotin Motocikl: KTM LC4 690 Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, Simon69 said: Mislim da je 2015. A evo i moj Vranac: Vidi se da je novije godiste po plastikama Lepa 660ica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...