zlayaZR 0 Napisano Septembar 1, 2008 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: ZR - NS Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko nesto vise o ovoj kacigi??? Jedino sto sam nasao je da je novi model i naslednik popularne FG-14... Tip: KACIGA INTEGRALNA Kvalifikacija proizvođača: Trkacka Vezica: BRZA KOPCA Težina: 1250-1450 GR Veličine: XXS,XS,S, M, L, XL, XXL Boje:DRACO,MATT BLACK,SOLID BLACK,ENTRAP Školjka: FIBERGLASS-SPECTRA-KEVLAR Unutrašnjost: DUPONT COOLMAX/PERIVA I NA SKIDANJE Ostale karakteristike: vizir s zaštitom protiv magljenja i protiv grebanja, Brathguard štitnik, postava pod vrat Moze i neka preporuka za kacigu do 220-230e (samo da nije preterano bucna). Inace koristice se na novoj ninji 250r... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Septembar 1, 2008 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan ...Jedino sto sam nasao je da je novi model i naslednik popularne FG-14... ...i jedino sto je meni potrebno da znam, posto sam vlasnik 14-ke i kada dodje vrijeme za promjenu kacige,to ce biti moj izbor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Septembar 1, 2008 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Moj ortak je ima ali da ne bih prenosio njegove utiske, napisacu samo da je cena 17200dinara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlayaZR 0 Napisano Septembar 1, 2008 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: ZR - NS Prijavi odgovor kao problematičan ...i jedino sto je meni potrebno da znam, posto sam vlasnik 14-ke i kada dodje vrijeme za promjenu kacige,to ce biti moj izbor. Izgleda ce onda da padne jedna 15-ka ;D ;D Moj ortak je ima ali da ne bih prenosio njegove utiske, napisacu samo da je cena 17200dinara. Hvala za info, cena mi odgovara aj samo jos napisi kakva je kaciga (u voznji naravno) ako ti nije problem da preneses njegove utiske, interesuje me najvise buka i dal ima probijanja vetra i dal ventilacija dobro radi posao kad je otvorena idt.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Septembar 1, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Jel si razmisljao mozda o Shark RSF2i ili RSI? Kad nadjes na popustu budu i ispod 200e, odlicne kacige. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlayaZR 0 Napisano Septembar 1, 2008 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: ZR - NS Prijavi odgovor kao problematičan @Maki jesam o RSI ali nekako me FG-15 vise privlaci, sta mislis koja je bolja kupovina??? Edit: Ako znas gde bi mogla RSI da se nadje za oko 200e (ne mora odmah, sad ce zima bice snizenja) bilo bi dobro.... I dal ima distributera kod nas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Septembar 2, 2008 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Aloooo Lazooo, gdje si da pomognes covjeku? ;D Moze i Shark, nego HJC kalup je savrsen za moju glavicu,u tom cjenovnom rangu ako nema najbolji odnos cijena/kvalitet onda je rame uz rame sa ostalim, a i predobro mi izgleda. Trikompozitna kaciga, udobna, ima preeedobar anti fog, unutrasnjost moze da se vadi na pranje, unutrasnjost je od materijala koji se stavlja recimo u neke Shoei modele,ima onaj podbradak da ti ne pirka... E sad, ima brzu kopcu, a ne D-ring, ali posto ne mislim da izlazim na stazu,mislim da je sasvim ok, kazu i da je bucna preko 160km/h i vise, ali posto rijetko praktikujem tu brzine, ne smeta mi... ...za moje potrebe, za toliko para, mislim da je HJC logican izbor, mada naravno slagao bih kao pas kad bi rekao da ne bi volio da vidim da li mi je glava Shoei ili Arai, posto sigurno nije AGV. Najbolje da isprobas par kaciga i lijepo vidis koji ti kalup nabolje pase. Shark, Suomy, AGV,HJC,... Srecno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Septembar 2, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan @Maki jesam o RSI ali nekako me FG-15 vise privlaci, sta mislis koja je bolja kupovina??? RSI je trokompozitna kaciga, vise R orjentacije. Lagana je, ima coolmax posavu koja se vadi, najbolj mogucii patent pricvrscivanja vizira i duplo D vezivanje. Po meni jedna od najboljih po pitanju ulozeno-dobijedno, a i u celini gledano Shark kacige (osim jeftinijih S modela) su izuzetno kvalitetno uradjene. Da nisam nasao povoljno ovu moju, verovatno bih uzeo RSI. Kod nas ih zastupa (bar ih je zastupao) Xtrem u Batajnici, a imas ih u Louisu. Moj savet ti je da odes u Batajnicu pa probas i onda uzmes iz luisa sa snizenja (prosli put je bilo snizenje sa 320 na 200e) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlayaZR 0 Napisano Septembar 2, 2008 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: ZR - NS Prijavi odgovor kao problematičan @Mixa e to mi je trebalo, najverovatnije cu uzeti FG ali cu poslusati i @Maki-a i otici da pogledam RSI do Xtreme-a pa koja bude bolje lezala tu cu uzeti.... A ako neko zna kako se fg-15 ponasa u voznji nek napise.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Septembar 2, 2008 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan @Mixa e to mi je trebalo, najverovatnije cu uzeti FG ali cu poslusati i @Maki-a i otici da pogledam RSI do Xtreme-a pa koja bude bolje lezala tu cu uzeti.... A ako neko zna kako se fg-15 ponasa u voznji nek napise.... U svakom slucaju probaj i Shark , a za HJC ti je Guevara zastupnik, pa skokni i do njih. Ne znam ko je za Suomy zastupnik, ali mozda imas glavu kao jedna od nasih najvecih perjanica motosporta, gospodin Evil Zo, pa probaj i njih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HoochieMan 30 Napisano Septembar 2, 2008 Svrati ponekad, 413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Srećni sam vlasnik ove kacige već skoro mesec dana, kupio sam je u Guevari (bio sam i danas tamo, devojka pazarila jaknu, imaju ovu kacigu koliko sam video). Ne sećam se tačno cene, mislim da je u okvirima malo preko 200e. Žao mi je što nisam merodavniji da dam dobru kritiku kacige, ali ventilacija lepo radi, buku nisam primetio (ne vozim brzo, valjda zbog toga). Kalup joj je za moju tintaru kao poručen, kopčanje su prstenovi... i šta još reći- zadovoljan sam kupovinom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Septembar 2, 2008 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Ovako stoje stvari sa mojim ortakom. Koliko ja znam promenio je dosta kaciga do sada a imao je izmedju ostalih i Nolan 102 i Nitro 300, i neke druge ali stvarno ne znam bas sve modele. Kaze da je zvucna izolacija odlicna(doduse ne vozi preko 160), anti fog folija radi provereno na Raftingu ove godine,ventilacija je odlicna kaze da se nije znojio na visokim temperaturama.Rekao je cak da prenesem da je fenomenalna za novac koji se izdvaja za nju. Ja je nisam probao mada sam mislio da je probam i proverim joj svojsta jer sam se i sam zapalio za tako nesto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlayaZR 0 Napisano Septembar 2, 2008 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: ZR - NS Prijavi odgovor kao problematičan @HoochieMa-e i @Crven Ban-e e to mi je trebalo, uzimam je definitivno, sad znam da je pravi izbor jer mi bas tako nesto i treba, hvala vam puno momci ... Napisacu ja nesto vise o kacigi cim je uzmem i istestiram u voznji (mozda nekom ubuduce zatreba)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca035 36 Napisano Septembar 2, 2008 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Cuprija Prijavi odgovor kao problematičan Jel si razmisljao mozda o Shark RSF2i ili RSI? Kad nadjes na popustu budu i ispod 200e, odlicne kacige. Slazem se sa tobom.Pogledaj shark neces se pokajati sigurno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Septembar 2, 2008 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan pisao sam vec u jednoj temi,samo davno da sam imao HJC FG14 i da sam bio prezadovoljan i sto se tice zvucne izolacije i kalupa,odnosno udobnosti. Jedino sto mi se ne svidja na ovoj kacigi je sto nema D-kopcu Opet cu reci,za te novce u toj klasi,kaciga je vrh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Septembar 3, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan pisao sam vec u jednoj temi,samo davno da sam imao HJC FG14 i da sam bio prezadovoljan i sto se tice zvucne izolacije i kalupa,odnosno udobnosti. Jedino sto mi se ne svidja na ovoj kacigi je sto nema D-kopcu Opet cu reci,za te novce u toj klasi,kaciga je vrh E to su ispravili na FG-15. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki_TS 1 Napisano Septembar 6, 2008 U prolazu, 33 postova Prijavi odgovor kao problematičan FG-15 ima kopcanje sa duplim D, a sto se tice ozvucenja kaciga je napravljena iskljucivo za racing upotrebu tako da i ne treba puno ocekivati, uglavnom dosta je tisa od FG-14 i puno bolje uradjena narocito mehanizam za otvarenje vizira Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Septembar 7, 2008 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan FG-15 ima kopcanje sa duplim D, a sto se tice ozvucenja kaciga je napravljena iskljucivo za racing upotrebu tako da i ne treba puno ocekivati, uglavnom dosta je tisa od FG-14 i puno bolje uradjena narocito mehanizam za otvarenje vizira Sada se apsolutno ne sekiram koji ce mi biti sljedeci izbor kacigice. Hvala Maki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeljaYZF 180 Napisano Septembar 12, 2008 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan hmhmhm al mi nesto poznata ova kaciga, hahahahah Vrh je , stvarno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Septembar 15, 2008 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan ...jos da je mat crna. Kaciga je bombona. Uzdravlju da se nosi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeljaYZF 180 Napisano Septembar 17, 2008 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, hvala lepo.Evo sledece nedelje uzimam i crni vizir..Slede slike :-D, p.s. ali na motoru lepo =D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...